Τζανακόπουλος: Με εντολή Τσίπρα πήγα στον Άρειο Πάγο για τη Novartis

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος φέρεται να ανέφερε ότι η εντολή του πρώην πρωθυπουργού δόθηκε μετά από δημοσιεύματα που ενέπλεκαν σε σκάνδαλο πολιτικά πρόσωπα.

Μετά από εντολή του Αλέξη Τσίπρα, πήγε στον Άρειο Πάγο για να ενημερωθεί για το φάκελο Novartis ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Το αποκάλυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος κατά την έναρξη της προγραμματισμένης κατάθεσης του ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Θανάση Πλεύρη, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος φέρεται να ανέφερε ότι η εντολή του πρώην πρωθυπουργού δόθηκε μετά από δημοσιεύματα που ενέπλεκαν σε σκάνδαλο πολιτικά πρόσωπα. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε πάντως ότι η ενημέρωση κράτησε μόλις πέντε λεπτά και ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα. Το μόνο που ρώτησε, όπως είπε, ήταν αν ευσταθούν τα δημοσιεύματα περί σκανδάλου με πολιτικά πρόσωπα επειδή ο πρωθυπουργός έπρεπε να έχει ενημέρωση για το αν πράγματι υπάρχει τέτοιος φάκελος. Η απάντηση που έλαβε ήταν ότι πράγματι υπήρχε τέτοιος φάκελος.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος φέρεται να δήλωσε ότι πουθενά δεν υπάρχει αναφορά που να απαγορεύει στην κυβέρνηση να έχει ενημέρωση για την ύπαρξη φακέλου. Αρνήθηκε επίσης ότι η κυβέρνηση είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στο διαβιβαστικό που συνοδεύει την δικογραφία. Την απάντηση αυτή έδωσε σε σχετική ερώτηση του Θανάση Πλεύρη που του ζήτησε να εξηγήσει πως είναι δυνατό το διαβιβαστικό να αναφέρονται δέκα ονόματα πολιτικών αντί έντεκα που είχε η δικογραφία, συμπεριλαμβανομένου και του Παναγιώτη Κουρουπλή.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επέμεινε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση πλην της ύπαρξης του φακέλου. Φέρεται εξάλλου να μην απάντησε στην ερώτηση πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διαμόρφωσε την άποψη ότι επρόκειτο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Πάντως ενημέρωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί για τη δήλωση Παπαγγελόπουλου.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι γνωρίζει την επόπτρια Μαρία Παπασπύρου διότι ήταν συνάδελφος της μητέρας του. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η σχέση του μαζί της ήταν απολύτως θεσμική.

Η κατάθεση του μάρτυρα ξεκίνησε επεισοδιακά. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε για την πλειοψηφία για εξωθεσμικές και αντισυνταγματικές ενέργειες με αφορμή την εξαίρεση του ιδίου και του Παύλου Πολάκη από τις εργασίες της επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες κάθισε δίπλα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στις θέσεις που προορίζονται για τους μάρτυρες που πρόκειται να καταθέσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα απευθύνει ερωτήσεις σε Τζανακόπουλο​

O ΣΥΡΙΖΑ δια του εισηγητή του Σπύρου Λάππα ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να απευθύνει ερωτήσεις στον Δημήτρη Τζανακόπουλο καθώς εξήγησε δεν τον θεωρεί μάρτυρα, αλλά μέλος της προανακριτικής επιτροπής.

Ο Σπύρος Λάππας υπενθύμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε εξαρχής καταγγείλει τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας για τον αποκλεισμό των Πολάκη - Τζανακόπουλου. Και ως εκ τούτου εξήγησε ότι για το κόμμα του δεν έχουν την ιδιότητα του μάρτυρα, αλλά του μέλους της προανακριτικής.

Ο ΓΚΙΟΛΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΣΠΡΩΞΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ 21 Μαϊ 2020 | 19:10

Χοντρό επεισόδιο Πολάκη - Κυρανάκη στην προανακριτική: Eίσαι προβοκάτορας- Είσαι κότα λυράτη

Παρ' ολίγο να πιαστούν στα χέρια τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής κατά την κατάθεση του Παύλου Πολάκη.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 21 Μαϊ 2020 | 11:51

Ο Παπαγγελόπουλος καταγγέλλει "νοθεία" και εξαναγκασμό βουλευτών να ψηφίσουν φανερά

"Όλα αυτά δεν ξεπλένουν τα μεγάλα σκάνδαλα της Novartis και λίστας Λαγκάρντ", σημειώνει.

20 Μαϊ 2020 | 15:46

"Παράνομα τα ψηφοδέλτια" λέει ο Παπαγγελόπουλος - Τι καταγγέλλουν οι συνήγοροί του

Να δημιουργήσει προσκόμματα αναφορικά με την σημερινή διαδικασία ψηφοφορίας διεύρυνσης του κατηγορητηρίου εις βάρος του, επιχειρεί ο Δημητρης Παπαγγελόπουλος.

19 Μαϊ 2020 | 19:43

Κύκλοι ΝΔ για προανακριτική: Αμήχανη σιωπή από Τσίπρα για τις καταγγελίες πέντε εισαγγελέων

"Ο κ. Τσίπρας σύρθηκε στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον κ.Παπαγγελόπουλο στην Προανακριτική Επιτροπή"

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 19 Μαϊ 2020 | 18:16

Τσίπρας:"Προειλημμένη η απόφαση για παραπομπή Παπαγγελόπουλου στο ειδικό δικαστήριο"

Ανακοίνωσε την απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από την αυριανή ψηφοφορία

19 Μαϊ 2020 | 16:04

Παπαγγελόπουλος στη Βουλή: Εκδικητική δίωξη σε βάρος μου - Οι αιχμές για τον Παππά

Μια ώρα και είκοσι λεπτά κράτησε η ομιλία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από το βήμα της Βουλής.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟΥ 19 Μαϊ 2020 | 07:31

Ξανά ο φάκελος Παπαγγελόπουλου στη Βουλή - Ετοιμάζει σόου ο Πολάκης

Στην Ολομέλεια συζητείται η πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ για την επέκταση του διερευνητικού καθήκοντος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 18 Μαϊ 2020 | 14:13

Γεννηματά για Παπαγγελόπουλο: Ψηφίζουμε "ναι" στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου

"Το ΚΙΝΑΛ που δεν εκβιάζεται και δεν εκφοβίζεται, θα συνεχίσει αταλάντευτα για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας και τώρα με τη θετική ψήφο του", αναφέρει.

ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ 06 Μαϊ 2020 | 10:52

Η Προανακριτική ανοίγει τον φάκελο "Οι δημοσιογράφοι του σκανδάλου Novartis"- Ποιοι θα κληθούν να καταθέσουν

Οι αποφάσεις των κομμάτων για τη τελική λίστα των μαρτύρων θα ληφθούν αμέσως μετά την συζήτηση της πρότασης της ΝΔ.

ΒΟΥΛΗ 05 Μαϊ 2020 | 20:18

Προκαταρκτική για Παπαγγελόπουλο: Τα πρόσωπα που "φωτογραφίζει" η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου

Και άλλα, πρόσωπα πλην του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, βάζει στο κάδρο εκείνων διέπραξαν αδικήματα για να καθοδηγηθούν εισαγγελικές έρευνες, η πρόταση που κατατέθηκε από 30 βουλευτές της ΝΔ, για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου

04 Μαϊ 2020 | 17:05

Κατατέθηκε η πρόταση της ΝΔ για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά Παπαγελόπουλου

Στην κατάθεση πρότασης διεύρυνσης των κατηγοριών σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου, προχώρησε η ΝΔ

ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ 04 Μαϊ 2020 | 13:38

Διευρύνεται το κατηγορητήριο για Παπαγγελόπουλο - Μαζεύουν υπογραφές οι βουλευτές της ΝΔ

Από το πρωί  βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης υπογράφουν το κείμενο.