Ο Τζο Μπάιντεν "τρομάζει" την Τουρκία - "Η εκλογή του θα μεγαλώσει το χάσμα ανάμεσα στις δύο χώρες"

"Να ασχοληθούμε με το πως θα απομονώσουμε τις ενέργειες του (Ερντογαν) στην Ανατολική Μεσόγειο", έχει δηλώσει ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Δημήτρης Κρικέλας
ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΚΡΙΚΕΛΑς
2

Ένα ενδιαφέρον άρθρο για το μέλλον των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας φιλοξενεί το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

O αρθρογράφος, Dr. Adam McConnel, καθηγητής τουρκικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Sabanci στην Κωνσταντινούπολη, επικεντρώνει στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και τι θα σημαίνει για την Άγκυρα μια ενδεχόμενη επικράτηση των Δημοκρατικών και του Τζο Μπάιντεν, τόσο για τις σχέσεις των δύο χωρών όσο και για την Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα, καταλήγει στο συμπέρασμα πως η μέχρι τώρα δημόσια στάση του Τζο Μπάιντεν απέναντι στην Τουρκία "δεν δημιουργεί μια αίσθηση ελπίδας ή προσδοκίας. Το αντίθετο: μια προεδρία του Μπάιντεν μπορεί να οδηγήσει τη σχέση μεταξύ των δύο εταίρων του ΝΑΤΟ σε περαιτέρω χάσμα".

Όπως γράφει, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών ως αντιπρόεδρος του Ομπάμα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη σχέση του με τον πρώην Πρόεδρο. Η ισχυρή εμπειρία του Μπάιντεν με την εξωτερική πολιτική ήταν μια βασική αιτιολογία για να τον καταστήσει συνυποψήφιο του Μπαράκ Ομπάμα και αυτή η εμπειρία οδήγησε τον Ομπάμα στο να του αναθέσει -σε μεγάλο βαθμό- τις αλληλεπιδράσεις με την Τουρκία. Ωστόσο, η δεύτερη κυβέρνηση Ομπάμα είδε μια δραματική κάμψη στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών, με τον Μπάιντεν να διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο καθ 'όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Ο Τζο Μπάιντεν "τρομάζει" την Τουρκία - "Η εκλογή του θα μεγαλώσει το χάσμα ανάμεσα στις δύο χώρες"

Ο Dr. McConnel συνεχίζει γράφοντας τα εξής:

"Για το λόγο αυτό, εάν ο Μπάιντεν γίνει πρόεδρος, θα σημαίνει κάτι περισσότερο από απλώς ότι οι αλληλεπιδράσεις του με την τουρκική κυβέρνηση θα συνεχιστούν. Εξίσου σημαντικό είναι ότι η κοινότητα της εξωτερικής πολιτικής που συνδέεται με την κυβέρνηση Ομπάμα θα αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στη λήψη αποφάσεων. Η νίκη του Μπάιντεν θα εξασφαλίσει επίσης μια παρατεταμένη περίοδο κατά την οποία το μετριοπαθές κέντρο του Δημοκρατικού Κόμματος, ειδικά τα πρόσωπα που συνδέονται με τους Κλίντον, θα κυριαρχήσουν στην ιδεολογική πλατφόρμα του κόμματος. Καμία από αυτές τις δυνατότητες δεν ενδείκνυται για τις τουρκοαμερικανικές σχέσεις.

Τον Δεκέμβριο του 2019, ο Μπάιντεν κάθισε στο τραπέζι με μια ομάδα δημοσιογράφων των New York Times για μια σειρά συνεντεύξεων με τον τότε υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος για τις εκλογές του 2020. Η συνένετευξη δημοσιεύθηκε ένα μήνα αργότερα, τον Ιανουάριο του 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε αυτή τη συνέντευξη, το πρώτο ερώτημα εξωτερικής πολιτικής που απευθύνεται στον Μπάιντεν αφορούσε συγκεκριμένα την Τουρκία. Αυτή η επιλογή είναι, φυσικά, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα: σε μια εποχή που κυριαρχείται από τους φόβους των ΗΠΑ για μια αναζωογονημένη Κίνα και μια αδίστακτη Ρωσία, από την ορατή αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και από άλλα διεθνή σημεία κρίσης όπως το Κέρας της Αφρικής, το Ιράν, το Κασμίρ, η Λιβύη, η Βόρεια Κορέα, η Σαουδική Αραβία, η Συρία, η Ουκρανία, η Βενεζουέλα και η Υεμένη, οι συντάκτες της NYT στράφηκαν πρώτα στην Τουρκία.

Ενδεχομένως, αυτό μπορεί να αποδοθεί στην επιχείρηση Άνοιξη της Ειρήνης της Τουρκίας, αλλά η κίνηση της Άγκυρας εναντίον του PYD / PKK ανατολικά του ποταμού Ευφράτη ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου 2019. Στα μέσα Δεκεμβρίου, δηλαδή σχεδόν δύο μήνες αργότερα, το ενδιαφέρον των αμερικανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης είχε χαθεί. Πιθανότατα, η ερώτηση έδειξε μόνο τη συνεχιζόμενη παθολογική εμμονή της NYT με την Τουρκία", γράφει ο αρθρογράφος.

Και συνεχίζει: "Η ερώτηση τέθηκε από την δημοσιογράφο Kathleen Kingsbury: "Αισθάνεστε άνετα με τις Ηνωμένες Πολιτείες που εξακολουθούν να έχουν πυρηνικά όπλα στην Τουρκία, με δεδομένη την συμπεριφορά του Ερντογάν;". Πέρα από το γεγονός ότι το ερώτημα έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει μια συγκεκριμένη απάντηση, αυτό που πρότεινε η δημοσιογράφος ήταν ότι η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ για σχεδόν 70 χρόνια, θα εξετάσει ενεργά το ενδεχόμενο να αναλάβει τον έλεγχο της βάσης της Airirlce και να κατασχέσει ευρέως τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα που είναι γνωστό ότι βρίσκονται εκεί. Αυτή η ιδέα είναι παράλογη και γελοία, ωστόσο ένας συντάκτης της εφημερίδας έθεσε αυτήν την ερώτηση σε έναν πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο για την Προεδρία.

Ο Μπάιντεν από την πλευρά του, θα έπρεπε να είχε ενημερώσει ευγενικά την δημοσιογράφο ότι η ερώτηση δεν ήταν σοβαρή και να προχωρήσει παρακάτω. Δυστυχώς, δεν ήταν αυτό που έκανε. Αντ 'αυτού, έδωσε μια εκτεταμένη απάντηση που ήταν μπερδεμένη, έδειξε αδύναμη γνώση των πολιτικών πραγματικοτήτων της Τουρκίας και προχώρησε σε απειλές.

ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Ο Μπάιντεν ξεκίνησε αναφερόμενος στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως "αυτοκράτορα" και έκανε αναφορά "… στον κουρδικό πληθυσμό που ήθελε να συμμετάσχει στη διαδικασία στο κοινοβούλιο". Προφανώς, ο Μπάιντεν δεν γνωρίζει ότι όλα τα πολιτικά κόμματα που περνούν το εκλογικό όριο δέκα τοις εκατό, συμπεριλαμβανομένου του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), συμμετέχουν στο τουρκικό κοινοβούλιο και ότι κάθε πολιτικό κόμμα που τηρεί το νόμο μπορεί να συμμετάσχει στον εσωτερικό πολιτικό διάλογο της Τουρκίας και στον δημοκρατικό ανταγωνισμό.

Πιο ανησυχητικό, ο Μπάιντεν επίσης υπονοούσε ότι θα εμπλέξει τις ΗΠΑ απευθείας σε εσωτερικές τουρκικές υποθέσεις. Εξήγησε ότι "αυτό που νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση απέναντί ​​του [του Ερντογάν] τώρα, καθιστώντας σαφές ότι υποστηρίζουμε την ηγεσία της αντιπολίτευσης. ... Είμαι ακόμα της άποψης ότι αν επρόκειτο να ασχοληθούμε όπως έκανα και εγώ μαζί τους, ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε εκείνα τα στοιχεία της τουρκικής ηγεσίας που εξακολουθούν να υπάρχουν, και να πάρουμε περισσότερα από αυτά και να τα ενθαρρύνουμε να είναι σε θέση να νικήσουν τον Ερντογάν. Όχι με πραξικόπημα, αλλά από την εκλογική διαδικασία".

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, αυτό που εννοούσε ο Μπάιντεν λέγοντας "στοιχεία που εξακολουθούν να υπάρχουν" δεν είναι προφανές, αλλά δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αναμιχθούν στην εσωτερική πολιτική της Τουρκίας, ότι οι ΗΠΑ πρέπει να υποστηρίξουν μια συγκεκριμένη πλευρά σε αυτήν την προσπάθεια και ότι συμμετείχε σε τέτοιες παρελθούσες δραστηριότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως τονίζει: "Η ενθάρρυνση της άμεσης επέμβασης των ΗΠΑ στην εσωτερική πολιτική άλλου κράτους αποτελεί παραβίαση των διεθνών διπλωματικών κανόνων, αλλά ο Μπάιντεν προχώρησε ακόμη περισσότερο. Δύο φορές, ο Μπάιντεν εκφράζει την πεποίθησή του ότι οι ΗΠΑ πρέπει να προσπαθήσουν να απειλήσουν τον Πρόεδρο Ερντογάν με κάποιο τρόπο. Μάλιστα στην αρχή των σχολίων του, προτρέπει ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν "πρέπει να πληρώσει ένα τίμημα". Αργότερα, ο Μπάιντεν πηγαίνει στη λεπτομέρεια, εξηγώντας με ότι "... έπρεπε να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουμε να παίζουμε μαζί τους, όπως κάναμε."

Στη συνέχεια, στρέφοντας προς την Ανατολική Μεσόγειο, ο Τζο Μπάιντεν εκφράζει την ανάγκη "… να συναντηθούμε με τους συμμάχους μας στην περιοχή και να ασχοληθούμε με το πώς απομονώνουμε τις ενέργειές του (Ερντογαν) στην περιοχή, ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο όσον αφορά το πετρέλαιο και μια ολόκληρη σειρά άλλων πραγμάτων".

Σύμφωνα με την ανάλυση που δημοσιεύει το Anadolu, τα σχόλια του Μπάιντεν προφανώς δεν αντιπροσωπεύουν ηλιόλουστους ουρανούς για τις τουρκοαμερικανικές σχέσεις σε περίπτωση που εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ. Επίσης, τέτοια υπερβολικά εχθρικά σχόλια προς την δημοκρατικά εκλεγμένη ηγεσία της Τουρκίας δημιουργούν ερωτήματα σχετικά με τη γνώση του Μπάιντεν και την ικανότητά του να λαμβάνει έξυπνες αποφάσεις για βασικά θέματα.

Τι αναφέρει για την εξωτερική πολιτική η επίσημη ιστοσελίδα του Τζο Μπάιντεν

Και η ανάλυση συνεχίζει ως εξής: "Τους μήνες από τη δημοσίευση της συνέντευξης στους NYT, ο Μπάιντεν ανανέωσε τη σελίδα εξωτερικής πολιτικής στον ιστότοπο της καμπάνιας του. Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας συνοψίζει -ως επί το πλείστον- τις θέσεις του για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ σε ένα δοκίμιο που γράφτηκε για το τεύχος Μαρτίου 2020 για τις εξωτερικές υποθέσεις (η κύρια έκδοση του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων) και σε μια ομιλία του Ιουλίου του 2019 που έδωσε στο City University of New Graduate Center της Υόρκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μπάιντεν δεν αναφέρει την Τουρκία πουθενά στις πληροφορίες στη σελίδα εξωτερικής πολιτικής του. Δεν υπάρχει αναφορά στις δηλώσεις που έκανε στους NYT για την Τουρκία. Το δοκίμιο Εξωτερικών Υποθέσεων, που προορίζεται ως δημόσια δήλωση των "συνταγών" εξωτερικής πολιτικής του Μπάιντεν, δεν αναφέρεται επίσης στην Τουρκία. Όμως, το ζήτημα των εξωτερικών υποθέσεων παραπέμπει σε εξωτερικό σύνδεσμο που περιλαμβάνει ένα τυπικό άρθρο για την Τουρκία, γεμάτο λάθη και στρατηγικές παραλείψεις, το οποίο συμπληρώνεται με ένα φανατικό στερεότυπο ("ισλαμιστικό shapeshifter") που χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίστει ο Πρόεδρος Ερντογάν. Σε κάθε περίπτωση, ο Μπάιντεν προτίμησε σαφώς να αποφύγει να αναφέρει την Τουρκία απευθείας στη δήλωση εξωτερικής πολιτικής του και να επιτρέψει σε άλλους να παρέχουν τα μηνύματα.

Το μόνο στοιχείο στη σελίδα εξωτερικής πολιτικής του Μπάιντεν στην οποία αναφέρει άμεσα την Τουρκία είναι η ομιλία στο CUNY. Αφού ξεκίνησε λέγοντας πως "το 2019, η εξωτερική πολιτική είναι εσωτερική πολιτική, κατά τη γνώμη μου, και η εσωτερική πολιτική είναι εξωτερική πολιτική. Είναι βαθιά συνδεδεμένα", ο Μπάιντεν εξισώνει την ασφάλεια των ΗΠΑ με το "ισχυρότερο δυνατό δίκτυο συνεργατών και συμμαχιών να συνεργάζονται μεταξύ τους" και παράλληλα συνεχίζει να συνδέει την Τουρκία με τον "αυταρχισμό και τις φιλελεύθερες τάσεις".

Η προοπτική των τουρκοαμερικανικών σχέσεων σε μία ενδεχόμενη προεδρία Μπάιντεν

Ο Dr. McConnel γράφει πως "όπως δείχνουν οι παραπάνω πληροφορίες, η στάση του Μπάιντεν απέναντι στην Τουρκία δεν δημιουργεί μια αίσθηση ελπίδας ή προσδοκίας. Το αντίθετο: μια προεδρία του Μπάιντεν μπορεί να οδηγήσει τη σχέση μεταξύ των δύο εταίρων του ΝΑΤΟ σε περαιτέρω χάσμα ή καταστροφή. Τα πρόσφατα δημόσια σχόλια του Μπάιντεν σχετικά με την Τουρκία αντικατοπτρίζουν την κακομεταχείριση και τη διαστρεβλωμένη παραπληροφόρηση σχετικά με την Τουρκία που τώρα περνάει στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Αλλά η πιο ανησυχητική πτυχή των πρόσφατων δηλώσεων του Μπάιντεν σχετικά με την Τουρκία είναι η προθυμία του για (περαιτέρω) άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στην εγχώρια πολιτική της Τουρκίας παρά την υπερβολική οργή που αισθάνονται οι Τούρκοι πολίτες έναντι των ΗΠΑ για ακριβώς αυτή τη συμπεριφορά στο παρελθόν. Η σχέση του Μπάιντεν με την Άγκυρα ως Προέδρου θα είναι καταδικασμένη από την αρχή εάν επιμείμει σε μια τέτοια προσέγγιση.

Ο Μπάιντεν ξεκίνησε την έκθεση εξωτερικών υποθέσεων ισχυριζόμενος ότι η παγκόσμια "αξιοπιστία και επιρροή" της Αμερικής έχει μειωθεί μετά το τέλος της κυβέρνησης Ομπάμα. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση Ομπάμα παρήγαγε μόνο θετικά αποτελέσματα στον "απέραντο εξωτερικό χώρο" ή ότι δεν συνέβαλε στη μακροπρόθεσμη πτώση των αμερικανικών παγκόσμιων ηγετικών ικανοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η φράση με την οποία έχει ξεκινήσει ο αρθρογράφος την ανάλυση του: "Με επώδυνη εμπειρία κατά τη διάρκεια των αιώνων έχει γίνει μια κατανόηση ότι κάθε κράτος πρέπει να σέβεται την αυτονομία, σε σχέση με τις εσωτερικές υποθέσεις, κάθε άλλου κράτους που υπάρχει στο απέραντο βασίλειο εκτός των δικών του ορίων".

Όπωςο ίδιος γράφει "το απόσπασμα του Dean Acheson που περιλαμβάνεται στην αρχή αυτού του σχολιασμού δείχνει πόσο μακριά η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ έχει απομακρυνθεί από τα διπλωματικά ιδανικά που κάποτε την καθοδήγησαν. [Ο Acheson θεωρείται γενικά ένας από τους μεγαλύτερους επικεφαλής στην ιστορία του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. ιστορία, και σίγουρα θεωρείται περισσότερο σεβαστό από οποιοδήποτε άτομο που κατέχει τη θέση από τη θητεία του το 1949-1953.]

Στο βιβλίο του Power and Diplomacy, ο Acheson ανέφερε τον Θουκυδίδη ενώ συζητούσε για την ηγεσία. Σύμφωνα με αυτόν τον σπουδαίο ιστορικό, οι Κορίνθιοι, σύμμαχοι της Σπάρτης εναντίον των Αθηναίων, προέτρεψαν τους Σπαρτιάτες να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, λέγοντας: "αυτό πρέπει να κάνει ένας ηγέτης - για να φροντίσει τα συμφέροντά του όπως κάνουν όλοι οι άλλοι, αλλά και σε αντάλλαγμα για όλη την τιμή που λαμβάνει από άλλους, για να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο γενικό συμφέρον. "

Η φράση του Acheson ήταν σαφής. Οι αποτελεσματικοί ηγέτες δεν επιδιώκουν μόνο τα δικά τους συμφέροντα. Πρέπει να δώσουν πραγματική ανησυχία και προσοχή στα συμφέροντα των συμμάχων τους. Εάν οι ΗΠΑ, ανεξάρτητα από το ποιος υποψήφιος αναδείχθεί νικητής τον Νοέμβριο, δεν ξέρει πώς να "δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο γενικό συμφέρον" στις σχέσεις της όχι μόνο με την Τουρκία, αλλά και με τους άλλους συμμάχους της, το διεθνές καθεστώς των ΗΠΑ θα συνεχίσει να φθίνει. Εν τω μεταξύ, θα εμφανιστούν άλλοι ηγέτες που δίνουν την αναμενόμενη προσοχή στις ανησυχίες των συμμάχων τους.

Πηγή: Anadolu Agency

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΥ 03 Αυγ 2020 | 13:26

Ανηψιά Τραμπ: Ο Ντόναλντ είναι ρατσιστής και παθολογικός ψεύτης

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ρατσιστής και παθολογικός ψεύτης ισχυρίζεται η ανηψιά του Μαίρη

ΣΕ 24 ΩΡΕΣ 03 Αυγ 2020 | 07:34

ΗΠΑ κορονοϊός: Ξεπέρασαν τις 150.000 οι νεκροί - σχεδόν 50.000 νέα κρούσματα μόλυνσης

Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα την ώρα που η Φλόριντα ετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει το χτύπημα της τροπικής καταιγίδας Ησαΐας.

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ 02 Αυγ 2020 | 21:51

Κύπρος: Υποχρεωτικό τεστ κορονοϊού σε Έλληνες - Στην ταξιδιωτική κατηγορία Β η Ελλάδα

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, η Κύπρος κατέταξε τη χώρα στην ταξιδιωτική κατηγορία Β.

ΑΝΕΜΟI ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 110 ΧΛΜ/ΩΡΑ 02 Αυγ 2020 | 13:41

ΗΠΑ: Η τροπική καταιγίδα "Ησαΐας" πλησιάζει τις ακτές της Φλόριντα

Ο "Ησαΐας" δεν αναμένεται να επηρεάσει την ασφαλή επιστροφή στη γη των δύο αστροναυτών της NASA.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 02 Αυγ 2020 | 08:10

Κορονοϊός: Ντόμινο μέτρων φέρνει το δεύτερο κύμα με 362 νέα κρούσματα σε 5 μέρες - Στο "κόκκινο" Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αθήνα

Μέρες... καραντίνας στην Ελλάδα λόγω της "έκρηξης" των κρουσμάτων κορονοϊού, κυρίως σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Καβάλα. Στο τραπέζι τοπικά lockdown και επαναφορά των SMS.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 01 Αυγ 2020 | 16:15

"Καλπάζει" ο κορονοϊός: 17,6 εκατ. κρούσματα σε 196 χώρες - 680.014 θάνατοι παγκοσμίως

Οι ΗΠΑ είναι η πλέον πληγείσα χώρα. Ακολουθούν η Βραζιλία, το Μεξικό, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ινδία.

ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ 01 Αυγ 2020 | 15:57

Ύμνοι CNN για την Ελλάδα: Ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός του φετινού καλοκαιριού

Τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα κάνουν ό,τι καλύτερο προκειμένου οι επισκέπτες να αισθανθούν ασφαλείς, σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΕ ΔΙΕΝΗ ΜΜΕ 01 Αυγ 2020 | 12:48

Νέες γέφυρες από Ακάρ: "Να επιλύσουμε ειρηνικά τις διαφορές με την Ελλάδα"

Ο Ακάρ την Πέμπτη είχε επιθεωρήσει τις στρατιωτικές μονάδες στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία

ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΚΑΜΠΙΝΕΣ 26 ΑΤΟΜΩΝ 01 Αυγ 2020 | 09:38

ΗΠΑ: Εκατοντάδες παιδιά με κορονοϊό σε κατασκήνωση

Εκατοντάδες παιδιά προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό σε κατασκήνωση στην πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 31 Ιουλ 2020 | 19:07

Κορονοϊός: Συναγερμός με 78 νέα κρούσματα σήμερα - Η "έκρηξη" προκαλεί ανησυχία

Τα 10 στις πύλες εισόδους - Αύξηση και σε νεκρούς και διασωληνωμένους

Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ 31 Ιουλ 2020 | 13:57

Pizza Hut: Αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι που αποχώρησε από την Ελλάδα

Τι πραγματικά οδήγησε την Pizza Hut να αποχωρήσει από την Ελλάδα

Η ΓΝΩΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 31 Ιουλ 2020 | 13:00

Πρόκληση της SZ: Αναμφισβήτητη η νίκη του "ξιφομάχου" Ερντογάν στο Αιγαίο

O "ξιφομάχος" Ερντογάν έχει σημειώσει αναμφισβήτητη νίκη του στο Αιγαίο, αναφέρει η Süddeutsche Zeitung

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ TWITTER 31 Ιουλ 2020 | 12:33

Ανατριχιαστικές απειλές στον Καντέρ από φανατικούς του Ερντογάν: "Θα σε αποκεφαλίσουμε Έλληνα μπάσταρδε"

"Θα σε αποκεφαλίσουμε και θα σκοτώσουμε το παιδί σου Έλληνα μπάσταρδε" απειλούν οι υποστηρικτές του Ερντογάν τον Ενές Καντέρ