Ο Χ. Καστανίδης συντάσσεται με τον Γ. Παπανδρέου που τον είχε διαγράψει

Οι παλιές πολιτικές αγάπες ζουν ακόμη και αν έχει παρεμβληθεί μια διαγραφή. Στο πλευρό του Γ.Παπανδρέου που τον διέγραψε προ τριετίας συντάσσεται ο Καστανίδης.

o-x-kastanidis-suntassetai-me-ton-g-papandreou-pou-ton-eixe-diagrapsei
SHARE THIS
0
SHARES

Στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου και στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών «επιστρέφει» ο Χάρης Καστανίδης τρία χρόνια αφότου ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον διέγραψε γιατί αρνήθηκε να ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο.

 

Πριν από τρία χρόνια χώρισαν οι δρόμοι μας με τον Γιώργο Παπανδρέου, όταν διαγράφηκα, γιατί διαφωνούσα με τις πολιτικές της λιτότητας.

Σε  ανακοίνωσή του ο κ. Καστανίδης αναφέρει «Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Πριν από τρία χρόνια χώρισαν οι δρόμοι μας με τον Γιώργο Παπανδρέου, όταν διαγράφηκα, γιατί διαφωνούσα με τις πολιτικές της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας και αρνήθηκα να ψηφίσω το δεύτερο μνημόνιο.


Συναντιόμαστε και πάλι σήμερα, τώρα που το νέο Κίνημα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών διακηρύσσει την ανάγκη να βγει η χώρα μας από την κρίση με την άσκηση πραγματικά προοδευτικών πολιτικών, μακριά από τη βία της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής, να βγει από την κρίση με την εφαρμογή βαθειά δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.

Συναντιόμαστε τώρα, που το νέο Κίνημα διακηρύσσει ότι δεν μπορεί να είναι ουραγός της Δεξιάς ούτε παρακολούθημα κανενός.

Συμμετέχω στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με την προσδοκία ότι σύντομα θα ενωθούν όλες οι αυθεντικές δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Συμμετέχω στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με την πίστη ότι γίναμε όλοι σοφότεροι από τα λάθη του παρελθόντος και έχοντας βαθιά μέσα μου την ελπίδα ότι θα ανταποκριθούμε στην επιθυμία του ελληνικού λαού και της νέας γενιάς να επιστρέψει στον τόπο μας η αξιοπρέπεια και η πίστη στο μέλλον».

Τι έλεγε όταν διεγράφη το Φεβρουάριο του 2012

Ο Χάρης Καστανίδης που ήταν εκ των στενότερων συνεργατών του Γ. Παπανδρέου και υπέρμαχος της Ο ιδέας του δημοψηφίσματος όταν διαγράφηκε δήλωνε:   «Ο Γιώργος Παπανδρέου διέγραψε τον εαυτό του». 

Και εξηγούσε: «Λέγαμε ότι δεν είναι δυνατόν αποφάσεις που θα καθορίσουν την πορεία του ελληνικού λαού να υπογραφούν χωρίς να ερωτηθεί ο λαός»...«Αυτά ήταν και τα επιχειρήματά μας για το Δημοψήφισμα. Έπρεπε να σεβαστούμε την κρίση του ελληνικού λαού, γιατί μιλάμε για αποφάσεις που αφορούν τις επόμενες τρεις με τέσσερις δεκαετίες"

Και είχε καταλήξει: «"Εχει σημασία ποιος κουβαλά τη διανόηση και την ψυχή του ΠΑΣΟΚ και όχι οι τίτλοι».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook