Ο χαλαρός διάλογος Μητσοτάκη-Χαφτάρ που «έπιασε» η κάμερα

«Πως σας φαίνεται η Αθήνα;» ήταν η πρώτη φράση του πρωθυπουργού προς τον Λίβυο στρατάρχη. «Πολύ όμορφη. Έχω πολύ καιρό να έρθω. Περίπου 30 χρόνια» απάντησε Χαφτάρ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Χαλαρή… κουβέντα μέχρι να βγουν οι απαραίτητες φωτογραφίες είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Χαλίφα Χάφταρ, με τη συνδρομή βεβαίως τουμεταφραστή του Λίβυου στρατάρχη.

Την ώρα που οι φωτορεπόρτερ έβγαζαν φωτογραφίες από τη συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που καθόταν στην «κεφαλή» του τραπεζιού άρχισε να συζητά με τον Χαλίφα Χάφταρ που καθόταν στα δεξιά του.

«Πως σας φαίνεται η Αθήνα;» ήταν η πρώτη φράση του πρωθυπουργού προς τον Λίβυο στρατάρχη. «Πολύ όμορφη. Έχω πολύ καιρό να έρθω. Περίπου 30 χρόνια» του απάντησε ο Χάφταρ, πάντα με τη βοήθεια του διερμηνέα του.

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι δεν έχει επισκεφτεί ποτέ τη Λιβύη με τον Χαλίφα Χάφταρ να απαντά «με την επιμονή μας, θα διορθώσουμε τα λάθη και θα έρθετε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε και την… έκπληξή του για το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε για τη συνάντησή του με τον Χαλίφα Χάφταρ. «Πρέπει να σας πω ότι δεν έχω δει ποτέ τόσους φωτογράφους εδώ».