Follow us

Ο Ξανθός "αδειάζει" τον Πολάκη στη Βουλή: "Όχι δεν είναι αυτή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ" για τα εμβόλια

"Όχι δεν είναι αυτή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Το έχουμε πει χίλιες φορές", δήλωσε από τα βουλευτικά έδρανα ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
πολακης με ξανθο

"Όχι δεν είναι αυτή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Το έχουμε πει χίλιες φορές", δήλωσε από τα βουλευτικά έδρανα ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, "αδειάζοντας" τον Παύλο Πολάκη και όσα είπε για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Η τοποθέτηση του του Ανδρέα Ξανθού ήρθε κατά τη συζήτηση στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων η οποία επικεντρώθηκε στη μελέτη Λύτρα για τη θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει για την ανάρτηση του κ. Πολάκη σύμφωνα με την οποία, δεν είχε κανένα νόημα η μαζική επιστημονική υστερία να εμβολιαστούν οι ηλικίες 1 έως 18 ετών, που είχαν χαμηλή θνητότητα. Είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έπρεπε να εμβολιαστούν αυτές οι ηλικίες; Πείτε το", είπε ο Θάνος Πλεύρης απευθυνόμενος στον Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε: "όποιος διαβάζει τη μελέτη του κ. Λύτρα, με τον τρόπο που τη διαβάζει ο κ. Πολάκης, δηλαδή ότι ο εμβολιασμένος και ο μη εμβολιασμένος είναι το ίδιο πράγμα, ναρκοθετεί την προσπάθεια που γίνεται. Έχετε το θάρρος να το πείτε αυτό; Έχει μεγάλη σημασία να το πείτε αυτό, γιατί ο κ. Πολάκης θα ήταν ο υπουργός που θα χειριζόταν όλη αυτή τη διαδικασία".

"Όχι δεν είναι αυτή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Το έχουμε πει χίλιες φορές", ανέφερε ο κ.Ξανθός.

Ο υπουργός Υγείας κάλεσε την αντιπολίτευση να μην υποτιμάει τις προσπάθειες που έγιναν, γιατί οι κλίνες ΜΕΘ αυξήθηκαν και στις περισσότερες από αυτές, η κάλυψη ήταν πλήρης. Υπογράμμισε δε ότι μετά την πληρότητα στις ΜΕΘ, η δημιουργία συνθηκών κλινών, εκτός ΜΕΘ, όσο πιο κοντά γίνεται στο πλαίσιο των ΜΕΘ (αναπνευστήρες, μόνιτορ και γιατρός να παρακολουθεί), είναι ένας τρόπος διαχείρισης που υιοθετήθηκε από όλα τα κράτη στον κόσμο, στην πανδημική κρίση. "Προφανώς, οι παθογένειες που υπήρχαν στο σύστημα υγείας και στις ΜΕΘ, προφανώς θα επιδεινώνονταν σε μια πανδημία", είπε ο υπουργός Υγείας και κάλεσε τα κόμματα να συγκρίνουν τα στοιχεία για τη θνητότητα, στις ελληνικές ΜΕΘ και τις ΜΕΘ του εξωτερικού, που συνδέονται και με παθογένειες που προϋπήρχαν. "Όλα αυτά τα δουλεύουμε και τα διορθώνουμε", είπε ο κ. Πλεύρης και επέμεινε ότι σήμερα ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι πολύ μικρότερος.

"Δεν σφυρίξαμε τη λήξη της πανδημίας. Πάντοτε μέτρα συνδυάζονται με την πίεση που υπάρχει στο ΕΣΥ. Σήμερα, ο πληθυσμός έχει εμβολιαστεί, υπάρχουν αντιϊκές θεραπείες, έχει δημιουργηθεί μια φυσική ανοσία, υπάρχει και αλλαγή των μεταλλάξεων", είπε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε Επίσης

"Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να αφήσει απροστάτευτο το ΕΣΥ"

"Ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να αφήσει απροστάτευτο και αθωράκιστο το ΕΣΥ", είπε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός και πρόσθεσε ότι η νέα επιστημονική μελέτη του κ. Λύτρα, αποδεικνύει ότι η ευθύνη για την υγειονομική τραγωδία που ζει αυτή την περίοδο η χώρα και για τους 33 χιλιάδες νεκρούς στην πατρίδα μας, από την πανδημία, έγκειται στη μειωμένη ανθεκτικότητα του δημόσιου συστήματος υγείας και δεν οφείλεται σε κάποιες αντικειμενικές συνθήκες λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

"Προφανώς δεν οφείλεται σε επιστημονική ανεπάρκεια του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ, των γιατρών, των νοσηλευτών και όλων των άλλων επαγγελματιών υγείας", είπε ο κ. Ξανθός και κατήγγειλε: "Οφείλεται κυρίως στην πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να αφήσει απροστάτευτο και αθωράκιστο το ΕΣΥ, να μην ενισχύσει τα τμήματα πρώτης γραμμής, τις κρίσιμες λειτουργίες του συστήματος, όπως είναι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η προνοσοκομειακή διαχείριση, τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, οι κλινικές covid και βεβαίως οι ΜEΘ".

Εκεί εξελίχθηκε στην αιχμή των επιδημικών κυμάτων, είπε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ένα δράμα με εκατοντάδες ανθρώπους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, που, όπως απέδειξε η μελέτη, στο 98% έχασαν τη ζωή τους.

"Θεωρούμε ότι το καθοριστικό δεν είναι ούτε οι υποδομές, ούτε ο εξοπλισμός", είπε ο Ανδρέας Ξανθός και συνέχισε: "Το καθοριστικό είναι το ανθρώπινο δυναμικό, είναι η επάρκεια και η εμπειρία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Και προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα σημαντικό στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Δεν αξιοποίησε ούτε τα πορίσματα και τα διδάγματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Δεν αξιοποίησε τα πορίσματα της πρώτης φάσης της μελέτης. Άφησε πραγματικά στο έλεος και το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ σε μια κατάσταση λειτουργικού μπλακ άουτ και πλήρους αποδιοργάνωσης των δημόσιων δομών. Θεωρούμε ότι οι πολιτικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του είναι πολλές και εγκληματικές. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια δραστική παρέμβαση ενδυνάμωσης του ΕΣΥ σε όλα τα επίπεδα και ειδικά στις ΜΕΘ και στις κρίσιμες υπηρεσίες. Αυτό απαιτεί αλλαγή στα πολιτικά πράγματα, απαιτεί ένα προοδευτικό σχέδιο, το οποίο θα δώσει την προτεραιότητα που πρέπει στη δημόσια περίθαλψη".

ξανθος

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ TWITTER 27 Νοε 2022 | 18:20

Γεωργιάδης VS Πολάκη για τις δημοσκοπήσεις: Δεν έχεις άντερα – Αυτό που θα πάθετε δεν έχει προηγούμενο

Νέα κόντρα, στον γνωστό χώροι του Twitter, μεταξύ Γεωργιάδη και Πολάκη με φόντο τις δημοσκοπήσεις.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ "ΠΟΛΕΜΟΣ" 20 Νοε 2022 | 09:51

Ο Πολάκης τα βάζει με τον Άδωνι για τα εκατομμύρια στην εταιρεία του Κοκλώνη - Νόμος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά ο Γεωργιάδης

Επίθεση Πολάκη στον Γεωργιάδη για τον Αναπτυξιακό Νόμο και την εταιρεία του Κοκλώνη - "Έγινε ρεζίλι ο Παύλος" απαντά ο υπουργός Ανάπτυξης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 19 Νοε 2022 | 16:45

Γεωργιάδης για Πολάκη: Έτσι θα πάμε σε εκλογές; - Είναι αυτή συμπεριφορά βουλευτή και υπουργού;

Απάντηση στις ύβρεις Πολάκη εναντίον του, μετά την παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του. έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18 Νοε 2022 | 11:10

ΝΔ για την επίθεση στο σπίτι Γεωργιάδη: Ο Πολάκης, το alter ego Tσίπρα, δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ αναφέρει τον Παύλο Πολάκη ως "alter ego του κ. Τσίπρα", χαρακτηρίζοντας τον ως "εκφραστή της κομματικής "γραμμής" που δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ".

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 18 Νοε 2022 | 08:11

Ο Πολάκης ειρωνεύεται τον Αδωνι για την επίθεση Ρουβίκωνα: "Τα μακαρόνια να 'ναι 6" - "Σας πόνεσε το καλάθι", λέει ο υπουργός

Μία ειρωνική ανάρτηση έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας την επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Αδωνι Γεωργιάδη.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 10 Νοε 2022 | 13:50

Κορονοϊός: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών από 6 μηνών ως 4 ετών

Έχουν παραληφθεί στη χώρα μας τα εμβόλια Pfizer για αυτές τις ηλικιακές ομάδες.

ΤΑ ΕΠΙΜΑΧΑ ΣΧΟΛΙΑ 10 Νοε 2022 | 12:15

ΝΔ κατά Πολάκη: Απειλεί χυδαία χρήστες του διαδικτύου σαν το τελευταίο τρολ - "Φύγε από τη χώρα, ερχόμαστε"

Αφορμή στάθηκαν οι απαντήσεις του Παύλου Πολάκη, κάτω από αναρτήσεις λογαριασμών στο Twitter, οι οποίοι σχολίαζαν τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 09 Δεκ 2022 | 11:33

ΝΔ: Εποχές Χρυσής Αυγής θυμίζουν όσα έγιναν σε βάρος της Φωτεινής Πιπιλή από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

"Οφείλει να ζητήσει συγνώμη ο κ. Τσίπρας από τη Φωτεινή Πιπιλή", αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 09 Δεκ 2022 | 11:31

Νομοσχέδιο ΕΥΠ: Ονομαστική ψηφοφορία ζητούν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ - Συνεχίζεται η συνεδρίαση

Η συζήτηση του νοοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης συνεχίζεται στην Ολομέλεια της βουλής.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 09 Δεκ 2022 | 10:37

Ο Χαρδαλιάς σε άσκηση με το υποβρύχιο "Ματρώζος" 100 μέτρα κάτω από τη θάλασσα [εικόνες]

Ο Ν. Χαρδαλιάς συμμετείχε σε επιχειρησιακή πλεύση με το Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου - Ταχείας Μεταφοράς Mk-V "Αίολος", της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 09 Δεκ 2022 | 09:09

Οικονόμου για έκτροπα Ρομά: Το σκηνικό βίας και ανομίας στα όργανα της τάξης δεν θα γίνει ανεκτό [βίντεο]

Σε συνεχή επικοινωνία η κυβέρνηση με την κοινότητα Ρομά. Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΕΙ ΣΕ ΚΥΡΙΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ" 09 Δεκ 2022 | 08:42

Γιατί στελέχη της ΚΝΕ το 1973 καταγγέλλουν τον Μίμη Ανδρουλάκη για το Πολυτεχνείο: "Ψέματα, ανακρίβειες και ηθελημένες ασάφειες"

Στελέχη της ΚΝΕ το 1973 καταγγέλλουν τον Μίμη Ανδρουλάκη για το Πολυτεχνείο και την εξέγερση του 1973.

ΒΟΥΛΗ 09 Δεκ 2022 | 07:25

Υποκλοπές: Τι ξέρει ο Μητσοτάκης; - Τα δύο ερωτήματα φωτιά που έθεσε στον Τσίπρα

Η εκτίμηση πάντως είναι ότι ο Μητσοτάκης δεν έκανε τυχαία αυτην την αναφορά για την υπόθεση των υποκλοπών.