Οι Β. Φλέσσα και Λ. Καφαντάρη διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο TOC

Λίγο πριν τις Ευρωεκλογές, οι δυο υποψήφιες, Βίκυ Φλέσσα και Λίλα Καφαντάρη - με τη ΝΔ και το ΚΚΕ αντιστοίχως - βρέθηκαν στο στούντιο του TheTOC.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Δυο υποψήφιες στις Ευρωεκλογές, η Βίκυ Φλέσσα με τη ΝΔ και η Λίλα Καφαντάρη με το ΚΚΕ, βρέθηκαν στο στούντιο του TheTOC και μίλησαν για την υποψηφιότητά τους, για το χώρο της πολιτικής, τον πολιτισμό, αλλά και για τις απόψεις και τη φιλοσοφία της ζωής τους. Μεταξύ άλλων μας είπαν:

Για το διακύβευμα των Ευρωεκλογών:

Βίκυ Φλέσσα: «Αυτό είναι η επιλογή  των προσώπων που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη κι η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές»

Λίλα Καφαντάρη: «Η Ευρώπη δεν είναι άλλη από την Ευρώπη των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων της ΕΕ. Αν θέλουμε το ΟΧΙ στην ΕΕ να πιάσει τόπο, τότε να ψηφίσουμε ΚΚΕ».

Για την πολιτιστική πολιτική που πρεσβεύουν:

Βίκυ Φλέσσα: «Θα ήθελα να αναδείξω τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας μας καθ' ότι ένας από τους βασικούς πυλώνες της Ευρώπης είναι ο ελληνικός κλασσικός πολιτισμός».

Λίλα Καφαντάρη: «Πολιτισμός δεν είναι μόνο οι τέχνες αλλά και το βιοτικό επίπεδο των λαών: το πως μπορούν οι λαοί να απολαμβάνουν τα επιτεύγματά τους».

Για την αξιοποίηση του πολιτιστικού «προϊόντος»:

Βίκυ Φλέσσα: «Πως θα παράγουμε πλούτο κι ανάπττυξη στην Ελλάδα, αν δεν αξιοποιήσουμε το συγκριτικό μας πλεονέκτημα που είναι ο πολιτισμός;»

Λίλα Καφαντάρη: «Αν κάποιος δημιουργεί για να πουλήσει το αποτέλεσμα, καταργείται επί της ουσίας η έννοια της δημιουργίας της τέχνης. Η ανάπτυξη των ομίλων σημαίνει υπανάπτυξη του λαού».

Για το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου τελευταίως:

Βίκυ Φλέσσα: «Ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας μίλησε για "ντέρμπυ" και μετά για "δημοσκόπηση". Ποιος συζητά για Ευρωεκλογές;»

Λίλα Καφαντάρη: «Τα δυο κόμματα επιδίδονται σ' ένα "σκυλοκαυγά" που προσπαθεί να κρύψει - όχι τις διαφορές - αλλά τις στρατηγικές ομοιότητες που έχουν».

Για τους πολιτικούς καυγάδες:

Βίκυ Φλέσσα: «Εγώ δεν μπορώ να δεχτώ πολιτικός ανήρ - επικεφαλής κόμματος - να λέει το διχαστικό: "Η τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν". Το έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας... Ο Παύλος Πολάκης δεν ντροπιάζει μόνο την Κρήτη του Ελευθερίου Βενιζέλου αλλά και τον Κρητικό πολιτισμό - κι ο Μινωικός πολιτισμός είναι ο πρώτος πολιτισμός της Δύσης... Η Κρήτη έχει μια λεβεντιά. Ετσι συμπεριφέρονται οι λεβέντες;»

Λίλα Καφαντάρη: «Διαχρονικά γίνονται αυτά. Εγώ θυμάμαι και τους ιστορικούς καυγάδες Παπανδρέου - Μητσοτάκη, τις προσωπικές προσβολές. Παγιδεύουν το λαό πολώνοντάς τον, κάνοντας επί της ουσίας την ίδια πολιτική τα δυο μεγάλα κόμματα».

Για το γιατί να ψηφίσει κάποιος το ΚΚΕ από τη στιγμή που το ΚΚΕ είναι κατά της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης

Λίλα Καφαντάρη: «Αν δεν ήμασταν οι κομμουνιστές στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση δεν θα μάθαινε τίποτα ο λαός απ' αυτά που αποφασίζουν κι οργανώνουν εις βάρος του. Εμείς είμαστε "μέσα" για να εμποδίζουμε αυτές τις αποφάσεις και να οργανώνουμε την πάλη του λαού απέναντι α' αυτές τις αποφάσεις. Συμμετέχουμε ακριβώς για να τους αποκαλύπτουμε».

Για τον Ρουβίκωνα

Βίκυ Φλέσσα: «Θα ήθελα κάποιος να μου απαντήσει πως είναι δυνατόν στα Γιαννιτσά να προσάγονται προληπτικώς πολίτες που αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών κι  ο Ρουβίκωνας να ...αλωνίζει;»

Λιλα Καφαντάρη: «Κατά τη δική μας γνώμη υπάρχει άμεση σύνδεση όλων αυτών των ομάδων με τις μυστικές υπηρεσίες. Εχουμε δημοσιεύσει στοιχεία στο Ριζοσπάστη και στο Διαδίκτυο που το αποδεικνύει».

Για το αν έχουν δεχτεί παρενόχληση στον επαγγελματικό τους χώρο

Λίλα Καφαντάρη: «Φυσικά και έχω δεχτεί παρενόχληση στον εργασιακό μου χώρο. Το αντιμετώπισα ήρεμα και δυναμικά ταυτόχρονα. Τα λύνουμε αυτά τα θέματα. ΄Οχι, βέβαια όλες. Οταν έχεις σχέση επαγγελματικής εξάρτησης (είναι πιο δύσκολο) ...»

Για την ΕΡΤ

Β.Φ. «Είναι δυσάρεστο για έναν άνθρωπο που έχει εργαστεί εκεί 20 χρόνια στην ΕΡΤ να ακούω... "καλά έκανε ο Σαμαράς και την έκλεισε.."»

Λ. Κ. «Μπορεί ποτέ να είναι ανεξάρτητη η δημόσια τηλεόραση από την κυβέρνηση;»

Β. Φ. «Φυσικά κι αυτό συμβαίνει (σ.σ. η εξάρτησή της από την κυβέρνηση), αλλά άλλο η δημόσια τηλεόραση να είναι "στη σκιά" κι άλλο "στο πλήρες σκοτάδι"...»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook