Οι βουλευτές που «κλείνουν το μάτι» στο Ποτάμι ψηφίζουν Δήμα

Το Ποτάμι ψηφίζει για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Πως ο Σταύρος Θεοδωράκης επηρεάζει θετικά την εκλογή. Τι ψηφίζουν οι βουλευτές που βρίσκονται κοντά στο Ποτάμι.

oi-bouleutes-pou-kleinoun-to-mati-sto-potami-psifizoun-dima
|
SHARE THIS
0
SHARES

Μπορεί ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι να μην έχουν κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση αλλά όμως επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τις εξελίξεις για την Προεδρική εκλογή.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ψηφίζουν τέσσερις εν ενεργεία βουλευτές που θέλουν να συνεργαστούν με το Ποτάμι.

Οι παρεμβάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη από την εκκίνηση της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης. «Η πρότασή μας παραμένει εκλογή Προέδρου από αυτή τη Βουλή και εκλογές εντός του 2015. Εν ολίγοις εθνική συνεννόηση», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος ταυτίστηκε με τον Σπ. Λυκούδη και την Πρωτοβουλία των «8».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού όμως με τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του επηρέασε και τη στάση των βουλευτών που προτίθενται να συνεργαστούν με το Ποτάμι. Για παράδειγμα, η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου δήλωσε αρχικά ότι θα ψηφίσει και τον προϋπολογισμό – όπως και έπραξε – και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Με την ανακοίνωση του ονόματος του Σταύρου Δήμα η δήλωση του Ποταμιού ότι ο υποψήφιος έχει κομματικά χαρακτηριστικά δυσαρέστησε τη βουλευτή η οποία άφησε να εννοηθεί ότι θα καταψηφίσει στην πρώτη ψηφοφορία.

Χρειάστηκε να συζητήσει με τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη για να πειστεί ότι το Ποτάμι προτείνει την υπερψήφιση του Προέδρου της Δημοκρατίας οπότε προσάρμοσε αντίστοιχα και την πολιτική της συμπεριφορά, αφού τελικά ψήφισε από την πρώτη ψηφοφορία Στ. Δήμα. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ψηφίζουν όμως και άλλοι τρεις εν ενεργεία βουλευτές που θέλουν να συνεργαστούν με το Ποτάμι.

Οι κ.κ. Γρηγόρης Ψαριανός και Σπύρος Λυκούδης έχουν ταχθεί εξ αρχής εδώ και αρκετούς μήνες υπέρ της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τόσο ο Σπύρος Λυκούδης όσο και ο Γρ. Ψαριανός έχουν υπερψηφίσει τον Στ. Δήμα από την πρώτη ψηφοφορία. Και ο Βασίλης Οικονόμου που… λοξοκοιτάει προς το Ποτάμι, δήλωσε ότι θα ψηφίσει θετικά στην 2η και την 3η ψηφοφορία, μετά το διάγγελμα Σαμαρά, γεγονός που τον έφερε πιο κοντά στο Ποτάμι. 

Εξαίρεση στην γραμμή του «ΝΑΙ» που έχει το Ποτάμι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποτελεί ο Π. Τατσόπουλος ο οποίος εξ αρχής έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει αυτό που θα υποδείξει το κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε στην βουλή, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίστοιχα και η Νίκη Φούντα που φλερτάρει με το Ποτάμι ακολουθεί την γραμμή της ΔΗΜΑΡ ψηφίζοντας «Παρών». Έτσι ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι που υποστηρίζουν την εκλογή του Προέδρου από την παρούσα βουλή, συνομιλούν με βουλευτές που ψηφίσουν θετικά για τον Στ. Δήμα στις διαδικασίες του κοινοβουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook