Οι βουλευτές που «κλείνουν το μάτι» στο Ποτάμι ψηφίζουν Δήμα

Το Ποτάμι ψηφίζει για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Πως ο Σταύρος Θεοδωράκης επηρεάζει θετικά την εκλογή. Τι ψηφίζουν οι βουλευτές που βρίσκονται κοντά στο Ποτάμι.

Μπορεί ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι να μην έχουν κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση αλλά όμως επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τις εξελίξεις για την Προεδρική εκλογή.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ψηφίζουν τέσσερις εν ενεργεία βουλευτές που θέλουν να συνεργαστούν με το Ποτάμι.

Οι παρεμβάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη από την εκκίνηση της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης. «Η πρότασή μας παραμένει εκλογή Προέδρου από αυτή τη Βουλή και εκλογές εντός του 2015. Εν ολίγοις εθνική συνεννόηση», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος ταυτίστηκε με τον Σπ. Λυκούδη και την Πρωτοβουλία των «8».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού όμως με τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του επηρέασε και τη στάση των βουλευτών που προτίθενται να συνεργαστούν με το Ποτάμι. Για παράδειγμα, η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου δήλωσε αρχικά ότι θα ψηφίσει και τον προϋπολογισμό – όπως και έπραξε – και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Με την ανακοίνωση του ονόματος του Σταύρου Δήμα η δήλωση του Ποταμιού ότι ο υποψήφιος έχει κομματικά χαρακτηριστικά δυσαρέστησε τη βουλευτή η οποία άφησε να εννοηθεί ότι θα καταψηφίσει στην πρώτη ψηφοφορία.

Χρειάστηκε να συζητήσει με τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη για να πειστεί ότι το Ποτάμι προτείνει την υπερψήφιση του Προέδρου της Δημοκρατίας οπότε προσάρμοσε αντίστοιχα και την πολιτική της συμπεριφορά, αφού τελικά ψήφισε από την πρώτη ψηφοφορία Στ. Δήμα. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ψηφίζουν όμως και άλλοι τρεις εν ενεργεία βουλευτές που θέλουν να συνεργαστούν με το Ποτάμι.

Οι κ.κ. Γρηγόρης Ψαριανός και Σπύρος Λυκούδης έχουν ταχθεί εξ αρχής εδώ και αρκετούς μήνες υπέρ της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τόσο ο Σπύρος Λυκούδης όσο και ο Γρ. Ψαριανός έχουν υπερψηφίσει τον Στ. Δήμα από την πρώτη ψηφοφορία. Και ο Βασίλης Οικονόμου που… λοξοκοιτάει προς το Ποτάμι, δήλωσε ότι θα ψηφίσει θετικά στην 2η και την 3η ψηφοφορία, μετά το διάγγελμα Σαμαρά, γεγονός που τον έφερε πιο κοντά στο Ποτάμι.

Εξαίρεση στην γραμμή του «ΝΑΙ» που έχει το Ποτάμι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποτελεί ο Π. Τατσόπουλος ο οποίος εξ αρχής έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει αυτό που θα υποδείξει το κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε στην βουλή, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίστοιχα και η Νίκη Φούντα που φλερτάρει με το Ποτάμι ακολουθεί την γραμμή της ΔΗΜΑΡ ψηφίζοντας «Παρών». Έτσι ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι που υποστηρίζουν την εκλογή του Προέδρου από την παρούσα βουλή, συνομιλούν με βουλευτές που ψηφίσουν θετικά για τον Στ. Δήμα στις διαδικασίες του κοινοβουλίου.

ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ 29 Μαρ 2020 | 17:37

Η απάντηση Χαρδαλιά στην ΕφΣυν – Για τη σύσκεψη στη Ξάνθη και τα μέτρα προστασίας

Πρέπει να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ 29 Μαρ 2020 | 15:51

Χαρδαλιάς από την Ξάνθη: Όλοι μαζί θα δώσουμε τη λύση στην κρίση που περνάμε

Τόνισε ότι "η απάντηση σε αυτόν τον εφιάλτη είναι μία: Το να μένουμε όλοι στο σπίτι".

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 29 Μαρ 2020 | 13:42

Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Ζάεφ για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

Ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Ζάεφ και τόνισε ότι κανένας δεν θα πίστευε τους ίδιους, τον Νίκο Κοτζιά ή τον Νίκολα Ντιμιτρόφ, αν πριν τρία χρόνια είχαν πει ότι θα γίνονταν όλα αυτά.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ 29 Μαρ 2020 | 13:23

Την στήριξη της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας στις προσφυγικές δομές ζητά η Ελλάδα

Η Ελλάδα ζητάει χρηματοδότηση για την προμήθεια υγειονομικού και εργαστηριακού εξοπλισμού, όπως για παράδειγμα τεστ για τον κορονοϊό, τα οποία θα διατεθούν στα ΚΥΤ.

ΠΑΚΕΤΟ 15 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ 29 Μαρ 2020 | 12:55

Αύριο ανακοινώνεται το νέο πακέτο μέτρων για την οικονομία - Θα εφαρμοστεί τον Απρίλιο

Το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης, θα ανακοινωθεί αύριο Δευτέρα 30 Μαρτίου, στις 10:00 πμ, από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 29 Μαρ 2020 | 10:14

"Σημαία" ευκαιρίας για Τσίπρα η δυσαρέσκεια των δικηγόρων για την ...τηλεκατάρτιση

Το πλαγιοκόπημα της Κουμουνδούρου στην Κυβέρνηση ξεκίνησε με το επίδομα τηλεκατάρτισης στους επιστήμονες και συνεχίστηκε όταν διέρρευσε πως "εξετάζεται  η δυνατότητα ένταξης και των επιστημόνων στο επίδομα των 800€.

ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ 29 Μαρ 2020 | 08:31

Κορονοϊός: Σε καραντίνα η χώρα και όλο τον Απρίλιο – Έρχονται στοχευμένα μέτρα

Η κυβέρνηση θα προχωρά πλέον σε περιοριστικά μέτρα, τα οποία δεν θα είναι οριζόντια αλλά στοχευμένα. Πιθανή η καραντίνα στο νομό Καστοριάς. Προς κλείσιμο οι λαϊκές αγορές.

ΖΗΤΗΣΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 28 Μαρ 2020 | 16:00

Τσίπρας:Ο κ. Μητσοτάκης να εντάξει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες στο επίδομα των 800 ευρώ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ που εξελέγη με σημαία τη μεσαία τάξη, αποδεικνύει σήμερα πόσο την εξαπάτησε.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Ο ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ 28 Μαρ 2020 | 13:26

Γεωργιάδης: Εξετάζουμε τη μονοδρόμηση των διαδρόμων σούπερ μάρκετ

"Στη Δανία κάνουν μονόδρομους τους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ, ώστε να αποφευχθεί η διασταύρωση των πελατών κι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζουμε", δήλωσε.

ΑΦΗΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ 28 Μαρ 2020 | 10:51

Πέτσας: Πιθανή η παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας και μετά τον Απρίλιο

"Το υφιστάμενο πλαίσιο λήγει στο τέλος Απριλίου. Ας προχωρήσουμε προς τα εκεί και θα δούμε", σημείωσε.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ 28 Μαρ 2020 | 10:44

Τσίπρας: Οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι οι ήρωες της εποχής μας

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι κάθε εποχή έχει τους δικούς της ήρωες.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 28 Μαρ 2020 | 10:03

Νέα αντιπολιτευτική "οδηγία" Τσίπρα προς τον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τα εργασιακά

Τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι, με το  το Προεδρείο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.