Οι δηλώσεις μετά τη στρατιωτική παρέλαση

Οι δηλώσεις της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας αμέσως μετά την παρέλαση.

oi-dilwseis-meta-ti-stratiwtiki-parelasi
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αμέσως μετά την παρέλαση δήλωσε ότι η σημερινή παρέλαση «απέδειξε ότι για ολόκληρο τον ελληνισμό η 25η Μαρτίου 1821 δεν είναι επέτειος, είναι βίωμα. Είναι ένα ηρωικός στοχασμός της ελευθερίας ως βιωματικής κατάστασης, σύμφυτης με την αξία του και την απόλυτη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του».

«Σήμερα», συνέχισε ο ΠτΔ, «ο ελληνισμός ενωμένος δίνει το δικό του αγώνα και στέλνει, μαζί με όλους τους λαούς της Ενωμένης Ευρώπης, το μήνυμα ότι βασικές αξίες, όπως ο ανθρωπισμός και η κοινωνική δικαιοσύνη, αποτελούν αρχές πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε το Ευρωπαϊκό εγχείρημα».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «Γιορτάζουμε σήμερα με περηφάνια την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Η Ελληνική επανάσταση των πανανθρώπινων αξιών, απότοκο του μεγάλο ξεσηκωμού του λαού μας, όρισε το πεδίο πάνω στο οποίο συγκροτήθηκε το ελληνικό κράτος ένα πεδίο που μας προστάζει να διατηρήσουμε, ως κόρη οφθαλμού, την ελευθέρια και την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού. Η σημερινή επέτειος μας θυμίσει ότι τίποτε δεν αποκτήθηκε χωρίς αγώνες. Αν διεκδικεί κάποιος και έχει το δίκιο με το μέρος του όλα μπορεί να τα καταφέρει».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σημείωσε πως η σημερινή παρέλαση «είναι ένα μήνυμα όλου του έθνους, σε όποιον απειλήσει την εθνική ακεραιότητα της χώρας, ότι θα βρει απέναντί του όλο το έθνος ενωμένο».

Τέλος, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι η επέτειος του 1821 «μας υπενθυμίζει ότι η ελευθερία είναι βγαλμένη από τα κόκαλα των Ελλήνων τα ιερά. Όσοι αιώνες κι αν περάσουν το πάθος για τη λευτεριά εμψυχώνει τους αγώνες και την επαναστατική δημοκρατική διεκδίκηση. Σε περιόδους όπως η τωρινοί είναι ζωτικό να θυμόμαστε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι. Οτιδήποτε λιγότερο είναι κατώτερο της κληρονομιάς που μας άφησαν όσοι θυσιάστηκαν».


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook