Follow us

Οι «διωγμοί» του Στουρνάρα: Από τη Ζωή στην ξαφνική έφοδο

Η κόντρα της κυβέρνησης με τον Γ. Στουρνάρα έρχεται από το 2013 και φαίνεται ότι θα τραβήξει για καιρό ακόμα.

Νίκος Τσίτσας
ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟς ΤΣΙΤΣΑς
Οι «διωγμοί» του Στουρνάρα: Από τη Ζωή στην ξαφνική έφοδο

Πίσω από τις κατά καιρούς καλές σχέσεις μεταξύ του Γ. Στουρνάρα και της κυβέρνησης κρύβεται μία σύγκρουση που κρατά από το 2012 όταν ο νυν Διοικητής της ΤτΕ είχε αναλάβει υπουργικό θώκο στην κυβέρνηση Πικραμένου και κατόπιν τοποθετήθηκε υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Η προαναγγελθείσα συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας σήμερα θα αποτελέσει ένα ακόμα επεισόδιο στην περιπετειώδη σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γ. Στουρνάρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας – όπως λένε συνεργάτες του- δεν …χώνεψε ποτέ το γεγονός ότι δεν είχε λόγο στην επιλογή του Διοικητή της ΤτΕ. Με κάθε ευκαιρία τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και κυβερνητικά στελέχη αφήνουν αιχμές για τον…. ρόλο Γ. Στουρνάρα μέχρι που κορυφώθηκε η πολιτική αντιπαράθεση με την πρόσφατη εισβολή του εισαγγελέα κατά της διαφθοράς στην εταιρεία της συζύγου του Γ. Στουρνάρα για τις χρηματοδοτήσεις από το ΚΕΛΠΝΟ η οποία πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις.

Η προαναγγελθείσα συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας σήμερα θα αποτελέσει ένα ακόμα επεισόδιο στην περιπετειώδη σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γ. Στουρνάρα που ξεκινάει ουσιαστικά από την πρόταση μομφής την οποία είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση τον Απρίλιο του 2014 στον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Η αιφνιδιαστική κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα τίναξε στον αέρα την συζήτηση και ψήφιση του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου από την Ολομέλεια και προκάλεσε αναστάτωση αν και απορρίφθηκε από 165 βουλευτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2013 ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ Π. Καμένος καλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας στον Γ. Στουρνάρα και ο Αλέξης Τσίπρας δεν έδινε την συγκατάθεσή του μέχρι τον Μάρτιο του 2014.

Έκτοτε έμειναν στην ιστορία οι κοινοβουλευτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ του τότε Αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα και του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα για το λάθος του ΔΝΤ, ή για το ερώτημα ευρώ η δραχμή που κυριαρχούσε στην δημόσια συζήτηση εκείνη την περίοδο. Ο κ. Στουρνάρας υπερασπιζόταν με σθένος την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου αναφέροντας ότι αξιοποίησε το …λάθος που είχε παραδεχτεί το ΔΝΤ στον πολλαπλασιαστή ενώ είχε επιτεθεί με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη του Απρίλη του 2014 κάνοντας λόγο για τριχοτομημένο κόμμα και για συνιστώσα της δραχμής υπονοώντας τον Π. Λαφαζάνη.

Τότε είχε ανοίξει μέτωπο και με τον νυν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον οποίο είχε κατηγορήσει ότι σε συνέντευξή του επικαλέστηκε «το δρόμο του δημοψηφίσματος» για το επίμαχο θέμα του νομίσματος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Γ. Δραγασάκη ο οποίος το είχε αρνηθεί. Ο Γ. Στουρνάρας τότε είχε απαντήσει ότι όλος ο τύπος και τα blogs έγραφαν ότι ο Γ. Δραγασάκης με τη φράση του «whatever it takes» δηλαδή, ό,τι απαιτηθεί, υπαινίχθηκε τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Ο ορισμός στην ΤτΕ

Τον Ιούνιο του 2014 ο Γ. Στουρνάρας ορίζεται από την κυβέρνηση Σαμαρά ως αντικαταστάτης του Γ. Προβόπουλου του οποίου έληγε η θητεία στην θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και παραιτείται από το υπουργείο Οικονομικών προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που έβλεπε την προοπτική της εξουσίας να πλησιάζει.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούσε να έχει στα ..πόδια της και σε μία καίρια θέση όπως αυτή του Διοικητή της ΤτΕ τον Γ. Στουρνάρα και με έντονο τρόπο εξέφραζε την δυσφορία της για την επιλογή. «Αν γίνει και όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνει αυτό που μπορεί να κάνει και πρέπει να κάνει. Υπάρχει και το προηγούμενο της Κύπρου.

Όταν υπήρχε δυσαρμονία ανάμεσα στον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και της κυβέρνησης, τέθηκε θέμα από την κυβέρνηση», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γ. Σταθάκης εκείνη την περίοδο. Στις 11 Ιουνίου του 2014 ο Αλέξης Τσίπρας είχε συναντήσει τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, στον οποίο ανέφερε ότι η θέση του διοικητή της ΤτΕ πρέπει να καλυφθεί έπειτα από διαβούλευση, προσθέτοντας ότι επιλογή του προσώπου πρέπει να συμφωνηθεί από κοινού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του είχε επισημάνει ότι: «Η δρομολογούμενη τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στη θέση του Διοικητή της ΤτΕ είναι μια προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης που δεν λαμβάνει υπόψη της τους πολιτικούς συσχετισμούς και την αναγκαιότητα διαβούλευσης για μια τόσο σημαντική θέση. Ο τότε εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης είχε δηλώσει ότι : «ο Γ. Στουρνάρας είναι εκφραστής μιας συγκεκριμένης πολιτικής με την οποία εμείς διαφωνούμε και θέλουμε την ανατροπή της και είχε προσθέσει ότι «ο κ. Στουρνάρας θα είναι θεματοφύλακας της Μνημονιακής πολιτικής και από τη νέα του θέση».

Η επίθεση για δήθεν διαρροές στην τύπο

Όμως δεν ήταν εύκολη υπόθεση η αλλαγή του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και στον ΣΥΡΙΖΑ το κατάλαβαν κάπως αργά. Στα μέσα του Δεκέμβρη του 2014 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τον Γ. Στουρνάρα και τον ρώτησε ευθέως αν σκοπεύει να λειτουργήσει θεσμικά και εκείνος απάντησε καταφατικά.

Λίγο πριν την διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είχε παρέμβει δημόσια και απηύθυνε προειδοποίηση για «τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβη της ελληνικής οικονομίας», μιλώντας σε εκδήλωση προς τιμήν του Ξ. Ζολώτα. Ο κ. Στουρνάρας είχε πραγματοποιήσει «έκκληση» με έντονα πολιτικό χαρακτήρα, ζητώντας από τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να αναλογιστούν και να συνεκτιμήσουν τον μεγάλο και άμεσο κίνδυνο που διατρέχει η χώρα, στην απόφαση που θα λάβουν κατά την ψήφο τους για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Η παρέμβασή είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας ζητούσαν την παραίτηση Στουρνάρα ενώ η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις κορυφαίων στελεχών ζητούν να μην παρεμβαίνει πολιτικά ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ οι σχέσεις της νέας ηγεσίας του τόπου με τον Γ. Στουρνάρα πέρασαν από τα 40 κύματα.

Ένα δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών τον Μάιο του 2015 το οποίο έκανε λόγο για διαρροή στοιχείων κατά της κυβέρνησης από την Τράπεζα της Ελλάδος σε ΜΜΕ εμπλέκοντας και το TheTOC.gr προκάλεσε νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ Γ. Στουρνάρα και κυβέρνησης.

Η Πρόεδρος του Thetoc.gr Έλλη Στάη με επιστολή της στον Πρωθυπουργό τον καλούσε να καταδικάσει αντίστοιχα φαινόμενα στοχοποίησης μέσων. Την ίδια στιγμή υπουργοί της κυβέρνησης όπως ο Ν. Βούτσης ανέφεραν ότι ο Γ. Στουρνάρας είναι αντίπαλος της κυβέρνησης. Στον χορό της αντιπαράθεσης είχε μπει ήδη και η Αυγή με πύρηνα πρωτοσέλιδα κατά του Γ. Στουρνάρα όπως «Υπόλογος ο Γ. Στουρνάρας – η ΤτΕ όργανο κατά της κυβέρνησης».

Ζωή και Ραχήλ κατά Στουρνάρα

Η Έκθεση της ΤτΕ για την ελληνική οικονομία την περίοδο της διαπραγμάτευσης της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ προκάλεσε νέο κύμα αντιδράσεων. Η τότε πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε επιστρέψει ως απαράδεκτο το στικάκι με την Έκθεση στον Διοικητή και είχε επισημάνει σε δηλώσεις της: «Ήταν τέτοια η σπουδή, τέτοια η ανησυχία παρέμβασης που έπρεπε να αποσταλεί, εκείνη την ώρα που ξεκινούσε η παρουσίαση των στοιχείων που αποτελούν αναπόδραστο εργαλείο. Θέλω να πω στον κ. Στουρνάρα ότι αυτό το έγγραφο επιστρέφεται ως απαράδεκτο, και ως απόπειρα παρέμβασης».

Η πρόεδρος της Βουλής είχε υποστηρίξει ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, παραβιάζει τις υποχρεώσεις του, κάνοντας λόγο για συνεχείς ωμές παρεμβάσεις από πλευράς του κ. Στουρνάρα: «πραγματοποίησε ωμή παρέμβαση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με δημιουργία κλίματος ανασφάλειας το οποίο και τώρα τροφοδοτεί. Και αποτελεί μια καλή αφορμή να τον καλέσει η επιτροπή και να εξηγήσει για ποιο λόγο παρεμβαίνει αντιδημοκρατικά για να αποτρέψει την αποτελεσματική διεκδίκηση», είχε σημειώσει η κα Κωνσταντοπούλου.

Η Πρόεδρος της Βουλής είχε καλέσει αλλεπάλληλες φορές τον κ. Στουρνάρα στην επιτροπή Αλήθειας της Βουλής και ο Διοικητής της ΤτΕ δεν εμφανίζονταν στην διαδικασία επικαλούμενος το απόρρητο των τραπεζικών καταθέσεων. Τότε η κ. Κωνσταντοπούλου είχε απειλήσει ότι θα ζητούσε την βίαιη προσαγωγή του κ. Στουρνάρα στην Βουλή που όμως δεν συνέβη.

Τη «σκυτάλη» της σύγκρουσης είχε πάρει η Ραχήλ Μακρή καθώς εξηγούσε ότι προτίθεται να καταθέσει μήνυση σε βάρος του κ. Στουρνάρα, καθώς κατηγορούσε τον κεντρικό τραπεζίτη ότι προωθεί το Grexit και πως με τις δηλώσεις του διασαλεύει το δημοκρατικό πολίτευμα. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε επίσης από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν την ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου εκ μέρους του κ. Στουρνάρα που «διακυβεύουν την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και υποκινούν άμεσα ή έμμεσα τους πολίτες σε πράξεις πανικού». Η Ραχήλ Μακρή ανέφερε επίσης ότι με τις θέσεις που εξέφρασε ότι «η αποτυχία ενός deal θα οδηγήσει σε χρεοκοπία και Gretix» ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος «ούτε στην ανάσχεση της εκροής καταθέσεων συμβάλει, ούτε στην ηρεμία στο τραπεζικό σύστημα προάγει, αλλά αντίθετα δύναται να θεωρηθεί ότι προκαλεί αστάθεια στο τραπεζικό σύστημα».

Τα σενάρια περί πολιτικής ενασχόλησης του Γ. Στουρνάρα προκαλούν τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Οι δημόσιες δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα προκαλούν την αντίδραση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ καθώς ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δημοσιοποιεί τις οικονομικές του εκτιμήσεις όπως για παράδειγμα με την διαπραγμάτευση επί υπουργίας Γ. Βαρουφάκη για την οποία είπε ότι κόστισε στην χώρα 86 δις. ευρώ. Ο Γιάννης Στουρνάρας δεν δίστασε να διαψεύσει τον πρωθυπουργό όταν αυτός υποστήριξε (στον ΣΚΑΙ) ότι ο διοικητής της ΤτΕ του είχε εισηγηθεί από τον Φεβρουάριο του 2015 να πουν φραγμοί στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls).

Ακολούθησε η σύγκρουση με τον Γιάννη Δραγασάκη του ο οποίος από το βήμα της Βουλής είπε ότι ο κεντρικός τραπεζίτης του ζήτησε να πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ τον Μάιο του 2015 με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Η ΤτΕ απάντησε ότι ουδέποτε ζητήθηκε κάτι τέτοιο κι ότι ο λογαριασμός με τον οποίο τελικά πληρώθηκε το ΔΝΤ ήταν του δημοσίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση όφειλε να γνωρίζει ότι υπάρχει τέτοιος λογαριασμός.

Η κλιμάκωση της κόντρας Μαξίμου – Τράπεζας της Ελλάδας έρχεται στον απόηχο του δημοσιεύματος των ΝΕΩΝ για το περίφημο «δείπνο των 8» όπου μετείχαν μεταξύ άλλων ο Κώστας Σημίτης, ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Τάσος Γιαννίτσας, και φέρεται να ζητήθηκε από τον τραπεζίτη να ηγηθεί του εγχειρήματος ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς με προοπτική ανάληψης και της πρωθυπουργίας. Κύκλοι του Διοικητή διέψευσαν το ενδεχόμενο να πολιτευτεί.

Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» επιτέθηκε στον Γ. Στουρναρα κατηγορώντας τον ότι έχει πολιτικές βλέψεις και ο υπουργός επικρατείας Ν. Παππάς ο οποίος ερωτώμενος στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ για τον κ. Στουρνάρα ήταν ιδιαίτερα καυστικός: «Ο κ. Στουρνάρας είναι ο κεντρικός τραπεζίτης. Η ΤτΕ έχει την αυτονομία της, αλλά ο κ. Στουρνάρας έχει υπάρξει υπ. Οικονομικών του κ. Σαμαρά. Δεν θα πρέπει να πολιτεύεται με την προτεραιότητα να δικαιώσει την πολική του. Δεν είναι δικαιωμένη η πολιτική του. Δεν ήταν πετυχημένος υπουργός, είχαμε μισό εκατ. λιγότερες θέσεις εργασίας από τη μέρα που ανέλαβε μέχρι τη μέρα που παρέδωσε. Επίσης, όποιος επιθυμεί να έχει ρόλο στα δημόσια πράγματα, καλό είναι να τοποθετείται δημοσίως με την υπογραφή του κι όχι μέσω διαρροών».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ 10 Ιαν 2026 | 08:23

Πώς απαντά ο Μητσοτάκης στα "κόμματα" Καρυστιανού -Τσίπρα- Τα 10 χρόνια ηγεσίας στη ΝΔ και η κυβερνητική φθορά

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΔ και τα 10 χρόνια του ίδιου στο τιμόνι του κόμματος

AΠΟ ΤΟΥΣ 468 FOLLOWERS ΣΤΟΥΣ 1001 09 Ιαν 2026 | 14:17

Σάλος στην Κύπρο: Ποια είναι η "Emily Thompson" του X που ανέβασε το βίντεο με διαλόγους για "προεδρικές" μίζες

"Είμαι μια ανεξάρτητη ερευνήτρια, αναλύτρια, και λέκτορας, με κύρια εστίαση στις εσωτερικές και εξωτερικές πολιτικές των ΗΠΑ", αναφέρει η "Emily Thompson" του X

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗ 09 Ιαν 2026 | 11:30

Πολιτικός σεισμός στην Κύπρο για το βίντεο με τις "προεδρικές" μίζες - Οι 10 λόγοι που δεν είναι ΑΙ

"Ο Χριστοδουλίδης κρίνεται γι αυτά που είδαμε και ακούσαμε στο βίντεο, τα οποία αποτελούν αυθεντικά κρούσματα διαφθοράς, όποια κι αν ήταν τα κίνητρα των δραστών", αναφέρει ο δημοσιογράφος Μ. Δρουσιώτης.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 09 Ιαν 2026 | 11:16

Νέες αιχμές Καιρίδη σε Δένδια: "Είναι άστοχο και ατυχές να δίνεται άλλοθι στη Ζωή Κωνσταντοπούλου"

Για το επεισόδιο που είχε στη Βουλή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και την κόντρα με τον Νίκο Δένδια, μίλησε ο Δημήτρης Καιρίδης.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 07:00

Αποκλιμάκωση στο αγροτικό μετά από 43 ημέρες: "Αναγκαίος ο διάλογος, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα"

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο διάλογος παραμένει αναγκαίος για όλες τις μεγάλες αλλαγές που προωθούνται και όσα ακόμα πρέπει να γίνουν για τον πρωτογενή τομέα.

ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΦΟΡΜΗ 08 Ιαν 2026 | 20:35

Επεισόδιο Κωνσταντοπούλου - Καιρίδη στη Βουλή: "Ασε μας κουκλίτσα μου" - Ζήτησε συγγνώμη ο Δένδιας

Η φράση Καιρίδη προς την Κωνσταντοπούλου προκάλεσε την παρέμβαση Δένδια - "Δεν χρειάζομαι την προστασία κανενός" απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ

"ΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ» 08 Ιαν 2026 | 15:01

Νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Αναγκαία η μεταρρύθμιση για τη μετάβαση στη νέα εποχή, λέει η κυβέρνηση

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για παραβίαση θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ 08 Ιαν 2026 | 06:37

Μετωπική κυβέρνησης - αγροτών μετά το "όχι" στα νέα μέτρα - Πρόστιμα για τους αγρότες που παραμένουν στα μπλόκα

Όλα δείχνουν πως η παρέμβαση της δικαιοσύνης βρίσκεται προ των πυλών με σχηματισμό δικογραφιών για παρακώλυση συγκοινωνιών.

ΑΙΧΜΕΣ 07 Ιαν 2026 | 22:02

Το Μαξίμου και η Μαρία Καρυστιανού: Σεβασμός στη μητέρα, αλλά αφού κάνει κόμμα γίνεται πολιτική αντίπαλος

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχει αποφασιστεί ότι η Μαρία Καρυστιανού θα αντιμετωπιστεί ως πολιτικός αντίπαλος εάν αποφασίσει να κατέβει στον στίβο

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ 07 Ιαν 2026 | 20:50

Απάντηση Μαξίμου στους αγρότες: "Ελάτε για διάλογο, αλλά τα μέτρα είναι αυτά, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο"

Οποιοι εκπρόσωποι αγροτών επιθυμούν ξεχωριστές συναντήσεις, μπορούν με τους Κωστή Χατζηδάκη και Κώστα Τσιάρα, σημειώνει το Μαξίμου

ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ 07 Ιαν 2026 | 20:07

Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών - Ποια αιτήματα ικανοποιούνται

Την Παρασκευή οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν κανονικά σε όλη τη χώρα

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 07 Ιαν 2026 | 19:08

Μαρινάκης για Βαρουφάκη και τη χρήση ναρκωτικών: "Ντροπή και αηδία - Να στείλουμε στο περιθώριο τέτοιες φωνές"

"Ο διάλογος μπορεί να γίνει χωρίς τα τρακτέρ στον δρόμο - Δεν θα αφήσουμε να κοπεί η χώρα στα δύο", σχολίασε για τα μπλόκα ο Παύλος Μαρινάκης

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 18:14

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση επιχείρησε να σερβίρει στους αγρότες "ξαναζεσταμένη σούπα"

Η κυβέρνηση παρουσιάζει "παλιά μέτρα, καθυστερημένες πληρωμές και λογιστικά τεχνάσματα ως δήθεν νέα στήριξη του αγροτικού εισοδήματος", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 07 Ιαν 2026 | 17:23

Αγρότες: Τα έξι νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε έξι νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

ΔΙΑΛΟΓΟΣ Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ 07 Ιαν 2026 | 08:40

Σημείο μηδέν για κυβέρνηση και αγροτικά μπλόκα - Οι προσδοκίες του Μαξίμου και όλα τα σενάρια

Αμέσως μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και την εξειδίκευση των παρεμβάσεων, το "μπαλάκι" θα περάσει και πάλι στην πλευρά των μπλόκων

ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΕΡΑ 07 Ιαν 2026 | 07:52

Διάλογος ή κλιμάκωση: Οι αγρότες αποφασίζουν μετά τη σημερινή εξειδίκευση των κυβερνητικών μέτρων

Διάλογο ή κλιμάκωση καλούνται να αποφασίσουν οι αγρότες μετά την εξειδίκευση των ενισχύσεων του πρωτογενούς τομέα που αναμένονται σήμερα από την κυβέρνηση.

ΜΕ 600 ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ 06 Ιαν 2026 | 18:55

Πιερρακάκης από το Φανάρι: Έμπρακτη στήριξη των ελληνορθόδοξων κοινοτήτων από την κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις των Θεοφανίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ 06 Ιαν 2026 | 16:34

Γερμανία: Διαλύθηκε ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Βραδεμβούργο

Ο πρωθυπουργός του Βρανδεμβούργου ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU)

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ 06 Ιαν 2026 | 08:18

Υπομονή τέλος για την κυβέρνηση με τους αγρότες - Μπαίνει μπροστά το plan B

Οι αγρότες από την πλευρά τους περιμένουν να ακούσουν τα μέτρα, αλλά οι διαθέσεις των σκληρών των μπλόκων, παραμένουν "άγριες"

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 05 Ιαν 2026 | 08:58

Αίτημα της Ζ. Κωνσταντοπούλου στον Ν. Κακλαμάνη για σύγκληση της Βουλής μετά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υπέβαλε επίσημο αίτημα σύγκλησης της Βουλής προς τον κ. Κακλαμάνη.

ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 02 Ιαν 2026 | 21:43

Βγήκαν τα πρώτα "μαχαίρια" για το 2026 ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Πόλεμος ανακοινώσεων για τους αγρότες

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "βάφτισε το ψάρι κρέας" - Για δήλωση που συνδυάζει άγνοια και δημαγωγία κάνει λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 31 Δεκ 2025 | 20:00

Δημήτρης Παπαστεργίου: Η "ενδεκάδα των ψηφιακών MVPs" για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και ψηφιακό κράτος

Τα ψηφιακά έργα - πρωτοπόρους που καθόρισαν τη χρονιά ανέδειξε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, Δημήτρης Παπαστεργίου

ΕΦΥΓΑΝ 10 ΤΡΑΚΤΕΡ 31 Δεκ 2025 | 18:26

"Ρήγμα" στο μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια: Αποχώρησε ομάδα αγροτών - Δεν θέλουν διάλογο με την κυβέρνηση

Οι εν λόγω αγρότες θα συγκεντρωθούν στη Νέα Τρίγλια όπου θα συντονιστούν με το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των Μπλόκων που θα συνεδριάσει την Κυριακή

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ 31 Δεκ 2025 | 16:05

Αρβανίτης κατά πάντων: Δεν θεωρώ την Κωνσταντοπούλου γυναίκα, αλλά κακό αντίτυπο άντρα - Κατάθλιψη ο "Καποδίστριας"

Για τον "Καποδίστρια", ο σκηνοθέτης είπε ότι "πρόκειται για μια φοβερά αποτυχημένη και επικίνδυνα κακή ταινία".

ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η PLAN B 31 Δεκ 2025 | 10:00

Κυρώσεις και πρόστιμα για τα μπλόκα εξετάζει η κυβέρνηση - Την Κυριακή οι αποφάσεις των αγροτών

Το μείζον ζητούμενο είναι να προκύψει άρση του αδιεξόδου, προκειμένου οι δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων.

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ 31 Δεκ 2025 | 08:22

Ανακατεύει την πολιτική τράπουλα η Καρυστιανού -Το άρθρο 86, η δίκη των Τεμπών και η "δύσκολη" Β. Ελλάδα

Η κ. Καρυστιανού ποτέ δεν έκρυψε ότι προέρχεται από συντηρητική οικογένεια, με τη δικηγόρο της και στενή της συνεργάτιδα, να έχει επιχειρήσει την είσοδό της στην πολιτική με τη Νίκη το 2023.

Ο «ΤΣΟΛΙΑΣ» ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑΣ» 30 Δεκ 2025 | 21:13

Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης: "Ο Άδωνις στο φέρνει στο πιάτο, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι για να κάνεις σάτιρα. Όπως η Ζωή"

Ο γνωστός "τσολιάς" της "Ελληνοφρένειας" μίλησε για την τηλεόραση, λέγοντας πως αποφεύγει να πηγαίνει στις εκπομπές

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ 30 Δεκ 2025 | 20:50

Σκληραίνουν τη στάση τους αγρότες και κυβέρνηση: Ο "εμφύλιος" στα μπλόκα και το plan B με πρόστιμα στα τρακτέρ

Αποφασισμένοι να κάνουν... Φώτα στους δρόμους οι αγρότες - Εξετάζει σχέδιο κυρώσεων η κυβέρνηση για να σπάσει τα μπλόκα μετά τις γιορτές

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ 30 Δεκ 2025 | 12:00

Ποια αγροτικά μπλόκα άνοιξαν από σήμερα, πού συνεχίζονται οι αποκλεισμοί - "Δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ", διαμηνύει η κυβέρνηση

Σε κρίσιμη καμπή οι αγροτικές κινητοποιήσεις ανά την επικράτεια - Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην πανελλαδική σύσκεψη του ερχόμενου Σαββάτου.

ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΛΟΓΟ 30 Δεκ 2025 | 09:13

Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με τα αγροτικά μπλόκα - Αυξάνεται η δυσφορία της κοινωνίας

Ουσιαστικά, τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κυβερνητική έδρα προσκαλείται να ισορροπήσει επάνω σε μία λεπτή γραμμή.

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΤΕ 29 Δεκ 2025 | 13:05

Γιάννης Στουρνάρας: Κατάλληλα διαμορφωμένα τα επιτόκια της ΕΚΤ

"Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να παραμείνει σε ετοιμότητα να προσαρμόσει τα επιτόκιά της είτε προς τα άνω είτε προς τα κάτω", τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 29 Δεκ 2025 | 11:12

Γεωργιάδης κατά πάντων: "Αδιάφορα αριστεροκρατούμενα σχήματα το δικαστήριο της Χάγης" - Στήριξη από Πλεύρη

"Δεν είναι θέση της κυβέρνησης" η άποψή μου για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, δήλωσε ο υπουργός Υγείας

ΕΝΔΧΟΜΕΝΟ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 Δεκ 2025 | 08:42

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες: Στις 16:00 τα μπλόκα κόβουν ξανά τη χώρα στα δύο - Κλείνουν και παράδρομοι

Σε αποκλεισμό παρακαμπτήριων δρόμων στη Νίκαια και νέο κλείσιμο των δύο ρευμάτων στα Μάλγαρα προχωρούν οι αγρότες - Ενδεχόμενο πανελλαδικής σύσκεψης το Σάββατο.

29 Δεκ 2025 | 06:15

Σε αδιέξοδο το μπρα ντε φερ κυβέρνησης-αγροτών: Οι νέες πληρωμές των 600 εκατ. ευρώ και οι "ρωγμές" στα μπλόκα

Μέχρι ώρας η κατάσταση φαίνεται στάσιμη, με μόνη…παραφωνία την δήλωση κάποιων αγροτών που παίρνουν μέρος σε 18 μπλόκα, οι οποίοι επιθυμούν την επίσπευση του διαλόγου.

«ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ» 28 Δεκ 2025 | 13:26

Μαρινάκης: "Όλο και περισσότεροι αγρότες θέλουν διάλογο - Να μπει τέλος στην παρωχημένη λογική της αντιπαράθεσης"

"Ικανοποιείται η συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων των αγροτών και κτηνοτρόφων" τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - "Οι πληρωμές προχωράνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα"

Η ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ 27 Δεκ 2025 | 16:45

Εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων από 18 μπλόκα: Ανοιχτοί στον διάλογο με την κυβέρνηση - Οι προϋποθέσεις

"Επιβάλλεται η άμεση επίλυση προβλημάτων ζωτικής σημασίας", αναφέρουν μετά τη συνάντησή τους οι εκπρόσωποι από 18 μπλόκα της χώρας

ΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ 26 Δεκ 2025 | 12:36

Χαλαρή η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πίνει το κρασάκι της ενώ ο Διαμαντής Καραναστάσης κόβει τη γαλοπούλα [εικόνες}

Οι ευχές της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Διαμαντή Καραναστάση κάτω από το στολισμένο δέντρο

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 26 Δεκ 2025 | 08:15

Το κόμμα Καρυστιανού "ρυθμιστής" των εκλογών - Οι προκλήσεις του Μεγάρου Μαξίμου το 2026

Στο Μέγαρο Μαξίμου τελούν εν αναμονή των νέων σχημάτων που έχουν προαναγγελθεί, τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από τη Μαρία Καρυστιανού

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 24 Δεκ 2025 | 11:21

Συρεγγέλα: Ψευδείς ισχυρισμοί Κωνσταντοπούλου πως η Σεμερτζίδου εργαζόταν στο γραφείο μου – Θα προχωρήσω σε νομικές ενέργειες

"Πρόκειται για ψέμα", δήλωσε η κ. Συρεγγέλα, και πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει καν προσωπικά την κ. Σεμερτζίδου.

«ΕΙΧΑ ΣΤΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ» 24 Δεκ 2025 | 08:58

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: Το σχόλιο για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και η απουσία της από την παράστασή του

"Αυτή που περίμενα να έρθει και δεν ήρθε (σ.σ. σε παράσταση) ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Γιατί είχα στενή σχέση με τον πατέρα της που έβλεπε με ζέση και ζέστη τους "Άγαμοι Θύται""

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 23 Δεκ 2025 | 18:37

Η Συρεγγέλα προχωρά σε νομικές ενέργειες κατά της Κωνσταντοπούλου - Για τι την κατηγορεί

"Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με συκοφαντεί και με εξυβρίζει ανερυθρίαστα καθημερινά", αναφέρει η κ. Συρεγγέλα

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 23 Δεκ 2025 | 10:26

Ν. Ανδρουλάκης: Αγωνία της ΝΔ να παραμείνει στην εξουσία - Λειτουργεί με σκοτεινούς όρους [βίντεο]

"Επιθυμία μας είναι να κάνουν οι αγρότες Χριστούγεννα στο σπίτι τους με τις οικογένειές τους, αλλά το μαχαίρι και το πεπόνι είναι στα χέρια του πρωθυπουργού", δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 22 Δεκ 2025 | 16:37

Στουρνάρας: Ανάπτυξη 2,1% την επόμενη διετία και υποχώρηση του πληθωρισμού

"Η οικονομική πορεία της χώρας παραμένει αξιόπιστη, με υπεραπόδοση φορολογικών εσόδων και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής", είπε ο Γιάννης Στουρνάρας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 22 Δεκ 2025 | 11:53

Γεωργιάδης: Η Κωνσταντοπούλου είναι σε μεγάλη πίεση λόγω Καρυστιανού, γι' αυτό ο τρόπος της είναι χυδαίος [βίντεο]

Σκληρή κριτική άσκησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας: "Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δηλητηριάζει με την τοξικότητά της", δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 22 Δεκ 2025 | 07:16

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ - Άμυνα και ενέργεια στο επίκεντρο των επαφών

Ο Κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της Δευτέρας θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ - Συνάντηση το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 19 Δεκ 2025 | 17:41

Κριτική Μαρινάκη σε Ανδρουλάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτεθειμένο στους αγρότες το ΠΑΣΟΚ - Καταψήφισε τις πληρωμές

Ο κ. Μαρινάκης διερωτάται για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ είπε όχι στη νομοθετική παρέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν περισσότερα χρήματα οι νόμιμοι δικαιούχοι

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Δεκ 2025 | 16:43

Αγρότες: Η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους - Ποια υλοποιούνται, ποια δεν γίνεται να επιλυθούν

16+4 αιτήματα αγροτών υλοποιούνται ή βρίσκονται υπό επεξεργασία για να βρεθεί λύση αναφέρουν πηγές του ΥΠΑΑΤ - Επτά δεν μπορούν να επιλυθούν

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 19 Δεκ 2025 | 15:49

Επίθεση Φλωρίδη σε Κωνσταντοπούλου: Eίναι ό,τι πιο πολιτικά χυδαίο, ανήθικο και αντιαισθητικό

Στη ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε ο κ.Φλωρίδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 19 Δεκ 2025 | 15:24

Ένωση Διοικητικών Δικαστών για Σκέρτσο: Αδιανόητο δικαστής να πλήττεται για το ότι τυγχάνει σύζυγος πολιτικού

Στο πλευρό της συζύγου του Άκη Σκέρτσου και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αναφορικά με την επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

ΒΟΥΛΗ 19 Δεκ 2025 | 13:43

Στέφανος Παραστατίδης: "Αν ομολογείτε ότι αδυνατείτε να αντισταθείτε στη διαφθορά, παραιτηθείτε"

"Νομοθετείτε την αβεβαιότητα" τόνισε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Παραστατίδης εξαπολύοντας βολές για τη μεταφορά ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ 19 Δεκ 2025 | 13:28

Και οι δικαστές του ΣτΕ στο πλευρό της συζύγου του Άκη Σκέρτσου μετά την επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε αναφέρει πως η σύζυγος του Άκη Σκέρτσου "τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης μεταξύ των δικαστών λόγω εκκρεμοτήτων που είχε".

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 19 Δεκ 2025 | 10:36

"Από αύριο μόνο φραπέ": Ο Καραναστάσης για την κλήση της Τροχαίας επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ

"Αυτό που έγινε όμως την Τρίτη, δεν είναι είδηση δύο μέρες μετά. Μπορεί σήμερα κάτι να εξυπηρετεί", έγραψε ο πρώην βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Διαμαντής Καραναστάσης.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ 19 Δεκ 2025 | 07:36

Επιμένουν οι αγρότες στα μπλόκα, αλλά θα ανοίξουν οι δρόμοι για τις γιορτές - Ανακούφιση στην κυβέρνηση

Ανοιχτοί δρόμοι από τους αγρότες, αναδίπλωση στο σχέδιο για τα ΕΛΤΑ. Οι κινήσεις της κυβέρνησης.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18 Δεκ 2025 | 23:09

ΠΑΣΟΚ: Η σιωπή της κυβέρνησης στις αποκαλύψεις στη δίκη του Predator είναι αποκαλυπτική της ενοχής της

Για το Predator "αποδεικνύεται κόλαφος για τη συγκάλυψη του σκανδάλου εκ μέρους της κυβέρνησης", σημειώνει το ΠΑΣΟΚ

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 18 Δεκ 2025 | 20:56

Νέο "ροντέο" στην Εξεταστική με Λαζαρίδη - Κωνσταντοπούλου: "Είστε επίορκος και συκοφάντης"

Νέο επεισόδιο Κωνσταντοπούλου με Λαζαρίδη και Συρεγγέλα στην Εξεταστική - "Ετοιμαστείτε για ομαδικές αγωγές και μηνύσεις"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 18 Δεκ 2025 | 17:30

Εξώδικο Γεωργιάδη σε Κωνσταντοπούλου: Με είπε επίτηδες παιδοβιαστή - Θα της κάνω μήνυση και αγωγή

Αν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν ζητήσει συγγνώμη, ο υπουργός Υγείας θα προσφύγει στα ποινικά και αστικά δικαστήρια

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 18 Δεκ 2025 | 15:26

Μαρινάκης: Η Κωνσταντοπούλου είναι η προσωποποίηση του φασισμού και του μισογυνισμού

Ντροπή η παρουσία της κ.Κωνσταντοπούλου στη Βουλή κατά τον κ.Μαρινάκη

ΟΠΕΚΕΠΕ 18 Δεκ 2025 | 15:02

Ζωή εκτός ελέγχου- Βιντεοσκοπούσε την Εξεταστική και φώναζε στον Λαζαρίδη: "Πες θρασύδειλε τι είπες για τον πατέρα μου"

"Η σεξίστρια Κωνσταντοπούλου αναίτια άρχισε να μας βιντεοσκοπεί" δήλωσε ο Μ. Λαζαρίδης

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 18 Δεκ 2025 | 14:30

Γενική Επιτροπεία Διοικητικών Δικαστηρίων: Δεν τυγχάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης η σύζυγος του Α.Σκέρτσου

Διαβεβαιώνεται ότι έλαβε "ίδια ακριβώς μεταχείριση με όλους τους λοιπούς συναδέλφους της" η σύζυγος του Α.Σκέρτσου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 18 Δεκ 2025 | 13:53

Σκέρτσος για επίθεση Κωνσταντοπούλου στη σύζυγό του: Αδίστακτη και βαθιά κυνική - Αδιάφορη για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη

"Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκπροσωπεί με τον πιο αυθεντικό τρόπο την πολιτική δυστοπία για τον τόπο μας" , αναφέρει ο Άκης Σκέρτσος

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 18 Δεκ 2025 | 11:47

Μιλένα Αποστολάκη για δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Τροπολογία χωρίς διάλογο - Εγκλωβίζει τους δανειολήπτες

"Ανέγγιχτες οι απαιτήσεις των funds" σχολιάζει η Μιλένα Αποστολάκη προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση καλεί τους καταναλωτές να σηκώσουν τα βάρη

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 18 Δεκ 2025 | 10:18

Βορίδης για Κωνσταντοπούλου: Κάποια στιγμή θα βρεθεί ενώπιον των ευθυνών της - Αδικήματα κοινοβουλευτικά και ποινικά

"Όταν έχουν πληρωθεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ενισχύσεων και η βασική ενίσχυση, δεν μπορεί να συνεχίζουν να λένε "δεν μιλάω", είπε για τους αγρότες ο Μ.Βορίδης.

ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ 18 Δεκ 2025 | 09:13

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Μήνυση Σκέρτσου κατά της Κωνσταντοπούλου μετά τις κατηγορίες εναντίον της συζύγου του

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσε ότι η σύζυγος του Α. Σκέρτσου "τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης μεταξύ των δικαστών" - "Αυτό που κάνετε λέγεται δολοφονία χαρακτήρα".

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Δεκ 2025 | 08:13

Ο Νίκος Πλακιάς στηρίζει Κωνσταντοπούλου: "Με ενοχλούν οι επιθέσεις εναντίον της - Μη μιλάτε για τη Ζωή των Τεμπών"

Σε μια ανάρτηση υπέρ της Ζωής Κωνσταντοπούλου, προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στο δυστύχημα των Τεμπών.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 18 Δεκ 2025 | 06:45

Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες: Η λάθος πληρωμή τορπίλισε τον διάλογο - Σήμερα οι αποφάσεις

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει το Πανελλαδικό όργανο στις Σέρρες για να ληφθούν οι αποφάσεις για την επόμενη ημέρα.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 17 Δεκ 2025 | 19:10

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Ροντέο" με Κωνσταντοπούλου - Καβγάς με Συρεγγέλα, τράβαγε βίντεο Λαζαρίδη, Μυλωνάκη

Ένταση με Μ. Συρεγγέλα για το Μαξίμου που "άκουγε τηλέφωνα", το "είστε εγκληματίας" στον Γ. Μυλωνάκη και το "πες θρασύδειλε..." στον Μ. Λαζαρίδη

ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ 17 Δεκ 2025 | 16:39

"Έκρηξη" Κουσουλού κατά Κωνσταντοπούλου: Δεν είμαι Μπιμπίλας ούτε Καραναστάσης - Τη γράφω εκεί που δεν πιάνει...

""Τρίχες κατσαρές - Όταν μιλάτε για εμένα θα μιλάτε με σεβασμό",", είπε ο Πέτρος Κουσουλός για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 17 Δεκ 2025 | 15:43

Βουλή: Άρση ασυλίας της Κωνσταντοπούλου μετά από μήνυση δημοσιογράφου - Τα ερωτήματα ΝΔ για ΜΚΟ

Γιατί η Βουλή ψήφισε την άρση ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ 17 Δεκ 2025 | 15:09

Πηγές ΝΔ: Η Κωνσταντοπούλου να απαντήσει για χρηματοδότηση ΜΚΟ και πόθεν έσχες

"Ποια είναι τα οικονομικά στοιχεία και οι χρηματοδότες; Τηρεί τους κανόνες χρηματοδότησης κομμάτων;", ρωτούν πηγές της ΝΔ τη Ζ. Κωνσταντοπούλου

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 17 Δεκ 2025 | 11:34

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Μαρκόπουλος μου είπε "σιγά μην σκίσεις κανένα καλσόν"

"Περιμένω από εκείνους που υποστήριξαν ότι η δική μου φράση ήταν σεξιστική να καταδικάσουν και τον Μαρκόπουλο", δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

ΑΥΡΙΟ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 17 Δεκ 2025 | 06:36

Παραχωρήσεις για να σπάσει το μέτωπο των αγροτικών μπλόκων - Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Το κυβερνητικό στρατόπεδο προχωρά σε περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων που βάζει στο τραπέζι για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.

ΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ VIRAL 16 Δεκ 2025 | 17:38

Η αντίδραση Κουτσούμπα για την Κωνσταντοπούλου που διέκοπτε την ομιλία του στη Βουλή: Αυτή είστε!

Ένταση στη Βουλή, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέδρασε στα όσα έλεγε από το βήμα της Ολομέλειας ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 16 Δεκ 2025 | 15:37

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είναι γκαντέμης αλλά διαχέει την τύχη στους υπόλοιπους

"Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην εξουσία" ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 16 Δεκ 2025 | 09:23

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης, κλείνουν και τελωνεία

Οι αγρότες στο μπλόκο του Μπράλου, αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα 15:00 - 17:00 σε ολικό αποκλεισμό και των παραδρόμων

16 Δεκ 2025 | 06:30

Να σπάσει το μέτωπο των "σκληρών" θέλει η κυβέρνηση - Μικρές υποχωρήσεις για να προσέλθουν σε διάλογο οι αγρότες

Μετά τα συνεχή καλέσματα σε διάλογο από την πλευρά του Μαξίμου, και το "όχι" στο προσκλητήριο Μητσοτάκη για ραντεβού χθες, έγινε ένα ακόμη βήμα από την κυβέρνηση.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΟΝΤΡΑ 15 Δεκ 2025 | 12:53

H Μαρία Συρεγγέλα καταθέτει αγωγή σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Λόγω της "κυρίας Ferrari"

Σύμφωνα με τη Μ. Συρεγγέλα, η Ζ. Κωνσταντοπούλου την έχει συκοφαντήσει ότι είχε συνεργάτη την κα Σεμερτζίδου

"ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΧΩΡΑ" 15 Δεκ 2025 | 11:51

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ αλλά με πτώση 1,5% σε έναν μήνα - Πρόσωπα της χρονιάς Μητσοτάκης, Πιερρακάκης, Τσίπρας

Η ΝΔ λαμβάνει το 23,7% στην πρόθεση ψήφου - Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ το σημαντικότερο πολιτικό γεγονός του 2025 λέει το 40,6%.

ΣΗΜΕΡΑ 15 Δεκ 2025 | 06:40

Αγροτικά μπλόκα: Διάλογο χωρίς τελεσίγραφα θέλει η κυβέρνηση - "Κοστολογούμε τα αιτήματα"

Λίγες ώρες έμειναν για τις αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων αλλά και των μετακινήσεων των εκδρομέων για τις γιορτές.

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 14 Δεκ 2025 | 18:40

Κωνσταντοπούλου: "Οι αγρότες πήραν μια αξιοπρεπή απόφαση, να μην ενδώσουν στην κοροϊδία του πρωθυπουργού"

"Οι αγρότες πήραν μια δύσκολη αλλά αξιοπρεπή απόφαση: να μην ενδώσουν στην κοροϊδία του πρωθυπουργού", είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, από το μπλόκο της Νίκαιας.

Ο ΚΑΥΓΑΣ 14 Δεκ 2025 | 13:26

Έκλεισε on air την τηλεφωνική επικοινωνία η Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Είναι άθλιο αυτό που κάνεις"

Έντονος διάλογος on air ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Σωτήρη Μπολάκη, με αφορμή την υπόθεση Ξυλούρη στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 14 Δεκ 2025 | 12:54

Ρομαντική απόδραση Κωνσταντοπούλου - Καραναστάση: "Ανάσα δίπλα στη θάλασσα"

Το ζευγάρι απόλαυσε το γεύμα του δίπλα στη θάλασσα

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 Δεκ 2025 | 11:24

Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Αντί να συλλάβουν τον Ξυλούρη, μου επιτέθηκαν πως έκανα σεξιστική επίθεση στην Συρεγγέλα"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε για το επεισόδιο με τον Γιώργο Ξυλούρη

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 20:53

Κωνσταντοπούλου: "Εγώ προσωπικά "έχω σκίσει πολλά καλσόν" - Είναι φράση με "ταξικό" πρόσημο όχι σεξιστικό"

Τη δική της απάντηση για τη φράση που εξαπέλυσε με στόχο την αντιπρόεδρο της Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ Μαρία Συρεγγέλα, έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΟΠΕΚΕΠΕ 13 Δεκ 2025 | 07:53

Φωτιές από τις κουμπαριές της Κρήτης: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες και το ραντεβού

Η κυβέρνηση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για….πουγκιά με δώρα.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 12 Δεκ 2025 | 17:13

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολη η σκληρή κόντρα Λαζαρίδη με Αποστολάκη για τις συλλήψεις στη Κρήτη - Επίθεση της Κωνσταντοπούλου

Σφοδρή αντιπαράθεση στην Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις συλλήψεις στην Κρήτη και την κατάθεση του "Φραπέ"

ΟΠΕΚΕΠΕ 12 Δεκ 2025 | 15:47

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Μήνυση σε βάρος του Γιώργου Ξυλούρη - Καταγγέλλει ευθεία απειλή σε βάρος της ζωής της

Απειλές κατά της ζωής της κατέθεσε ότι δέχθηκε η Ζ. Κωνσταντοπούλου από τον Γ. Ξυλούρη.

ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟΝ "ΦΡΑΠΕ" 12 Δεκ 2025 | 09:06

Χαμός σε κανάλι με την Κωνσταντοπούλου- Τηλεφώνησε στο 100 και ήρθε περιπολικό ενώ βρισκόταν live σε εκπομπή [βίντεο]

Κατά την παρουσία της Ζ. Κωνσταντοπούλου σε τηλεοπτικό σταθμό το βράδυ της Πέμπτης, ήρθε περιπολικό της αστυνομίας που είχε καλέσει η ίδια.

Η ΒΟΥΛΗ ΕΓΙΝΕ... ΡΟΝΤΕΟ 11 Δεκ 2025 | 23:50

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας θα παραπεμφθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στον εισαγγελέα θα δοθούν τα πρακτικά της κατάθεσης του "Φραπέ" στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ GRECOTEL 11 Δεκ 2025 | 20:52

Στουρνάρας: Το ελληνικό τουριστικό προϊόν διαθέτει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης

Μήνυμα αισιοδοξίας για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 11 Δεκ 2025 | 19:17

Τσίπρας: "Εγκληματίες είναι όσοι ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ όχι οι αγρότες"

Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι εγκληματίες δεν είναι όσοι έχουν υποστεί αδικίες, αλλά εκείνοι που ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΧΑΜΟΣ 11 Δεκ 2025 | 17:56

Καταγγελία Κωνσταντοπούλου για απειλές Φραπέ: "Θα τη σκοτώσω, θα της στρίψω το λαρύγγι" - Ζητά να συλληφθεί

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζητά τη σύλληψη του μάρτυρα με τη διαδικασία του αυτοφώρου για ψευδομαρτυρία

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 11 Δεκ 2025 | 17:18

Σεξιστικό σχόλιο Κωνσταντοπούλου σε Συρεγγέλα στην Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Σιγά μη σκίσεις κανένα καλσόν"

Σε δήλωσή της η κ. Συρεγγέλα επισημαίνει: "Μέσα σε έξι ημέρες η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει πει χωρίς ίχνος ντροπής έξι φορές το ίδιο ψέμα"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 11 Δεκ 2025 | 07:21

Ανδρουλάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη μας - Δεν πήγα στα μπλόκα για να χαϊδέψω αυτιά

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, σχολιάζοντας ότι "έχει ανέβει το κόστος για φυτοφάρμακα, ζωοτροφές και ιατρικές υπηρεσίες".

ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 11 Δεκ 2025 | 06:35

Το αγροτικό μέτωπο ταράζει τη ΝΔ: "Μας κοροϊδεύετε;" - Ηλεκτρισμένο το κλίμα στους βουλευτές

Η ασφυκτική πίεση που νιώθουν οι βουλευτές της περιφέρειας από αγρότες και κτηνοτρόφους, εκτονώθηκε χθες στην "γαλάζια" σύσκεψη στην οδό Πειραιώς.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 10 Δεκ 2025 | 12:56

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τους αγρότες και τις πληρωμές τους

Στην έκτακτη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρας, και η προσωρινή ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 10 Δεκ 2025 | 12:49

ΠΑΣΟΚ: Το Ταμείο Ανάκαμψης και η "λίστα της χαμένης ευκαιρίας"

"Η κυβέρνηση κρύβεται και οφείλει να εξηγήσει" τονίζει το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τη λίστα 135 μέτρων που αφορούν στο Ταμείο Ανάκαμψη

ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ 10 Δεκ 2025 | 11:57

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις πληρωμές των αγροτών - Αναμένονται ανακοινώσεις

Η σύσκεψη για τα ζητήματα του αγροτικού τομέα γίνεται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.