Οι διχαστικές αναρτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ που εξόργισαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Τι έγραψαν Κυρίτσης και Βαρεμένος

Με την σφραγίδα του Αλέξη Τσίπρα η επίσημη επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στις πλατείες - Οι "απειλές" Κυρίτση στο twitter και ο Γιώργος Βαρεμένος

Σωτήρης Σταθόπουλος
ΓΡΑΦΕΙ: ΣΩΤΗΡΗς ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟς

Παρά το ασφυκτικό πρέσινγκ που άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα, σε καμία από τις δύο τοποθετήσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκήρυξε τις κινητοποιήσεις που γίνονται εν μέσω πανδημίας, αντιθέτως επιχείρησε να τις δικαιολογήσει.

Παρά τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη βουλή για τον σοβαρό κίνδυνο που διατρέχει η δημόσια υγεία από τα συλλαλητήρια, λόγω της υπερμετάδοσης της νόσου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν άλλαξε ρότα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πλέον ξεκάθαρα, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πως επενδύει στην κόπωση, στην αγανάκτηση και τον θυμό που έχει προκαλέσει στους πολίτες η πανδημία, ενώ με τα συνεχή κελεύσματα σε συγκεντρώσεις, μποϊκοτάρει και τα μέτρα προστασίας από τον Κορονοϊό. "Είστε πίσω από τις συγκεντρώσεις οι οποίες γίνονται, όταν έρχεστε και το κάνετε αυτό αναλαμβάνετε το ρίσκο να αυξηθούν εκθετικά τα κρούσματα και να ασκήσετε επιπλέον πίεση στο σύστημα υγείας", είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Τα 17 "κατηγορώ" του Τσίπρα

Οι διχαστικές αναρτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ που εξόργισαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Τι έγραψαν Κυρίτσης και Βαρεμένος

Στο Μαξίμου σημειώνουν πως μετά τη χθεσινή αντιπαράθεση στη βουλή, επιβεβαιώθηκε με τον πιο κατηγορηματικό πως ο Αλέξης Τσίπρας υποδαυλίζει τον διχασμό και την ένταση. Το γεγονός αυτό, όπως τονίζουν τα κυβερνητικά στελέχη, φάνηκε από την αρχή της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που χρησιμοποίησε 17 φορές την λέξη "κατηγορώ" απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίθετα, ο πρωθυπουργός απέφυγε να δυναμιτίσει το κλίμα και εμφανίστηκε ως εγγυητής της ενότητας. "Στην εχθροπραξία, στο μίσος, στο αίμα, η μόνη απάντηση μπορεί να είναι η ενότητα. Αυτή που οικοδομείται στα σύνορα της ελευθερίας με τη δικαιοσύνη.

Και γι’ αυτό η απάντηση στο σύνθημα ‘η βία γεννά βία’ η δική μου απάντηση είναι άλλη, το σύνθημά μας είναι άλλο, ‘ο διάλογος γεννά διάλογο, ο διάλογος γεννά πρόοδο’".

Οι διχαστικές αναρτήσεις στα social media

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε προς τους νέους. Η πρώτη ήταν λίγο μετά τα επεισόδια και την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο αστυνομικός στη Νέα Σμύρνη.

"Απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά", είχε πει χαρακτηριστικά. Η δεύτερη αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν χθες από το βήμα της βουλής και αφορούσε τις "παγίδες" που κρύβει η χρησιμοποίηση των social media, από τα οποία ενημερώνονται κυρίως οι νέοι, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις κυριαρχεί η ένταση.

"Εγκλωβίζονται με αυτόν τον τρόπο οι νέοι στις απόψεις τους, χωρίς να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη, χωρίς να αμφισβητούν αυτό το οποίο βλέπουν, αυτό το οποίο ο οποιοσδήποτε μπορεί ‘να τους σερβίρει’" τόνισε .

Μάλιστα για να δικαιολογήσει αυτή την τοποθέτησή του, ο πρωθυπουργός που χρησιμοποιεί και ο ίδιος τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρθηκε σε αναρτήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που επιβεβαιώνουν την πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πυροδοτήσει τον διχασμό και την κοινωνική ένταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Αν δεν θέλετε τέτοιες εικόνες, πάρτε πίσω τον ν. Κεραμέως. Όταν βάλετε αστυνομία στα πανεπιστήμια, κάθε βδομάδα θα έχουμε σκηνικά Νέας Σμύρνης", ανάρτησε στο twitter ο πρώην βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος έγραψε στο Facebook για τον ρόλο που διαδραματίζουν πρόσωπα που προέρχονται από τον παραδοσιακό χώρο του κέντρου, φωτογραφίζοντας τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. "Όλα τα εγκλήματα μεταπολεμικά επελέγησαν να τα διεκπεραιώνουν άνθρωποι προερχόμενοι όχι από την ακραιφνή δεξιά, αλλά από το κέντρο. Το συγκεκριμένο κέντρο δεν έγινε τώρα ακραίο, ήταν ανέκαθεν".

Αλλά και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε απευθύνει κάλεσμα στην συγκέντρωση της Νέας Σμύρνης, ανάρτησε βίντεο στο Facebook, στο οποίο αποτυπώνονται επιθέσεις των αστυνομικών στους διαδηλωτές, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα πλάνο από τα δολοφονικά χτυπήματα που δέχθηκε ο αστυνομικός.

Με σφραγίδα Τσίπρα η επιστροφή στις πλατείες

Νέα Σμύρνη συγκέντρωση

Η συζήτηση στην βουλή, μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατέστησε σαφές την επίσημη επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στις πλατείες. "Η Δημοκρατία θα σας ρίξει, οι δημοκρατικοί αγώνες του λαού μας. Έχει βαθιές ρίζες η Δημοκρατία στον τόπο!

Και ναι, και τα όνειρα της νέας γενιάς θα σας ρίξουν, που όσο και αν προσπαθείτε να τους νουθετήσετε, έχετε χάσει αυτό το τρένο", είπε ο Αλέξης Τσίπρας δίνοντας ουσιαστικά το σύνθημα για συνέχιση των συγκεντρώσεων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού υποστήριξε ότι η πολίτες έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση με βάση το Σύνταγμα να εκδηλώνουν τη δυσαρέσκειά τους με ειρηνικό τρόπο στην συνέχεια, παρουσιάζοντας δηλώσεις επιστημόνων, τόνισε πως "μια διαδήλωση σε ανοιχτό χώρο που κρατάει μια ώρα με αποστάσεις δεν είναι το ίδιο επικίνδυνο με μια ώρα στο λεωφορείο, στο οποίο δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας, τουλάχιστον στο επίπεδο του αερισμού και των αποστάσεων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαντώντας ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την υγειονομική κρίση. "Σας προσάπτω ότι θέλετε να ψαρέψετε στα θολά νερά της πανδημίας για να δημιουργήσετε και πάλι νέες πλατείες και νέους αγανακτισμένους".

Παράλληλα, σημείωσε με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν θα επιτρέψει η χώρα να γυρίσει στο παρελθόν. "Δεν θα επιτρέψω να ξαναζήσουμε φαινόμενα κατάλυσης της έννομης τάξης, όπως αυτά που βιώσαμε το 2008 και το 2011. Και δεν θα το επιτρέψω, όχι γιατί είναι η δική μου άποψη, αλλά γιατί αυτό θέλει η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΟ "ΠΑΛΑΒΟ" ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 22 Απρ 2021 | 13:25

Κατηγορεί ο Μητσοτάκης τους νεκρούς του κορονοϊού;- Η "παλαβή" ερμηνεία της Αυγής

Πώς ερμήνευσε η Αυγή την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς και τους νεκρούς του κορονοϊού

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 22 Απρ 2021 | 12:58

Μητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα της Γης: Με το Σχέδιο "Ελλάδα 2.0" αγκαλιάζουμε το Περιβάλλον

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 22 Απρ 2021 | 11:31

Πέντε φοροαπαλλαγές ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης: Μείωση προκαταβολής φόρου, συντελεστών και εισφορών

Πέντε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ 22 Απρ 2021 | 09:37

Παυλάκης: Οδηγία State Department να μην έρθουν διακοπές στην Ελλάδα οι Αμερικανοί - Ανησυχητικά υψηλά τα κρούσματα

Τι είπε ο Γιώργος Παυλάκης, αναφορικά με τις αποφάσεις για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά και ποιες αναμένεται να είναι οι επιπτώσεις του ανοίγματος της κοινωνίας στην πανδημία.

ΛΗΞΗ LOCKDOWN 22 Απρ 2021 | 07:22

Οδικός χάρτης 24 ημερών για τη λήξη των μέτρων: Τι ανοίγει, πότε και πώς - Δεύτερο Πάσχα με περιορισμούς

Τι θα ισχύσει για το πασχαλινό τραπέζι, την εστίαση, τα σχολεία και για την λειτουργία των εκκλησιών. Αναλυτικά όλα τα μέτρα που θα εφαρμοστούν.

22 Απρ 2021 | 07:12

Αυταπάτη ότι τελειώνει η πανδημία

Παρά την εμφανή προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει μια εικόνα ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, τα στοιχεία δεν την επιβεβαιώνουν.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Απρ 2021 | 23:03

To Facebook μπλόκαρε τον Νίκο Κοτζιά - Η αντίδραση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ

Τιμωρία από το facebook ενημέρωσε πως δέχθηκε ο Νίκος Κοτζιάς, χωρίς να εξηγεί τι ακριβώς ποινή του επιβλήθηκε

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 21 Απρ 2021 | 20:47

ΣΥΡΙΖΑ: "Όσα διαγγέλματα και να κάνει ο Μητσοτάκης, οι πολίτες του γυρνούν την πλάτη"

"Ο κ. Μητσοτάκης μάταια προσπαθεί να πείσει πως ακούει τις εισηγήσεις των επιστημόνων" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ 21 Απρ 2021 | 18:51

Το μήνυμα Μητσοτάκη για τα "κορονοπάρτι": Οι λίγοι που συναθροίζονται αλόγιστα σε πλατείες μπορεί να βλάψουν τους πολλούς

Με την προοπτική άρσης των περιορισμών, όποιος έχει κουραστεί δεν έχει πια το άλλοθι να αυθαιρετεί, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα "κορονο - πάρτι"

«ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗ ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ» 21 Απρ 2021 | 18:41

Από τις 15 Μαΐου οι μετακινήσεις από νομό σε νομό - Γιατί δεν θα ταξιδέψουμε το Πάσχα

"Στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 21 Απρ 2021 | 17:59

Μητσοτάκης: Τη Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους άνω των 30 - Στις 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση

Στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία - Το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός - Η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ από τις 3 Μαΐου - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

«ΑΣ ΨΑΞΕΙ ΕΚΕΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΟΥ» 21 Απρ 2021 | 17:53

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να αντιληφθεί ότι οι πολίτες τον "μαύρισαν" λόγω των επιλογών του

Βαθύτατα προσβλητική η αναφορά ότι "τα μεγάλα συμφέροντα έκαναν πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

21 Απρ 2021 | 16:38

Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 6 το απόγευμα: Ανακοινώνει τα μέτρα χαλάρωσης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα, στις 18:00 με τηλεοπτικό μήνυμα στους πολίτες