Follow us

«Οι συνεργασίες δεν επιβάλλονται από την κορυφή στη βάση, αλλά αντίστροφα»

Η σοσιαλδημοκρατία δεν εμπεδώνεται ούτε με τον Καμμένο, ούτε με τον "Πολακισμό", τονίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
«Οι συνεργασίες δεν επιβάλλονται από την κορυφή στη βάση, αλλά αντίστροφα»

«"Σχέδιο Ελλάδα", για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, το σχέδιο εξόδου από την κρίση» είναι η ατζέντα της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, όπως εξήγησε σε συνέντευξή στην εφημερίδα «Στο Καρφί».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, συνεδευκρίνησε τα ακόλουθα: «Θα μιλήσουμε συγκεκριμένα φέτος για τις πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις για να το πετύχουμε. Σταθερά μακριά από ευχολόγια, ανέξοδες υποσχέσεις ή λαϊκίστικα συνθήματα κενά περιεχομένου, που συνήθως ακούγονται αλλά διαψεύδονται ταχύτατα. Μακριά οπωσδήποτε από διχαστικά κηρύγματα, που μας έχουν συνηθίσει και συνεχίζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά, σε συνεργασία με Φορείς και την κοινωνία των πολιτών, προγραμματίζουμε , σε αυτή την Έκθεση, να δώσουμε έμφαση στη σύγχρονη παράμετρο της κλιματικής αλλαγής, που προβληματίζει το σήμερα, πολύ δε περισσότερο θα καθορίσει το αύριο των παιδιών μας».

Αναφορικά με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και ερωτηθείσα ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα; εάν θα εκλέξει ηγεσία και νέα όργανα ή θα έχει μόνο ιδεολογικό και πολιτικό χαρακτήρα η κ. Γεννηματά δήλωσε: «Η πορεία μας είναι σαφής, αποφασίστηκε ομόφωνα, στο πρόσφατο Συνέδριο πριν 5 μήνες. Όλα τα κόμματα κάνουν ένα βήμα πίσω στη λειτουργία τους και δρουν πολιτικά και οργανωτικά μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει μέσα από το κίνημα αλλαγής και πρωταγωνιστεί στην καθιέρωση και στην άνοδο του καινούργιου. Κίνημα Αλλαγής δεν υπάρχει χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ. Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι κόμμα που γέννησε η κρίση, δεν αποτελεί περιστασιακή επιλογή, είναι ο πολιτικός φορέας που εκφράζει σήμερα και στο μέλλον τις παρακαταθήκες της παράταξής μας. Νοιώθουμε βαριά στους ώμους μας την κληρονομιά αυτής της ιστορικής διαδρομής και έχουμε βαθύ το αίσθημα της πατριωτικής ευθύνης. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν και για τίποτα αυτή την πλούσια κληρονομιά. Αλλά και δεν φοβόμαστε ακούγοντας τη βουή των επερχόμενων γεγονότων να χαράξουμε νέους δρόμους. Έχω ισχυρή την πεποίθηση ότι αυτούς τους δρόμους που ακολουθούμε θα επέλεγε ο ιδρυτής και ηγέτης του ΠΑΣΟΚ στην είσοδο της νέας εποχής. Δεν υπερασπιζόμαστε τη διαδρομή μας με σημειωτόν στα χαρακώματα αλλά κοιτώντας μπροστά και ανοίγοντας νέους δρόμους».

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑλ σχολιάζοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη υπογράμμισε: «Εστιάζουν περισσότερο στην εικόνα και την επικοινωνιακή προβολή στα εύκολα, τα δύσκολα πάνε πίσω. Συνεχίζουν την ανούσια αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψουν ότι εφαρμόζουν κατά γράμμα πολιτικές και δεσμεύσεις Τσίπρα. Η αέναη κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη βολεύει και τους δύο. Ο καθένας έχει τον Δράκο που θέλει στο δικό του παραμύθι. Η Κυβέρνηση δεν έχει συνολικό σχέδιο, έχει όμως συντηρητική ατζέντα που άρχισε να ανοίγει. Πιο συγκεκριμένα: Υποχώρησε στους δανειστές όσο αφορά το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ακόμα και η κ. Λαγκάρντ προτείνει τη διαπραγμάτευση. Το περίφημο επιτελικό κράτος αποδείχθηκε ένα σκληρό συγκεντρωτικό Πρωθυπουργικοκεντρικό μοντέλο, με δομικά χαρακτηριστικά που γεννούν προβληματισμό σε ένα σύγχρονο Κράτος Δικαίου (για παράδειγμα τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του Υπ. Δικαιοσύνης και του τέως Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη). Το κοινοβουλευτικό έργο συνεχίζει να υποβαθμίζεται με τροχάδην νομοθέτηση και εκπρόθεσμες τροπολογίες. Το προσφυγικό, όπου πέρα από κενά λόγια, πρακτικά συνεχίζουν την ίδια πολιτική που έφερε σε αδιέξοδο τα νησιά και οδήγησε σε ανθρωπιστική κρίση. Στην Αυτοδιοίκηση, με προχειρότητες και ακροβατώντας στα όρια της συνταγματικότητας, κατάφεραν ήδη το ακατόρθωτο, να περιπλέξουν ακόμη περισσότερο το θεσμικό χάος που ήδη είχε προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον "Κλεισθένη". Όσο για την περιβόητη "αριστεία" απεδείχθη λόγια του αέρα για τον κ. Μητσοτάκη, διορισμός χωρίς πτυχίο με τροπολογία πλυντήριο. Τα πρώτα αρνητικά δείγματα είναι πλέον ορατά».

Για τον εκλογικό νόμο η Φώφη Γεννηματά επέμεινε στην αναγκαιότητα αλλαγής και την κατάργηση της απλής αναλογικής αλλά διευκρίνισε: «Αυτό δεν σημαίνει ότι δίνουμε λευκή επιταγή στον οποιοδήποτε μονομερή κυβερνητικό χειρισμό. Το εκλογικό σύστημα πιστεύουμε πως πρέπει να είναι δίκαιο και αναλογικότερο και ταυτοχρόνως να διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα και την πολιτική σταθερότητα, με περιορισμό του μπόνους των πενήντα εδρών».

Ερωτηθείσα εάν διαβλέπει πιθανότητες συγκλίσεων ή συναινέσεων με την κυβέρνηση στα ζητήματα της Συνταγματικής Αναθεώρησης και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Η εθνική συνεννόηση για τα εθνικά θέματα και τα μείζονα ζητήματα λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, όπως αυτά που αναφέρετε, είναι πάγια θέση μας και σταθερή επιδίωξή μας. Όμως αυτό δεν εξαρτάται μόνο από μας αλλά και από τους άλλους. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα πρέπει να αναθεωρήσουν τη διχαστική πολιτική τους και τη μονόπλευρη μικροκομματική τους αντίληψη. Εμείς επιμένουμε σταθερά στη συνεννόηση, δεν μπορώ να πω όμως ότι διαβλέπω διάθεση από τους άλλους, παράδειγμα ο χειρισμός του κ. Μητσοτάκη στο θέμα του ασύλου, όπου αρνήθηκε τη διαμόρφωση θέσης με ευρεία πλειοψηφία».

Επίσης, αναφορικά με την μετεξέλιξη και τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και στην ερώτηση τι θα πράξει το ΚΙΝΑΛ εάν δεχθεί πρόσκληση για διάλογο, η κ. Γεννηματά απήντησε: «Η κεντροαριστερή συνείδηση δεν αποκτιέται ούτε με δηλώσεις, ούτε σε κλειστά συνέδρια.

Η σοσιαλδημοκρατία δεν εμπεδώνεται ούτε με τον Καμμένο, ούτε με τον "Πολακισμό". Οι μεγάλες προοδευτικές συνεργασίες δεν επιβάλλονται από την κορυφή στη βάση, αλλά αντίστροφα».

Στην ερώτηση εάν πρέπει να διερευνηθούν από τη Βουλή διάφορες υποθέσεις η κ.Γεννηματά εξέφρασε την θέση: «Δεν επιθυμούμε την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η νομιμότητα δεν πρέπει να διαπερνά απαρέγκλιτα κάθε πτυχή της κυβερνητικής δράσης».

Τέλος για την ένταση που υπάρχει στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε: «Η Ελλάδα δεν διεκδικεί ούτε παραχωρεί τίποτα. Τα εθνικά θέματα είναι αναγκαίο να προσεγγίζονται με αποφασιστικότητα, σοβαρότητα και νηφαλιότητα... Καλούμε τη νέα Κυβέρνηση να μην επαναλάβει τα φαινόμενα διπλωματίας εν κρυπτώ, με την παράλειψη ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών και τις απροετοίμαστες έως "αψυχολόγητες" κινήσεις και δηλώσεις, που βιώσαμε επανειλημμένως επί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Αρχείο Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

5 άχαστες γευστικές στάσεις στον Πειραιά: Φαγητό, ποτό και εμπειρίες που δεν χάνεις

Ο Πειραιάς δεν μιλάει μόνο ελληνικά, αλλά εντάσσει και άλλες κουζίνες στο γαστρονομικό του χάρτη. Να που θα φάμε και θα πιούμε στην επόμενη έξοδό μας.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 30 Σεπ 2025 | 12:44

Τσουκαλάς: Επιβεβαιώνει η κυβέρνηση την επικείμενη αύξηση των εισφορών των ελ. επαγγελματιών κατά 4-5% από 1-1-2026;

Ο κ. Τσουκαλάς ρώτα αν "επιβεβαιώνει η κυβέρνηση, την επικείμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων".

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Σεπ 2025 | 07:07

Ο Νίκος Παππάς δέχθηκε φραστική επίθεση σε εστιατόριο στο Κολωνάκι - Μήνυση από τον ευρωβουλευτή

Στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος κατέληξαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ένας 34χρονος Πολωνός και μία 35χρονη Ελληνίδα.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 28 Σεπ 2025 | 16:45

ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η διαφθορά βρίσκεται στην καρδιά του Μεγάρου Μαξίμου

"Φαίνεται πως για να ανέβεις στην επετηρίδα του Μαξίμου, πρέπει να έχεις εμπλοκή σε σκάνδαλα", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 26 Σεπ 2025 | 16:37

Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Πληρωμές επιδοτήσεων χωρίς ελέγχους δεν θα γίνουν" - Καβγάς με Χαρίτση, Σταρακά και Κόκκαλη

"Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε τις ροές των ευρωπαϊκών πόρων", τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Τσιάρας

ΣΤΕΛΕΧΗ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ 26 Σεπ 2025 | 09:59

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ για το "κόμμα Τσίπρα"- Εντάσεις, νεύρα και εγκλήσεις για... αποστασία

Συνυπολογίζεται στο βαρύ κλίμα φυσικά και η συνολική δημοσκοπική επίδοση για το μελλοντικό κόμμα Τσίπρα.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 26 Σεπ 2025 | 09:29

Και η Νίνα Κασιμάτη κατά Πάρι Ρούπου: Ήρθε να υποδυθεί τον "αντιφασίστα" με ρυπαρολογίες σε βάρος της ελληνικής σημαίας

Η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, εμφανίστηκε σε τελείως διαφορετική γραμμή από αυτή του κόμματος, το οποίο τάχθηκε στο πλευρό του κωμικού.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 23 Σεπ 2025 | 19:05

"Υποτίμηση της χώρας": Ομαδικά "πυρά" της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ X 23 Σεπ 2025 | 15:50
ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 23 Σεπ 2025 | 11:03

Οι δημοσκοπικές πτήσεις του υπό σύσταση κόμματος Τσίπρα και τα φίλια "πυρά"

Κοινός δημοσκοπικός τόπος, είναι πως το "κόμμα Τσίπρα" εκκινεί - θεωρητικώς και χωρίς να υπάρχει καν δήλωση πρόθεσης, με δημοσκοπικό "ταβάνι" πέριξ του 20%.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 22 Σεπ 2025 | 11:13

Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Παρωδία η Εξεταστική, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της συγκάλυψης

"Απο τον κατάλογο των μαρτύρων απουσιάζουν οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου διαφθοράς", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 18 Σεπ 2025 | 16:28

Φάμελλος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη ξέρει νσ διαλέγει τους σωστούς ανθρώπους για την κατάλληλη "δουλειά""

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση συνολικά για τα "σοβαρά πλήγματα" που έχει επιφέρει στο κράτος δικαίου.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΝΤΖΟΣ - ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ 18 Σεπ 2025 | 12:50

Ενταση στη Βουλή μεταξύ Φλωρίδη και ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ: "Εχετε λατρεία σε δολοφόνους" - "Είστε πολιτικά αχρείος"

Η ανακοίνωση Φλωρίδη πυροδότησε την αντίδραση των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, οι οποίοι ζήτησαν την απόσυρση της ρύθμισης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 17 Σεπ 2025 | 23:59

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: "Έίναι πολύ μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών"

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "Δεν αναφέρθηκε στα καρτέλ, δεν αναφέρθηκε στην αισχροκέρδεια και κυρίως ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θα πειράξει τα ουρανοκατέβατα υπερκέρδη τους"

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 17 Σεπ 2025 | 20:53

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ - Αρνητικοί οι πολίτες σε κόμμα Τσίπρα - Οκτακομματική η Βουλή

Η Νέα Δημοκρατία, λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η ΔΕΘ, εμφανίζεται στο 29%, έναντι 14% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 15 Σεπ 2025 | 11:36

Καρφιά Πολάκη σε Τσίπρα: Να συνεισφέρει μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ - Όχι άλλη διάσπαση, αρκετά έχουμε τραυματιστεί

"Δεν σηκώνει η κατάσταση άλλη διάσπαση, αρκετά έχουμε τραυματιστεί ως χώρος", τόνισε ο Παύλος Πολάκης.

''ΒΕΝΤΕΤΑ'' 15 Σεπ 2025 | 07:24
"ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ" 13 Σεπ 2025 | 22:07

Νίκος Ανδρουλάκης στην 89η ΔΕΘ: Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και το μόνο κόμμα που μπορεί να τη φέρει είναι το ΠΑΣΟΚ

"Το πρόγραμμά μας δεν το κατάρτισαν επικοινωνιολόγοι, αλλά η ίδια η κοινωνία", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 13 Σεπ 2025 | 19:59

89η ΔΕΘ: Live η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη

Live η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη από το βήμα της ΔΕΘ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 11 Σεπ 2025 | 13:23

Φάμελλος για Τσίπρα: Είναι πολύτιμο κεφάλαιο - Αδιανόητη η συζήτηση περί κατακερματισμού ή ανεξαρτητοποίησης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι "έχουμε συμφωνήσει σε ενιαία προσπάθεια με τον Τσίπρα".

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 10 Σεπ 2025 | 21:45

Φάμελλος απο τη ΔΕΘ: "To όραμα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα"

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι "με τη δουλειά μας βγάλαμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, με ισχυρό κοινωνικό κράτος

09 Σεπ 2025 | 11:48

Συνελήφθησαν οι γιοι πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια με πτυσσόμενα γκλομπ

Στη σύλληψη των γιων γνωστού πολιτικού, πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στελέχους της Νέας Αριστεράς, προχώρησε η ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ 08 Σεπ 2025 | 15:36

ΣΥΡΙΖΑ: Η ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για τη διαδικασία σχετικά με τον μειωμένο ΦΠΑ σε τρόφιμα - φάρμακα

"Ο πρωθυπουργός της χώρας ισχυρίστηκε πως αγνοεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει διαδικασία επί παραβάσει σε βάρος της Ελλάδας".

ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Σεπ 2025 | 17:27

ΣΥΡΙΖΑ: " Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό"

"Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"ΠΥΡΑ" 06 Σεπ 2025 | 23:57

Αντιπολίτευση: Σφοδρή κριτική για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ανακοινώσεις μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Ελληνική Λύση

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ 30 Σεπ 2025 | 22:47

Απίστευτο βίντεο: Ο Κασσελάκης σκίζει και πετάει στα σκουπίδια το εξώδικο Αυγενάκη

"Ο άνθρωπος είναι προφανώς ψεύτης. Αλλά το εάν είναι και κλέφτης, αυτό θα πρέπει να το αποδείξει η κυρία Κοβέσι", είπε χαρακτηριστικά

ΠΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 30 Σεπ 2025 | 21:48

Δημοσκόπηση ALCO: Δένδιας και Πιερρακάκης οι πιο πετυχημένοι υπουργοί - Το 70% ήθελε μείωση ΦΠΑ

Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης προηγούνται και στο σύνολο, όπως και στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ 30 Σεπ 2025 | 21:01

Τι αλλάζει στις Ένοπλες Δυνάμεις: 12μηνη θητεία, εθελοντική στράτευση γυναικών και αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα

Όπως ανέφερε ο Νίκος Δένδιας, στόχος είναι η δημιουργία ενός σώματος 150.000 ενεργών εφέδρων - Φρένο στις αναβολές, σύσταση διοίκησης Στρατιωτικής Εκπαίδευσης, νέο μοντέλο εκπαίδευσης

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ 30 Σεπ 2025 | 19:17

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε 19.489 προσλήψεις και μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο - Σε ποιους τομείς

"Πράσινο φως" από το Υπουργικό Συμβούλιο για σχεδόν 20.000 προσλήψεις το 2026 και μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο - Προτεραιότητα ο τομέας της Υγείας, όπου προστίθενται 5.228 θέσεις

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Σεπ 2025 | 18:42

Λευτέρης Αυγενάκης: Εξώδικο στον Στέφανο Κασσελάκη για συκοφαντική δυσφήμιση - Για το πόθεν έσχες

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει ότι κατέθεσε αναφορά στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για το πόθεν έσχες του Λευτέρη Αυγενάκη - Τι απαντά ο βουλευτής της ΝΔ

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ 30 Σεπ 2025 | 18:18

Στην Αθήνα έως το τέλος Οκτωβρίου η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ορκίστηκε τη Δευτέρα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ -παρουσία του γιου της, συγγενών και φίλων- και άρχισε και επισήμως τη θητεία της

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ DATA CONSULTANTS 30 Σεπ 2025 | 18:04

Δημοσκόπηση στη Δυτ. Ελλάδα: Πρώτη αλλά αποδυναμωμένη η ΝΔ, με μόλις 1% διαφορά από πιθανό "κόμμα Καρυστιανού"

Η εκλογική επιρροή των κομμάτων, το ποσοστό που καταγράφει ο Αλέξης Τσίπρας

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 30 Σεπ 2025 | 16:03

Νίκος Παππάς για την επίθεση στο Κολωνάκι: Λόγω θέσης και εμπειρίας δεν πλακώνομαι πλέον στα πεζοδρόμια

"Δεν είναι το πεδίο μου ούτε τα δικαστήρια, ούτε οι αστυνομίες, θα την αποσύρω την μήνυση", είπε ο πρώην μπασκετμπολίστας και νυν ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 30 Σεπ 2025 | 16:01

Κατάθεση Σημανδράκου για ΟΠΕΚΕΠΕ: ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά βλέπουν "γαλάζιο" σκάνδαλο και εμπλοκή του Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά υποστηρίζουν πως η ιστορία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένα "γαλάζιο" σκάνδαλο με εμπλοκή του Μαξίμου.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 30 Σεπ 2025 | 15:32

Πηγές ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ για εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι

"Μάταιος κόπος. Η αμηχανία μπροστά στην ευθύνη για διακοπή των επιδοτήσεων των αγροτών είναι παραπάνω από φανερή", αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 30 Σεπ 2025 | 15:05

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι λέει ο Σημανδράκος για τον Αυγενάκη, το Μαξίμου και τις πιέσεις για να πληρωθεί ο "φραπές"

"Κακώς διαπομπεύτηκε η 73χρονη με τα €800.000- Ορθώς της καταβλήθηκαν" υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ 30 Σεπ 2025 | 14:50

Πλεύρης: Όσοι παίρνουν άσυλο θα μπαίνουν στην αγορά εργασίας - Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

Ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν δύο είδη δομών όπου θα διαχωρίζονται άτομα που δικαιούνται άσυλο και άτομα που δεν δικαιούνται άσυλο.

ΣΥΡΙΖΑ 30 Σεπ 2025 | 14:50

Φάμελλος: Κοινή δράση και κοινό ψηφοδέλτιο των προοδευτικών δυνάμεων στις επόμενες εκλογές

Ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 30 Σεπ 2025 | 14:10

Κωστής Χατζηδάκης: Κάνουμε αγώνα δρόμου για να πληρωθούν οι αγρότες, ικανοποιώντας τις προϋποθέσεις της Κομισιόν

"Σε 15 περίπου ημέρες ξεκινούν οι πληρωμές για τις αποζημιώσεις. Ακολουθεί η καταβολή των ετήσιων αποζημιώσεων αφού ολοκληρωθούν οι έλεγχοι", τόνισε

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑΣ 30 Σεπ 2025 | 13:39

Καταγγελία Κασσελάκη στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για το πόθεν έσχες Αυγενάκη: Έσοδα πάνω 1,2 εκατ. ευρώ χωρίς εξήγηση

"Η αναφορά αφορά το πόθεν έσχες του 2023 του κ. Λευτέρη Αυγενάκη, το οποίο εμφανίζει έσοδα άνω του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς επαρκή εξήγηση".

ΑΣΗΜΙΝΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ 30 Σεπ 2025 | 13:29

Δίκη Βαλυράκη: "Ο Σήφης σφαγιάστηκε, δεν είχε ατύχημα - Εχουμε στυγερό έγκλημα", κατέθεσε η χήρα του πρώην υπουργού

Η χήρα του πρώην υπουργού δήλωσε πως ο ισχυρισμός των κατηγορουμένων πως ο σύζυγός της είχε κάποιο ατύχημα και πως δεν έχουν καμία ευθύνη για τον θάνατο δεν έχει την παραμικρή βάση.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 30 Σεπ 2025 | 13:27

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα Μ. Λαζαρίδη - Μ. Αποστολάκη - "Γελάει ο κόσμος" - "Να μη δουλευόμαστε"

Η καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 30 Σεπ 2025 | 12:44

Τσουκαλάς: Επιβεβαιώνει η κυβέρνηση την επικείμενη αύξηση των εισφορών των ελ. επαγγελματιών κατά 4-5% από 1-1-2026;

Ο κ. Τσουκαλάς ρώτα αν "επιβεβαιώνει η κυβέρνηση, την επικείμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων".

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 30 Σεπ 2025 | 12:42

Το μήνυμα της Μαρέβα Γκραμπόφσκι για τον ψηφιακό εθισμό - Η φωτογραφία με τον διακεκριμένο ψυχολόγο Jonathan Haidt

"Μαζί του θα θέσουμε τα θεμέλια για την αποκατάσταση της παιδικής ηλικίας", αναφέρει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΑ ΝΕΑ 30 Σεπ 2025 | 12:22

Τα καρφιά Λαζαρίδη κατά Μητσοτάκη και το νέο κόμμα Σαμαρά: "Δεν είσαι η λύση, αλλά το πιο σοβαρό πρόβλημα"

Το δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά εγκαλεί την κυβέρνηση για το "φιάσκο", όπως το χαρακτηρίζει, της ακύρωσης της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ 30 Σεπ 2025 | 12:13

Μητσοτάκης στο υπουργικό: "Αμόκ παραπληροφόρησης, είπαν πως είναι ψεύτικη μέχρι και η φωτογραφία μου με τον Τραμπ"

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι "η μάχη για την αλήθεια είναι ένα μέτωπο το οποίο διατρέχει όλα τα πεδία της επικαιρότητας. Από την υπόθεση των Τεμπών μέχρι και τον ΟΠΕΚΕΠΕ".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΩΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ 30 Σεπ 2025 | 12:05

Η Λατινοπούλου απαντά για το ετήσιο εισόδημα των 3.000 ευρώ: "Ζούσα στο σπίτι της γιαγιάς μου, δεν έβγαινα όλη μέρα"

Πώς εξήγησε η Αφροδίτη Λατινοπούλου τη δήλωση πόθεν έσχες με εισόδημα μόνο 3.000 ευρώ για το 2023.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡ. 30 Σεπ 2025 | 11:50

Μαρινάκης για Τέμπη: Σηκώνουν το θέμα κάθε φορά που πέφτουν στις δημοσκοπήσεις - Αποκρουστική εργαλειοποίηση

Ο κ. Μαρινάκης κατηγόρησε πολιτικούς αρχηγούς ότι "κάνουν τα πάντα για να καθυστερήσει η δίκη" και "σηκώνουν το θέμα κάθε φορά που πέφτουν δημοσκοπικά".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 30 Σεπ 2025 | 11:32

Διαφοροποίηση Βούλτεψη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μυλωνάκης πρέπει να έρθει στην εξεταστική επιτροπή

Η βουλευτής της ΝΔ διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή της ΝΔ που λέει "όχι" στην κλήση Μυλωνάκη, "Φραπέ" και "Χασάπη" στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 30 Σεπ 2025 | 11:16

Επανεμφάνιση Κώστα Καραμανλή με νέα παρέμβαση στις 15 Οκτωβρίου

Ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να αναφερθεί στα σύγχρονα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα,.

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΗΝΕΡΑ 30 Σεπ 2025 | 10:48

Η αναφορά Δένδια στη διαφθορά και τα αποκαλυπτικά στοιχεία στη δημοσκόπηση της Alco

Καθόλου τυχαίο δεν ήταν το σχόλιο του Νίκου Δένδια για την διαφθορά σε ομιλία του για την την επέτειο της απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς το 1821.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 30 Σεπ 2025 | 10:35

Το Πόθεν Έσχες αποκάλυψε τον γάμο του Γιώργου Αμυρά με τον σύντροφό του

Ο Γιώργος Αμυράς προτιμά να κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, γι’ αυτό δεν είχε γίνει γνωστός ο γάμος του με τον σύντροφό του.

"ΕΛΛΑΔΑ 1953 -2024: ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ" 30 Σεπ 2025 | 10:06

Το νέο βιβλίο Γιαννίτση, το μήνυμα Σακελλαροπούλου και η παρουσία της Δάφνης Σημίτη - Ποιοι πήγαν στην εκδήλωση [εικόνες]

Αρκετοί πολιτικοί και ακαδημαϊκοί βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Γιαννίτση "Ελλάδα 1953- 2024 – Χρόνος και Πολιτική Οικονομία".

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ 30 Σεπ 2025 | 09:25

Χρυσοχοΐδης: Θα προσλάβουμε 50 άοπλους αστυνομικούς ως διαμεσολαβητές με τους Ρομά

Τη δημιουργία για πρώτη φορά ενός νέου σώματος που θα στελεχωθεί με 50 ένστολους άοπλους αστυνομικούς που θα αναλάβουν τον ρόλο του διαμεσολαβητή με τις κοινότητες των Ρομά, ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Σεπ 2025 | 09:20

Απάντηση Καρυστιανού σε Γεωργιάδη: "Σας ξεμπροστιάζω, εσείς κρύβεστε πίσω από την ιδιότητά μου, της χαροκαμένης μάνας"

Η Μαρία Καρυστιανού κατηγόρησε για δειλία και άκρατη αλαζονεία τον υπουργό Υγείας, και τονίζει ότι ο αγώνας της θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.

ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 30 Σεπ 2025 | 08:00

Αλλαγές στο στράτευμα: Τέλος οι φαντάροι σε Αεροπορία και Ναυτικό - Προαιρετική θητεία για τις γυναίκες

Όλοι θα κατατάσσονται στον Στρατό Ξηράς, λόγω αυξημένων αναγκών - Εχει παρατηρηθεί "φάμπρικα" αιτημάτων με την επίκληση ψυχολογικών-ψυχιατρικών λόγων που δεν έχουν βασιμότητα.

ΣΤΙΣ 11 30 Σεπ 2025 | 07:12

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη - Ολα τα θέματα που βρίσκονται στο "τραπέζι"

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδριάζει, σήμερα στις 11:00, στο Μέγαρο Μαξίμου το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Σεπ 2025 | 07:07

Ο Νίκος Παππάς δέχθηκε φραστική επίθεση σε εστιατόριο στο Κολωνάκι - Μήνυση από τον ευρωβουλευτή

Στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος κατέληξαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ένας 34χρονος Πολωνός και μία 35χρονη Ελληνίδα.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ 29 Σεπ 2025 | 23:09

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέες αποκαλύψεις με διαλόγους στελέχους του Μαξίμου και πρώην προέδρου του Οργανισμού

Από την αντιπολίτευση κατηγορούν την κυβέρνηση για επιχείρηση συγκάλυψης στο πλαίσιο της εξεταστικής, ενώ επιμένουν ότι στην επιτροπή πρέπει να κληθούν οι Μυλωνάκης, "Φραπές" και "Χασάπης"

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ 29 Σεπ 2025 | 20:35

Ευρωπαία εισαγγελέας: Στην Αθήνα για συναντήσεις με Φλωρίδη και Πιερρακάκη η Λάουρα Κοβέσι

Η Ευρωπαία Εισαγγελέας θα συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκηκαι τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Τζαβέλλα

ΣΤΟΝ ALPHA 29 Σεπ 2025 | 20:28

Δημοσκόπηση Alco: Στο 24% η ΝΔ, στο 19% οι αναποφάσιστοι - Συγκάλυψη και διαφθορά στην κυβέρνηση βλέπουν 7 στους 10

Η ΝΔ διατηρεί μεγάλη διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, η οποία διαμορφώνεται στις 12,5 μονάδες, ενώ την ίδια ώρα η Πλεύση Ελευθερίας δείχνει να "ξεφούσκωσε" δημοσκοπικά - Πώς αυτοπροσδιορίζονται οι αναποφάσιστοι

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ 29 Σεπ 2025 | 20:08

Αλ. Σδούκου για Τέμπη: Για εμάς το πιο κρίσιμο είναι να ξεκινήσει η δίκη και να αποδοθεί δικαιοσύνη

Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ καμώνεται την υπεύθυνη αντιπολίτευση, αλλά στην πραγματικότητα ζητά παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 29 Σεπ 2025 | 19:24

Επίσκεψη Δένδια στην Ιταλία: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για 2+2 φρεγάτες [εικόνες]

Ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ, συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Ιταλίας Γκουΐντο Κροσέτο στη Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας F 598 ITS

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 29 Σεπ 2025 | 18:31

Στην τελική ευθεία η έκδοση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου από τις εκδόσεις Gutenberg

ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ 29 Σεπ 2025 | 18:31

Συνεδριάζει την Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο - Ποια θέματα θα συζητηθούν

Ποια είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ 29 Σεπ 2025 | 17:11

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Μόλις 3.000 ευρώ εισόδημα για το 2023 στο Πόθεν Έσχες - Τα σχόλια στο Χ

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου, με βάση το πόθεν έσχες της, δεν διαθέτει ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ενώ δεν έχει μετοχές, συμμετοχές σε επιχειρήσεις ή και δανειακές υποχρεώσεις.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 29 Σεπ 2025 | 16:38

Σφοδρή επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε δικαστικούς για τα Τέμπη: Δεν έχω ξαναδεί τέτοιους ξετσίπωτους λειτουργούς

"Η δικογραφία διεκπεραιώνεται κατά παραγγελία του κ. Φλωρίδη", ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΠΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ 29 Σεπ 2025 | 16:26

Αλέξης Τσίπρας: Το Πόθεν Έσχες του πρώην πρωθυπουργού - Τα εισοδήματα από βραβεία και το ινστιτούτο με το όνομά του

Τα στοιχεία της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Σεπ 2025 | 15:39

Παύλος Μαρινάκης: Αν παραγγέλλουμε αποφάσεις στη δικαιοσύνη όπως συνέβαινε επί Τσίπρα, τότε για ποια δημοκρατία μιλάμε;

"Για κάθε αίτημα μόνη αρμόδια να απαντήσει είναι η δικαιοσύνη" είπε ο Παύλος Μαρινάκης για τα όσα ζητά ο απεργός πείνας Πάνος Ρούτσι

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ 29 Σεπ 2025 | 15:31

Ποιος θα "πληρώσει" εκλογικά ένα κόμμα Καρυστιανού - Ποιο κόμμα κινδυνεύει περισσότερο με καθίζηση

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις αλλά και οι εκτιμήσεις των πολιτικών αναλυτών για τις επιπτώσεις ενός κόμματος Τεμπών

ΒΟΡΕΙΩΣ 29 Σεπ 2025 | 13:54

Μονοκατοικία στο Ψυχικό απέκτησε η Ολγα Κεφαλογιάννη- Εχει εμβαδόν 687 τμ

Η μονοκατοικία της υπουργού Τουρισμού είναι εμβαδού 687 τμ

ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 29 Σεπ 2025 | 13:52

Αγόρασε μεζονέτα στη Βάρη 286 τμ ο Γιώργος Παπανδρέου- Πήρε δάνειο από την τράπεζα

Ο πρώην πρωθυπουργός αγόρασε μια διώροφο ημιτελή μονοκατοικία στη Βάρη

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 29 Σεπ 2025 | 13:52

Το πόθεν έσχες της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Τι δήλωσε για εισοδήματα και ακίνητα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα οι δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων για τα έτη 2023 και 2024, οι οποίες αφορούν στις χρήσεις του 2022 και του 2023 αντίστοιχα.

ΑΝΕΣΗ 29 Σεπ 2025 | 13:29

Πόθεν Εσχες: Τρία ακίνητα και εισοδήματα 1,7 εκ ευρώ για το ζεύγος Στ. Κασσελάκη - Τάιλερ Μακμπέθ

Ο σύζυγος του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατίας Τάιλερ Μακμπέθ δεν δηλώνει κανένα εισόδημα ή ακίνητο στο όνομά του.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΜΑΡΑ 29 Σεπ 2025 | 13:26

Γεωργιάδης: Η Καρυστιανού ασκεί αντιπολίτευση από το βάθρο της μητέρας που έχασε το παιδί της

"Το ενδεχόμενο κόμμα της Καρυστιανού ή το να συμμετέχει και το ενδεχόμενο κόμμα του Τσίπρα ανήκουν στη σφαίρα της Κεντροαριστεράς" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Σεπ 2025 | 13:03

Η περιουσία των πολιτικών αρχηγών - Τι δήλωσαν στα πόθεν έσχες για τα οικονομικά έτη 2023 και 2022

Τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών και συνολικά των υπόχρεων πολιτικών προσώπων για τη διετία 2023-2024 (χρήση 2022, 2023) έδωσε στη δημοσιότητα το πρωί της Δευτέρας, η Βουλή.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 29 Σεπ 2025 | 12:38

Πόθεν έσχες: Η απίστευτη αμοιβή των 18,4 εκατ. ευρώ για τον βουλευτή Παύλο Σαράκη - Δικηγόρος στην υπόθεση Novartis

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Σαράκης είναι ο πλουσιότερος στην ελληνική Βουλή.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 29 Σεπ 2025 | 12:33

Ανδρουλάκης από Χίο: Πλήρες σχέδιο συγκάλυψης από την κυβέρνηση για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ - Αδιανόητο και προσβλητικό

"Μιλάμε για πράγματα αδιανόητα, προσβλητικά και για τις μνήμες των ανθρώπων και περιφρονητικά για τη νοημοσύνη του λαού", τόνισε.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Σεπ 2025 | 12:31

Οι δηλώσεις πόθεν έσχες του Κυριάκου Βελόπουλου για τα οικονομικά έτη 2023 και 2022

Αναρτήθηκαν σήμερα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης "πόθεν έσχες" των πολιτικών προσώπων. Τι δηλώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

ΒΟΥΛΗ 29 Σεπ 2025 | 12:22

Πόθεν έσχες: Οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη - Εισόδημα 128.000€ και καταθέσεις ένα εκατ. ευρώ

Τι δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Σεπ 2025 | 11:58

Το πόθεν έσχες του Σωκράτη Φάμελλου - Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το 2022 και 2023

Αναρτήθηκαν σήμερα στο site της Βουλής των Ελλήνων οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης "πόθεν έσχες" των πολιτικών προσώπων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Σεπ 2025 | 11:40

Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη: Το δάνειο 150.000 ευρώ από την αδερφή του και το οικόπεδο στο Ζαγόρι

Αναρτήθηκαν σήμερα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης "πόθεν έσχες" των πολιτικών - Η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 29 Σεπ 2025 | 10:56

Παπασταύρου για Chevron: Δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα με την Τουρκία - Καζάν καζάν γιοκ για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

"Δηλαδή, καζάν καζάν γιοκ για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα και δεν είναι για μοίρασμα", είπε.

ΤΙ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ 29 Σεπ 2025 | 10:54

Συγγνώμη από τον δημιουργό της fake δήλωσης Γεωργιάδη για τον Π. Ρούτσι - "Γενναίοι μέχρι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες"

Λήξη στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με την ψευδή δήλωση που αποδόθηκε σε εκείνον για τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι, έδωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

ΒΟΥΛΗ 29 Σεπ 2025 | 10:16

Στη δημοσιότητα τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών για τα οικονομικά έτη 2022 και 2023

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το πρωί της Δευτέρας, από την επιτροπή Ελέγχου της Βουλής των Ελλήνων, τα πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων για τα οικονομικά έτη 2022 και 2023.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 29 Σεπ 2025 | 07:54

Ο Γεωργιάδης απειλεί με μηνύσεις για ένα fake tweet: "Κύριε Ρούτσι, υπάρχουν παιδιά στην Αφρική που δεν έχουν να φάνε"

Μηνύσεις προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τη διακίνηση ψεύτικης δήλωσής του για τον Πάνο Ρούτσι.

ΓΙΑ 2022-2023 29 Σεπ 2025 | 07:26

Στη δημοσιότητα σήμερα τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών

Σήμερα, Δευτέρα, δίδονται στη δημοσιότητα, από την επιτροπή Ελέγχου της Βουλής των Ελλήνων, οι δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων για τα οικονομικά έτη 2022-2023.

"ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ" 29 Σεπ 2025 | 06:41

Ξανά στη μέγγενη μεταξύ Τεμπών και ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση - Για 15η μέρα συνεχίζει την απεργία πείνας ο Π. Ρούτσι

Η τραγωδία των Τεμπών, όχι μόνο δεν έχει ξεχαστεί, αλλά αντιθέτως "προκαλεί" το θυμικό, αφήνοντας πληγές στην κυβέρνηση.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 28 Σεπ 2025 | 17:15

ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το Μαξίμου όχι μόνο γνώριζε αλλά και ενορχήστρωνε την επιχείρηση των παράνομων επιδοτήσεων

"Οι διάλογοι που έρχονται στο φως της δημοσιότητας[...]είναι ενδεικτικοί του ύφους και του ήθους της διακυβέρνησης Μητσοτάκη", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 28 Σεπ 2025 | 16:45

ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η διαφθορά βρίσκεται στην καρδιά του Μεγάρου Μαξίμου

"Φαίνεται πως για να ανέβεις στην επετηρίδα του Μαξίμου, πρέπει να έχεις εμπλοκή σε σκάνδαλα", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28 Σεπ 2025 | 11:32

Με 8 βουλευτές η "Νίκη": Διέγραψε τον αντάρτη Βρεττό που στήριξε την πρόταση ΝΔ για πρόεδρο της Εξεταστικής του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Νίκος Βρεττός στήριξε για πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ τον Ανδρέα Νικολόπουλο και την πρόταση της ΝΔ, σε αντίθεση με τη βούληση του κόμματός του.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 28 Σεπ 2025 | 11:13

Παύλος Γερουλάνος: Το πολιτικό έδαφος είναι εξαιρετικά εύφορο για το ΠΑΣΟΚ - Οι συνεργασίες δεν είναι μέσα στο ραντάρ

"Η ανατροπή στις εκλογές είναι πλέον υπόθεση κινητοποίησης των ανθρώπων οι οποίοι δεν πάνε στην κάλπη"

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 28 Σεπ 2025 | 11:03

Μητσοτάκης: "Ωρα να αποσύρει το casus belli η Τουρκία - Δεν χάνεται το δικαίωμα κανενός συγγενούς" αναφέρει για Ρούτσι

"Η Πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν" αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 28 Σεπ 2025 | 09:34

Βουλή: Στη δημοσιότητα τη Δευτέρα τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών για τα έτη 2022 και 2023

Τα πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, των αρχηγών των κομμάτων, των μελών του υπουργικού συμβουλίου, των βουλευτών, των ευρωβουλευτών, των περιφερειαρχών, των δημάρχων και όσων διαχειρίζονται τα οικονομικά των κομμάτων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 27 Σεπ 2025 | 21:57

Νίκος Ανδρουλάκης: Επίσκεψη στα μαστιχοχώρια της Χίου

Το πρωί της Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επισκεφτεί τη Βολισσό που επλήγη από την πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 27 Σεπ 2025 | 19:27

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Mαζί με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Σε ανάρτησή της, η Μαρέβα Γκραμπόφκι, μοιράστηκε μία φωτογραφία από την σημερινή εκδήλωση