Follow us

Αφγανιστάν: Σε συναγερμό η Αθήνα - Ανησυχία για 500.000 πρόσφυγες

Φόβοι στην Αθήνα για σταδιακή άφιξη τουλάχιστον 500.000 Αφγανών λόγω της επέλασης των Ταλιμπάν και της επιστροφής τους στην εξουσία.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Αν και επί του παρόντος η Αθήνα διατηρεί στάση αναμονής, εν τούτοις η ανησυχία στην πρωτεύουσα από τα όσα δραματικά συμβαίνουν στο Αφγανιστάν είναι μεγάλη. Στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή την τροπή που πήρε τα τελευταία 24ωρα η κρίση στην ταραγμένη χώρα και κυρίως τους Ταλιμπάν οι οποίοι επέστρεψαν και θέτουν πάλι υπό τον έλεγχό τους ολόκληρη τη χώρα, μετά την πτώση της πρωτεύουσας Καμπούλ.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, η Αθήνα φοβάται ότι οι τελευταίες εξελίξεις, θα δημιουργήσουν ένα τεράστιο κύμα Αφγανών προσφύγων προς την Τουρκία και από εκεί πιθανότατα στη χώρα μας.

Να σημειωθεί πως η Ελλάδα με επιστολή που έχει στείλει από τις 5 Αυγούστου έχει προειδοποιήσει ότι δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μία νέα μεταναστευτική κρίση, ανάλογη με εκείνη του 2015 και είχε τονίσει ότι κάτι πρέπει να γίνει για αν αποφευχθεί η μαζική φυγή των Αφγανών πολιτών.

Σε σχόλιο του στο Twitter ο βουλευτής ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για "Ήττα της Δύσης", προσθέτοντας "Εγρήγορση για την Ελλάδα. Σε περίπου ένα μήνα θα είναι αισθητός ο πρώτος μεταναστευτικός αντίκτυπος στην ευρύτερη περιοχή μας".

Αφγανιστάν: Σε συναγερμό η Αθήνα - Ανησυχία για 500.000 πρόσφυγες

Πάντως, η Αθήνα τηρεί προς το παρόν ψύχραιμη στάση και με νηφαλιότητα παρακολουθεί στενά όσα λαμβάνουν χώρα στο Αφγανιστάν.

Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να υποστηριχθεί η Τουρκία ώστε η γειτονική χώρα να μετριάσει τις προσφυγικές ροές από το Αφγανιστάν προς την Ευρώπη.

Ωστόσο, οι πρώτες εκτιμήσεις είναι μάλλον ανησυχητικές καθώς γίνεται λόγος για περισσότερους από 500.000 Αφγανούς πολίτες, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να φύγουν από τη χώρα.

Διαβάστε Επίσης

Η ΕΕ εργάζεται "κατεπειγόντως" για να εγγυηθεί την ασφάλεια του αφγανικού προσωπικού της

Σε αυτό το πλαίσιο η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή 15 Αυγούστου ότι η άφιξη των Ταλιμπάν στην Καμπούλ "κατέστησε ακόμη πιο επιτακτική την προστασία" από πιθανά αντίποινα σε βάρος του αφγανικού προσωπικού της, το οποίες προσπαθεί να κρατά ασφαλές.

"Η κατάσταση είναι πολύ επείγουσα, την αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από κοινού, με τα κράτη μέλη της ΕΕ, για να βρούμε γρήγορες λύσεις γι' αυτούς (το αφγανικό προσωπικό) και για την ασφάλειά τους. Είμαστε σε στενή επαφή με τα κράτη μέλη για να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες, για τους ντόπιους υπαλλήλους μας και τα εξαρτώμενα από αυτούς άτομα, για να μετακινηθούν σε ασφαλές μέρος", δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ.

"Καταλαβαίνουμε ότι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη για ένα σύστημα μετάβασης και θα αντιδράσουμε ανάλογα" με το αποτέλεσμά τους, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ, σύμφωνα με τον οποίο "πρέπει να αποφευχθούν ακόμη περισσότερες σφαγές και θύματα".

Διαβάστε Επίσης

Οι Ταλιμπάν επί της ουσίας παίρνουν πάλι την εξουσία μετά τη στρατιωτική επίθεση-αστραπή που κατατρόπωσε τις αφγανικές ένοπλες δυνάμεις, ενόσω οι ξένες δυνάμεις (οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ) ολοκλήρωναν την αποχώρησή τους από τη χώρα.

Οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν παρουσία στο Αφγανιστάν και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισαν σήμερα την απομάκρυνση των πολιτών τους και του ντόπιου προσωπικού τους.

Η αντιπροσωπεία της ΕΕ στο Αφγανιστάν δεν μπορεί να εκδώσει θεωρήσεις εισόδου και εξαρτάται από τα 27 κράτη μέλη της Ένωσης αν θα δεχθούν στο έδαφός τους το αφγανικό προσωπικό τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Αυτή είναι η μόνη λίστα που χρειάζεστε για τις φθινοπωρινές αποδράσεις σας

Ξενώνες, ξενοδοχεία, βίλες και εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα που μας καλούν για αποδράσεις με άρωμα φθινοπώρου ή αποκαλόκαιρου.

ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ 22 Σεπ 2025 | 08:06

"Μην πουλήσετε F-16 και F-35 στην Τουρκία", λέει στον Τραμπ ο πρώην επικεφαλής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής

Η παρέμβαση έρχεται λίγο πριν την επικείμενη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο.

21 Σεπ 2025 | 16:56

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν λένε πως είναι αδύνατο να επιστρέψουν στις ΗΠΑ τη βάση της Μπαγκράμ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε το Αφγανιστάν με κυρώσεις σε περίπτωση που αρνηθεί.

ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ 19 Σεπ 2025 | 17:53

Συγκινητικές στιγμές στην Ντόχα: Ζευγάρι ηλικιωμένων Βρετανών αφέθηκε ελεύθερο από τους Ταλιμπάν και επανενώθηκε με την οικογένειά του

Ο 80χρονος Πίτερ Ρέινολντς και η 76χρονη Μπάρμπι Ρέινολντς συνελήφθησαν από το υπουργείο Εσωτερικών των Ταλιμπάν την 1η Φεβρουαρίου

ΕΚΘΕΣΗ 18 Σεπ 2025 | 16:19

ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα κάνει άλματα στο ψηφιακό μέλλον - Πρωτοπόρος στην αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η έκθεση του ΟΟΣΑ επιβεβαιώνει με 19 συγκεκριμένα παραδείγματα πως η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επανάστασης

ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ 18 Σεπ 2025 | 10:29

Τουρκικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες αντέδρασαν στο Πίρι Ρέις με στρατιωτική άσκηση στις 5 τα ξημερώματα

"Η Navtex που εκδόθηκε για το Piri Reis εξόργισε την Ελλάδα. Κινητοποιήθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ήρθε ένα απειλητικό βήμα" αναφέρει το HABER GLOBAL.

ΚΡΗΤΗ 17 Σεπ 2025 | 08:54

Χανιά: Ασφυκτική η κατάσταση στην Αγυιά - Ένταση και συμπλοκές στον χώρο φιλοξενίας μεταναστών

Οι μετανάστες που παραμένουν στον ασφυκτικά γεμάτο χώρο, ξεσηκώθηκαν και συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 16 Σεπ 2025 | 12:53

Γαύδος: Νέα εκδοχή για το βίντεο με τους μετανάστες - "Τους βοηθήσαμε να φτάσουν στο λιμάνι, δεν τους διώξαμε"

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το βίντεο στο TikTok που δείχνει λουόμενους να σπρώχνουν βάρκα με μετανάστες πίσω στη θάλασσα, προσπαθώντας να την απομακρύνουν από την ξηρά.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ 16 Σεπ 2025 | 10:48

Γαύδος: Λουόμενοι σπρώχνουν με τα χέρια τους βάρκα με μετανάστες που φτάνει στην παραλία [βίντεο]

Δεν έχουν τέλος οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη καθώς τα προηγούμενα 24ωρα καταγράφηκε νέο κύμα αφίξεων παράνομων μεταναστών με βάρκες από τη Λιβύη.

16 Σεπ 2025 | 09:07

"Καζάνι που βράζει" η Κρήτη: Νέες αφίξεις μεταναστών μέσα σε λίγες ώρες - Ασφυκτικό και επικίνδυνο το περιβάλλον που ζουν

Συνεχείς είναι οι αφίξεις μεταναστών στην Κρήτη, με δύο νέες επιχειρήσεις να πραγματοποιούνται χθες μέσα σε λίγες ώρες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου.

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Η ΑΘΗΝΑ 15 Σεπ 2025 | 10:17

Η Τουρκία βγάζει στο Αιγαίο το ωκεανογραφικό "Πίρι Ρέις" - Με αντί-Navtex απάντησε η Αθήνα

Η Αθήνα απάντησε άμεσα με αντι-Navtex, καταγγέλλοντας παραβίαση αρμοδιοτήτων και αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

ΑΥΞΗΣΗ ΡΟΩΝ 15 Σεπ 2025 | 09:44

Ασφυξία στην Κρήτη λόγω μεταναστευτικού: Πάνω από 1.000 άτομα στην Αγυιά - Ζουν με δύο ντους και μία τουαλέτα

Οι μετανάστες στην Αγυιά της Κρήτης μένουν σε άθλιες συνθήκες καθώς υπάρχουν μόλις δύο ντους και μία τουαλέτα.

14 Σεπ 2025 | 23:49

Γιάννης και Σενγκούν δεν έδωσαν τα χέρια στην ανακοίνωση της καλύτερης πεντάδας-Η φωτογραφία με το απόλυτο κοντράστ

Καμία χειραψία μεταξύ Αντετοκούνμπο και Σενγκούν στην απονομή. Όλα όσα συνέβησαν και η αιχμηρή απάντηση του Γιάννη στη συνέντευξη Τύπου.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 14 Σεπ 2025 | 10:23

Δείτε την επιστολή – απάντηση της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τις διεκδικήσεις της Λιβύης: Παράνομο το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Η Ελλάδα απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι η μέση γραμμή πρέπει να χαράσσεται με βάση τις ηπειρωτικές ακτές των δύο χωρών.

12 Σεπ 2025 | 23:43

Ελλάδα-Φινλανδία: Η μέρα και η ώρα του μικρού τελικού

Η πορεία της Ελλάδας στο EuroBasket 2025 συνεχίζεται με κρίσιμη αναμέτρηση την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, σε μια ημέρα που θα κρίνει τις τελευταίες θέσεις της διοργάνωσης.

12 Σεπ 2025 | 23:21

"Κάναμε πολλά παιδαριώδη λάθη-Θα είμαστε έτοιμοι με τη Φινλανδία": Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη μετά τον ημιτελικό

Μετά την ήττα από την Τουρκία στον ημιτελικό του EuroBasket 2025, ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε πως η Εθνική δεν είχε ενέργεια, έκανε πολλά λάθη, αλλά παραμένει έτοιμη να διεκδικήσει το μετάλλιο.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 12 Σεπ 2025 | 11:27

Η Αθήνα εξετάζει την αγορά περισσότερων F-35 αντί να αναβαθμίσει τα F-16 Block 50

Συγκεκριμένα, η Αθήνα εξετάζει το ενδεχόμενο προμήθειας 8-12 ακόμη F-35.

12 Σεπ 2025 | 10:51

Η Ελλάδα φουλ για μετάλλιο: Τι πρέπει να προσέξουμε απέναντι στην Τουρκία

Η Εθνική Ελλάδας στον ημιτελικό του EuroBasket 2025: Οι πιο επικίνδυνοι παίκτες της Τουρκίας και το σχέδιό μας για μια ιστορική πρόκριση.

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ 12 Σεπ 2025 | 08:54

Η απάντηση της Ελλάδας στην Τουρκία: Δεν θα δεχθούμε ένταξη στο SAFE χώρας, που απειλεί με πόλεμο κράτος- μέλος της ΕΕ

Η Ελλάδα έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να συμπεριληφθεί σε αμυντικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χώρα η οποία επισήμως απειλεί με πόλεμο κράτος μέλος της Ένωσης.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 11 Σεπ 2025 | 22:17

BBC: "Οι ιστορίες της Ελλάδας είναι ιστορίες του κόσμου"

Το πρόγραμμα, που μεταδίδεται παγκοσμίως μέσω ραδιοφώνου και διαδικτύου, είχε ως στόχο να αποτυπώσει ανησυχίες, ερωτήσεις και εμπειρίες των πολιτών, δίνοντας φωνή σε ανθρώπους που συνήθως δεν ακούγονται

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 11 Σεπ 2025 | 19:07

Περίπου 1.000.000 Έλληνες ζουν με την ημικρανία - Τα αίτια που την προκαλούν

Παγκοσμίως, η ημικρανία είναι η 2η αιτία αναπηρίας και η 1η για γυναίκες 15-49 ετών - Παραμένει υποδιαγνωσμένη, υποθεραπευμένη και υποχρηματοδοτούμενη

ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ 11 Σεπ 2025 | 18:47

Eurobasket 2025: Ελλάδα ή Τουρκία; Αυτό είναι το φαβορί για τις στοιχηματικές να περάσει στον μεγάλο τελικό

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη και του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι έτοιμη για τη νέα πρόκληση με φόντο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, 20 χρόνια μετά το έπος του 2005

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΑ 11 Σεπ 2025 | 08:25

Στο Μαξίμου ο Αμερικανός "τσάρος" της ενέργειας - Τι σημαίνει η συμμετοχή της Chevron στις έρευνες υδρογονανθράκων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Αμερικανό "τσάρο" της ενέργειας, Νταγκ Μπέργκαμ.

ΤΙ ΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 10 Σεπ 2025 | 15:38

Eurobasket 2025: Αυτή είναι η ώρα του μεγάλου ημιτελικού με την Τουρκία την Παρασκευή 12/9

Η FIBA αποφάσισε να δώσει το βραδινό slot στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Εθνική μας ομάδα και την Τουρκία του Εργκίν Αταμάν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 09 Σεπ 2025 | 20:21

Πρόγραμμα SAFE: Δάνεια ύψους 787,67 εκατ. ευρώ ενέκρινε για την Ελλάδα η Κομισιόν

Το SAFE θα παρέχει χαμηλότοκα μακροπρόθεσμα δάνεια για να βοηθήσει τα κράτη μέλη να προμηθεύονται τον αμυντικό εξοπλισμό που απαιτείται επειγόντως

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 08 Σεπ 2025 | 14:28

Αντίστροφη μέτρηση για το Ελλάδα - Δανία: Κατάμεστο το γήπεδο για το παιχνίδι που θα κρίνει πολλά...

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε την εξάντληση των εισιτηρίων της αναμέτρησης της Εθνικής κόντρα στους Σκανδιναβούς το βράδυ της Δευτέρας.

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΑΦΩΝ 08 Σεπ 2025 | 09:58

Στην Αθήνα ο γιος του Χαφτάρ - Συνάντηση με Γεραπετρίτη

Στις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται και ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Τρίπολης, Ελ-Μπαούρ.

ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ 07 Σεπ 2025 | 09:22

Disaster stories: Ελληνικές αλυσίδες ένδυσης που ναυάγησαν - Από την κορυφή στους πλειστηριασμούς

Κάποτε αποτελούσαν κολοσσούς της ελληνικής ένδυσης, ονόματα που κυριαρχούσαν στις βιτρίνες και άφηναν έντονο αποτύπωμα στην εγχώρια αγορά.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 06 Σεπ 2025 | 17:37

Φονικός σεισμός στο Αφγανιστάν: Γυναίκες πέθαναν στα συντρίμμια γιατί απαγορεύονταν να τις αγγίξουν οι διασώστες

"Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με τις γυναίκες ούτε να τις πλησιάσουμε, είναι απαγορευμένο. Ακόμη και η επαφή με το σώμα νεκρής γυναίκας μπορεί να έχει συνέπειες", είπε διασώστης

ΤΟΥΡΚΙΑ 04 Σεπ 2025 | 16:44

Η Άγκυρα διαψεύδει την παραβίαση του FIR Αθηνών και κατηγορεί την Ελλάδα: "Έστειλαν οπλισμένα F-16 στο άοπλο αεροσκάφος μας"

Οι πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ σημειώνουν ότι μετά το περιστατικό, ενημερώθηκαν οι αρχές του ΝΑΤΟ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ 04 Σεπ 2025 | 16:00

Κομισιόν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Θα κάνουμε ό,τι είναι εντός των δυνατοτήτων μας για να διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθεί

Εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το έργο, γεγονός που έκανε γνωστό και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

GREAT SEA INTERCONNECTOR 04 Σεπ 2025 | 14:44

Reuters: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι αρχίζει έρευνα για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε αργά την Τετάρτη σε δημοσιογράφους ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για "πιθανά ποινικά αδικήματα".

GREAT SEAS INTERCONNECTOR 02 Σεπ 2025 | 17:56

Κομισιόν: Έργο στρατηγικής σημασίας η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Η αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα ενέργειας, υπογράμμισε τη "σημασία που έχει αυτό το έργο για την ενεργειακή πολιτική και για τις ενεργειακές υποδομές στην περιοχή".

ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 02 Σεπ 2025 | 13:22

Σεισμός στο Αφγανιστάν: Ξεπέρασαν τους 1.400 οι νεκροί - Χωρίς ανθρωπιστική βοήθεια από τη Δύση εξαιτίας των Ταλιμπάν

Σκληρό χτύπημα του Εγκέλαδου σε μία από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο με τον μισό πληθυσμό σε επείγουσα ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ 02 Σεπ 2025 | 07:34

Σεισμός στο Αφγανιστάν: Πάνω από 800 οι νεκροί, χιλιάδες οι τραυματίες - Προειδοποιήσεις για νέο χτύπημα

Χιλιάδες οικογένειες αναγκάστηκαν να περάσουν την πρώτη τους νύχτα έξω, χωρίς στέγες πάνω από τα κεφάλια τους, σε τομείς του Αφγανιστάν, μετά τον σεισμό 6 Ρίχτερ.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ 01 Σεπ 2025 | 22:03

Φονικός σεισμός στο Αφγανιστάν: Θάφτηκαν κάτω από τα συντρίμμια πάνω από 800 άνθρωποι - Τρόμος για τη ζώνη Ινδίας-Ευρασίας

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν στην τελευταία ενημέρωση επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 812, προσθέτοντας ότι περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν επίσης τραυματιστεί

ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ «MARGARITA» 01 Σεπ 2025 | 15:17

Στη Σκιάθο ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον - Οι κοινές φωτογραφίες του ζευγαριού στο λιμάνι

Με λευκό T-shirt ο Τομ Χανκς - Με casual ντύσιμο και η Ρίτα Γουίλσον - Τα τρυφερά στιγμιότυπα

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 01 Σεπ 2025 | 12:30

Εκατόμβη νεκρών στο Αφγανιστάν μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ: Ξεπέρασαν τους 800 - Ολόκληρα χωριά έγιναν συντρίμμια

Για τέλεια καταιγίδα που έχει χτυπήσει τη χώρα κάνει λόγο ο ΟΗΕ - Στους 800 οι νεκροί ενώ συνεχίζεται με όλα τα μέσα η αναζήτηση επιζώντων.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ 01 Σεπ 2025 | 09:59

Λέκκας για σεισμό στο Αφγανιστάν: Θα είναι περισσότεροι οι νεκροί, τα κτίρια δεν είναι σε καλή κατάσταση

Την εκτίμησή του για τον φονικό σεισμό στο Αφγανιστάν, έκανε ο Ευθύμιος Λέκκας, λέγοντας πως οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 500.

ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΝΑΝΓΚΑΡΧΑΡ 01 Σεπ 2025 | 07:48

Φονικός σεισμός 6 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν: Πάνω από 600 νεκροί και 1.500 τραυματίες [βίντεο]

Η κρατική τηλεόραση της χώρας μετέδωσε πως οι νεκροί ανέρχονται στους 500 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.000.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ 29 Αυγ 2025 | 12:24

Βανδάλισαν το γραφείο της υφυπουργού Σέβη Βολουδάκη- Δεν πτοούμαι, δεν με φιμώνουν

Οι δράστες έγραψαν συνθήματα στην είσοδο του γραφείου της

29 Αυγ 2025 | 09:59

Απάντηση Γεραπετρίτη στις προκλητικές δηλώσεις Φιντάν: "Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν"

"Η Ελλάδα ούτε φοβικά σύνδρομα έχει, ούτε προσδιορίζεται σε αναφορά με την Τουρκία" είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Η ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ...ΠΑΒΛΟΦ 29 Αυγ 2025 | 08:14

Προκλητικές αναφορές Φιντάν για την Ελλάδα: "Να μην ανοίγουν την πόρτα σε κρίσεις που ίσως έχουν κόστος για τη χώρα τους"

Ο Φιντάν κατηγόρησε τους Έλληνες πολιτικούς ότι ασκούν "φθηνή πολιτική", καλλιεργώντας "το αντιτουρκικό αίσθημα" στον ελληνικό λαό.

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 27 Σεπ 2025 | 12:29

Θεοδωρικάκος: Απολύτως αναγκαία η ίδρυση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή

Για το "κόμμα Τσίπρα" είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός βλέπει ότι υπάρχει κενό στην αντιπολίτευση

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 27 Σεπ 2025 | 11:05

Διπλωματική πηγή: Επικοινωνία Γεραπετρίτη - Φιντάν πριν την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη Ερντογάν

"Ήταν δύσκολο να υπάρξει επαναπρογραμματισμός διότι ήταν πολύ πιεσμένα τα προγράμματα" αναφέρει ανώτατη διπλωματική πηγή - Χαμηλές προσδοκίες για την επικείμενη τριμερή στο Κυπριακό λόγω εκλογών στα κατεχόμενα

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ 27 Σεπ 2025 | 10:42

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Δημοφιλία 55,1% για τον Χάρη Δούκα - Οι Αθηναίοι συμφωνούν με τις παρεμβάσεις του Δήμου

Tο 48,9% πιστεύει ότι ο Χάρης Δούκας θα έχει καλύτερα αποτελέσματα στη θητεία του απ' ό,τι είχε ο προηγούμενος Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

ΣΤΗ ΔΕΞΙΩΣΗ 27 Σεπ 2025 | 08:55

Συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στο δείπνο που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Φωτογραφία του πρωθυπουργικού ζεύγους με τον Αμερικανό πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 27 Σεπ 2025 | 08:30

Απίθανη μια συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στο αμέσως επόμενο διάστημα- Το μήνυμα για το casus belli

Πώς βλέπουν στην κυβέρνηση την επόμενη μέρα στα ελληνοτουρκικά - Η συνάντηση με Ερντογάν που δεν έγινε, αυτή με Τραμπ που... θα γίνει

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 26 Σεπ 2025 | 23:47

ΟΗΕ: Συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν το Κυπριακό, οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς και οι εξελίξεις στη Λιβύη

"ΑΒΑΣΙΜΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ" 26 Σεπ 2025 | 22:26

Η ΝΔ στηρίζει τον Γ. Σταμάτη: Συνέβαλε στη στήριξη των συγγενών των νεκρών στα Τέμπη

Η ΝΔ αναφέρεται στα όσα καταλογίζουν στον βουλευτή Γιώργο Σταμάτη, και σημείωσε ότι "ο κ. Σταμάτης, τότε ως Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, συνέβαλε καίρια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στην παροχή κάθε στήριξης στις οικογένειες των πληγέντων"

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ 26 Σεπ 2025 | 22:18

Νέες καταγγελίες Ασλανίδη: "Ο Σταμάτης της ΝΔ έπαιρνε συγγενείς θυμάτων και έταζε ρουσφέτια και διαγραφές δανείων"

Ο Παύλος Ασλανίδης μίλησε στο ραδιόφωνο του Focus FM, σχετικά με το περιστατικό που ανέφερε ο Πάνος Ρούτσι μεταξύ του ίδιου και του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Σταμάτη έξω από την Βουλή.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 26 Σεπ 2025 | 19:34

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: "Η Τουρκία να ανακαλέσει το casus belli - Δεν δικαιολογείται ο θάνατος αμάχων στη Γάζα"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το Βήμα του ΟΗΕ, ανέφερε ότι "η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων -Στηρίζουμε τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου - Επιζητούμε διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονές μας"

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 19:14

Σωκράτης Φάμελλος: Να γίνει πλήρως δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι

Να γίνει πλήρως δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι, ζητά με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 17:54

Τέμπη: Επιστολή Κυρανάκη στον ΟΣΕ για να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα για τις αποζημιώσεις σε συγγενείς θύματων

Ο Αν. Υπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ζήτησε από τη νέα διοίκηση του ΟΣΕ να παραιτηθεί από αυτήν την αξίωση, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω οι συγγενείς του θύματος.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 26 Σεπ 2025 | 16:37

Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Πληρωμές επιδοτήσεων χωρίς ελέγχους δεν θα γίνουν" - Καβγάς με Χαρίτση, Σταρακά και Κόκκαλη

"Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε τις ροές των ευρωπαϊκών πόρων", τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Τσιάρας

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 26 Σεπ 2025 | 15:25
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 15:11

Κυβερνητικές πηγές για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ουρά της Κωνσταντοπούλου και του Βαξεβάνη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Το ένα λάθος μετά το άλλο

"Η απελπισία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής οδηγεί την ηγεσία του από το ένα λάθος στο άλλο", σημειώνουν κυβερνητικές πηγές

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 14:09

Παρέμβαση Βενιζέλου υπέρ της εκταφής στα Τέμπη - Οι αναφορές στον Κρέοντα και την... κάθαρση

"Οποιοι παριστάνουν τον Κρέοντα ως προς την (εκ)ταφή των νεκρών, ας σκεφτούν το ταχύτερο ότι όλα τελούνται στο πλαίσιο μιας τραγωδίας η οποία δεν τελειώνει αν δεν επέλθει κάθαρση" έγραψε.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 13:36

ΠΑΣΟΚ: Ένοχη η σιωπή του Μαξίμου για τον Μυλωνάκη - Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατάπιε τη γλώσσα του

"Πέντε ώρες μετά την ανακοίνωση μας και το Μαξίμου συνεχίζει την ένοχη σιωπή" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 26 Σεπ 2025 | 12:48

Μαρινάκης: Κάποιους τους νοιάζει μόνο να κάνουν αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη, αλλά στην πραγματικότητα κάνουν στην Ελλάδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σημείωσε πως πρέπει να σταματήσει αυτό που γίνεται στη Γάζα, αλλά συγχρόνως είπε ότι είμαστε σύμμαχοι του Ισραήλ.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΑΝ 26 Σεπ 2025 | 12:11

Ο διάλογος Τσιάρτα - Πλεύρη στο Χ για μεταναστευτικό και εγκληματικότητα: "Τι γίνεται; Αυτά θα έχουμε κάθε μέρα;"

Ο Βασίλης Τσιάρτας είπε πως "δεν γίνεται να ζούμε μέσα στην ανασφάλεια" και ζήτησε να εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις και να μην κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 12:07

Στο Ηρώδειο ο Νίκος Ανδρουλάκης μαζί με τον ηθοποιό Μιχάλη Αεράκη - Η χειραψία με την Μαρίνα Σταυράκη [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στο Ηρώδειο μαζί με τον ηθοποιό Μιχάλη Αεράκη, για να παρακολουθήσουν την αρχαία τραγωδία "Ανδρομάχη" του Ευρυπίδη.

ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 26 Σεπ 2025 | 11:20

Νέες αιχμές Βαληνάκη σε Μητσοτάκη: Κατέρρευσαν οι ψευδαισθήσεις των "ήρεμων νερών" στα ελληνοτουρκικά

Ο κ. Βαληνάκης έκανε λόγο για κατάρρευση των ψευδαισθήσεων ότι ο Ερντογάν θα σταματούσε τις διεκδικήσεις του λόγω των "ήρεμων νερών".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 26 Σεπ 2025 | 11:14

Μπλακ χιούμορ Καράογλου της ΝΔ για τους πεθαμένους μάρτυρες της εξεταστικής ΟΠΕΚΕΠΕ: "Μπορεί να πέθαναν από το άγχος τους"

Απίστευτο σχόλιο από τον βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρο Καράογλου για τους νεκρούς μάρτυρες που εκλήθησαν στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 11:09

Επιμένει ο Γερουλάνος: Οι απόψεις και οι αγωνίες δεν συνιστούν αμφισβήτηση - Μικρό το παράθυρο ευκαιρίας

Ο Παύλος Γερουλάνος επέμεινε ότι το κόμμα έχει μικρό χρονικό περιθώριο για να "ξεκολλήσει η βελόνα".

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 26 Σεπ 2025 | 10:39

Αποκάλυψη Τζον Κατσιματίδη: Ο Τραμπ είπε στον Μητσοτάκη ότι κάνει φοβερή δουλειά

Ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης εξήρε την πορεία της χώρας υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 26 Σεπ 2025 | 10:17

Φλωρίδης: Η Κωνσταντοπούλου δεν θέλει να ξεκινήσει η δίκη για τα Τέμπη - Ταχύτατη θα είναι η απάντηση στο αίτημα Ρούτσι

Ο κ. Φλωρίδης εξήγησε τι ισχύει με τα αιτήματα εκταφής σορών από συγγενείς θυμάτων και απαντάει σε όσους τον καλούν να παραιτηθεί.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 26 Σεπ 2025 | 10:12

"Ποιος είναι ο Μάκης;": Οι επίμονες ερωτήσεις της Μιλένας Αποστολάκη στον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Κυριάκος Μπαμπασίδης δήλωσε ότι δεν ξέρει ποιος είναι ο "Μάκης" της επίμαχης συνομιλίας.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ 26 Σεπ 2025 | 09:59

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ για το "κόμμα Τσίπρα"- Εντάσεις, νεύρα και εγκλήσεις για... αποστασία

Συνυπολογίζεται στο βαρύ κλίμα φυσικά και η συνολική δημοσκοπική επίδοση για το μελλοντικό κόμμα Τσίπρα.

36 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 26 Σεπ 2025 | 09:47

Μητσοτάκης για Παύλο Μπακογιάννη: "Η στάση σου επαναστατική - Η μνήμη σου φάρος ελπίδας για όλους μας"

Ανάρτηση για τα 36 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την "17 Νοέμβρη" έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ S-400 26 Σεπ 2025 | 09:44

Έντι Ζεμενίδης για Τραμπ – Ερντογάν: Η πώληση των F-35 είναι πιο δύσκολη απ' ότι το παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Μεταξύ άλλων ο κ. Ζεμενίδης τόνισε πως "η πώληση των F-35 είναι πιο δύσκολη από ότι το παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ".

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 09:38

ΠΑΣΟΚ: Ο Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να αποπέμψει τον Μυλωνάκη - Ο Σαλμάς επιβεβαιώνει τον Μπουκώρο

"Το ότι γνώριζε για τις επισυνδέσεις και ενημέρωνε τους εμπλεκόμενους, θέτει μείζον ζήτημα αξιοπιστίας της κυβέρνησης" αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 26 Σεπ 2025 | 09:29

Και η Νίνα Κασιμάτη κατά Πάρι Ρούπου: Ήρθε να υποδυθεί τον "αντιφασίστα" με ρυπαρολογίες σε βάρος της ελληνικής σημαίας

Η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, εμφανίστηκε σε τελείως διαφορετική γραμμή από αυτή του κόμματος, το οποίο τάχθηκε στο πλευρό του κωμικού.

ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ 26 Σεπ 2025 | 09:14

Ντόρα Μπακογιάννη: Η συγκινητική ανάρτηση για τα 36 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

Σήμερα συμπληρώνονται 36 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε από τη "17 Νοέμβρη".

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 08:25

Γεωργιάδης για Πάρι Ρούπο: "Οι υποκριτές αριστεροί μισούν καθετί ελληνικό - Από τη μικρασιατική εκστρατεία πάντα ίδιοι..."

Για "υποκρισία των αριστερών" κάνει λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την απόλυση του κωμικού Πάρι Ρούπου από την Pizza Fan.

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ 26 Σεπ 2025 | 07:30

Η εκτίμηση της Αθήνας για τη συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν και η ατάκα του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αγκυρα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τού ζήτησε να σταματήσει να παίρνει πετρέλαιο από την Ρωσία, δίνοντας μία "υποσχετική" για το μέλλον.

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 25 Σεπ 2025 | 23:15

Κυρανάκης προς ΟΣΕ: Μην ασκήσετε αναίρεση για τις αποζημιώσεις οικογένειας θύματος των Τεμπών

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης ζήτησε να παραιτηθεί η εταιρεία από τα ένδικα μέσα κατά της πρόσφατης απόφασης του Εφετείου για αποζημιώσεις 4 μελών της οικογένειας θύματος των Τεμπών.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ 25 Σεπ 2025 | 22:56

Βουλή: Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις για τις φρεγάτες Belharra - Ποιοι καταψήφισαν

Το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε επί της Αρχής από τη ΝΔ. Το καταψήφισαν ΚΚΕ και Νέα Αριστερά ενώ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 25 Σεπ 2025 | 22:30

Νεα Υόρκη: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Exxon Mobil και τον πρόεδρο της Lockheed Martin

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Lockheed Martin, επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική συνεργασία, και η ομαλή πρόοδος τόσο στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F16, όσο και στο πρόγραμμα των F35

ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 25 Σεπ 2025 | 22:24

Γεραπετρίτης στο Reuters: Η Ελλάδα θα εγγυηθεί την ασφαλή πλεύση του στολίσκου για τη Γάζα στα χωρικά της ύδατα

"Υπάρχει ένας μικρός αριθμός πλοίων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα νερά της Κρήτης, και θα εγγυηθούμε την ασφαλή πλεύση τους", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών στο Reuters, σε συνέντευξή του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 25 Σεπ 2025 | 21:46

Γεωργιάδης κατά Κωνσταντοπούλου: Αν ξεκινήσει η δίκη, δεν θα μπει στη Βουλή - Δεν πρόκειται περί ευαισθησίας, αλλά περί συμφέροντος

"Κάνει χρήση του βουλευτικού αξιώματος για να εκπροσωπεί πελάτες της-Υπηρετεί το σχέδιο της να καθυστερήσει η δίκη για τα Τέμπη γιατί αλλιώς δεν θα μπει ούτε στη Βουλή"

ΣΤΟ STAR 25 Σεπ 2025 | 21:03

Δημοσκόπηση GPO: Αγγίζει το 20% το "κόμμα Τσίπρα" - 1 στους 2 θέλει προσφυγή στις κάλπες και κυβέρνηση συνεργασίας

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,7% με πτώση μιας μονάδας σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα που έγινε τον Ιούνιο - Τι λένε οι πολίτες για ακρίβεια, φορολογικές ρυθμίσεις και χαμολά εισοδήματα

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 25 Σεπ 2025 | 19:01

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Μπαμπασίδης για Τυχεροπούλου - "Ανοίξαμε την ντουλάπα της με αλυσοπρίονο, βρέθηκαν 13 προσφυγές"

"Όταν αποχώρησε, δεν παρέδιδε το ερμάριο με τα έγγραφα των έλεγχων, παρότι της ζητήθηκε" είπε για την Παρασκευή Τυχεροπούλου ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ - "Καμία παράνομη πράξη και καμία πληρωμή που να μην είναι νόμιμη δεν έγινε"

ΗΠΑ 25 Σεπ 2025 | 18:00

Μητσοτάκης: "Οι επιλογές, σχετικά με την ΤΝ, θα καθορίσουν αν η τεχνολογία θα γίνει δύναμη προόδου ή μοχλός απειλής"

Σε εκδήλωση υψηλού επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που διοργανώθηκε από την κορεατική Προεδρία

ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΕΜΠΛΕΤΟΝ 25 Σεπ 2025 | 17:39

Βράβευση Οικουμενικού Πατριάρχη στη Ν. Υόρκη - Μητσοτάκης: "Αντιπροσωπεύει μεγάλη κληρονομιά"

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι η διάκριση "δεν ανήκει σε ένα άτομο αλλά σε ένα όραμα που εμπνέει το Οικουμενικό Πατριαρχείο επί τρεις δεκαετίες"

ΗΠΑ 25 Σεπ 2025 | 17:39

Συνάντηση Μητσοτάκη με επενδυτές και επιχειρηματίες για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τα σχέδια της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες της Ελλάδας να αποτελέσει σημαντικό επενδυτικό προορισμό στους κλάδους τεχνολογιών υγείας και AI

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ 25 Σεπ 2025 | 15:39

Άδωνις για Νατσιό: Παίζει με τον πόνο των γονιών των θυμάτων στα Τέμπη για τα ψηφαλάκια - Ψεύτης, υποκριτής και συκοφάντης

"'Ένας σύγχρονος ιεροεξεταστής και άσχετος από τα θεολογικά. Ήσασταν ειδωλολάτρης και νεοπαγανιστής", απάντησε ο Δημήτρης Νατσιός στον Άδωνι Γεωργιάδη

"Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ "ΠΙΑΣΤΗΚΕ" ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ" 25 Σεπ 2025 | 15:25

Πηγές ΝΔ για την Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ "ουρά" της Κωνσταντοπούλου - Προσπαθεί να δημιουργήσει αντιδράσεις

Πηγές της ΝΔ χαρακτηρίζουν το ΠΑΣΟΚ ""ουρά" της της Ζ. Κωνσταντοπούλου", καταμαρτυρώντας του παραποίηση γεγονότων στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ 25 Σεπ 2025 | 13:31

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Απορρίφθηκε αίτημα της αντιπολίτευσης για άμεση κλήση του Γιώργου Μυλωνάκη

Για έωλη πρόταση με "fake news" έκανε λόγο εισηγητής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης

ΠΑΣΟΚ 25 Σεπ 2025 | 13:24

"Τα πήρε" ο Ανδρουλάκης: Σε λάθος κατεύθυνση οι δηλώσεις Γερουλάνου, "σεβασμός στους συγγενείς" είπε στην Διαμαντοπούλου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε εκ νέου ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ 25 Σεπ 2025 | 13:09

Νέα εμφάνιση Τσίπρα: Καταγγέλλει την κυβέρνηση γιατί δεν έχει αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης

Όπως λέει ο πρώην πρωθυπουργός, η Ελλάδα είναι στη λάθος πλευρά της ιστορίας.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 25 Σεπ 2025 | 12:58
ΕΠΙΣΤΟΛΗ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 25 Σεπ 2025 | 12:41

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητά την κλήση του Γιώργου Μυλωνάκη ως μάρτυρα

Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για νέα στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή του Γεωργίου Μυλωνάκη στην υπόθεση του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 25 Σεπ 2025 | 12:19

"Αδειάζει" την Διαμαντοπούλου ο Τσουκαλάς: Η κ. Καρυστιανού είναι σύμβολο, πιστεύω ότι θα επαναδιατυπώσει

"Πιστεύω ότι και η ίδια θα επαναδιατυπώσει αυτό το οποίο είπε, ώστε να έχουμε μία καθαρή εικόνα", είπε ο κ. Τσουκαλάς.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 25 Σεπ 2025 | 10:40

Προαναγγελία Φλωρίδη: Σύντομα η εισαγγελική απόφαση για την εκταφή της σορού του Ρούτσι - Για να γίνει η ταυτοποίηση

"Η εξέλιξη θα μπορούσε να είναι να γίνει η εκταφή, η ζητούμενη εκταφή έστω και με έμμεσο τρόπο", σημείωσε ο Γιώργος Φλωρίδης.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 25 Σεπ 2025 | 08:42

Ελεονώρα Μελέτη: Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι τροπολογίες της για την προστασία των ανηλίκων στα social media

Με μια ξεκάθαρη νίκη εγκρίθηκε η γνωμοδότηση της ευρωβουλευτή της ΝΔ, Ελεονώρας Μελέτη, για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 25 Σεπ 2025 | 07:38

Το "C'est la vie" Μητσοτάκη στην Τουρκία και η αποκάλυψη για τη συνομιλία του με τον Τραμπ

Για την Αθήνα, η διατήρηση των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας παραμένει μείζον θέμα, ώστε οι δύο χώρες να συζητούν, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα προβλήματά τους ανοιχτά.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 25 Σεπ 2025 | 07:35

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον μεταβατικό Πρόεδρο της Συρίας Αχμέντ Αλ Σάρα

O Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ελλάδας να στηρίξει την ανοικοδόμηση της Συρίας.