Οι υποψήφιοι του Ποταμιού και η πρόσκληση σε Τσίπρα

Σε Β' Πειραιά και Χανιά ο Σ. Θεοδωράκης. Σε Α' Αθήνας ο Σ. Λυκούδης. Αμερικάνικου τύπου η πρόκληση του Θεοδωράκη στον Τσίπρα για debate. Τι φοβούνται οι Ποταμίσιοι.

oi-upopsifioi-tou-potamiou-kai-i-prosklisi-se-tsipra
|
SHARE THIS
0
SHARES

Από τον Εβρο όπου περιοδεύει, ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης ότι θα κατέλθει υποψήφιος στην Β' Πειραιά γιατί σε αυτήν την περιφέρεια έχει η Χρυσή Αυγή τα πιο υψηλά ποσοστά όπως είπε χαρακτηριστικά. Στα Χανιά είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του όπου και εκεί θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Ποταμιού.

Απηύθυνε πρόσκληση πρόκληση αμερικανικού τύπου στον Αλέξη Τσίπρα για debate 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης από την ακριτική βόρεια Ελλάδα απηύθυνε πρόσκληση πρόκληση αμερικανικού τύπου στον Αλέξη Τσίπρα για debate λέγοντας: «Καλώ τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα ντιμπέιτ με τους δικούς του όρους, τους δικούς του δημοσιογράφους, στον δικό του τόπο για μια συζήτηση για τα προβλήματα της χώρας», προβάλλοντας την σιγουριά των θέσεων του κόμματός του.

Τι φοβάται το Ποτάμι

Το Ποτάμι δέχεται μαζική επίθεση από το ΚΙΔΗΣΟΣ του Γ. Παπανδρέου καθώς σε μεγάλο βαθμό αξιοποιούν σχεδόν κοινά συνθήματα

Παράλληλα το Ποτάμι δέχεται μαζική επίθεση από το ΚΙΔΗΣΟΣ του Γ. Παπανδρέου καθώς σε μεγάλο βαθμό αξιοποιούν σχεδόν κοινά συνθήματα αφού ο προεκλογικός τους λόγος παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία. Για παράδειγμα ο Στ. Θεοδωράκης χρησιμοποιεί το σύνθημα «Να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να καταστρέψουμε την χώρα» ενώ ο Γ. Παπανδρέου αναφέρει «Ολα από την αρχή, όχι από το μηδέν». 

Ετοιμάζοντας τις άμυνες του ο Σταύρος Θεοδωράκης θα κρατήσει χαμηλούς τόνους στην αντιπαράθεση με το «παλαιό πολιτικό κατεστημένο». Οπως είπε χαρακτηριστικά και από την Αλεξανδρούπολη για το κόμμα του Γ. Παπανδρέου «Καλοδεχούμενο το κόμμα Παπανδρέου. Δεν πρέπει οι αντιθέσεις να κρύβονται. Αλλά τι παραπάνω μπορεί να κάνει σήμερα ο Παπανδρέου που δεν μπόρεσε να το κάνει όταν τον ψήφισε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού;».

Οι υποψήφιοι με το Ποτάμι

Ο Σπύρος Λυκούδης τελικά δεν θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας αλλά θα δοκιμαστεί στην Α' Αθήνας όπου θα είναι υποψήφια και η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αννυ Ποδηματά. Στην Περιφέρεια Αττικής, με το Ποτάμι θα αναμετρηθεί και ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας, ο οποίος έχει διατελέσει υπεύθυνος Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου επί διακυβέρνησης Παπαδήμου

Από τους Μεταρρυθμιστές υποψήφιοι θα είναι επίσης Ντόρα Τσικαρδάνη στην Κοζάνη και ο Προερχόμενος από την ΔΗΜΑΡ Γεράσιμος Γεωργάτος στη Β' Πειραιά.

Στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού θα αναζητήσουν την επανεκλογή τους η Νίκη Φούντα που προέρχεται από την ΔΗΜΑΡ στην Αιτωλοακαρνανία, και οι επίσης προερχόμενοι από την ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου στη Β' Θεσσαλονίκης και ο Γρ. Ψαριανός στην Β Αθήνας μαζί με τον προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ Π. Τατσόπουλο. Επίσης υποψήφιος θα είναι ο πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπ. Δανέλλης στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ  θα ζητήσει σταυρό στη Ροδόπη και η Αντιγόνη Λυμπεράκη, από την Δράση θα είναι υποψήφια στην Β' Αθήνας. Αρκετοί είναι οι υποψήφιοι και από τον χώρο της δημοσιογραφίας. Η Χριστίνα Ταχιάου στη Θεσσαλονίκη, ο Μιχάλης Καζάς στην Αργολίδα, ο Τάσος Λαζαρίδης στην Αττική, ο Νίκος Νικητέας στη Μεσσηνία..

Στην Μακεδονία περνάει στο Ποτάμι και η υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με την Ελιά Νιόβη Παυλίδου, η οποία θα κατέβει στην Α' Θεσσαλονίκης όπου θα είναι υποψήφιος και ο αντιδήμαρχος του Γ. Μπουτάρη Σπ. Πέγκα.  Στην  Β' Πειραιώς μαζί με τον Σταύρο Θεοδωράκη θα κατέβει και ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook