Follow us

Οικονόμου: Αν κάποιος ακούει φωνές παραίτησης Μητσοτάκη, τότε είναι σαν την Ζαν Ντ’ Αρκ, είναι κάτι μεταφυσικό

"Δεν υπάρχουν φωνές στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας που θέλουν την παραίτηση του Πρωθυπουργού", ξεκαθάρισε ο Γιάννης Οικονόμου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Δεν υπάρχουν φωνές στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας που θέλουν την παραίτηση του πρωθυπουργού, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. "Αν κάποιος ακούει τέτοιες φωνές, τότε είναι σαν την Ζαν Ντ’Αρκ. Είναι κάτι μεταφυσικό".

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τον Κυριάκο Βελόπουλο και την Ελληνική Λύση.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του κυβερνητικού έργου, ο Γ. Οικονόμου, αναφέρθηκε εκτενώς στο σχέδιο νόμου για τις υποκλοπές, αναγνωρίζοντας ότι έγιναν λάθη, για τα οποία όμως αποδόθηκαν "με γενναιότητα πολιτικές ευθύνες, καλύφθηκαν τα κενά, και εισήχθησαν πρωτοπόρες ρυθμίσεις", όπως είπε.

Μετά την ψήφιση του νόμου, η νόμιμη επισύνδεση ενός πολιτικού προσώπου θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει, αφού θα απαιτείται η άδεια του προέδρου της βουλής, και απόλυτα τεκμηριωμένος λόγος για την παρακολούθησή του, είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Κινούμενος στη γραμμή που έχει χαράξει ο Πρωθυπουργός θέτοντας το δίλημμα ποιος είναι ικανότερος να κυβερνήσει μετά τις εκλογές του 2023, ο Γ. Οικονόμου υποστήριξε ότι υπάρχουν δύο σχολές πολιτικής: Αυτή που επενδύει, που κάνει λάθη αλλά τα αναγνωρίζει, που σχεδιάζει πολιτικές με όραμα, και αυτή που κινείται με ψέματα και κουτσομπολιό, αυτή που θέλει να βυθίσει τη χώρα στην ανασφάλεια, στρέφοντας το βλέμμα στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι επτά καινοτομίες του νομοσχεδίου για τις υποκλοπές

"Δεν κλείνουμε τα μάτια στα προβλήματα. Υπάρχουν κενά και ελλείψεις που οδήγησαν σε προβλήματα", είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου για τις υποκλοπές και περιέγραψε τις επτά καινοτομίες. Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου, πρόκειται για ένα "πλήρες, συνεκτικό νομοσχέδιο που δίνει απάντηση σε μια σειρά από στρεβλώσεις".

Οι καινοτομίες

1)Αρχικά θα υπάρχει ομάδα ελέγχου εντός ΕΥΠ.

2)Επικεφαλής της ΕΥΠ θα μπορεί να τοποθετείται μόνο διπλωμάτης ή αξιωματικός. "Αποκλείονται οι ιδιώτες", σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

3)Προσδιορίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η έννοια της εθνικής ασφάλειας

4) Καθιερώνεται ειδική διαδικασία για άρση του απορρήτου για πολιτικά πρόσωπα

5)Απαγορεύεται με ποινή φυλάκισης η κατοχή, η χρήση και η εμπορία λογισμικών παρακολούθησης

6) Οποιοσδήποτε πολίτης που παρακολουθήθηκε με την επίκληση "εθνικής ασφάλειας" θα μπορεί να ενημερώνεται μετά από τρία χρόνια

7)Τυποποίηση της διαδικασίας για καταστροφή αρχείων από την άρση του απορρήτου.

Διαβάστε Επίσης

Για Δένδια στη Λιβύη

Σχετικά με το περιστατικό με τον Νίκο Δένδια και τη Λιβύη παρέπεμψε στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ. "Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, η επίσκεψη συνεχίζεται κανονικά", δήλωσε.

Πολυτεχνείο

Σχετικά με την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου ο κ. Οικονόμου δήλωσε: "Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι το κορυφαίο σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα στον οποίο πρωτοστάτησε η ελληνική νεολαία με αιτήματα διαχρονικά" και συνέχισε:

"Ο ελληνικός λαός έχει από τα πανάρχαια χρόνια δείξει ότι δεν συμβιβάζεται με καθεστώτα ανελεύθερα και τυραννικά. Αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες του ελληνισμού και σ' αυτήν πρέπει να επικεντρώσουμε. Τα ιστορικά ορόσημα όπως αυτό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εξυπηρετούν έναν σημαντικό πολιτικό ρόλο καθώς έχουν θεσπιστεί για να φωτίζουν, για να ενώνουν και για να εμπνέουν. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από γεγονότα. Είναι σύμβολα. Και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με την ιστορικότητα και τη διορατικότητα που τον διέκρινε όρισε τις πρώτες εκλογές της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας δηλαδή την τελική πράξη αποκατάστασης της Δημοκρατίας στις 17 Νοεμβρίου του 1974 συνδέοντας στην ουσία τα δυο αυτά γεγονότα".

Καλάθι του νοικοκυριού

Περνώντας στη συνέχεια στο "καλάθι του νοικοκυριού" τόνισε ότι διαπιστώνεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα μείωση τιμών σε αυτό. "Από χθες Τετάρτη το καλάθι του νοικοκυριού μπήκε στην τρίτη εβδομάδα εφαρμογής του και τα αρχικά θετικά αποτελέσματα επιβεβαιώνονται και διευρύνονται.

Από το σύνολο 816 προϊόντων στο καλάθι του νοικοκυριού που είναι απολύτως συγκρίσιμα σε ένα ποσοστό 22% η τιμή μειώθηκε, στο 69% η τιμή παραμένει σταθερή και μόλις σε ένα ποσοστό περίπου 9% η τιμή αυξήθηκε ελαφρά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Διαβάστε Επίσης

Το συνολικό κόστος του "καλαθιού του νοικοκυριού" όμως είναι αισθητά μειωμένο στις περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση να φτάνει στο 11,3%".

Ανέφερε επίσης ότι σύμφωνα με την έρευνα του ΙΝΚΑ όποιος επιλέγει να αγοράσει προϊόντα από το "καλάθι" μπορεί να γλιτώσει έως και 12% την εβδομάδα ενώ 4 στους 10 καταναλωτές έχουν ήδη αγοράσει προϊόντα από το "καλάθι". Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι δουλεύει αποτελεσματικότερα ο ανταγωνισμός και στα υπόλοιπα προϊόντα. Όχι μόνο συνεχίζονται οι υπόλοιπες προσφορές στα σούπερ μάρκετ, αλλά αυτή την εβδομάδα έχουν ενταθεί. Ενώ σημαντική συμβολή στην αντιμετώπιση της ακρίβειας έχει και η βιομηχανία".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 27 Νοε 2022 | 11:40

Υποκλοπές: Σκληρή κόντρα για τη νέα λίστα με 33 ονόματα - "Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πολιτική ανωμαλία", λέει η κυβέρνηση

Συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή είναι το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας, αναφέρει ο κυβερνητικος εκπρόσωπος.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ MEGA 25 Νοε 2022 | 20:22

Υπόθεση Υποκλοπών: Εκτός της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο Κώστας Τζαβάρας - Ζήτησε να αντικατασταθεί

Ο βουλευτής της ΝΔ. Κώστας Τζαβάρας, με επιστολή που απέστειλε ζήτησε την αντικατάσταση του από την Επιτροπή και συνεπώς δεν θα δώσει το "παρών" τη Δευτέρα

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25 Νοε 2022 | 14:30

Κόντρα Ντογιάκου με Τζαβάρα για τις υποκλοπές: Άστοχες και άδικες οι δηλώσεις- Θα απαξιωθούν εκείνοι που τις έκαναν

Άκρως απαξιωτικές χαρακτήρισε ο Ισίδωρος Ντογιάκος τις δηλώσεις Τζαβάρα για την υπόθεση των υποκλοπών.

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 25 Νοε 2022 | 11:15

Υποκλοπές: Στην Επιτροπή Θεσμών θα εμφανιστεί την Δευτέρα ο Γρηγόρης Δημητριάδης

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, Γρηγόρης Δημητριάδης, θα συμμετάσχει κανονικά στην ακρόαση μετά την πρόσκληση των μελών της Επιτροπής.

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 25 Νοε 2022 | 10:09

Χατζηδάκης για νομοσχέδιο Στεγαστικής Πολιτικής: Προσιτή και ποιοτική στέγη για νέους και ευάλωτους πολίτες

Με το νομοσχέδιο θεσπίζονται αναγκαίες πολεοδομικές και άλλες ρυθμίσεις για την άρση εμποδίων και την επιτάχυνση εφαρμογής της στεγαστικής πολιτικής.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 24 Νοε 2022 | 18:21

Συντάξεις: Αυτές είναι τελικά οι αυξήσεις για το 94,6% των συνταξιούχων - Για ποιους θα είναι διπλές και τριπλές

Οι τελικές αυξήσεις που θα πάρει το 94,6% των συνταξιούχων - Οι δικαιούχοι που θα δουν διπλές και τριπλές αυξήσεις

PREDATOR 24 Νοε 2022 | 15:51

Η ΕΛΑΣ διαψεύδει τον Βαξεβάνη για τους αστυνομικούς "που έκαναν παρακολουθήσεις" από την Αγία Παρασκευή

Τελείως ανυπόστατο το δημοσίευμα ότι γίνονταν παρακολουθήσεις από αστυνομικούς αποσπασμένους στο τμήμα της Αγίας Παρασκευής, λέει η ΕΛΑΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Νοε 2022 | 15:47

Γιάννης Οικονόμου για πλαφόν στο φυσικό αέριο: Η Ελλάδα δεν είναι ικανοποιημένη με την πρόταση της Κομισιόν

Η ελληνική κυβέρνηση θα επιμείνει στην κατεύθυνση της εφαρμογής της πρότασής της, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

"ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ" 24 Νοε 2022 | 14:21

Θύμα χάκερς η Γεροβασίλη: Πήραν χρήματα από τους λογαριασμούς της, την ενημέρωσαν από την Τράπεζα την ώρα που τα "σήκωναν"

Η Όλγα Γεροβασίλη καταγγέλλει ότι χάκερς επιτέθηκαν στους λογαριασμούς της και σήκωσαν χρήματα.

24 Νοε 2022 | 12:38

Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός βαδίζει στο δρόμο της δημιουργίας ενώ ο Τσίπρας στο δρόμο της διάλυσης

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε επικίνδυνη τη θέση που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας για επαναδιαπραγμάτευση του σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης.

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 23 Νοε 2022 | 23:06

Υπουργείο Υγείας: Αυξάνονται αναδρομικά οι αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ

Θα καταβληθούν αναδρομικά οι αυξήσεις στους μισθούς και στα επιδόματα των γιατρών από 28 Ιουνίου 2022.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 23 Νοε 2022 | 19:45

Ασφαλιστικό: Ψηφίζεται αύριο - Τα κριτήρια για το επίδομα των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους- Αναλυτικά παραδείγματα

Ψηφίζεται στη Βουλή νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό - Διευρύνονται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος

23 Νοε 2022 | 10:16

Ευτυχώς για τον Μητσοτάκη, δυστυχώς για την αλήθεια

Μήπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε από τις κάλπες νικητής λόγω predator ή άλλου κακόβουλου λογισμικού; Ετσι έχασε ο Μεϊμαράκης; Μήπως γενικά οι εκλογές και η νίκη Μητσοτάκη είναι αποτέλεσμα συνωμοσίας;