Όλα για όλα στο δρόμο για τις κάλπες: "Στο κόκκινο" η πόλωση

Οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα με την έναρξη της τριήμερης συνεδρίασης στη βουλή για την παροχή ψήφου προς την κυβέρνηση

Όλα για όλα στο δρόμο για τις κάλπες: "Στο κόκκινο" η πόλωση

Σε προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξελίσεται ο προεκλογικός αγώνας μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ περίπου δύο εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα με την έναρξη της τριήμερης συνεδρίασης στη βουλή για την παροχή ψήφου προς την κυβέρνηση με τους δύο άντρες να ανταλλάσσουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Χτυπήματα κάτω από την ζώνη

Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκρούστηκαν ανοιχτά, εξαπολύοντας εκατέρωθεν προσωπικού χαρακτηρισμούς, με τα χτυπήματα σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι κάτω από την ζώνη. «Δεν μπήκα στην πολιτική ζωή του τόπου για να γίνω πλούσιος, δεν έγινα πλούσιος και δεν ανήκω σε μια πολιτική οικογένεια η οποία δεν έκανε καμιά άλλη δουλειά μόνο πολιτική και είναι ζάπλουτη κ. Μητσοτάκη» είπε ο πρωθυπουργός, για να του απαντήσει ο πρόεδρος της ΝΔ «την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάμπλουτη οικογένεια, ας αναζητήσουμε τους τρόπους που η δική σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία της, έκανε δουλειές στη χούντα».

Ο Στέφανος Χίος και ο σκαφάτος

Ο πρωθυπουργός δείχνοντας να είναι ιδιαιτέρως εκνευρισμένος και πιεσμένος από το σε βάρος του κλίμα έφτασε να παρομοιάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Στέφανο Χίο και αποχωρώντας από την αίθουσα της ολομέλειας εξαπέλυσε μία ακόμη προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη επιλέγοντας έναν στίχο του ποιητή Μανώλη Αναγνωστάκη «Δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ του απάντησε «Την γνώρισα από μέσα και την απομυθοποίησα την χλιδή της εξουσίας. Εσείς την γνωρίζετε τώρα, κατανοώ γιατί σας σαγήνεψε μόνο δεν ταιριάζει με το αριστερό σας προφίλ»

Η ενόχληση του Αλέξη Τσίπρα από την από την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του σε σκάφος 25 ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, ήταν εμφανής σε σημείο που έδειξε να χάνει την ψυχραιμία του. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στριμωγμένος καθώς δεν ήθελε να φύγουν από την επικαιρότητα οι παροχές που είχε ανακοινώσει, έκανε λόγω για παρακράτος και διαπλοκή ενώ μίλησε σε πρώτο ενικό στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είσαι πολύ λίγος εσύ για να μιλάς για την ελίτ και για τους πολλούς σε μένα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε «βάζετε το παρακράτος σας να ξοδεύεται, προκειμένου να υποκλέψετε στιγμές της προσωπικής μου ζωής. Είναι ντροπή σας!» .

Στον αντίποδα ο πρόεδρος της ΝΔ έδειχνε να βρίσκεται αυτή τη φορά σε θέση ισχύος θέλησε να παίξει στο ίδιο επικοινωνιακό γήπεδο με τον Αλέξη Τσίπρα απαντώντας στον ίδιο τόνο «Εκεί που σας φωνάζανε κάποτε: «Νάτος, νάτος ο Πρωθυπουργός!», τώρα θα λένε «Νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος». Έτσι θα σας θυμάται η ελληνική κοινωνία. Από την αριστερά των καταλήψεων στην αριστερά του κότερου». Παράλληλα υπενθύμισε τις επιθέσεις που είχε δεχθεί ο ίδιος και η οικογένεια του στο παρελθόν από μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. «Όταν βάζατε τα άθλια έντυπά σας τα οποία χρηματοδοτούνται ευθέως από τους διαπλεκόμενους που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου να χτυπάνε τη σύζυγό μου, και ξαφνικά ανακαλύψατε τις οικογενειακές ευαισθησίες» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επιλέγουν την στρατηγική της πόλωσης

Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγουν την στρατηγική της πόλωσης για διαφορετικούς λόγους ο κάθε ένας. Ο μεν πρώτος έχει ως στόχο τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε χαμηλά ποσοστά, ο δε δεύτερος θέλει να σταματήσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο διαρροών και παράλληλα να διευρύνει την εκλογική του βάση.

Η ανάδειξη των δύο διαφορετικών κόσμων που θέλουν να αναδείξουν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εκπροσωπούν τα κόμματα τους τονίστηκε ολοένα και περισσότερο στην χθεσινή σφοδρή αντιπαράθεση στη βουλή. «Μόνη μας έγνοια ήταν και είναι οι ανάγκες των πολλών. Οι ζωές των πολλών. Τώρα λοιπόν το δίκιο των πολλών γίνεται πράξη. Τώρα ήρθε η ώρα των πολλών» είπε ο πρωθυπουργός για να του απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η ΝΔ δεν είναι ταξικό Κόμμα, είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα που αγωνίζεται για τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων. Και είναι το μόνο κόμμα που έχει πραγματικές ρίζες στην ελληνική κοινωνία.

Παρ΄ ολίγο θερμό επεισόδιο

Οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν σήμερα κατά την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη εναντίον του οποίου η ΝΔ κατέθεσε πρόταση μομφής και την οποία η κυβέρνηση την μετέτρεψε σε ψήφο εμπιστοσύνης. Νωρίτερα στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας έχει κληθεί η επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Άννα Ζαΐρη για την υπόθεση Πετσίτη γεγονός αναμένεται να πυροδοτήσει νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

Το τεταμένο κλίμα που υπάρχει στο κοινοβούλιο λίγο έλειψε να ξεφύγει από τα όρια όταν ο Παύλος Πολάκης πλησίασε τα έδρανα της ΝΔ όπου καθόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κουνώντας το δάχτυλο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να του ζήτησε τον λόγο επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την συμπεριφορά του φασιστική. «Άντε φύγε από εδώ. Βγες έξω», ήταν η απάντηση του προέδρου της ΝΔ στον Παύλο Πολάκη, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ είχαν ξεσηκωθεί και διαμαρτύρονταν έντονα.

Η ανάρτηση Πολάκη

Λίγο αργότερα σε ανάρτηση του στο Facebook έδωσε τη δική του εκδοχή. Θα μιλήσω στη Βουλή αύριο Πέμπτη στις 7 το απόγευμα. Πριν λίγο μετά την ισοπέδωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μητσοτάκη κατεβαίνοντας από τα υπουργικά έδρανα είπα στον Κυριακό Μητσοτάκη τα εξής: «Μόνο για τη λέξη φασίστας που είπες ό,τι είμαι ,έπρεπε να πάρω το λόγο επί προσωπικού για να σου απαντήσω, γιατί για τα αλλά θα σου απαντήσω αύριο .Όμως επειδή με κάλυψε πλήρως με αυτά που είπε ο πρωθυπουργός Γι αυτό δεν ζήτησα το λόγο» Η απάντηση του «γιατί μου κουνάς το δάχτυλο πως μου μιλάς έτσι;»

φωτο Reuters

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Δεκ 2020 | 20:36

Μητσοτάκης: Κλειστά μπαρ και χωρίς νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έρθει το εμβόλιο - Σκεφτόμαστε το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Χωρίς νυχτερινή διασκέδαση η Ελλάδα μέχρι να έρθει το εμβόλιο, όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ "World Leaders"

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Δεκ 2020 | 20:06

Μητσοτάκης στο 31ο Greek Economic Summit: Κλειστά τα σχολεία για όσο μας πουν οι ειδικοί

Στη συζήτηση του 31ου Greek Economic Summit συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΔΥ 02 Δεκ 2020 | 16:43

Σκληρή απάντηση Πέτσα σε Τσίπρα: Κάθε μέρα και μια ακόμη αυτογελοιοποίηση

Άμεση αντίδραση Πέτσα στην ανάρτηση Τσίπρα που κατηγορεί εκ νέου την κυβέρνηση για παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΔΡΟ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Δεκ 2020 | 16:12

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε και σποτ για τον Αντιδήμαρχο Baden Baden και τη βόλτα Μητσοτάκη στην Πάρνηθα

Σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τη βόλτα Μητσοτάκη στην Πάρνηθα και την ανάρτηση του Αντιδημάρχου Αθηναίων

"ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΦΩΣ" 02 Δεκ 2020 | 14:36

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Θα λογοδοτήσει για το παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων

Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει πως ο πρωθυπουργός δεν θα αποφύγει να λογοδοτήσει για το παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων.

ΟΙ ΕΞΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 02 Δεκ 2020 | 12:50

Εκανε λάθος ο πρωθυπουργός στη βόλτα στην Πάρνηθα; - Μια αποτίμηση, η Αυγή και το Μακελειό

Μια αποτίμηση των αντιδράσεων για την βόλτα του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα και η φωτογραφία χωρίς μάσκα.

ΕΞΑΓΩΓΕΣ 17,5 ΔΙΣ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ 9ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020 02 Δεκ 2020 | 12:18

Μητσοτάκης: "Μικρός άθλος" η αντοχή του ελληνικού εξωτερικού εμπορίου εν μέσω πανδημίας

Στόχος, είπε ο Κ. Μητσοτάκης, είναι "η Ελλάδα που παράγει, η Ελλάδα που εξάγει". Η ομιλία στον χαιρετισμό του στο συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΑ ΟΤΑΝ ΑΘΛΟΥΜΑΣΤΕ 02 Δεκ 2020 | 10:33

Γεωργιάδης για φωτογραφία Μητσοτάκη: Προφανώς επιτρέπεται να πάμε για άθληση στην Πάρνηθα και στο Τατόι

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι επιτρέπεται στους πολίτες η ατομική άσκηση στην Πάρνηθα - "Αν οι ειδικοί εισηγηθούν να μην ανοίξει η αγορά, δεν θα ανοίξει" είπε για το lockdown.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 02 Δεκ 2020 | 07:29

Οι τρεις παράγοντες που ξεκλειδώνουν το lockdown: Σταδιακά το λιανεμπόριο - Σχολεία από το 2021

Ανησυχία σε ειδικούς και κυβέρνηση από την νέα αύξηση των κρουσμάτων και θυμάτων από την πανδημία.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 01 Δεκ 2020 | 20:34

Στο 31ο Greek Economic Summit ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άλμπερτ Μπουρλά

Στο 31ο Greek Economic Summit, αύριο το βράδυ (20.00') ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ 01 Δεκ 2020 | 19:11

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Μακρόν για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής και τις προκλήσεις Ερντογάν - "Να επιβληθούν κυρώσεις"

Τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμανουέλ Μακρόν ενόψει της επικείμενης Συνόδου Κορυδής

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ 01 Δεκ 2020 | 17:26

H Aston Martin του Αντιδημάρχου Αθηναίων έφθασε μέχρι το Υπουργικό- Το αιχμηρό σχόλιο Μητσοτάκη

Μετά τον σάλο με την ανάρτηση του Αντιδημάρχου Μακρόπουλου για την Aston Martin που νοσταλγεί...το θέμα σχολιάστηκε και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ - ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΕ 01 Δεκ 2020 | 12:19

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Ευρωπαίους ηγέτες για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής

Συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε τηλεδιάσκεψη για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής