Ολάντ σε Τσίπρα: Ξέρω τι περνούν οι Έλληνες, είμαι στο πλευρό σας

Συνάντηση σε εγκάρδιο κλίμα του Φρ. Ολάντ με τον Αλ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. "Τιμή μας που βρίσκεστε εδώ". "Αγαπητέ Αλέξη" τον προσφώνησε ο Γάλλος πρόεδρος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ολάντ σε Τσίπρα: Ξέρω τι περνούν οι Έλληνες, είμαι στο πλευρό σας

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιείται η συνάντηση του Φρανσουά Ολάντ με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Γάλλος πρόεδρος πέρασε τις πύλες του Μεγάρου στις 10:00 το πρωί, ενώ νωρίτερα βρισκόταν σε εκδήλωση της Γαλλικής πρεσβείας.

Ο πρωθυπουργός τον υποδέχτηκε στις στρωμμένες με το κόκκινο χαλί σκάλες, αντάλλαξαν θερμή χειραψία και μπήκαν στο γραφείο του Αλ. Τσίπρα, κάνοντας τις πρώτες δηλώσεις μπροστά στις κάμερες.

Ολάντ σε Τσίπρα: Ξέρω τι περνούν οι Έλληνες, είμαι στο πλευρό σας

“Τιμή μας που βρίσκεστε εδώ, το μήνυμα της παρουσίας σας εδώ σηματοδοτεί την ανάγκη να προστατευτεί στην Ευρώπη η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ολάντ σε Τσίπρα: Ξέρω τι περνούν οι Έλληνες, είμαι στο πλευρό σας - εικόνα 2

Ξεκινώντας με τη φράση “αγαπητέ Αλέξη”, ο Φρ. Ολάντ επεσήμανε ότι η Γαλλία θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα, όπως σε όλη την ιστορία και ότι “η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο λόγια αλλά επενδύσεις και ανάπτυξη”.

Ολάντ σε Τσίπρα: Ξέρω τι περνούν οι Έλληνες, είμαι στο πλευρό σας - εικόνα 3

Οι δηλώσεις Τσίπρα και Ολάντ

“Τιμή μας που βρίσκεστε εδώ σε μια κρίσιμη στιγμή, το μήνυμα της παρουσίας σας εδώ σηματοδοτεί την ανάγκη να προστατευτεί στην Ευρώπη η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή”, τόνισε ο πρωθυπουργός, “αποκαλύπτοντας” ότι η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου προετοιμαζόταν εδώ και καρό.

“Η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αξίες και αρχές και οι προοδευτικές δυνάμεις στην πολιτική και τα κοινωνικά κινήματα πρέπει να δώσουν αυτή τη μάχη”, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ξεκινώντας με τη φράση “αγαπητέ Αλέξη”, ο Φρ. Ολάντ επεσήμανε ότι η Γαλλία θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα, όπως σε όλη την ιστορία και ότι “η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο λόγια αλλά επενδύσεις και ανάπτυξη”. “Με συγκίνησε ιδιαίτερα η υποδοχή στην Ελλάδα, δείχνει το σύνδεσμο ανάμεσα στους δύο λαούς και την κοινή προσέγγιση για το τι θα πρέπει να είναι η δημοκρατία στην Ευρώπη και οι κοινές αξίες που πρέπει να προωθηθούν”, επεσήμανε ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε:

Ολάντ σε Τσίπρα: Ξέρω τι περνούν οι Έλληνες, είμαι στο πλευρό σας - εικόνα 4

“Ξέρω τι υπέστη ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια με την κρίση, χρειαζόταν πολύ κουράγιο και θάρρος για να διαπραγματευτεί το πρόγραμμα και τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις. Η Γαλλία ήταν στο πλευρό της ελλάδας, όπως σε όλη την ιστορία, έχουμε κοινές αξίες. Μετά από αυτή τη φάση που ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, η Γαλλία θα είναι δίπλα στην Ελλάδα για να τη συνοδεύσει στις μεταρρυθμίσεις”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο μεταναστευτικό/προσφυγικό, λέγοντας ότι “πρέπει να δείξουμε ανθρωπιά και αλληλεγγύη προς την Ελλάδα που τους υποδέχεται και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Η Γαλλία δε θα εγκαταλείψει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει μόνη της αυτή τη δοκιμασία. Είναι θέμα ανθρωπιάς και ασφάλειας”.

"Ήρθα με επιχειρηματίες για επενδύσεις και ανάπτυξη"

Ολάντ σε Τσίπρα: Ξέρω τι περνούν οι Έλληνες, είμαι στο πλευρό σας - εικόνα 5

Τονίζοντας ιδιαίτερα το θέμα της ανάπτυξης και των επενδύσεων, ο Φρ. Ολάντ υπογράμμισε: “Ήρθα εδώ με Γάλλους επιχειρηματίες που θέλουν να δημιουργήσουν ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης. Η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο λόγια, πρέπει να επενδύσουμε στην ανάπτυξη”.

Παίρνοντας αποστάσεις από τη γερμανική ρητορική, σημείωσε ακόμη πως “πέρα από τη δημοσιονομική πειθαρχία, η Ευρώπη δεν είναι μόνο αγορά και κοινό νόμισμα, είναι αξίες, δημοκρατία και ανάπτυξη.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι η πρώτη φορά που η Γαλλία πρότεινε στην Ελλάδα να ενταχθεί στην ενωμένη Ευρώπη ήταν το 1963 με την επίσκεψη του στρατηγού Ντε Γκωλ.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος δεν παρέλειψε να επισημάνει και τη βαθιά θλίψη του για το σημερινό τραγικό τροχαίο στη Γαλλία με τουλάχιστον 40 νεκρούς, ενώ και ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε το συλληπητήρια εκ μέρους της Ελλάδας.

Το σημερινό πρόγραμμα

Ολάντ σε Τσίπρα: Ξέρω τι περνούν οι Έλληνες, είμαι στο πλευρό σας - εικόνα 6

Μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου εντός του Μαξίμου, ενώ έπειτα ο Γάλλος πρόεδρος θα μεταβεί στη Βουλή για να απευθύνει στις 12 το μεσημέρι ομιλία ενώπιον της Ολομέλειας του Σώματος.

Ο Φρ. Ολάντ, πριν αναχωρήσει το απόγευμα θα επισκεφτεί τα γραφεία της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών «Corallia». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία αυτή υπηρετεί την έρευνα, έναν τομέα αρωγό της επιχειρηματικής δραστηριότητας, που εδώ και χρόνια παραμένει υποβαθμισμένος. Οι ιδρυτές των start up εταιρειών που δραστηριοποιούνται υπό την ομπρέλλα του Corallia θα στείλουν μήνυμα στον Γάλλο πρόεδρο να επενδύσει η Γαλλία στο μυαλό των νέων Ελλήνων.

Δείπνο με μενού χρέος, λιτότητα και επενδύσεις

Ολάντ σε Τσίπρα: Ξέρω τι περνούν οι Έλληνες, είμαι στο πλευρό σας - εικόνα 7

Μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων αλλά και για το θέμα του χρέους έστειλε ο Φ. Ολάντ κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου στο Προεδρικό Μέγαρο. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ολάντ ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή στην Αθήνα. «Κάνατε την επιλογή της υπευθυνότητας. Η Ευρώπη έδειξε αλληλεγγύη. Αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να ενδυναμωθεί» σημείωσε ο κ. Ολάντ, σημειώνοντας πως πρέπει να γίνει κάποια πρόοδος στο θέμα του χρέους.

Από τον πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τους δανειστές να προχωρήσουν στις αναγκαίες διορθώσεις, ειδικά σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 30 Νοε 2020 | 15:41

Κορονοϊός-Ασθενής καθηγητής Καρδιολογίας στο Ιπποκράτειο με 250 νοσηλευόμενους: Δεν τους νοιάζει αν φταίει ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας

Τι αναφέρει ο καθηγητής Καρδιολογίας που νοσηλεύεται με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο μέσα από την κλινική Covid του νοσοκομείου

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ 27 Νοε 2020 | 15:23

Τσίπρας: Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Δράμας είναι εκτός ελέγχου

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο της Δράμας, είπε ότι η κατάσταση βρίσκεται "εκτός ελέγχου".

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 26 Νοε 2020 | 09:55

Τσακώθηκαν και για το... ρούτερ του Μαξίμου - Μητσοτάκης: Δεν το βρήκα - ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς το αφήσαμε

Καυγάς Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή για το... ρούτερ του Μαξίμου. Τι απάντησε ο πρωθυπουργός στο ανέκδοτο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

"ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" 25 Νοε 2020 | 20:57

Το μήνυμα Τσίπρα για τον θάνατο του Μαραντόνα - "Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ"

Ο Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτησε τον "Ντιέγκο των παιδικών μας αναμνήσεων".

«ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ» 25 Νοε 2020 | 19:00

"Καρφιά" ΝΔ: Ανεπαρκής η εμφάνιση Τσίπρα, απογοητεύθηκαν ακόμη και οι σύντροφοί του

Το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή δείχνει ανεπάρκεια και απογοήτευση από την εμφάνιση Τσίπρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 25 Νοε 2020 | 15:53

Βουλή: Το ανέκδοτο Τσίπρα με τις 3 επιστολές "ρίξε τα όλα στους προηγούμενους"- Η πληρωμένη απάντηση Μητσοτάκη

Ποιο ήταν το ανέκδοτο που είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή και ποια ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 25 Νοε 2020 | 15:47

Οι εξηγήσεις Μητσοτάκη για τη δήλωση Γεραπετρίτη για τις κλίνες ΜΕΘ και τους "περισσότερους νεκρούς"

Κάλυψη στον Γιώργο Γεραπετρίτη για τη δήλωσή του για τις κλίνες ΜΕΘ έδωσε ο πρωθυπουργός

25 Νοε 2020 | 14:19

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: "Δεν σας ζητάμε να γίνετε Μεσσίας ούτε Μωυσής- Μην σκοτώνετε την λογική"

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 25 Νοε 2020 | 08:01

Πορείες Πολυτεχνείου: Η Κρατική Ασφάλεια αρχίζει έρευνα για τους Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη - Ζητά ονόματα βουλευτών

Η παραγγελία για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έφθασε στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

«ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» 24 Νοε 2020 | 20:58

Απάντηση Πέτσα σε Τσίπρα: Πλειοδοσία για όλα η αντιπολιτευτική συνταγή του

Στις κρίσιμες ώρες που περνάει η χώρα μας και ο υπόλοιπος κόσμος, οι πολίτες ζητούν λιγότερο λαϊκισμό και περισσότερη σοβαρότητα, αναφέρει ο Στέλιος Πέτσας.

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 24 Νοε 2020 | 18:35

Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: "Η κυβέρνηση είναι ιδεολογικά αντίθετη με το Εθνικό Σύστημα Υγείας"

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 23 Νοε 2020 | 18:55

Βουλή: Κόντρα Σκουρλέτη - Βρούτση για την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε για Τσίπρα, Βαρουφάκη και Κουτσούμπα

Κόντρα Σκουρλέτη - Βρούτση για την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε για Τσίπρα, Βαρουφάκη και Κουτσούμπα για το Πολυτεχνειο

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΗΛΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ 23 Νοε 2020 | 16:13

Ερευνα Εισαγγελέα για τη διαδήλωση του ΚΚΕ στο Πολυτεχνείο και τα "happening" Τσίπρα και Βαρουφάκη

Ερευνα διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τις διαδηλώσεις και τις τελετές την ημέρα του Πολυτεχνείου