Follow us

Ολγα Κεφαλογιάννη στο TheTOC: Είμαι σταθερή στις απόψεις και στις αρχές μου, ακόμα και αν αυτό έχει κόστος

Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α' Αθήνας, Ολγα Κεφαλογιάννη, μιλάει στο TheTOC για το τι πέτυχε η κυβέρνηση, για την οικογένειά της, ενώ ασκεί κριτική για το ζήτημα με τους καλλιτέχνες.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΤΑΚΗς
κεφαλογιανη τακης

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μετρά 16 χρόνια στα βουλευτικά έδρανα, αρχικά από το 2007 μέχρι το 2012 βουλευτής Ρεθύμνου και από το 2012 έως σήμερα πρώτη σε σταυρούς βουλευτής στην Α' Αθηνών. Ομως αυτές οι εκλογές για εκείνη θα έχουν κάτι ριζικά διαφορετικό, αφού θα πρέπει να ταιριάξει τους τρελούς ρυθμούς μιας προεκλογικής εκστρατείας με τον ρόλο της μάνας και τις ανάγκες των δυο παιδιών της.

Σήμερα, η πρώην υπουργός Tουρισμού που έμεινε τέσσερα χρόνια εκτός κυβέρνησης για να μείνει πιστή στα πιστεύω της μιλάει στο TheTOC.GR για το πόσο έχει αλλάξει η μητρότητα τη ζωή της και για τις προτεραιότητές της από δω και πέρα. Για τα συν και τα πλην της κυβερνητικής τετραετίας της Νέας Δημοκρατίας, για την υπόθεση των καλλιτεχνών και το πώς η κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα, καθώς και το αν έφτασε και στην Ελλάδα η ώρα για να γίνει μια γυναίκα πρωθυπουργός.

Λοιπόν έφτασε η ώρα των εκλογών. Πώς το αντιμετωπίζει αυτό η Όλγα Κεφαλογιάννη τώρα που η ζωή της έχει μπει σε μια άλλη φάση με άλλους ρυθμούς, με παιδιά, με φροντίδες και με άλλες προτεραιότητες;

Σε κάθε άνθρωπο που γίνεται γονέας, αυτό είναι μια τομή στην ζωή του, σε βάζει να βλέπεις τα πράγματα πολύ διαφορετικά, να θέτεις διαφορετικά τις προτεραιότητες αλλά για μένα που είμαι στο χώρο της πολιτικής, μάλλον μου ενισχύει το αίσθημα της ευθύνης που έχω απέναντι στο σύνολο. Αντιλαμβάνεσαι πολύ πιο σημαντική την ευθύνη απέναντι και στα δικά σου παιδιά για να προσπαθήσεις να βελτιώνεις τα πράγματα.

Από τότε που εκλέγομαι βουλευτής, προσπαθούσα πάντα να μην υποβαθμίσω το ρόλο και την δουλειά του βουλευτή. Για μένα το ότι οι πολίτες της Αθήνας σταθερά από το 2012 με εκλέγουν και με επιλέγουν για να τους εκπροσωπήσω, είναι μια πολύ μεγάλη τιμή και πολύ μεγάλη ευθύνη. Η δουλειά που έχω προσπαθήσει να κάνω ως βουλευτής αξιολογείται και κρίνεται. Πάντα είχα το θάρρος της γνώμης μου και έκαναν τις παρεμβάσεις μου εκεί που χρειαζόταν.

Ολγα Κεφαλογιάννη στο TheTOC: Είμαι σταθερή στις απόψεις και στις αρχές μου, ακόμα και αν αυτό έχει κόστος
Η Ολγα Κεφαλογιάννη και ο σύζυγός της, Μίνως Μάτσας

Όταν μπήκες σε αυτή τη διαδικασία να αλλάξεις την πορεία της ζωής σου είχες ζυγίσει ότι μπορεί αυτή η επιλογή να σου κοστίσει στο μοίρασμα του χρόνου; Να γύρει δηλαδή η πλάστιγγα περισσότερο στο προσωπικό παρά στο πολιτικό;

Τέτοιες αποφάσεις δεν τις παίρνεις σταθμίζοντας οτιδήποτε άλλο παρά μόνο την επιθυμία και την ευθύνη να δώσεις στη ζωή σου και αυτή τη διάσταση και αυτό το νόημα για μένα είναι το πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο μπορώ να κάνω.

Από εκεί και πέρα το πόσο μπορείς να ανταποκριθείς στους πολλαπλούς ρόλους νομίζω ότι αυτό είναι η πρόκληση για κάθε σύγχρονη γυναίκα. Η εγκυμοσύνη και το μεταδιάστημα είναι ένα κομμάτι καθαρά γυναικείο. Από κει και πέρα, όση βοήθεια και να έχεις από έναν σύντροφο, τον πατέρα των παιδιών σου, εσύ έχεις τον βασικό ρόλο μέσα στην οικογένεια. Είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση να τα συνδυάσεις όλα. Το κάνω και προσπαθώ να το κάνω, όπως το κάνουν εκατομμύρια γυναίκες.

Σε λίγο ξεκινά ο προεκλογικός αγώνας, έχεις κάνει ένα πλάνο πώς θα τα βγάλεις πέρα και με προεκλογική εκστρατεία, ομιλίες και τρέξιμο και με τα παιδιά στο σπίτι;

Θα είναι η πρώτη φορά που θα πρέπει ο χρόνος μου να είναι εις βάρος των παιδιών. Μέχρι τώρα προσπάθησα να ανταποκρίνομαι σε όλες τις υποχρεώσεις μου αλλά να έχω κάποιες ώρες αποκλειστικά για τα παιδιά, το οποίο και μου δίνει και τους δίνει και μπορώ να πω ότι με γεμίζει με παραπάνω ενέργεια για να συνεχίσω την υπόλοιπη δραστηριότητα μου. Τώρα σίγουρα γι' αυτό το μήνα ή όσο διαρκέσει η προεκλογική περίοδος θα τα δώσω όλα για τις εκλογές. Νομίζω ότι θα με καταλάβουν όταν μεγαλώσουν , θα τους εξηγήσω ότι γι' αυτό το μήνα η μαμά έπρεπε να τρέχει για τις εκλογές.

Σε έχουν δει στην τηλεόραση αυτό το διάστημα; Φωνάζουν "να η μαμά";

Ναι, αναγνωρίζουν την εικόνα μου στην τηλεόραση και όταν βγαίνω το βράδυ στις διάφορες εκπομπές, ο Μίνως τους κρατάει μαζί του αγκαλιά, τους δείχνει τη μαμά και μετά μου στέλνει και φωτογραφίες που με δείχνουν με το δάχτυλο στην τηλεόραση και λένε "να η μαμά".

Είναι βαριά η απόφαση να πεις ότι για ένα μήνα θα βάλω προτεραιότητα τις εκλογές και τις ομιλίες και τα παιδιά θα έχουν το δεύτερο ρόλο;

Ναι, είναι πολύ βαριά απόφαση, αλλά δυστυχώς τα παιδιά δεν είναι σε μια τέτοια ηλικία που μπορώ να πω ότι τα παίρνω μαζί μου και δεν είναι και τόσο μικρά ώστε να μην καταλαβαίνουν. Θα είναι ένα ζόρι, αυτή είναι η αλήθεια. Όμως είμαι πάρα πολύ τυχερή, γιατί έχω και μια πάρα πολύ καλή μαμά που θα καλύψει ένα μέρος της δικιάς μου απουσίας και ο Μίνως θα κάνει ό,τι μπορεί, άλλωστε και εγώ θα ξεκλέβω μια ώρα την ημέρα για να τους βλέπω.

κεφαλογιαννη τακης τραπεζι
Η Ολγα Κεφαλογιάννη με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη

Θα έπαιρνες τα παιδιά μαζί σου σε μια προεκλογική σου δραστηριότητα; Εχω δει και άλλες γυναίκες πολιτικούς να το κάνουν αυτό.

Προσπαθώ να κρατήσω τα παιδιά μου πολύ μακριά από την δημοσιότητα, δεν θα ήθελα να δω φωτογραφίες των παιδιών μου άρα πρέπει πρώτα απ' όλα εγώ να τα προστατέψω. Και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να τα χρησιμοποιήσω προεκλογικά, αυτό είναι το πιο ευτελές που θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος. Τα παιδιά δεν τα κάνεις για να τα χρησιμοποιήσεις επικοινωνιακά, τα παιδιά είναι απέραντη χαρά και μια τεράστια ευθύνη και μία από τις ευθύνες που έχεις είναι και να προστατεύεις απόλυτα την ιδιωτικότητα που πρέπει να έχει αυτή η σχέση σου.

Κατεβαίνεις στις εκλογές πιστή σε όλα όσα είχες πει προεκλογικά και όλα όσα είχες αποφασίσει. Δεν έγινες υπουργός κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετίας. Θα λειτουργήσει δύσκολα για σένα το ότι δεν είχες υπουργικό θώκο;

Οι πολίτες μας κρίνουν και το ότι είμαι σταθερή στις απόψεις μου και στις αρχές μου και τις υπερασπίζομαι ακόμα κι αν έχουν κόστος, αυτό είναι κάτι που επίσης κρίνεται και απ' ότι βλέπω και διαπιστώνω από την επαφή μου με τον κόσμο, η σταθερότητα μου στις αρχές και τις αξίες, επειδή σπανίζει κιόλας, αξιολογείται θετικά.

Γι' αυτό και πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος του βουλευτή ως εκπρόσωπος των πολιτών. Ο κόσμος είδε ότι εκπροσώπησα τους πολίτες με βάση την εντολή που μου έδωσαν, με παρεμβάσεις, με κατάθεση γνώμης και άποψης. Αυτός είναι ο ρόλος μας.

Διαβάστε Επίσης

Το δυναμικό ρόλο που πρέπει να έχει ο βουλευτής της συμπολίτευσης τον έδειξες όταν έπρεπε να τον δείξεις με τις παρεμβάσεις σου. Είναι κάτι που μπορεί να έχει κόστος για ένα βουλευτή, θέλει τόλμη;

Θέλει απλώς να αντιλαμβάνεσαι τον όρκο που έχεις δώσει στο Σύνταγμα και τους νόμους. Αυτός είναι ο ρόλος σου, αυτή είναι η εντολή που λαμβάνεις από τους πολίτες και αυτό πρέπει να φέρει σε πέρας.

Άκουσα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει ότι η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι διαφορετική και θα έχει και πολλές γυναίκες.

Αυτό είναι ένα μεγάλο ζητούμενο και για την πολιτική και για την κοινωνία. Πολλές φορές μου έχουν πει οι πολίτες ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με τις λίγες γυναίκες που βλέπουν να συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Την ίδια ώρα οι γυναίκες έχουν δώσει μάχες και αγώνες και έχουν κερδίσει το δικαίωμα και την δυνατότητα να αξιοποιηθούν.

Από την εμπειρία σου στην Α' Αθήνας οι γυναίκες στηρίζουν τις γυναίκες ψηφίζουν γυναίκες;

Εγώ με βάση την προσωπική μου εμπειρία πιστεύω ότι οι γυναίκες και μας στηρίζουν και μας αξιολογούν και αρκετά αυστηρά. Και πίστευε ότι εμείς οι γυναίκες που είμαστε στη δημόσια σφαίρα λειτουργούμε και λίγο ως πρότυπο και ως έμπνευση για άλλες γυναίκες.

Για μένα τα θέματα της ισότητας και της γυναικείας ενδυνάμωσης εδώ και καιρό είναι στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων μου. Αλλωστε από τον Δεκέμβριο του 2020 έχω ιδρύσει το "Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα", για να προωθήσουμε μαζί με αξιόλογους επιστήμονες τρόπους, πολιτικές και προτάσεις που θα βοηθήσουν να προχωρήσουμε στα θέματα της ισότητας.

ολγα κεφαλογιαννη

Μήπως έχει έρθει η ώρα και στην Ελλάδα για γυναίκα πρωθυπουργό;

Σε άλλες χώρες που έχουν πολύ περισσότερο χρόνια γυναίκες στα κοινά, αυτό είναι πλέον δεδομένο. Αναφέρομαι κυρίως στις σκανδιναβικές χώρες. Εμείς πάμε πάντα με μια χρονοκαθυστέρηση . Άρα μπορεί και να έχει έρθει .

Έχεις σκεφτεί το σύνθημα με το οποίο θα κατέβεις σε αυτές τις εκλογές;

Έχω το hashtag "σταθερά Όλγα".

Το "σταθερά Όλγα" έχει να κάνει με την διαχρονική εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων απέναντι σε σένα ή και με την σταθερότητα που έχεις στις δικές σου απόψεις;

Προφανώς και τα δύο. Η σταθερότητα είναι κάτι που με εκφράζει και σε αυτές τις εκλογές είναι και πιο επίκαιρο.

Τέσσερα χρόνια Νέα Δημοκρατία είναι εύκολο για ένα κυβερνητικό βουλευτή να στηρίξει όλα όσα έγιναν τα τέσσερα χρόνια και να μιλάει μόνο θετικά ;

Βάζω θετικό πρόσημο στην πορεία αυτής της κυβέρνησης. Και αυτό αν θέλεις το βλέπω και στην επαφή που έχω μέχρι τώρα με τον κόσμο. Και μάλιστα οι πολίτες κάνουν σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο, δηλαδή την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ 2015- 2019, μια περίοδο με δραματικές και ατυχείς στιγμές που έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό των πολιτών. Νομίζω ότι σε αυτή τη σύγκριση η απάντηση είναι αυτονόητα "Νέα Δημοκρατία".

Αυτή η κυβέρνηση χρειάστηκε να ανταποκριθεί σε κρίσεις άνευ προηγουμένου και χωρίς καμία δυνατότητα πρόβλεψης τους.

Ανταποκριθήκαμε με επάρκεια και σε πολύ μεγάλο βαθμό καταφέραμε και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα για το οποίο εκλεγήκαμε το 2019. Μπορέσαμε και προχωρήσουμε σε μειώσεις φόρων, σε μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ανοίξαμε το δρόμο να γίνουν σημαντικές επενδύσεις, ενισχύσαμε την αμυντική θωράκιση της χώρας, στην διεθνή σκηνή βλέπουμε μια Ελλάδα που στέκεται με μεγάλη δύναμη κι αυτοπεποίθηση ως παίκτης στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Όλα αυτά είναι θετικά.

Λένε ότι οι πολίτες ψηφίζουν όχι κυρίως με αυτά που έγιναν αλλά με αυτά που ελπίζουν ότι θα γίνουν στο μέλλον. Τι θα έλεγες στους πολίτες, γιατί να ψηφίσουν ξανά Νέα Δημοκρατία;

Δεν μπορεί να μην σε ενδιαφέρει τι έχει γίνει ως τώρα, γιατί έχουν μπει τα θεμέλια για το τι μπορεί να γίνει από δω και πέρα. Έχουμε μια οικονομία που παρά το γεγονός ότι πέρασε όλες αυτές τις κρίσεις, αναπτύσσεται και έχει σταθεί γερά στα πόδια της, δημιουργεί θέσεις εργασίας μπορεί να στηρίξει τους ευάλωτους. Αυτό έχει μια προοπτική ότι τα πράγματα μπορεί να πάνε μόνο καλύτερα από δω και πέρα. Για να έχουμε μια ανάπτυξη προς όφελος των πολλών που θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

Πιστεύεις έχει καταφέρει η Νέα Δημοκρατία να εμφανιστεί ως ένα κόμμα που στηρίζει όλες τις κοινωνικές ομάδες και όχι πλούσιους ή συμφέροντα που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μαζικό λαϊκό κόμμα και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες. Και αυτή είναι η μεγάλη δύναμη της να δημιουργεί κοινωνικές πλειοψηφίες. Το έχει κάνει στο παρελθόν με επιτυχία και τώρα αυτό είναι ξανά το μεγάλο ζητούμενο.

Διαβάστε Επίσης

Άκουσα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει ότι τα δύο βασικά του λάθη σε αυτές τις εκλογές είναι οι πυρκαγιές και οι υποκλοπές. Εσύ ποια θεωρείς ότι είναι τα μεγάλα λάθη της Νέας Δημοκρατίας;

Είναι σημαντικό οι πολιτικοί να κάνουν αυτοκριτική. Από κει και πέρα νομίζω ότι το θεσμικό θέμα των υποκλοπών βαραίνει και θα ήθελα να πηγαίναμε στις εκλογές έχοντας καθαρίσει με το θέμα αυτό. Η δικαιοσύνη έχει στα χέρια της αυτή την υπόθεση και θα ήταν καλό, όσο πιο γρήγορα, αυτό το θέμα να λυθεί.

Ποιο είναι το πιο δύσκολο θέμα για σένα να δικαιολογήσεις προεκλογικά; Είναι το θέμα των υποκλοπών; Το ρωτώ γιατί κι εσύ είχες πάρει μία προσωπική θέση σ' αυτό το θέμα.

κεφαλογιαννη

Σε μια προεκλογική περίοδο, στην επαφή με τους πολίτες η συζήτηση κυρίως περιστρέφεται σε θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών . Ο καθένας θέλει να ξέρει από σένα τι προτάσεις έχεις για να βελτιώσεις την καθημερινότητα του. Νομίζω εκεί η Νέα Δημοκρατία έχει και τις θέσεις και τις προτάσεις αλλά και την δύναμη να βελτιώσει τα πράγματα. Τα θεσμικά από την άλλη είναι σημαντικά μπορεί να μην είναι το αντικείμενο της συζήτησης στο καφενείο όπως λέμε αλλά για την πολιτική ιστορία του τόπου τα θεσμικά έχουν πάντα την σημασία τους. Γι' αυτό και λέω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό για να μην μείνει καμιά σκιά για τη Νέα Δημοκρατία στο μέλλον.

Η αντιπολίτευση έριξε δύο βαριά συνθήματα στον προεκλογικό αγώνα δυο διλήμματα. Δημοκρατία ή Μητσοτάκης, Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία. Τι θα απαντούσε η Όλγα Κεφαλογιάννη σε αυτά;

Δυστυχώς βλέπουμε έναν Τσίπρα που θυμίζει τις εποχές του 2012 και του 2015 σε μια προσπάθεια να πολώσει εντελώς το κλίμα προσδοκώντας να εισπράξει οφέλη κυρίως για τον ίδιο. Όμως οι συνθήκες δεν είναι ίδιες, δεν είμαστε ούτε στο 2012 ούτε στο 2015. Ο κ. Τσίπρας έχει κριθεί, έχουμε δει την απέχθεια και του ίδιου στους θεσμούς και την αδυναμία μέχρι ερασιτεχνισμού στην διαχείριση των πραγμάτων. Δείτε πως αντιμετωπίζει την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για την καταδίκη του Νίκου Παππά. Με επίθεση στη δικαιοσύνη και στους δικαστές. Προφανώς για τον κ. Τσίπρα το "Δικαιοσύνη παντού" σημαίνει "δικαιοσύνη ελεγχόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ παντού".

Θα περίμενα το 2023 ο Αλέξης Τσίπρας να παρουσιάσει πολιτικές προτάσεις. Δυστυχώς λόγω έλλειψης πολιτικών προτάσεων επιλέγει την πόλωση για να συσπειρώσει το ακροατήριο του. Τα διχαστικά διλήμματα νομίζω ότι δεν έχουν πλέον καμία αναφορά ούτε πουλάνε στη σημερινή εποχή. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και όχι κλίμα διχασμού

Πιστεύεις ότι η Νέα Δημοκρατία στις δεύτερες εκλογές μπορεί να έχει αυτοδυναμία; Το αισθάνεσαι, το βλέπεις στους πολίτες;

Αν δεν είχε δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα ο κ. Τσίπρας με το νόμο της απλής αναλογικής, θα μπορούσαμε με ένα νόμο ενισχυμένης αναλογικής να έχουμε κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή και αυτό θα ήταν πολύ καλύτερο για όλους. Δε νομίζω ότι οι πολίτες θέλουν γενικά πολλές εκλογές. Όμως έχει ναρκοθετήσει το πεδίο με την απλή αναλογική και άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που το έκανε.

Είδα στην κοπή της πίτας σου να είναι μαζί σου στην εκδήλωση οι περισσότεροι υποψήφιοι στην Α' Αθήνας. Τι συμβαίνει; Αγαπηθήκατε ξαφνικά όλοι μαζί;

Εγώ με τους συνυποψηφίους μου θεωρώ ότι είμαστε συναγωνιστές και όχι ανταγωνιστές. Προσπαθούμε όλοι για το καλό της παράταξης. Αυτό είναι το πρώτο απ' όλα και φυσικά και για την προσωπική ψήφο. Έτσι κι αλλιώς οι πολίτες έχουν τέσσερις σταυρούς μπορούν να έχουν επιλογές. Με πολλούς από τους νυν βουλευτές στην Α' περιφέρεια της Αθήνας έχουμε κάνει πολλούς αγώνες και προεκλογικούς και μετά τις εκλογές για το κόμμα και την παράταξη μας. Λογικό είναι να έχουμε και καλές σχέσεις.

Λένε κάποιοι ότι μπορεί οι παλιοί υποψήφιοι να συνασπίζονται εναντίον των νέων υποψηφίων, μπορεί να παίζει και κάτι τέτοιο;

Εγώ έχω υπάρξει στο ψηφοδέλτιο της Α Αθήνας από το 2012 και πρέπει να σου πω ότι την εποχή εκείνη εγώ ήμουν η νεοεισερχόμενη. Είναι πολύ θετικό ότι το ψηφοδέλτιο έχει και μία σταθερότητα και μία ανανέωση. Ελπίζω ότι αυτό θα λειτουργήσει προς όφελος του συνόλου, δηλαδή του στόχου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και στην Α' Αθήνας και σε εθνικό επίπεδο.

Ποιος είναι ο στόχος της Όλγας Κεφαλογιάννη σε αυτές τις εκλογές; Να είναι πρώτη ή να πάει καλά;

Ο στόχος και σε αυτές τις εκλογές είναι να επιβεβαιώσω την στήριξη των πολιτών στο πρόσωπο μου. Την συνέπεια που έδειξα στην εκπροσώπηση τους, την αφοσίωση μου στην παράταξη. Αυτό σημαίνει να είσαι βουλευτής. Κρινόμαστε, αξιολογούμαστε και αυτό είναι τελικά και στην πολιτική αυτό που μένει, αν θες να έχεις διάρκεια.

Η διάρκεια φυσικά παίζει ρόλο αλλά δεν παίζει και η σειρά;

Για μένα έχει σημασία ως πολιτικός να έχεις νομιμοποίηση και λογοδοσία, αυτή είναι η ουσία. Να λογοδοτούμε στους πολίτες όταν είμαστε υποψήφιοι και όταν λογοδοτούμε και επαναβεβαιώνουμε την στήριξή τουςμ αυτό μας δίνει νομιμοποίηση για να μπορούμε και την επόμενη μέρα να τους εκπροσωπήσουμε. Αυτό είναι η ουσία και δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Επειδή όμως με ρωτήσατε για τους στόχους μου πέρα από τα προεκλογικά, με ενδιαφέρει πολύ ως βουλευτής Α' Αθηνών, η πόλη να μη χάσει τον χαρακτήρα και την ταυτότητα της. Αυτή η ανεξέλεγκτη επέκταση του airbnb, των ξενοδοχείων το ότι πάμε να γυρίσουμε την ταυτότητα της πόλης, ο υπερτουρισμός δεν κάνει καλό. Πρέπει να κάνουμε κάτι πριν να είναι αργά. Πρέπει η Αθήνα να είναι φιλική προς τους πολίτες της. Φιλική για όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν στο κέντρο της Αθήνας, που κινούνται στην Αθήναμ προφανώς φιλική και για τους επισκέπτες της, αλλά δεν μπορεί να είναι μία πόλη που θα είναι μόνο για τουρισμό.

Στη Νέα Δημοκρατία πια υπάρχουν αρκετά στελέχη που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Πως τους αντιμετωπίζουν οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας;

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα αρχών, έχει ένα καταστατικό, θεωρώ ότι όποιος έρχεται κοντά μας, προφανώς θα πρέπει να ασπάζεται αυτές τις αρχές. Δεν είμαστε σημαία ευκαιρίας, είμαστε ένα κόμμα που απευθύνεται στην κοινωνία επιδιώκοντας να φέρει κοντά της όσο το δυνατόν περισσότερες κοινωνικές πλειοψηφίες. Αλλά έχουμε ένα διακριτό ιδεολογικό στίγμα και έχουμε και πιστεύω. Δεν γίνεται να τα ισοπεδώνουμε όλα. Είμαστε πολιτικό κόμμα, δεν είμαστε σύλλογος.

Πώς βλέπεις την πορεία σου στην επόμενη τετραετία; Θα ήθελες την συμμετοχή σου σε ένα μελλοντικό υπουργικό σχήμα ;

Στην πολιτική υπηρετούμε αρχές και αξίες. Από οπουδήποτε και αν βρισκόμαστε. Στόχος μου είναι μια καθαρή νίκη της Νέα Δημοκρατίας και μετά η εφαρμογή του προγράμματος μας.

Το τελευταίο διάστημα είδαμε πολλές κινητοποιήσεις από τους καλλιτέχνες για το θέμα της υποβάθμισης των πτυχίων τους. Έγιναν λάθη; Καθυστέρησε η Νέα Δημοκρατία να αντιμετωπίσει το θέμα; Έχασε χρόνο;

Ως τομεάρχης πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας είχα κάνει πολλές ερωτήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ για την διαβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνών. Αλλά και τώρα ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, θύμισα τι κάναμε εμείς και τι δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια είναι ότι χάθηκε πάρα πολύς χρόνος, όμως είναι σημαντικό το ότι ο πρωθυπουργός κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους εκπροσώπους των καλλιτεχνών και έβαλε ένα πλάνο δράσης με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, που η αλήθεια είναι δεν έχουν ακουστεί ποτέ ξανά από πρωθυπουργικά χείλη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Αυτή η καθυστέρηση έχει να κάνει ότι ότι κάποιοι δεν κατάλαβαν τα αιτήματα των καλλιτεχνών ή με το ότι κάποιοι είπαν θα φωνάξουν και θα σταματήσουν; Υπάρχουν και κάποιες στο κόμμα σας που λένε "δεν πειράζει έτσι κι αλλιώς αυτοί ΣΥΡΙΖΑ είναι, δεν θα ψηφίσουν εμάς".

Είναι πάρα πολύ κακό κάποιος να μην καταλαβαίνει τις αγωνίες των καλλιτεχνών και την προσφορά τους. Τώρα αν κάποιοι δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ή τα απαραίτητα αντανακλαστικά για να καταλάβουν τα πράγματα ή δεν έχουν τον τρόπο να κάνουν την διαχείριση που πρέπει, δεν ξέρω. Εγώ από την πρώτη στιγμή κατέθεσα ερώτηση θυμίζοντας τι είχε κάνει η Νέα Δημοκρατία ως αντιπολίτευση, μιλώντας και στηρίζοντας την ανάγκη για διαβάθμιση των πτυχίων.

Τα θέματα είναι καλύτερο να το αντιλαμβάνεται κανείς και να τα διαχειρίζεται αμέσως όταν προκύψουν, δε βοηθάει να τα αφήνουμε. Εγώ γενικά είμαι πάρα πολύ της άμεσης δράσης.

Έκανε κακό στην Νέα Δημοκρατία η διαχείριση αυτού του θέματος;

Μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε φανεί η γύμνια της πολιτικής τους στο κομμάτι των καλλιτεχνών. Για να μη θυμηθώ ότι τίναξαν στον αέρα την ιστορία για τα πνευματικά δικαιώματα. Ηταν απολύτως αρνητικά για το σύγχρονο πολιτισμό τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δε με ικανοποιεί το ότι το 2023, αντί να έχουμε ανταποκριθεί εμείς στις αγωνίες του κόσμου αυτού και στην προσφορά του, να έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και να βγαίνει και από πάνω, γιατί πραγματικά δεν έχει κάνει τίποτα. Θεωρώ επίσης ότι έκανε πάρα πολύ κακό το ότι αφήσαμε να διαβάζουν οι καλλιτέχνες το μανιφέστο τους κάθε βράδυ στα θέατρα κι εμείς να μην έχουμε κάνει τίποτα. Επειδή πηγαίνω σε πάρα πολλές παραστάσεις, ήμουνα παρούσα κάθισα, άκουσα μίλησα μαζί τους, τους εξήγησα τι είχαμε κάνει εμείς. Δεν σηκώθηκα να φύγω.Και τους είπα ότι δεν πρέπει να αφήνουν να γίνεται εκμετάλλευση του θέματος από ανθρώπους που δεν είχαν κάνει τίποτα απολύτως για αυτούς τόσα χρόνια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 01 Σεπ 2025 | 20:35

Σκληρή απάντηση της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ: "Η Μαύρη Βίβλος των ψεμάτων"

Δεν θριαμβολογούμε, όταν οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε υλοποιώντας πλήρως το πρόγραμμά μας, αλλά απαντούμε στην καταστροφολογία και στις ισοπεδωτικές λογικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης", αναφέρει η ΝΔ

ΣΤΑ 53 ΤΗΣ 01 Σεπ 2025 | 10:44

Πέθανε η δημοσιογράφος Κατερίνα Ζαχαράκη – Κόρη πρώην βουλευτή της ΝΔ

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση για τον θάνατο της Κατερίνας Ζαχαράκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 53 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ 27 Αυγ 2025 | 22:34

Στα "σχοινιά" Μακρόν και Μπαϊρού: Επτά στους δέκα Γάλλους είναι κατά της κυβέρνησης

Ο Γάλλος πρωθυπουργός σε μία προσπάθεια να μεταπείσει την κοινή γνώμη, έκανε έκκληση στον γαλλικό λαό δίνοντας διορία 13 ημερών ώστε η Γαλλία να αποφύγει το χάος

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 27 ΛΕΕΙ 27 Αυγ 2025 | 21:16

Αναποφάσιστοι: Αυτοί θα κρίνουν τις εκλογές- Εφθασαν στο 15% του εκλογικού σώματος

Ολοι τους διεκδικούν αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα προσέλθουν στις κάλπες και θα ψηφίσουν

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 91 ΕΤΩΝ 27 Αυγ 2025 | 16:47

Κώστας Πυλαρινός: Πέθανε ο παλιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στα 91 του χρόνια - Το αντίο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Κώστας Πυλαρινός είχε διατελέσει βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 27 Αυγ 2025 | 11:32

Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 - Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι "έχει απαντήσει ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός πολλές φορές".

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ 26 Αυγ 2025 | 08:10

Θανάσης Λιούτας: Δημοσίευμα εμπλέκει την οικογένειά του στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ - Διαψεύδει ο βουλευτής Τρικάλων

Ο κ. Λιούτας έκανε λόγο για κατευθυνόμενο δημοσίευμα, από ανθρώπους που δεν θέλουν να τον βλέπουν στην πολιτική και πως θα καταθέσει εξώδικο μιας και το θεωρεί ψευδές.

ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ 23 Αυγ 2025 | 13:12

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Απόστολο Βεσυρόπουλο - Ποιοι έδωσαν το παρών [εικόνες]

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κηδεία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Βεσυρόπουλου, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ 23 Αυγ 2025 | 11:03

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον Απόστολο Βεσυρόπουλο – Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας η κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου.

ΣΤΙΣ 12 23 Αυγ 2025 | 08:55

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Η επιθυμία της οικογένειάς του για ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων

Στις 12:00 στην Ημαθία η κηδεία του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 22 Αυγ 2025 | 09:14

Απόστολος Βεσυρόπουλος: "Φώναζαν βοήθεια" - Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας για τις δραματικές στιγμές μετά την ανακοπή

Δραματικά ήταν τα τελευταία λεπτά του βουλευτή Ημαθίας και πρώην υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου.

ΘΛΙΨΗ 22 Αυγ 2025 | 07:51

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Πέθανε χωρίς απινιδωτή ο άνθρωπος που συνέβαλε στην αύξησή τους - Το Σάββατο το "τελευταίο αντίο"

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 59 ετών ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Αυγ 2025 | 11:12

Τα συλλυπητήρια της ΝΔ για τον θάνατο της Λένας Σαμαρά

"Μπροστά σε μια τόσο τραγική απώλεια, τα λόγια είναι φτωχά" αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΕΔΩΣΕ ΑΤΑΚΕΣ 05 Σεπ 2025 | 22:25

"Πηγαδάκια" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τι είπε για μέτρα ελάφρυνσης, Τσίπρα και Καμμένο

Στα λεγόμενα "πηγαδάκια" μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, όπου μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδωσε μερικές ατάκες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ΔΕΘ

"ΚΑΡΦΙ" 05 Σεπ 2025 | 20:35

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Κάποτε ο Τσίπρας μιμούνταν τη φωνή του Ανδρέα, τώρα έφτιαξε ομιλία με ατάκες από δελτία Τύπου του κόμματος

Αιχμές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη άφησαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 05 Σεπ 2025 | 19:31

Κυβερνητικές πηγές για ομιλία Τσίπρα: "Ενώ σε όλη την Ευρώπη "έβρεχε" ανάπτυξη, ο ίδιος κρατούσε ομπρέλα"

"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η χώρα πηγαίνει μπροστά", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

5Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 05 Σεπ 2025 | 18:39

Γεωργιάδης στο Συνέδριο του Economist: "Η ελληνική κοινωνία δεν ασχολείται με τα μεγάλα αλλά μόνο με τα μικρά"

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για χιλιάδες νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σημαντική προσέλκυση ταλέντων στην επιστήμη και στην καινοτομία, που αντί να φύγουν από την Ελλάδα, μένουν εδώ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 18:25

Πλεύρης από δομές της Βόρειας Ελλάδας: "Κανείς χωρίς δικαίωμα ασύλου δεν θα παραμένει στη χώρα"

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, ο κ. Πλεύρης ενημερώθηκε για τη λειτουργία των δομών, ενώ είχε συναντήσεις με τους διοικητές και τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ SAM ALTMAN 05 Σεπ 2025 | 18:25

Μητσοτάκης: Είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης [βίντεο]

Eκδήλωση για την παρουσίαση της συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την OpenAI με θέμα "AI in Schools".

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Σεπ 2025 | 18:12

Γεωργιάδης: Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός - Λάθος η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "επαγγελματία", ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Προσεύχομαι να κάνει κόμμα".

9 ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΤΑΞΗΣ 05 Σεπ 2025 | 18:08

Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Να υπάρξουν αποφάσεις, τώρα, γιατί οδηγούμαστε στα βράχια αν δεν αλλάξουμε ρότα

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε, μεταξύ άλλων, ένα Ταμείο για στήριξη των Νέων Γενεών μέσα από μια Πατριωτική Εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 05 Σεπ 2025 | 17:00

"Ξαναχτυπά" ο Τσακαλώτος για τον Τσίπρα: "Με προβληματίζει πολύ όταν μιλάει για δημοκρατικό καπιταλισμό"

"Σε δύσκολες συνθήκες κάναμε αρκετά καλά πράγματα, αλλά κάναμε και πράγματα που δεν είμαι περήφανος" είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

ΥΠΕΞ 05 Σεπ 2025 | 17:00

Επιμένει ο Γεραπετρίτης: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου δεν θα σταματήσει επειδή αντιδρά η Τουρκία

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι η οικονομική βιωσιμότητα είναι προαπαιτούμενο του έργου και επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι αυτά να ξεκαθαριστούν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 15:49

Κριτική Ανδρουλάκη σε ΝΔ αλλά και Καμμένο: Σοκαριστικό ότι είχαμε υπουργό Εθνικής Άμυνας που είχε σχέσεις με τον υπόκοσμο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως το καλώδιο με την Κύπρο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 05 Σεπ 2025 | 14:43

Επίθεση Σκέρτσου σε Τσίπρα: Οι πολιτικοί λωτοφάγοι είναι οι πιο επικίνδυνοι των αδιόρθωτων λαοπλάνων πολιτικών

"Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Αν δεν θέλουμε όμως να επαναληφθεί, πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρή, ειλικρινή αυτοκριτική και έμπρακτη μεταμέλεια" σχολιάζει ο κ. Σκέρτσος.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 13:15

Στήριξη Τσουκαλά σε Δούκα: Η κυβέρνηση βάζει εμπόδια στο πρόγραμμά του - Δεν έχουν χωνέψει ότι έχασαν τον Δήμο

"Κάθε δήμαρχος κρίνεται στο τέλος της θητείας του, αρκεί να του επιτραπεί να ολοκληρώσει το έργο του", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς.

«ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ» 05 Σεπ 2025 | 12:44

Ο Καμμένος για τους νέους διαλόγους με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης: "Εκανα πλάκα - Αν συνεχίσουν θα κατέβω στην πολιτική"

Ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για δολοφονία χαρακτήρα και "επιλεκτική διαρροή" συνομιλιών από την δικογραφία της υπόθεσης της μαφίας της Κρήτης.

05 Σεπ 2025 | 12:16

"6 χρόνια ΝΔ: Αποτύχατε!": Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ποιότητα της δημοκρατίας και των θεσμών

Η "Μαύρη Βίβλος" της εξαετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον γενικό τίτλο: "6 χρόνια Νέα Δημοκρατία| Αποτύχατε. Να η Ελλάδα που παραδίδετε".

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST 05 Σεπ 2025 | 11:24

Βαγγέλης Μαρινάκης: Δεν βλέπω τρίτη θητεία της κυβέρνησης εκτός και εάν δούμε κάποια σημαντική αλλαγή

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και αμφιβολίες αν θα έχει και 3η θητεία διατύπωσε στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 05 Σεπ 2025 | 09:32

Αιχμηρός Κασσελάκης για Τσίπρα: Πάνω από το πτώμα μου συμπόρευση, δεν μπλέκω με τον βάλτο - Θα πάει καλά γιατί με αντιγράφει

Ερωτώμενος εάν υπάρχει πιθανότητα συμπόρευσης με τον κ. Τσίπρα, απάντησε "πάνω από το πτώμα μου. Το λέω ξεκάθαρα. Με τον βάλτο εγώ δεν μπλέκω".

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 05 Σεπ 2025 | 08:34

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist: Κριτική αλλά και όραμα για την Ελλάδα του 2030

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας αλλά και το όραμα του για την Ελλάδα του 2030 θα αναπτύξει o Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του Economist.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 07:39

ΔΕΘ: Με τρεις εκπλήξεις οι εξαγγελίες Μητσοτάκη - "Η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ"

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, στη ΔΕΘ "θα εξαγγελθεί η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 23:47

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: "Άνθρακας το νέο αφήγημα της Μαύρης Βίβλου του ΠΑΣΟΚ"

"Το νέο αφήγημα της "μαύρης βίβλου του ΠΑΣΟΚ" αποδείχθηκε άνθρακας και καταρρίπτεται στην πράξη", σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνοντας αναλυτικά 11 δράσεις/πολιτικές του υπουργείο

ΤΙ ΛΕΝΕ 04 Σεπ 2025 | 20:05

Μαφία Κρήτης: Νέες συνομιλίες Καμμένου με τον "αρχηγό" - "Το έδωσα στο επιτελείο του Τραμπ, μη σε νοιάζει τίποτα" [βίντεο]

Σε νέους ηχογραφημένους διαλόγους ο Πάνος Καμμένος ακούγεται να έχει οικειότητα με τον αρχιμαφιόζο και να τον διαβεβαιώνει ότι μεσολάβησε για την προώθηση του Μελχισεδέκ για τη θέση του Μητροπολίτη

ΤΟΥΡΚΙΑ 04 Σεπ 2025 | 16:44

Η Άγκυρα διαψεύδει την παραβίαση του FIR Αθηνών και κατηγορεί την Ελλάδα: "Έστειλαν οπλισμένα F-16 στο άοπλο αεροσκάφος μας"

Οι πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ σημειώνουν ότι μετά το περιστατικό, ενημερώθηκαν οι αρχές του ΝΑΤΟ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ 04 Σεπ 2025 | 16:00

Κομισιόν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Θα κάνουμε ό,τι είναι εντός των δυνατοτήτων μας για να διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθεί

Εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το έργο, γεγονός που έκανε γνωστό και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

«ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ» 04 Σεπ 2025 | 15:56

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για την πολιτική προστασία, την κλιματική κρίση και το περιβάλλον

Ο κ. Τσουκαλάς προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει ένα ενιαίο σύγχρονο εθνικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

ΧΟΡΕΨΕ ΤΗΝ «ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ» 04 Σεπ 2025 | 15:36

Ο Τσουκαλάς χόρεψε ζεϊμπέκικο στα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο: Τον χειροκροτούσε ο Ανδρουλάκης [βίντεο]

Μετά από παρότρυνση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς άρχισε να χορεύει ζεϊμπέκικο, μετατρέποντας τον χώρο σε πίστα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 04 Σεπ 2025 | 14:53

Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε και απέτυχε - Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για μια προοδευτική Ελλάδα

"Χρειαζόμαστε άλλο παραγωγικό μοντέλο και άλλη οικονομική πολιτική που να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία", τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ... 04 Σεπ 2025 | 14:33

Μιχάλης Ιγνατίου: Διαψεύδει η Γκίλφοϊλ ότι συνάντησε και συζήτησε με τον Πάνο Καμμένο οποιοδήποτε θέμα

Ο Πάνος Καμμένος υπερηφανευόταν ότι ελέγχει τους Αμερικανούς και θα καθαρίσει…

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 04 Σεπ 2025 | 13:14

Χατζηδάκης: Οταν το Bloomberg λέει ότι πετύχαμε σημαντική μείωση της φοροδιαφυγής…. είναι απλώς Τετάρτη

Το δημοσίευμα του Bloomberg αναφερόταν στη μείωση της φοροδιαφυγής στη χώρα μας.

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 10:59

Ο Γεωργιάδης ακύρωσε επίσκεψη στο νοσοκομείο Δράμας: "Απειλούν ότι θα με πυροβολήσουν, έσκισαν πουκάμισο αστυνομικού"

Στην ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψής του στο νοσοκομείο Δράμας προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος κλίμα έντασης και απειλητικά σχόλια σε βάρος του.

ΑΙΧΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ 04 Σεπ 2025 | 10:34

Συντροφικά μαχαιρώματα στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Το καρφί Γερουλάνου σε Δούκα και η απάντηση του δημάρχου

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Π. Γερουλάνος όσο και ο Χ. Δούκας ήταν διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο του 2024.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 09:22

Ζαχαράκη: Περίπου 700 σχολεία κάθε χρόνο μένουν κλειστά, επειδή δεν έχουν μαθητές

Η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση είναι απαραίτητο βήμα για τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ 04 Σεπ 2025 | 07:53

Στο 1,7 δισ. ευρώ ανεβαίνει το πακέτο της ΔΕΘ: Οικογένειες με παιδιά και ένστολοι οι μεγάλοι κερδισμένοι

Στα 1,7 δισ. ευρώ πρόκειται να ανέλθει τελικώς το κόστος του "πακέτου" της ΔΕΘ, σπάζοντας το "φράγμα" του 1,5 δισ., όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί με τη μεσαία τάξη.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 04 Σεπ 2025 | 07:10

Σκιές στην επανεμφάνιση Τσίπρα από τις συνομιλίες του "συγκυβερνήτη" Καμμένου με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης

"Δώρο" χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών της επανόδου του στην πολιτική σκηνή.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 04 Σεπ 2025 | 06:40

Μονή Σινά: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καλεί τον Δαμιανό να δώσει εξηγήσεις για τα τελευταία γεγονότα

Να ανοίξει τις πύλες της μονής Σινά και να απομακρύνει όσους δεν έχουν σχέση με το μοναστήρι ζητά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τον Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 03 Σεπ 2025 | 22:23

Παπασταύρου για καλώδιο διασύνδεσης με την Κύπρο: Να ξεκαθαρίσει η Λευκωσία τη θέση της

Ο κ. Παπασταύρου επεσήμανε ότι δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά, "ιδιαίτερα όταν το έργο αυτό είναι στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 03 Σεπ 2025 | 21:48

Ανδρουλάκης στα 51α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Ηρθε η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του με επίκεντρο το δημογραφικό, κάνοντας λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ στις οικογένειες με παιδιά, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του για την "πολιτική αλλαγή"

"ΒΟΜΒΑ" 03 Σεπ 2025 | 21:34

Χριστοδουλίδης: Ποινική έρευνα της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου

Σε ερώτηση είπε ότι "δεν υπάρχουν διαφορές με την ελληνική κυβέρνηση. Υπάρχουν υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο ΑΔΜΗΕ και για να είναι βιώσιμο το έργο αυτές τις υποχρεώσεις πρέπει να τις υλοποιήσει"

ΣΤΟ ACTION 24 03 Σεπ 2025 | 19:35

Νέο παραλήρημα της Λατινοπούλου κατά των Ρομά: "Γύφτοι είναι και γύφτους θα τους λέω" [βίντεο]

Συγκεκριμένα, η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν καλεσμένη σε εκπομπή του Action 24 το πρωί της Τετάρτης και αναφερόμενη στην εγκληματικότητα επέμεινε να αποκαλεί τους Ρομά "γύφτους"

03 Σεπ 2025 | 18:35

LIVE η εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 51 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Τάσου Γιαννίτση, ενώ η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 03 Σεπ 2025 | 15:47

Με παλαιστινιακή μαντίλα στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Παιδιά από τη Γάζα στα θεωρεία [εικόνες-βίντεο]

Τα παιδιά από την Γάζα υποδέχθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, προσφέροντάς τους δώρα και καλωσορίζοντάς τα στο Κοινοβούλιο.

ΑΛΛΟΥ 03 Σεπ 2025 | 14:29

Το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου λείπει… στην Κίνα- Το αιχμηρό σχόλιο στην εφημερίδα "Τα Νέα"

Το καρφί του Μιχάλη Μητσού στα Νέα για την απουσία από τις εκδηλώσεις για την επέτειο του ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ

ΔΕΘ 03 Σεπ 2025 | 13:41

Bloomberg: Ο Μητσοτάκης προχωρά σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη - Παράθυρο για νέα μέτρα και τον Απρίλιο

Tο πρακτορείο σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης τον Απρίλιο.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Σεπ 2025 | 13:24

Χατζηδάκης: Η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει να αποσαφηνίσει τη στάση της για το καλώδιο

Ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα έργο το οποίο είναι ενταγμένο στον ευρωπαϊκό ενεργειακό σχεδιασμό, από το οποίο κυρίως ωφελημένη θα είναι η Κύπρος.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Σεπ 2025 | 13:08

Μαρινάκης κατά Τσίπρα για τους διαλόγους Καμμένου με τη μαφία της Κρήτης: "Ο ορισμός του rebranding"

"Ο κ. Καμμένος ήταν εταίρος σε κυβέρνηση, κάποιος τον επέλεξε", είπε με νόημα ο κ. Μαρινάκης

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 03 Σεπ 2025 | 12:46

Νέα κόντρα Μπακογιάννη - Δούκα για το υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου

Ο κ. Μπακογιάννης σημειώνει ότι με το κλείσιμο του υπνωτηρίου, 50 άστεγοι θα βρεθούν και πάλι στον δρόμο. Για "ψεύδη" κάνει λόγο ο Χάρης Δούκας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 03 Σεπ 2025 | 12:35

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Πιερρακάκη: Τον διαψεύδουν οι αριθμοί και η αμείλικτη πραγματικότητα εκατομμυρίων Ελλήνων

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε στον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος προηγουμένως είχε κατηγορήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για "άγνοια, σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των αριθμών".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 03 Σεπ 2025 | 11:54

Δόμνα Μιχαηλίδου: Θα γίνουν εξαγγελίες για το δημογραφικό στη ΔΕΘ - "Ο κόσμος δεν θέλει να ζει με επιδόματα"

Στα προγράμματα μετεγκατάστασης σε ακριτικές περιοχές, την κοινωνική αντιπαροχή, τα ενοίκια, το δημογραφικό και τους τρίτεκνους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Δόμνα Μιχαηλίδου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 03 Σεπ 2025 | 11:19

Χρυσοχοΐδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ερευνα για συνεργούς και για εγκληματική οργάνωση

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στη συνέχεια των ερευνών για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

03 Σεπ 2025 | 09:52

Πλεύρης για μεταναστευτικό: "Εάν δεν είσαι δικαιούχος ασύλου, δε μπορείς να επιβαρύνεις την κοινωνία"

Στο νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε για την αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης, προχωρώντας στην κωδικοποίηση τριών σημείων του νομοσχεδίου αυτού.

ΑΒΕΒΑΙΟ 03 Σεπ 2025 | 09:47

Εγκαταλείπει το καλώδιο με την Κρήτη η Λευκωσία - "Δεν είναι βιώσιμο", λέει ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ

Ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι "το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης δεν είναι βιώσιμο με τους συγκεκριμένους όρους".

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 03 Σεπ 2025 | 08:32

51 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη με συναυλία του Κώστα Μακεδόνα - Απών ο Γ. Παπανδρέου

Στο Ζάππειο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον εορτασμό των 51 χρόνων από την διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου.

"ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ" 03 Σεπ 2025 | 06:40

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει τη ζημιά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Θα επιστραφούν όλα τα κλεμμένα

Δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των πρώτων ελέγχων για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, με τη δέσμευση ότι ο έλεγχος θα συνεχιστεί και τα κλεμμένα θα επιστραφούν.

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 02 Σεπ 2025 | 23:35

Δένδιας: Πάνω από 600 στρατιωτικές κατοικίες στο πρώην στρατόπεδο Ζιάκα στη Θεσσαλονίκη

Ο Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης το πρώην στρατόπεδο Ζιάκα στη Μενεμένη

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 02 Σεπ 2025 | 22:30

"Σκληρό ροκ" Πλεύρης - Ζωής στη Βουλή για ΟΠΕΚΕΠΕ και μεταναστευτικό

Στην ομιλία της, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, είχε κάνει λόγο για αναβίωση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και για προσπάθεια αντιμετάθεσης των αλγεινών συνθηκών που βιώνουν οι πολίτες

Η ΟΜΙΛΙΑ 02 Σεπ 2025 | 20:03

Μητσοτάκης: "Δυνατό Λιμενικό Σώμα σημαίνει δυνατή θαλάσσια άμυνα για όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα"

Στην εκδήλωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την παραλαβή και ένταξη πέντε Ταχύπλοων Περιπολικών Σκαφών στο Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή μίλησε ο πρωθυπουργός

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 02 Σεπ 2025 | 20:00

Χατζηδάκης για τo my1521: "Άμεση επαφή, καλύτερη εξυπηρέτηση για τους φορολογούμενους"

"Έχουμε υποχρέωση να μειώνουμε τους φόρους όσο μπορούμε, αλλά και να εξυπηρετούμε τους φορολογουμένους με τον καλύτερο τρόπο", είπε ο Κ. Χατζηδάκης

«ΘΕΡΜΗ» ΥΠΟΔΟΧΗ 02 Σεπ 2025 | 19:05

Εργαζόμενοι αποδοκίμασαν τον Γεωργιάδη σε νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη: "Υπουργός εμπορίου και κερδοσκοπίας" [βίντεο]

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου "υποδέχτηκαν" με γιουχαΐσματα τον υπουργό Υγείας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 02 Σεπ 2025 | 19:01

Το Υπουργείο Ανάπτυξης απαντάει σε πέντε αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια

Το Υπ. Ανάπτυξης απαντά στο ΠΑΣΟΚ επικαλούμενο στοιχεία της Eurostat που δείχνουν χαμηλότερο αθροιστικό πληθωρισμό στην Ελλάδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ 02 Σεπ 2025 | 19:01

Νέα επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση: Μιλάει πάλι για "βαλκανοποίηση" της χώρας [βίντεο]

Ο πρώην πρωθυπουργός δημοσίευσε τμήμα της ομιλίας του στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, στο οποίο αναφέρεται σ’ αυτό που ο ίδιος ονόμασε "βαλκανοποίηση" της χώρας

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 02 Σεπ 2025 | 17:04

Μαρινάκης: Κλειδωμένο στο 1,5 δισ. το πακέτο της ΔΕΘ - Φοροελαφρύνσεις για το σύνολο της κοινωνίας

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι αυτό το οποίο θα ακουστεί στη ΔΕΘ θα είναι μία γενναία, με βάση τα δημόσια δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας, φορολογική παρέμβαση με μόνιμα χαρακτηριστικά.

ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 02 Σεπ 2025 | 17:04

Στις 24 Νοεμβρίου η δίκη για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων το 2024: Στο εδώλιο η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Στο εδώλιο η πρώην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, και άλλων τριών κατηγορουμένων

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΚΕ 02 Σεπ 2025 | 13:33

Το επικό σαρδάμ του Νίκου Σοφιανού στο δημοτικό συμβούλιο: Μπέρδεψε τις ζαρντινιέρες με τις... ζαρτιέρες [βίντεο]

"…Να βάζετε σε περιπέτεια την Αθήνα, να βάφετε δρόμους και να βάζετε ζαρτιέρες" είπε ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ 02 Σεπ 2025 | 12:42

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για το κόστος διαβίωσης - Η ακρίβεια το σημερινό θέμα

Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αποδομήσει το αφήγημα της ΝΔ, "μιας κυβέρνησης που έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα" όπως αναφέρουν.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 02 Σεπ 2025 | 12:20

Χρυσοχοΐδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελέγχονται 1.036 ΑΦΜ για 22 εκατ. ευρώ - Δεσμεύονται οι περιουσίες τους

Τα αποτελέσματα των ερευνών μετά τις έρευνες για τα ΑΦΜ που πήραν παράνομα χρήματα μέσω επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ παρουσίασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 02 Σεπ 2025 | 11:54

Κεφαλογιάννη για Δούκα: Αντί να αναλάβει τις ευθύνες του για τα γκράφιτι κατά του Ισραήλ, κάνει φτηνή προπαγάνδα

Σκληρή κριτική ασκεί η Ολγα Κφεαλογιάννη στον Χάρη Δούκα, με αφορμή την απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στην επιστολή της από επιστολή της για τα γκραφίτι κατά του Ισραήλ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Σεπ 2025 | 11:47

89η ΔΕΘ: Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί – Το πρόγραμμά τους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει τη λειτουργία της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 02 Σεπ 2025 | 11:37

Χρυσοχοΐδης: Σήμερα οι ανακοινώσεις των ΑΦΜ που πήραν παράνομα χρήματα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τα αποτελέσματα των ερευνών μετά τις έρευνες για ΑΦΜ που πήραν παράνομα χρήματα μέσω επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα παρουσιάσει σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΠΕΚΕΠΕ 02 Σεπ 2025 | 11:31

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρώην αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας πήρε αποζημίωση για ντομάτες που δεν καταστράφηκαν από τον Daniel

Όλο και νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ 02 Σεπ 2025 | 10:56

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Του λείπουν τα φράγκα της εξουσίας - Δεν πιστεύω ότι θα ιδρύσει κόμμα

"Μακάρι να το κάνει, για να φανεί στην ελληνική κοινωνία τι είναι αυτός ο τύπος", είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον Αλέξη Τσίπρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 02 Σεπ 2025 | 10:46

Ανδρουλάκης: Αν θέλουμε πολιτική αλλαγή, πρέπει το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές

"Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε ένα συνολικό πρόγραμμα που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 02 Σεπ 2025 | 10:30

Ο Κασσελάκης ανακοίνωσε την "Πρωτοβουλία για την Ευρωπαϊκή Πρόοδο" - Το μήνυμά του σε διάφορες γλώσσες

"Η Πρωτοβουλία για την Ευρωπαϊκή Πρόοδο γεννήθηκε από μια βαθιά ανάγκη: να ξαναδώσουμε φωνή στους πολίτες της Ευρώπης", αναφέρει μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 02 Σεπ 2025 | 09:48

Αυτοδιοικητικό μέτωπο από Χάρη Δούκα: "Η σιωπή είναι συνενοχή - Ραντεβού το απόγευμα του Σαββάτου στη ΔΕΘ"

"Η κυβέρνηση έχει πάρει έναν επικίνδυνο δρόμο υπονόμευσης του θεσμού και χειραγώγησης των αιρετών", τόνισε ο Χάρης Δούκας.

ΦΟΥΛ ΟΙ "ΜΗΧΑΝΕΣ" 02 Σεπ 2025 | 07:35

ΠΑΣΟΚ: Εβδομάδα "Μαύρης Βίβλου" για τα 6 χρόνια ΝΔ - Κυβερνητικό πρόγραμμα ανακοινώνει ο Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ

Σειρά έχει σήμερα το κόστος διαβίωσης όπου Μ. Αποστολάκη, Γ. Νικητιάδης, Π. Χρηστίδης, Φ. Παρασύρης, Ι. Τσίμαρης ξεδιπλώνουν την Μαύρη Βίβλο στο ιδιωτικό χρέος, την ακρίβεια, τα τιμολόγια του ρεύματος, την υγεία.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 02 Σεπ 2025 | 06:56

Γεραπετρίτης: Θα υπάρξει συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν το επόμενο διάστημα και δεν θα είναι "εθιμοτυπική"

Επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 02 Σεπ 2025 | 06:37

Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει την επιστροφή του - Οι πρώτες αψιμαχίες με Μητσοτάκη

Ο χρόνος που επιλέγει να παρέμβει δεν είναι τυχαίος, με την κυβέρνηση να βρίσκεται δημοσκοπικά σε χαμηλό βαρομετρικό και τη συνεχιζόμενη ακρίβεια να της προκαλεί πλήγματα.

ΚΟΝΤΡΑ 01 Σεπ 2025 | 23:01

Δούκας εναντίον Κεφαλογιάννη για τα γκράφιτι στην Αθήνα: "Ταυτίζεστε με τον πρέσβη του Ισραήλ"

Σε ανάρτησή του το απόγευμα της Δευτέρας ο Χάρης Δούκας καταγγέλλει ότι "Άλλο ένα Υπουργείο συμμετέχει στο κυβερνητικό μέτωπο κατά του δήμου της Αθήνας"

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 01 Σεπ 2025 | 20:35

Σκληρή απάντηση της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ: "Η Μαύρη Βίβλος των ψεμάτων"

Δεν θριαμβολογούμε, όταν οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε υλοποιώντας πλήρως το πρόγραμμά μας, αλλά απαντούμε στην καταστροφολογία και στις ισοπεδωτικές λογικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης", αναφέρει η ΝΔ

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ 01 Σεπ 2025 | 19:06

Συνέντευξη Τύπου ΠΑΣΟΚ: "6 χρόνια ΝΔ - Αποτύχατε - Να η Ελλάδα που παραδίδετε στην ανάπτυξη"

Οι ομιλητές σχολίασαν ότι στο πεδίο της Ανάπτυξης ο τίτλος θα μπορούσε να είναι "μια χαμένη ευκαιρία", καθώς "σπαταλήθηκε ο κόπος του λαού της προηγούμενης δεκαετίας"

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 650 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ 01 Σεπ 2025 | 17:53

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για το πρόγραμμα "Μαριέττα Γιαννάκου"

Μεγάλη αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος "Μαριέττα Γιαννάκου" για την ανακαίνιση και αναβάθμιση των δημόσιων σχολείων

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 01 Σεπ 2025 | 17:53

Μήνυμα Πλεύρη από Ρόδο: "Τα νησιά δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν ποτέ παραπάνω μετανάστες"

Ο Θ. Πλεύρης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, με σκοπό το συντονισμό στον χειρισμό και την αντιμετώπιση του φαινομένου

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 01 Σεπ 2025 | 15:49

Παύλος Μαρινάκης: Ο Τσίπρας έχει κριθεί και ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

"Δεν νομίζω ότι η επιτυχία ή η αποτυχία αυτής της κυβέρνησης εξαρτάται από το ποιον θα έχει αντίπαλο", τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

ΞΙΝΟ 01 Σεπ 2025 | 15:04

Ο Χρήστος Χωμενίδης γράφει για τον Αλέξη Τσίπρα και θυμάται τα "χθεσινά γεμιστά" της μαμάς μας

Για το νέο κόμμα Τσίπρα και την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού γράφει στο Capital ο Χρήστος Χωμενίδης

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ 01 Σεπ 2025 | 14:46

Ο Αδωνις Γεωργιάδης νιώθει σαν τον Αριστείδη τον Δίκαιο- Λίγο πριν τον εξοστρακισμό

Το επεισόδιο με τον Αριστείδη τον Δίκαιο και το παράπονο του Υπουργού Υγείας