Ομάδα Αλήθειας (ΝΔ) & Ρωμανός το παραδέχονται: Fake news ότι ο βιαστής των Πετραλώνων αποφυλακίστηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου

Παραδέχθηκαν η Ομάδα Αλήθειας και ο Ν. Ρωμανός ότι ο κατηγορούμενος για το βιασμό της 50χρονης στα Πετράλωνα δεν είχε αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ο Παρασκευόπουλος για το νόμο του:Κάποιοι που απελευθερώνουμε υποτροπιάζουν

Σε αναδίπλωση οδηγήθηκαν η Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ αλλά και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, μετά τον ισχυρισμό ότι ο βιαστής των Πετραλώνων αποφυλακίστηκε με τον Νόμο Παρασκευόπουλου.

Ωστόσο, ο Ν. Ρωμανός σε ανάρτησή του, στην οποία παραδέχεται τα fake news, επανέρχεται με νέα στοιχεία για τον αριθμό των κρατουμένων που -όπως υποστηρίζει- αποφυλακίστηκαν με τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Είχε προηγηθεί ένα εξώδικο και μια οργισμένη δήλωση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης για τις διαρροές στον Τύπο και την υιοθέτηση από την Ομάδα Αλήθειας του ισχυρισμού ότι ο κατηγορούμενος για το βιασμό της 50χρονης γυναίκας στα Πετράλωνα είχε αποφυλακιστεί με τον νόμο του.

Διαβάστε Επίσης

α φερέφωνα της Νέας Δημοκρατίας επιμένουν να συκοφαντούν και να λερώνουν τη δημοκρατία, εκμεταλλευόμενα τον πόνο και την ανησυχία για τα θύματα των αποτρόπαιων εγκλημάτων στα Γλυκά Νερά και στα Πετράλωνα. Η αλήθεια όμως, ως συνήθως, τους εκθέτει. Ο "Νόμος Παρασκευόπουλου” έχει λήξει αμετάκλητα από τις 28/8/2017", σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός.

"Οι απολύσεις κρατουμένων πάντοτε γίνονται με τη νομοθεσία που εκάστοτε ισχύει. Στην περίπτωση των Πετραλώνων η σχετική απόλυση έγινε το 2020, επί Νέας Δημοκρατίας. Η ευθύνη της τελευταίας για τη συστηματική διασπορά ψευδών είναι ιστορικά πρωτοφανής".

Λίγη ώρα μετά την κοινοποίηση του εξώδικου, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός έγραψε στο Twitter: "Δημοσιεύματα που έκανα repost χθες σχετικά με τον Βούλγαρο βιαστή των Πετραλώνων ήταν ανακριβή. Διευκρινίζω ότι ο συγκεκριμένος δεν ήταν ένας από τους 12.000 που αποφυλακίστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου".

Ομάδα Αλήθειας: Κάναμε λάθος

"Κάναμε λάθος και οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε. Αν δεν το αναγνωρίζαμε, θα ήμασταν ίδιοι με τους άλλους. Δεν είμαστε" αναφέρει η Ομάδα Αλήθειας σε ανάρτησή της.

Νικολαΐδης κατά Ρωμανού

Στην ανάρτηση του Ν. Ρωμανού απάντησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Νικολαΐδης, αναρτώντας έναν πίνακα με τα επίσημα στοιχεία για τους κρατούμενους. Στην ανάρτησή του αναφέρει:

Σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα, την 1/1/2015 οι συνολικοί κρατούμενοι ήταν 11.798 και την 1/1/2019 ήταν 10.654. Αν είναι έτσι τα μαθηματικά σας εκεί στη ΝΔ, δεν απορούμε πως έφτασαν τα χρέη σας στα 340 εκ. ευρώ.

Το εξώδικο του Ν. Παρασκευόπουλου

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ

Αθήνα, 22.6.2021

Του Νικολάου Παρασκευόπουλου, ομ. Καθηγητή Νομικής ΑΠΘ – πρ. Υπουργού,

κατοίκου Θεσσαλονίκης οδός Επταπυργίου 18, 54 633.

ΚΑΤΑ

Του Νικολάου Ρωμανού, Διευθυντή Γραφείου Τύπου Νέας Δημοκρατίας,

κατοίκου Αθηνών, Πειραιώς 62, Μοσχάτο 18346

Στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, την Κυριακή 21.6.2021 αναρτήσατε δήλωσή σας με το ακόλουθο περιεχόμενο "Πετράλωνα: Είχε καταδικαστεί για βιασμό φοιτήτριας ο 35χρονος – Είχε βγει με το νόμο Παρασκευόπουλου", το οποίο συνοδευόταν και από σύνδεσμο που παρέπεμπε σε ενημερωτικό ιστότοπο (σχετικό link https://www.newsit.gr/.../petralona-eixe.../3310194/).

Την ανάρτησή σας με το συγκεκριμένο της περιεχόμενο υποστηρίξατε και στη συνέχεια αναδημοσιεύοντας δηλώσεις τρίτων με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο. Συγκεκριμένα αναπαραγωγή της ανάρτησης της δημοσιογράφου @EvlambiaRevi : "Αποκάλυψη του @ethnos.gr - Το 2020 αποφυλακίστηκε" με την παραπομπή σε σχετικό δημοσίευμα: https://www.ethnos.gr/.../162480_biastis-sta-petralona...).

Επίσης, αναπaαραγάγατε την είδηση από το @eReportaz: "Βιαστής – Πετράλωνα: Είχε βιάσει και αποπειραθεί να σκοτώσει 22χρονη και βγήκε έξω με το νόμο Παρασκευόπουλου" με παραπομπή στο link https://www.ereportaz.gr/viastis-petralona-eiche-viasei.../) και προσθήκη σχετικών hashtag #TOPNEWS #ΕΛΛΑΔΑ.

Εν συνεχεία, ακολούθησε η εκ μέρους σας αναπαραγωγή του tweet της Ομάδας Αλήθειας συνοδευόμενο από την φράση "Από τις περιπτώσεις που παθαίνουν αφωνία οι "ευαίσθητοι" και με παραπομπή σε σχετικό link https://omadaalithias.gr/.../viasmos-sta-petralona-me...).

Συνεχίσατε δε, με την αναπαραγωγή tweet @tomanifesto.gr συνοδευόμενο με τη φράση "Σκέφτομαι ότι αυτό το τέρας που σκότωσε τη σύντροφό του, έπνιξε και κρέμασε το σκυλί της και διέλυσε τη ζωή του παιδιού του πριν αυτή αρχίσει καλά καλά θα πάει φυλακή και θα βγει έξω σε 16 -19 χρόνια" και παραπομπή σε σχετικό link https://tomanifesto.gr/to-egklima-paraskeyopoyloy-syriza/).

Οι αναρτήσεις αυτές είναι απολύτως αναληθείς κατά το περιεχόμενο.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο φερόμενος ως δράστης αποφυλακίστηκε στις 14 Αυγούστου 2020 με το υπ’ αριθμ. 149/13-8-2020 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειδοικών Γρεβενών, "σύμφωνα με τα άρθρα 105-110 προϊσχύσαντος ΠΚ" αφού εξέτισε τέσσερα (4) έτη, πέντε (5) μήνες και ένδεκα (11) ημέρες και του υπολογίστηκαν ευεργετικά 935 ημέρες ("μεροκάματα").Συνεπώς, ΔΕΝ αποφυλακίστηκε με το "νόμο Παρασκευόπουλου" (4322/2015 και στη συνέχεια 4411/2016) ή με οποιονδήποτε ανάλογο αποσυμφορητικό νόμο ΑΛΛΑ με τις κοινές του προϊσχύσαντος Ποινικού Κώδικα για την υφ’ όρον απόλυση, οι οποίες ορίζουν διαφορετικούς χρόνους έκτισης και ισχύουν από το 1996 (Ν.2408/1996).

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο λεγόμενος "νόμος Παρασκευόπουλου" ήταν νόμος προσωρινής διάρκειας, η οποία έληγε όπως ρητά οριζόταν στις 28.8.2017, και ότι παγίως αποκλείεται εφαρμογή νόμου που ορίζει συγκεκριμένη διάρκεια ισχύος του εκτός της διάρκειας αυτής. Αυτός ο ετεροχρονισμός μπορεί να ισχύει ι μόνο για πάγιες ρυθμίσεις, γι’ αυτό ορθά η δικαστική απόφαση εφάρμοσε τον παλαιότερο Ποινικό Κώδικα αντί του ισχύοντος.

Η παραπάνω δήλωσή σας είναι άκρως συκοφαντική για το πρόσωπό μου, το οποίο συνδέετει και με τις παραπάνω δημόσιες αναρτήσεις σας στη συνείδηση των πολιτών με τη διάπραξη στυγερών εγκλημάτων. Η σύνδεση αυτή προκαλεί σε εμένα διαρκώς προβλήματα καθημερινής διαβίωσης και κυκλοφορίας, καθώς συναντώ ανθρώπους, οι οποίοι με αναγνωρίζουν, μου αποδίδουν εγκλήματα και ενίοτε με απειλούν σοβαρά (έχει ασχοληθεί η Αστυνομία). Η προσβολή πολλαπλασιάζεται εξάλλου επειδή αφορά τον υπογράφοντα , πρόσωπο που για πολλές δεκαετίες και από διάφορες θέσεις (καθηγητή Ποινικού Δικαίου, δικηγόρου, Δικαστή σε ανώτατα ειδικά δικαστήρια της χώρας ) υπηρετεί το Δίκαιο.

Επιπλέον, το γεγονός ότι έχετε την ιδιότητα του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας οδηγεί έναν μεγάλο αριθμό εντύπων, ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών μέσων να σας ακολουθούν και να αναπαράγουν τα ψεύδη σας, με αποτέλεσμα αυτά να αναπαράγονται σε όλη τη χώρα.

Η επαφή σας με το κυβερνητικό κόμμα εξάλλου σας παρέχει τη δυνατότητα να γνωρίζετε τα αληθή στοιχεία και επομένως το γεγονός ότι τα ψεύδη σας είναι συκοφαντικά και κακόβουλα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ

Σας καλώ να επανορθώσετε άμεσα αποκαθιστώντας την αλήθεια με γραπτή δήλωσή σας στο ίδιο μέσο με την ιδιότητα του Διευθυντή Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας καθώς και να αποφύγετε στο μέλλον οποιαδήποτε ανάλογη συκοφαντική αναφορά στο πρόσωπό μου, αλλιώς επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε νόμιμο μέσο σε βάρος σας.

Ο ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΔΗΛΩΝ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 26 Ιουλ 2021 | 15:11

Απόλυτη στήριξη Μητσοτάκη στην Κεραμέως για την προσωπική επίθεση που δέχθηκε από τον Φίλη

Ο Πρωθυπουργός κατά το κλείσιμο του υπουργικού συμβουλίου εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του στην πολιτική και προσωπική στην Κεραμέως και μίλησε για τις επιθέσεις που έχουν δεχθεί και άλλες γυναίκες της κυβέρνησης., Μιχαηλίδου, Μενδώνη και Πελώνη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ Ρ/Σ "ΣΤΟ ΝΗΣΙ 99FM" 26 Ιουλ 2021 | 12:58

Τσίπρας: Η κυβέρνηση διαχειρίζεται με πολύ μεγάλη ελαφρότητα μια πολύ σημαντική υγειονομική κρίση

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν από την έναρξη της περιοδείας του στη Λέσβο.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 26 Ιουλ 2021 | 12:29

Μητσοτάκης: Αυξάνεται κατά 2% ο κατώτατος μισθός

Παρά την αντίθετη εισήγηση των εκπροσώπων των επιχειρήσεων, η Κυβέρνηση αποφάσισε για φέτος την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ 26 Ιουλ 2021 | 11:22

ΝΔ: Γιατί, άραγε, δεν θα επισκεφθεί ο κ. Τσίπρας τη Μόρια;

Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την επίσκεψη Τσίπρα στη Λέσβο.

ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ 26 Ιουλ 2021 | 11:18

Στη Μύκονο ο Χρυσοχοϊδης: Στο επίκεντρο η αστυνόμευση

Το θέμα της αστυνόμευσης στη Μύκονο και η περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών είναι στο επίκεντρο της επίσκεψης Χρυσοχοϊδη.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 26 Ιουλ 2021 | 10:35

Γεωργιάδης για Αντετοκούνμπο: Να ζητήσω συγγνώμη επειδή έκανα σαρδάμ; Τώρα μιλάτε σοβαρά; [βίντεο]

Ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε αν αισθάνεται ότι πρέπει να ζητήσει συγγνώμη στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο υπουργός απέδωσε τη φράση του σε σαρδάμ.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ 26 Ιουλ 2021 | 09:15

Κικίλιας: Τον Αύγουστο ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 12 - 15 ετών

Εκκληση προς τους 55 και άνω να εμβολιαστούν απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ενώ τόνισε ότι τον Αύγουστο ανοίγει ο εμβολιασμός για τους 12 - 15 ετών.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ 26 Ιουλ 2021 | 06:27

Ξεκινά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εργαζόμενους στα γηροκομεία: Ολοκληρώνεται έως τις 15 Αυγούστου - Ποιοι ακολουθούν

Επιχείρηση πειθούς για τους ενεμβολίαστους - Ποιοι άλλοι κλάδοι εργαζομένων ακολουθούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 25 Ιουλ 2021 | 19:48

Βασιλικό πραξικόπημα και απόπειρα δολοφονίας του Καραμανλή - Οι αστικοί μύθοι και ποιος προειδοποίησε τον Εθνάρχη

Στο δωδεκάτομο έργο με τα απομνημονεύματά του Κωνσταντίνου Καραμανλή υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες για το σχεδιαζόμενο βασιλικό πραξικόπημα

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ 25 Ιουλ 2021 | 15:33

Σκληρή απάντηση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ και Βαξεβάνη: "Η χυδαιότητά τους ξεπέρασε κάθε όριο"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο γνωστός συκοφάντης κ. Βαξεβάνης συνεχίζουν, όπως κάθε Κυριακή, το γνωστό και αναμενόμενο πλέον πόλεμο λάσπης", τονίζει η ΝΔ.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 25 Ιουλ 2021 | 13:50

Αναστασιάδης: "Δεν θα δεχτώ προαπαιτούμενα για να πάω σε συνομιλίες - Κόκκινη γραμμή οι παράμετροι του ΟΗΕ"

"Στόχος τους είναι τα δύο κράτη. Πού θα κάνουν υποχωρήσεις; Στα στρατεύματα;", αναφέρει ο Νίκος Αναστασιάδης

25 Ιουλ 2021 | 08:09

Προεδρικό Μέγαρο: Τα "πηγαδάκια" και οι συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών στο κιόσκι

Οι εξελίξεις στην πανδημία και τα εθνικά θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων στη δεξίωση για την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ 24 Ιουλ 2021 | 20:44

Σακελλαροπούλου για επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας: "Συμπαράσταση στην Κύπρο, αποφασιστικότητα απέναντι στην Τουρκία"

Με ανάκρουση του εθνικού ύμνου ξεκίνησε η δεξίωση για την 47η επέτειο από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας