Μητσοτάκης: Ας ψηφίσουν τα μέτρα ή ας πάνε σε εκλογές

Τις εκλογές δεν θα τις χάσει το ΣΥΡΙΖΑ, θα τις κερδίσει η ΝΔ είπε μεταξύ άλλων ο Κ. Μητσοτάκης στους βουλευτές του.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μητσοτάκης: Ας ψηφίσουν τα μέτρα ή ας πάνε σε εκλογές

Με αναφορά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι ξεκίνησε την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ, ο πρόεδρος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι Έλληνες στηρίζουν την επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή και παραμένουν προσηλωμένοι στην Ευρώπη, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Η Ευρώπη όμως αντιμετωπίζει κινδύνους και προκλήσεις. Ο ευρωσκεπτικισμός δυνάμωσε και ο λαϊκισμός παραπλάνησε, τα άκρα δυνάμωσαν. Η Ευρώπη θα κληθεί σύντομα να πάρει ιστορικές αποφάσεις για το μέλλον. Στρατηγικός στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από όλο και πιο ισχυρή Ευρώπη. Είμαστε απέναντι στην Ευρώπη του κατακερματισμού και των λαϊκισμών. Η όλο και πιο ενωμένη Ευρώπη είναι η πυξίδα και ο στόχος μας. Η περιθωριοποίηση είναι το σημείο όπου μας φέρνει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Να χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως παράδειγμα χώρας που δεν μπορεί να συμμετέχει στον σκληρό πυρήνα. Η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων είναι πραγματικότητα εδώ και πολύ καιρό. Η Ελλάδα ήταν είναι και θα είναι στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης».

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους βουλευτές του για τον αγώνα που δίνουν: «Η λειτουργία μας είναι πιο αποτελεσματική, θέλω να σας ευχαριστήσω αλλά περιμένω ακόμη περισσότερα. Φθάσαμε μαζί έως εδώ αλλά έχουμε να πάμε πιο μακριά. Όχι για εμάς, για τον κόσμο ο οποίος έχει επιστρέψει στη ΝΔ […] Τις εκλογές δεν θα τις χάσει το ΣΥΡΙΖΑ, θα τις κερδίσει η ΝΔ».

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, «η διακυβέρνηση του τίποτα δεν αποφέρει τίποτα. Η παρέα του κ. Τσίπρα είναι ανίκανη, όταν δεν είναι ψεύτες. Ο λαός θέλει να φύγουν».

Ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα. Είναι πολιτικά ανήθικη αυτή η απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών. Ας ψηφίσουν τα μέτρα ή ας πάνε σε εκλογές. Ο κ. Τσίπρας θέλει την Ελλάδα μια ψευτοαριστερή Μπανανία».

Η κυβέρνηση κανιβαλίζει τη χώρα»

Σαφές και κατηγορηματικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, όσον αφορά τη στάση της ΝΔ στην αξιολόγηση, έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ: «Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση. Ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα, δεν θα γίνουμε κανενός το δεκανίκι. Ας τα ψηφίσουν ή ας πάνε σε εκλογές, το δίλημμα είναι δικό τους, δεν είναι δικό μας».

Ο κ. Μητσοτάκης αποδόμησε την τακτική της κυβέρνησης, λέγοντας ότι μετά το Eurogroup του Φεβρουαρίου «ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου, παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, συμφωνία δεν έχουμε και δεν ξέρουμε πότε θα κλήσει η δεύτερη αξιολόγηση. Δεν έχουμε τίποτε για το χρέος ή για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Δεν έχουμε τίποτα γιατί δεν έχουμε κυβέρνηση. Η κυβέρνηση κανιβαλίζει τον χρόνο, κανιβαλίζει τη χώρα. Τι έχουμε; Έχουμε νέα μέτρα λιτότητας, μείωση του αφορολόγητου και αύξηση των φόρων, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, μείωση του εισοδήματος των οικογενειών. Είναι ανίκανοι και ιδεοληπτικοί όταν δεν είναι ψεύτες. Οι εταίροι ζητούν μέτρα που δεν ήταν στο τραπέζι πριν από μερικούς μήνες».

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Πάνε να στήσουν εκβιασμό άλλων πολιτικών δυνάμεων με την ψήφιση των μέτρων. Τους λέμε ξεκάθαρα ας το ξεχάσουν. Ο λαός θέλει να φύγουν... Όταν ζήτησα εκλογές είχα πει ότι το κόστος παραμονής είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσης. Δυστυχώς, δικαιώθηκα. Ακόμη κι αν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η χώρα θα σέρνεται».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «πρέπει να κοπεί κάθε συζήτηση για το grexit» και ότι «δίνουμε μάχη να μειωθούν τα πλεονάσματα». Επίσης, περιγράφοντας το πρόγραμμά του επεσήμανε: «Χρειάζεται μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Χρειάζεται γεναία μείωση των κόκκινων δανείων. Χρειάζονται μεγάλες αλλαγές στο κράτος, χρειάζεται πραγματική επανάσταση, με μείωση της γραφειοκρατίας, με αξιολόγηση και αξιοποίηση του δυναμικού στο Δημόσιο, με επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης. Ίσως η πιο σημαντική μεταρρύθμιση είναι στην παιδεία. Χρειάζεται, επίσης, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και πρακτικές που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας».

Ο κ. Μητσοτάκης δικαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς, τους δύο πρώην πρωθυπουργούς της ΝΔ που βρίσκονταν στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας: «Η ΝΔ, διαχρονικά, είναι δύναμη σταθερότητας. Το 2009 είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ήταν μπροστά, έγκυρα και έγκαιρα. Το 2014 μία κυβέρνηση της ΝΔ ήταν έτοιμη να βγάλει τη χώρα από την κρίση, αλλά το 2015 επικράτησαν οι δυνάμεις του λαϊκισμού».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε: «Εκλογές θα έχουμε και στην Ελλάδα και θα τις κερδίσουμε».

Τι ανέφερε νωρίτερα το ρεπορτάζ του theTOC:

Σταθερά στη γραμμή ότι «όλα τα σενάρια είναι ανοικτά και άρα και αυτό των πρόωρων εκλογών» εξακολουθεί και κινείται η Νέα Δημοκρατία, η ηγεσία της οποίας επιχειρεί την αποκωδικοποίηση των κινήσεων του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ παρατηρεί με προσοχή την ένταση στο εσωτερικό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εκλογές είναι στο σχεδιασμό του και κανείς δεν μπορεί να τις αποκλείσει» λένε στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Ν.Δ. να συνεχίζει και ο ίδιος τις περιοδείες του και να προβάλλει με ένταση το αίτημα για εκλογές, ενώ ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό.

«Κάλπες θα στηθούν στη χώρα για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2019 και θα είναι οι κάλπες των ευρωεκλογών, των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019 λέει ο Τσίπρας, αλλά αυτό δεν θα ισχύσει» τονίζουν από την ηγετική ομάδα της Ν.Δ.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι η αξία αυτής της υπόσχεσης του Αλ. Τσίπρα συγκρίνεται προφανώς μόνο με αντίστοιχες δηλώσεις που έκανε ο ίδιος και όλα τα στελέχη της κυβέρνησής του στο παρελθόν.

«Το πρώτο εξάμηνο του 2015 απέκλειε να κάνει δημοψήφισμα. Έκανε. Το Καλοκαίρι του 2015 – όταν η αντιπολίτευση έβαλε πλάτη για να μην τινάξει ο κ. Τσίπρας τη χώρα στον αέρα – έλεγε ότι δεν θα κάνει εκλογές. Έκανε» τονίζουν στενοί συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη.

Επίσης, από την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. εκπέμπεται το μήνυμα ότι «όση αξία είχαν εκείνες οι υποσχέσεις του, άλλο τόσο έχουν και οι τωρινές»και συμπληρώνουν, δίνοντας και το στίγμα ότι πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές: «Ο κ. Τσίπρας θα κάνει εκλογές πολύ νωρίτερα από το Φθινόπωρο του 2019. Και αυτό είναι το μόνο αισιόδοξο ψέμα του κ. Τσίπρα. Γιατί όσο νωρίτερα απομακρυνθεί αυτή η ανίκανη Κυβέρνηση τόσο καλύτερα για τον τόπο».

Σύμφωνα με κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. ο Αλ. Τσίπρας παραμένει απαράλλαχτος και η μόνη διαφορά είναι ότι παλιά έλεγε ψέματα για να κερδίσει τις εκλογές, ενώ τώρα για να γαντζωθεί στην καρέκλα του όσο περισσότερο γίνεται. «Αλλά κανείς πλέον δεν τον πιστεύει…» υποστηρίζει στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. και υπογραμμίζει την μόνη διέξοδο για τον τόπο που είναι η «πολιτική αλλαγή» μέσω εκλογών.

Πώς αναλύουν τις δημοσκοπήσεις στην Πειραιώς

Στις συσκέψεις των τελευταίων ημερών στην Πειραιώς έχουν αναλυθεί διεξοδικά όλες οι δημοσκοπήσεις και τονίζονται τα εξής στοιχεία: Απογοητευμένοι 9 στους 10 Έλληνες και η διαφορά για Νέα Δημοκρατία έναντι ΣΥΡΙΖΑ και για Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι Αλέξη Τσίπρα είναι διψήφια.

Μάλιστα στέκονται ιδιαίτερα στο στοιχείο ότι το 90% σχεδόν των πολιτών δηλώνουν απογοητευμένοι από την οικονομική κατάσταση και απαισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας, ενώ σημειώνουν πως οι λέξεις «οργή», «φόβος» και «ντροπή» κυριαρχούν εκφράζοντας τα συναισθήματα του 92,5% των Ελλήνων για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Αυτά τα στοιχεία προβλήθηκαν και σε χθεσινή ενημερωτική συνάντηση στελεχών από τον επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας Τάκη Θεοδωρικάκο.

Κύκλοι της Πειραιώς εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα περιθώριο αντεπίθεσης, παρά τα ράλι εξαγγελλιών προεκλογικού χαρακτήρα στο οποίο επιδίδεται ο πρωθυπουργός το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα επικαλούνται και τις τελευταίες μετρήσεις για να ενισχύσουν το επιχείρημά τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να ανακάμψει από την κυβερνητική φθορά και να κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές και σημειώνουν ότι το ξεκάθαρο, πλέον, προβάδισμα της Ν.Δ. παγιώνεται, κάτι το οποίο είναι εμφανές και στην παράσταση νίκης, όπου η αξιωματική αντιπολίτευση καταγράφει συντριπτική διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το κλίμα, στην οδό Πειραιώς θεωρούν ότι η Συμφωνία Αλήθειας, που προτείνει στον ελληνικό λαό ο Κυρ. Μητσοτάκης, απευθύνεται σε διαρκώς αυξανόμενο ακροατήριο και κεφαλαιοποιείται καθημερινά στην πρόθεση ψήφου.
Ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία σκέψη, ούτε συζήτηση σε επίπεδο σεναριολογίας, για συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, ενώ παράλληλα αποκλείουν οποιαδήποτε συμβολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην έγκριση νέων μέτρων, ακόμη κι αν η κυβέρνηση – επικαλούμενη ότι εκτείνονται πέραν του 2018 – ζητήσει να εγκριθούν με την ειδική πλειοψηφία των 180 βουλευτών.

«Αν ο πρωθυπουργός νομίζει ότι δεν έχει την απαραίτητη πλειοψηφία στη Βουλή για να περάσει τα οποιαδήποτε μέτρα, τότε θα πρέπει «να προχωρήσει στα δέοντα» λέμε και συμπληρώνουν: σε διαφορετική περίπτωςη ας κάνει εκλογές.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ 07 Ιουλ 2020 | 16:32

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου - Ανάγκη να "κλείσει" το πακέτο στήριξης στην επόμενη Σύνοδο

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρχει το πόρισμα της επιτροπής Πισσαρίδη.

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 07 Ιουλ 2020 | 12:54

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης Ν.Δ - Ο απολογισμός σε 42 σελίδες [βίντεο]

"Λίγοι θα περίμεναν πως μέσα από πρωτοφανείς περιπέτειες θα χτίζαμε και πάλι την εθνική μας αυτοπεποίθηση" αναφέρει ο πρωθυπουργός.

ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ 07 Ιουλ 2020 | 12:36

Ο Μίλτος Κύρκος διορίστηκε υπάλληλος στο γραφείο του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου

Ο γιος του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς προσλήφθηκε από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, μετά από 5ετή θητεία στην Ευρωβουλή.

«ΦΩΤΙΑ» ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ 07 Ιουλ 2020 | 12:12

Μητσοτάκης: Μονόδρομος η αποπομπή Παππά, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν δίνει εξηγήσεις ο Τσίπρας

"Ο κ. Τσίπρας δεν δίνει επαρκείς εξηγήσεις για το στενότερο συνεργάτη του" είπε ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ 07 Ιουλ 2020 | 11:17

Μητσοτάκης για πρόωρες εκλογές: Θα ήταν πολιτικά ανέντιμο - Για ανασχηματισμό: "Δεν είναι της στιγμής, θα το μάθετε από μένα"

Ο πρωθυπουργός είπε για τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν: "Η επικοινωνία είχε διακοπεί, αλλά όχι με δίκη μου υπαιτιότητα".

ΕΝΑΣ ΘΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 07 Ιουλ 2020 | 10:13

Handelsblatt: Οι Έλληνες βάζουν καλό βαθμό στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναν χρόνο μετά την εκλογή του

"Μέχρι στιγμής ο 52χρονος έχει ανταποκριθεί στις προκλήσεις" αναφέρει η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt.

06 Ιουλ 2020 | 19:47

Μητσοτάκης για τους τρεις νέους σταθμούς μετρό: "Το είπαμε, το κάναμε, προτιμούμε να μιλάνε τα έργα μας"

Ομιλία απηύθυνε ο πρωθυπουργός σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε για τα εγκαίνια στον νέο σταθμό "Νίκαια"

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 06 Ιουλ 2020 | 18:40

Πολιτικός "σεισμός" μετά τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα για Παππά, "White Porscha" και τα τρία εκατ. ευρώ

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανταλλάσσουν εκ νέου "πυρά" μετά τον σάλο από τη μήνυση Καλογρίτσα

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 06 Ιουλ 2020 | 17:37

Σπύρος Παπαδόπουλος: Αποκάλυψη - Γιατί τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 10 το βράδυ

Ο ηθοποιός και παρουσιαστής μίλησε για τον λόγο που μίλησε στο τηλέφωνο με τον πρωθυπουργό - Δεν ήταν για το τηλεοπτικό σποτ "Μένουμε Σπίτι"

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 06 Ιουλ 2020 | 17:37

ΝΔ για τα τρία εκατ. Καλογρίτσα: Ποια είναι η "White Porsca" από την οποία ξεκινούσαν όλα; Απαντήσεις από Τσίπρα

"Ποια είναι η "άμωμη ύπαρξη" από την οποία ξεκινούσαν όλα; Ποιος κρύβεται πίσω από αυτό τον κωδικό;", αναρωτιέται η Νέα Δημοκρατία.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 06 Ιουλ 2020 | 13:38

Πέτσας για τον ένα χρόνο κυβέρνησης ΝΔ: "Σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα"

"Παρότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές κατορθώσαμε πολλά" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ 06 Ιουλ 2020 | 09:28

Στην αντεπίθεση ο Καλογρίτσας: Προχωρά σε μηνύσεις για το "White House – γκέιτ"

Η εντολή στους δικηγόρους του είναι να ασκηθεί άμεσα.

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 06 Ιουλ 2020 | 07:25

Σάλος μετά τις νέες αποκαλύψεις: Ο Καλογρίτσας, ο Νίκος Παππάς, τα 3 εκ. ευρώ και το "μαγαζί" που έγινε "White House"

Ο εκνευρισμός είναι διάχυτος στην Κουμουνδούρου κυρίως για τον Νίκο Παππά, ο οποίος εμπλέκεται τόσο στην υπόθεση Μιωνή και τα ηχητικά ντοκουμέντα, όσο και για τα όσα ανέφερε ο Χρήστος Καλογρίτσας.