Ονομαστική ψηφοφορία για το γήπεδο της ΑΕΚ ζήτησε η ΝΔ

Δεκτό επί της αρχής το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας, που συμπεριλαμβάνει και τα άρθρα για την Αγιά-Σοφιά. Σήμερα η τελική ψηφοφορία. Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

onomastiki-psifoforia-gia-to-gipedo-tis-aek-zitise-i-nd
SHARE THIS
0
SHARES

Εν μέσω ένταση, ψηφίστηκε επί της αρχής το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας, όπου συμπεριλαμβάνει και τα άρθρα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Η ΝΔ απαντώντας στο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην κατάθεση αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας για το γήπεδο της ΑΕΚ

Η ΝΔ απαντώντας στο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Αδωνι Γεωργιαδή, αλλά και του Κοινοβουλευτικού της Εκπροσώπου, Κώστα Καραγκούνη, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην κατάθεση αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας σύμφωνα με το άρθρο 72 του κανονισμού της Βουλής για το γήπεδο της ΑΕΚ.

«Αύριο θα πρέπει να απαντήσει οι ΣΥΡΙΖΑ, όχι αν είναι με την ΑΕΚ, γιατί σήμερα όλοι είμαστε με την ΑΕΚ, αλλά αν είναι με την ανάπτυξη, την αναβάθμιση και την πρόοδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Τέρμα πια το κρυφτούλι για το ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα χωρίς δικαιολογίες και υπεκφυγές», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.

Η δεύτερη -και τελευταία- συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί (10:00), οπότε και το νομοσχέδιο θα τεθεί σε ψηφοφορία.

Αποσύρθηκε το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Θεσσαλονίκης

Να σημειωθεί ότι από το νομοσχέδιο αποσύρθηκε τελικά το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης εξέφρασε τη λύπη του επειδή αναγκάστηκε - όπως είπε – να αποσύρει το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης μετά από αίτημα του εισηγητή της ΝΔ, τονίζοντας ότι παρότι διαφωνεί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς αφού δεν εξασφαλίζεται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο αρμόδιος υπουργός αφού κατέθεσε επιστολές και έγγραφα φορέων που συμφωνούσαν με το Ρυθμιστικό της Θεσσαλονίκης (μεταξύ αυτών και του δήμαρχου Γιάννη Μπουτάρη, μελετητών, καθηγητών κ.α.) κι όσων διαφώνησαν (όπως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης) δήλωσε ότι θα βοηθήσει ώστε να γίνουν οι βελτιώσεις που ζητούν οι βουλευτές της ΝΔ για να ανακαταταχθεί και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο το Φθινόπωρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook