Οπλοφορούσε και στην κυπριακή Βουλή ο Σαββίδης; - Εξηγήσεις ζητά το ΑΚΕΛ

Εξηγήσεις για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στην τελετή εγκατάστασης του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, στη Βουλή, στις 28 Φεβρουαρίου, ζήτησε σήμερα το ΑΚΕΛ

oploforouse-kai-stin-kupriaki-bouli-o-sabbidis---eksigiseis-zita-to-akel
SHARE THIS
0
SHARES

Εξηγήσεις για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στην τελετή εγκατάστασης του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, στη Βουλή, στις 28 Φεβρουαρίου, ζήτησε σήμερα το ΑΚΕΛ, μετά τα επεισόδια με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, βουλευτής Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας στο ΡΙΚ, τόνισε πως «το πρωτόκολλο της Βουλής ήταν πολύ αυστηρό εκείνη την ημέρα και έμειναν εκτός τελετής πολλά πρόσωπα. Είναι άξιον απορίας πώς προσκλήθηκε στην τελετή ο Ιβάν Σαββίδης και βρέθηκε και δίπλα από τον προκαθήμενο της Εκκλησίας».

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ είπε ότι «δεν μπορεί να σηκώνει κάποιος ένα τηλέφωνο και να εξασφαλίζει την παρουσία του σε μια τόσο σημαντική τελετή. Η Βουλή των Αντιπροσώπων καλείται να διευκρινίσει ποιος τηλεφώνησε για να εξασφαλίσει θέση στον Ιβάν Σαββίδη».

Ερώτημα παραμένει εάν ο Ιβάν Σαββίδης οπλοφορούσε και κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο. Μάλιστα έχουν υποβληθεί ερωτήσεις προς την Αστυνομία για το αν πέρασε από την αψίδα ασφαλείας πριν εισέλθει στην κυπριακή Βουλή στις 28 Φεβρουαρίου. Εκεί ο επιχειρηματίας κάθισε δίπλα στον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου Κώστα Κληρίδη. Σύμφωνα με τον «Πολίτη» η Φρουρά της Βουλής διαβεβαιώνει ότι ο κ. Σαββίδης πέρασε από την αψίδα ελέγχου και ότι δεν οπλοφορούσε όταν μπήκε στο Κυπριακό κοινοβούλιο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook