Follow us

Στη ΓΑΔΑ ο Σαράφης: Καταθέτει με αλλοιωμένη φωνή - Δεν θα τον βλέπουν τα μέλη της προανακριτικής

Σε εξέλιξη οι πολυαναμενόμενες καταθέσεις

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πώς εξαφανίστηκαν οι μάρτυρες «Σαράφης» και «Κελέση»


Με ηχητικά μόνο μέσα και αλλοίωση της φωνής γίνεται η εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία "Μάξιμος Σαράφης".

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα υπάρχει σύστημα αναμετάδοσης της εικόνας κατά τη διάρκεια της εξέτασής του, ενώ έχει απαγορευτεί και η χρήση κινητού από τον μάρτυρα. Ο προστατευόμενος μάρτυρας βρίσκεται στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ και στον 14ο τα μέλη της Προκαταρκτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Τι ανέφερε νωρίτερα το ρεπορτάζ

Με στόχο να διερευνήσουν την αξιοπιστία των προστατευομένων μαρτύρων "Μάξιμου Σαράφη" και "Αικατερίνης Κελέση" αλλά και το σύννομο της υπαγωγής τους στο πρόγραμμα προστασίας, προσέρχονται σήμερα στη ΓΑΔΑ η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής. Από την άλλη, καθώς οι πολυάριθμες επαναλαμβανόμενες καταθέσεις τους στην Εισαγγελία Διαφθοράς περιελάμβαναν μία "καταιγίδα" περιστατικών δωροδοκίας πολιτικών προσώπων, προκειμένου η Novartis να εξασφαλίζει προνομιακή μεταχείριση, είναι βέβαιο ότι και αυτά τα περιστατικά θα απασχολήσουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την επικείμενη εξέτασή τους, ιδίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, άλλωστε, έχει δηλώσει από την αρχή της συγκρότησης της ειδικής επιτροπής ότι πρέπει να φωτιστούν όλες οι πλευρές του σκανδάλου Novartis.

Η απόφαση της, πλειοψηφίας της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης είναι πως στη ΓΑΔΑ θα μεταβούν ο πρόεδρος, Γιάννης Μπούγας και ένας βουλευτής από κάθε κόμμα που μετέχει στην επιτροπή (σ.σ. το ΚΚΕ έχει αποχωρήσει. Το ΜέΡα25 δεν μετείχε από την αρχή στην επιτροπή). Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν, ωστόσο, σήμερα να συμμετέχουν και άλλοι βουλευτές-μέλη της επιτροπής στην εξέταση.

Ο τρόπος εξέτασης

Με απόφαση της πλειοψηφίας, το κλιμάκιο της ειδικής επιτροπής θα ζητήσει από τον αστυνομικό που είναι αρμόδιος για τη φύλαξη του κάθε προστατευόμενου μάρτυρα να ελέγχει να μην έχει επικοινωνία με το κινητό του ο μάρτυρας, κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Θα μπορεί να έχει, όμως, μαζί του έγγραφα που κρίνει ότι είναι χρήσιμα για τις απαντήσεις του.

Καθώς η διαδικασία της εξέτασης "είναι μία δυναμική διαδικασία", δεν αποκλείεται να ζητηθεί κατ' αντιπαράσταση εξέταση των δύο προστατευομένων μαρτύρων ή και εξέτασή τους κατ' αντιπαράσταση με άλλα πρόσωπα. Για κάτι τέτοιο δεν έχει ληφθεί απόφαση από την επιτροπή. Δεν αποκλείεται, όμως, να τεθεί ένα τέτοιο θέμα, αφού ολοκληρωθεί η εξέτασή τους από το κλιμάκιο που θα πάρει μέρος στην εξέταση.

Το κλιμάκιο της προκαταρκτικής επιτροπής θα μεταβεί στον 13ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου βρίσκεται ο χώρος με τα κατάλληλα τεχνικά μέσα. Οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες, όμως, θα βρίσκονται σε άλλη αίθουσα, πιθανώς σε άλλον όροφο από εκείνον που θα βρίσκονται οι βουλευτές της ειδικής επιτροπής. Στην αίθουσα που θα βρίσκονται οι βουλευτές υπάρχει οθόνη, η οποία όμως ακόμη και αν μεταδίδει, αυτό θα γίνεται τεχνικά, με αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους (σ.σ. παράσιτα) και αλλοίωση της φωνής τους. Οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες θα πάνε στη ΓΑΔΑ με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Αντιπαράθεση για τον τρόπο εξέτασης

Το ΚΚΕ αποχώρησε από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης διότι "δεν νομιμοποιεί τις κουκούλες".

Στη συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, που συζήτησε νωρίτερα το πρωί την επικείμενη εξέταση στη ΓΑΔΑ και διαδικαστικά ζητήματα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να διευρυνθεί το κλιμάκιο που θα μεταβεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Η απόφαση που είχε ληφθεί τις προηγούμενες ημέρες όριζε ότι στη ΓΑΔΑ θα μεταβεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Γιάννης Μπούγας και ο εισηγητής κάθε κόμματος που μετέχει στην επιτροπή.

"Εξαιτίας της πλειοψηφίας, η επιτροπή έγινε ρεντίκολο στην Ελλάδα και την Ευρώπη", σχολίασε με την έναρξη της συνεδρίασης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, αναφερόμενος στην απάντηση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν γνώμη στον τρόπο εξέτασής τους. Οι βουλευτές Γιάννης Ραγκούσης και Γιάννης Γκιόλας πρότειναν να πάει το σύνολο των μελών της επιτροπής στη ΓΑΔΑ για την εξέταση των "Μάξιμου Σαράφη" και "Αικατερίνης Κελέση".

"Είχαμε ψηφίσει οι μάρτυρες να εξετασθούν κατά τον ίδιο τρόπο με εκείνον που εξέτασε ο αντεισαγγελέας Σοφουλάκης. Η πλειοψηφία, ωστόσο, θεωρεί απολύτως σεβαστές τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης", σημείωσε ο εισηγητής της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης και πρόσθεσε: "Από τη στιγμή που ο κ. Μπρακουμάτσος μάς λέει να λάβουμε υπόψη την επιθυμία των μαρτύρων, οφείλουμε να σεβστούμε αυτήν τη θέση. Το μείζον είναι η εξέταση των μαρτύρων. Ωστόσο προτείνουμε, οι μάρτυρες να μην έχουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο ή έγγραφα".

"Διαφωνούμε στο να μην έχουν μαζί τους υλικό. Προφανώς θα έχουν μαζί τους κινητό και έγγραφα. Εκεί μπορεί να έχουν το αρχείο τους. Είναι δυνατόν να τους στερήσουμε το αρχείο τους;", τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας.

"Εμείς επιμένουμε στην αποκάλυψη της αλήθειας. Να εξετασθούν οι μάρτυρες για τη διαλεύκανση της αλήθειας", επισήμανε ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου.

"Αν ο κ. Λάππας θέλει να λάβει τον λόγο ως προστάτης των κουκουλοφόρων, ας το κάνει", σχολίασε ο αντιπρόεδρος της επιτροπής, Βασίλης Υψηλάντης.

Ενώ, όμως, η πολυπόθητη εξέταση των "Μάξιμου Σαράφη" και "Αικατερίνης Κελέση" προσδιορίστηκε για σήμερα, η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης τελεί σε αναμονή των απαντήσεων του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, για το αν οι προστατευόμενοι μάρτυρες "Μάξιμος Σαράφης" και "Αικατερίνη Κελέση" πρέπει να παραμένουν σε καθεστώς μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος και αν πρέπει να εξακολουθήσουν να είναι προστατευόμενοι μάρτυρες. Στο διάβημα που είχε κάνει η προκαταρκτική επιτροπή στον Άρειο Πάγο, αυτό ήταν ένα από τα ερωτήματα, για τα οποία ζητούσε απαντήσεις. Ζητούσε, δηλαδή, να εξεταστεί το ενδεχόμενο οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες να είναι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis και σε μία τέτοια περίπτωση αν θα πρέπει να παραμένουν σε καθεστώς μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος. Η απάντηση από τον Άρειο Πάγο δεν έχει διαβιβαστεί, ωστόσο, μέχρι αυτήν την ώρα.

Η μόνη απάντηση που έχει στα χέρια της η επιτροπή είναι αυτή που ορίζει ότι για τον τρόπο εξέτασης έχουν γνώμη οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Μία απάντηση που διέψευσε τις προσδοκίες όσων τόνιζαν, τις προηγούμενες ημέρες, ότι οι "Μάξιμος Σαράφης" και "Αικατερίνη Κελέση" πρέπει να καταθέσουν, χωρίς "κουκούλες", διότι "οι προστατευόμενοι μάρτυρες κινδυνεύουν από το οργανωμένο έγκλημα και τον υπόκοσμο και όχι από τους βουλευτές και τη Βουλή".

Επίσης, οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής επέμειναν ότι πρέπει η εισαγγελέας Διαφθοράς να αποστείλει στην ειδική επιτροπή το σύνολο των εγγράφων, ιδίως κρίσιμα έγγραφα της αλληλογραφίας με το FBI. Προς τούτου αποφασίστηκε να επαναδιατυπωθεί το αίτημα προς την εισαγγελέα Διαφθοράς, με αιχμή έγγραφα που είναι κρίσιμα να έχει στη διάθεσή της η επιτροπή πριν την εξέταση των δύο μαρτύρων, οι οποίοι στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς έχουν καταθέσει πάνω από δέκα φορές.

Αποχώρηση ΚΚΕ

Αποχωρεί από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης το ΚΚΕ, διότι "δεν νομιμοποιεί τις κουκούλες". Όπως ανέφερε ο εισηγητής, Νίκος Καραθανασόπουλος, το ΚΚΕ θα επανεξετάσει τη στάση του αν αλλάξουν τα δεδομένα, δηλαδή αν αρθεί το καθεστώς προστασίας.

"Το ΚΚΕ, από την αρχή, συμμετείχε ανελλιπώς στις εργασίες της επιτροπής και με την υπεύθυνη στάση του στις παρεμβάσεις και τις ερωτήσεις προς τους μάρτυρες, επεδίωξε την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και του σκανδάλου Novartis. Από την αρχή ανέδειξε την ανάγκη να εξετασθούν όλα τα στοιχεία και οι μάρτυρες, ιδίως οι ανώνυμοι, οι λεγόμενοι "προστατευόμενοι", που είναι πλέον ουσιώδεις μάρτυρες της υπόθεσης. Να εξετασθούν χωρίς κουκούλα, με τη φυσική τους παρουσία, χωρίς αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους και με πλήρη γνωστοποίηση των στοιχείων τους", υπογραμμίζει η ΚΟ του ΚΚΕ και συμπληρώνει: "Τόσο με ευθύνη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ όσο και με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, οι μάρτυρες αυτοί θα εξετασθούν κάτω από συνθήκες που δεν επιτρέπουν την ουσιαστική εξέτασή τους, δηλαδή χωρίς τη φυσική τους παρουσία, με αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους και χωρίς γνωστοποίηση των στοιχείων τους".

"Η στάση της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν συμβάλλει αλλά παρεμποδίζει την περαιτέρω ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και κουκουλώνει τα παιχνίδια που παίχθηκαν με το σκάνδαλο Novartis", καταγγέλλει το ΚΚΕ και τονίζει: "Το ΚΚΕ δεν μπορεί να νομιμοποιήσει αυτές τις διαδικασίες που αντικειμενικά παρεμποδίζουν τη διερεύνηση της υπόθεσης και αποχωρεί από τις λειτουργίες της Επιτροπής. Μια στάση που θα επανεξετάσουμε αν αλλάξουν τα δεδομένα. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του".

"Μάξιμος Σαράφης"

Ο "Μάξιμος Σαράφης" έχει ονομάσει πολιτικά πρόσωπα και υπηρεσιακούς παράγοντες στον χώρο της υγείας ότι έλαβαν χρήματα για να εξασφαλίζουν προνομιακή μεταχείριση. Ιδιαίτερα έχει περιγράψει τον κύκλο των παράνομων πληρωμών με εταιρείες-οχήματα, μέσω των οποίων ξεπλένονταν χρήματα για να φθάσουν στους τελικούς αποδέκτες, κρατικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Έχει εμπλέξει τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά. Ο "Μάξιμος Σαράφης" έχει αναφερθεί στο Hararvd Project, μέσω του οποίου η Novartis επεδίωκε να της καταβληθούν ληξιπρόθεσμα χρέη και να κυκλοφορήσει στην αγορά νέα φαρμακευτικά προϊόντα.

"Αικατερίνη Κελέση"

Η "Αικατερίνη Κελέση", με όσα κατέθεσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, εμφανίζεται ως ένα πρόσωπο πολύ κοντά στον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis Hellas, Κωνσταντίνο Φρουζή. Είναι το πρόσωπο που έβαλε στο κάδρο δύο πρώην πρωθυπουργούς και πολλούς πρώην υπουργούς, τους εμφανίζει δωροδοκούμενους αλλά δεν εξηγεί την πηγή γνώσης των περιστατικών που παραθέτει στις καταθέσεις της.

Έχει καταθέσει για τις μίζες ότι "προέρχονταν από τον λογαριασμό της εταιρείας όπου είχε δικαίωμα υπογραφής ο τότε αντιπρόεδρός της, όπου αφού τα ξέπλενε με διάφορους τρόπους, τα παρέδιδε σε δεσμίδες χαρτονομισμάτων με πορτοκαλί ταινίες, όπου ήταν τυπωμένα τα ποσά, σε φακέλους κίτρινους και μέσα σε βαλίτσες τύπου τρόλεϊ. Ο κ. Φρουζής είχε πάντα στη διάθεσή του μεγάλα χρηματικά ποσά πριν τις συναντήσεις του με πολιτικούς και λοιπούς αξιωματούχους από τον χώρο του φαρμάκου, τα οποία πάντα μετέφερε μαζί του στις συναντήσεις αυτές και προφανώς τα παρέδιδε".

Ουδεμία φορά ήταν η ίδια αυτόπτης μάρτυρας όσων περιγράφει ενώπιον των εισαγγελέων ενώ σε κάποια σημεία επικαλείται "διαδόσεις" ή "εκτιμήσεις" που είχαν περιέλθει σε γνώσης της.

Σε βάρος των δύο προστατευομένων μαρτύρων έχει στραφεί και ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας, Νικόλαος Μανιαδάκης, ο οποίος μάλιστα έχει καταθέσει ότι "συνέπεσε" μαζί τους στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Οι καταγγελίες του εμπλέκουν άλλο στέλεχος της Novartis, που πιθανολογείται ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας στον κύκλο ξεπλύματος χρήματος που κατευθύνθηκε σε μίζες.

Όμως, σε βάρος των προστατευομένων μαρτύρων έχουν στραφεί και τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ο "Μάξιμος Σαράφης" και η "Αικατερίνη Κελέση" έχουν ονομάσει στις καταθέσεις που είχαν δώσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Αντ. Σαμαράς: Στημένοι ψευδομάρτυρες

"Στις 12.1.2018 εμφανίζεται ο "Μάξιμος Σαράφης", όπου πέραν των άλλων επαναλαμβάνει τα περί δήθεν χρηματισμού πρώην υπουργών. Το πρωτοφανές στην περίπτωση αυτή είναι ότι το κύριο τμήμα της κατάθεσης του εν λόγω μάρτυρα, φαίνεται να έχει γραφτεί σε άλλον υπολογιστή και με άλλη γραμματοσειρά από αυτή που χρησιμοποιούσαν οι χειριζόμενοι την υπόθεση εισαγγελείς και να εντάχθηκε εκ των υστέρων με αντιγραφή και μεταφορά (copy - paste) στο επίσημο σώμα της!!!", σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη μηνυτήρια αναφορά του.

Συνολικά, ο κ. Σαμαράς έχει δηλώσει ότι "η κατασκευή είναι παιδαριώδης: Δεν είναι μόνο το πόσο χοντροκομμένη προσπάθεια γίνεται να συνδεθεί μία ιστορία που από μόνη της είναι πέρα και από εξωφρενική, όπως τα δήθεν πολύχρωμα χαρτονομίσματα, ο χώρος στάθμευσης στο πρωθυπουργικό μέγαρο, το ύποπτο ραντεβού που κλείνεται μέρα - μεσημέρι, μια θεωρία συνωμοσίας που εξυφαίνεται επί του μόνου γεγονότος ότι υφίστατο πρόγραμμα της μητρικής εταιρείας υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου, του οποίου είμαι απόφοιτος. Είναι κυρίως το ότι οι μάρτυρες προφανώς δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα και παρουσιάζουν μυθεύματα που δεν μπορούν εν τέλει να πείσουν ούτε μικρά παιδιά".

"Οι μαρτυρίες αυτές σαφέστατα δεν είναι αθώες. Είναι μέρος του εγκληματικού σχεδίου του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και των δολοπλόκων συνεργατών του, προκειμένου να κατασκευασθεί ένα προαναγγελθέν σκάνδαλο, σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, για να εμφανισθούν οι ίδιοι ως δήθεν "σταυροφόροι της κάθαρσης". Οι καταθέσεις είναι ψευδείς και παράνομες. Ενορχηστρωτές όλης αυτής της σκευωρίας, πίσω από τους μάρτυρες που κακώς και παρανόμως προστατεύονται, είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο δεύτερος εγκαλούμενος Δ. Παπαγγελόπουλος", έχει πει ο κ. Σαμαράς και έχει χαρακτηρίσει "στημένους ψευδομάρτυρες" τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Φαγητό μιας άλλης εποχής στο Κουκάκι: Η νεο-ταβέρνα που αξίζει της προσοχής σου

Με νοσταλγική διάθεση και σε ένα θεατρικό σκηνικό, δοκιμάζεις πιάτα με μνήμη και οικειότητα.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 19 Νοε 2025 | 15:22

Δίκη Novartis: "Θα πάω την υπόθεση μέχρι το τέλος" λέει ο Ανδρέας Λοβέρδος για τους προστατευόμενους μάρτυρες

"Οι άνθρωποι αυτοί, οι σκόπιμοι ψευδομάρτυρες, να καταδικαστούν" δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος εξερχόμενος των δικαστηρίων για την υπόθεση Novartis

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 18 Νοε 2025 | 17:41

Δίκη Novartis: "Δεστεμπασίδης και Μαραγγέλη είπαν ψέματα και το ήξεραν" κατέθεσε η σύζυγος του Γ.Στουρνάρα

Όσα κατέθεσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες ήταν "ένα δημιούργημα για να καταστραφεί ο Γιάννης Στουρνάρας", είπε στη δευτεροβάθμια δίκη η σύζυγος του κεντρικού τραπεζίτη, Λίνα Νικολοπούλου

ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ 17 Νοε 2025 | 15:10

Λύθηκε το "μυστήριο" της διάρρηξης στο σπίτι της Εισαγγελέως Τουλουπάκη- Δεν ήταν συνωμοσία, δεν είχε σχέση με τη Novartis…

Ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε κάνει μεγάλο θέμα και είχε αφήσει να εννοηθεί ότι έχει σχέση με το σκάνδαλο Novartis

05 Νοε 2025 | 12:25

Novartis: Διακόπηκε για τις 10 Νοεμβρίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό των "Σαράφη" και "Κελέση"

Για τις 10 Νοεμβρίου διακόπηκε από το ΣΤ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη σε δεύτερο βαθμό των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 29 Σεπ 2025 | 12:38

Πόθεν έσχες: Η απίστευτη αμοιβή των 18,4 εκατ. ευρώ για τον βουλευτή Παύλο Σαράκη - Δικηγόρος στην υπόθεση Novartis

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Σαράκης είναι ο πλουσιότερος στην ελληνική Βουλή.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ 15 Σεπ 2025 | 20:00

Novartis - Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης: "Δεν προέκυψε συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο για την ενοχή του" λένε οι δικηγόροι του

Οι δηλώσεις των συνηγόρων του Φιλίστορα Δεστεμπασίδη, Ιπποκράτη Μυλωνά και Γιάννη Απατσίδη

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 15 Σεπ 2025 | 17:35

Βενιζέλος για Novartis: Οι ενορχηστρωτές και τα πρώτα βιολιά της σκευωρίας έχουν διαφύγει του δικαστικού ελέγχου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου για τη δίκη Novartis, τονίζοντας ότι η καταδίκη των πρώην προστατευόμενων μαρτύρων ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση.

15 Σεπ 2025 | 13:17

Σαμαράς για Novartis: Η Δικαιοσύνη επιβάλει και την αποκάλυψη των ηθικών αυτουργών

"Η Δικαιοσύνη επιβάλλει όχι απλά την τιμωρία των φυσικών αυτουργών, αλλά και την αποκάλυψη εκείνων που σκηνοθέτησαν και ενορχήστρωσαν ως ηθικοί αυτουργοί τη σκευωρία της Νοβάρτις!" αναφέρει.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ 15 Σεπ 2025 | 12:01

Novartis: Ενοχοι οι πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες - Φυλάκιση 25 μηνών στον Δεστεμπασίδη και 33 στη Μαραγγέλη με αναστολή

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και στους δύο πρώην προστατευόμενους μάρτυρες.

15 Σεπ 2025 | 10:59

Δίκη Novartis: Ένοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες Μαρία Μαραγγέλη και Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης

Αυτή την ώρα, οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων ζητούν την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων.

ΓΙΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΜΗΝΥΣΗ 15 Σεπ 2025 | 07:31

Υπόθεση Novartis: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τους "Μάξιμο Σαράφη" και "Αικατερίνη Κελέση"

Σήμερα η πρόεδρος του δικαστηρίου πρόκειται να ανακοινώσει αν οι δύο κατηγορούμενοι, είναι ένοχοι ή όχι για όσα είπαν εμπλέκοντας δέκα πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο Novartis.

ΣΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΔΙΚΗ 28 Αυγ 2025 | 13:47

Επίθεση Πολάκη σε Γεωργιάδη: "Αν είχαμε δικαιοσύνη στη χώρα, έπρεπε να ήσουν φυλακή και όχι να δικάζομαι εγώ"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Παύλου Πολάκη, με αφορμή τα όσα είχε πει εναντίον του για την υπόθεση Novartis.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 27 Αυγ 2025 | 14:00

Δίκη Novartis: Ενοχοι Δεστεμπασίδης- Μαραγγέλη για ψευδείς καταθέσεις περί χρηματισμού πολιτικών, λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας τόνισε πως "οι κατηγορούμενοι πίστευαν ότι μπορούν να πουν ό,τι θέλουν γιατί ήταν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων".

ΔΙΚΗ NOVARTIS 26 Αυγ 2025 | 15:10

Novartis: Απολογία της "Αικατερίνης Κελέση", δηλαδή της γραμματέως του Φρουζή Μαρίας Μαραγγέλη- Επιμένει για χρηματισμούς πολιτικών

Η Μαρία Μαραγγέλη (Αικατερίνη Κελέση) δήλωσε πως "όσα κατέθεσα είναι αλήθεια" και χαρακτήρισε τον τότε ισχυρό άνδρα της Novartis στην Ελλάδα, Κωνσταντίνο Φρουζή, "αδίστακτο".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 31 Ιουλ 2025 | 07:53

Ανδρουλάκης για ψηφοφορία προανακριτικής: "Δεν αναγνωρίζουμε το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας - Θα επανέλθουμε"

Δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Αριστεράς για τη συγκρότηση Προανακριτικής κατά των Βορίδη - Αγενάκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 31 Ιουλ 2025 | 07:46

Φάμελλος: Γελοιοποίηση του Μητσοτάκη και της ΝΔ - Δεν θέλει να αποκαλυφθούν τα σκάνδαλα

Για βάναυση προσβολή της κοινοβουλευτικής διαδικασίας από την κυβέρνηση μίλησε από το περιστύλιο της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ 31 Ιουλ 2025 | 06:42

Νυχτερινή θύελλα στη Βουλή για την προανακριτική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ψήφισαν μόνο 83 βουλευτές, αποχώρησε η αντιπολίτευση

Στη μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία.

ΤΙ ΕΙΠΕ 30 Ιουλ 2025 | 18:39

Novartis: "Όσα κατέθεσα για χρηματισμούς πολιτικών, μου τα είπε ο επικεφαλής της εταιρίας" - Απολογήθηκε ο "Μάξιμος Σαράφης"

Ο Φιλίστορας Δεστεμπασίδης, πρώην στέλεχος της Novartis, ανέφερε πως η φαρμακοβιομηχανία είχε σχεδιάσει στρατηγικά μία μέθοδο επιρροής που ξεκινούσε από γιατρούς και έφθανε σε υπουργούς

ΦΙΛΙΣΤΩΡ ΔΕΣΤΕΜΠΑΣΙΔΗΣ 28 Ιουλ 2025 | 07:12

Δίκη για τη Novartis: Απολογείται σήμερα o προστατευόμενος μάρτυρας "Μάξιμος Σαράφης"

Μετά την απολογία του "Μάξιμου Σαράφη" , το δικαστήριο θα διακόψει τις συνεδριάσεις και έχει προγραμματίσει την απολογία της κ. Μαραγγέλη που είχε καταθέσει ως "Αικατερίνη Κελέση" για 29 Αυγούστου.

ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΚΑ ΑΣΑΦΗΣ 23 Ιουλ 2025 | 09:14

Απορρίφθηκε λόγω αοριστίας η αγωγή του Δημοσίου κατά της Novartis - Θα της πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα

Η αγωγή κρίθηκε νομικά ασαφής και έτσι το Ελληνικό Δημόσιο, πέρα από το γεγονός ότι έχασε τη δίκη, καλείται να καταβάλει και τα δικαστικά έξοδα της εναγόμενης εταιρείας.

ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΧ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 22 Ιουλ 2025 | 17:06

Νέο σόου Κωνσταντοπούλου στη Βουλή - Αυτή τη φορά τα έβαλε με τον Καραθανασόπουλο και το ΚΚΕ [βίντεο]

Η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας.

ΒΟΥΛΗ 17 Ιουλ 2025 | 12:21

Τέμπη: Αυλαία στην προανακριτική εξπρές για τον Καραμανλή – Αποχώρησαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, απείχε το ΚΚΕ

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την αρμόδια επιτροπή στη συζήτηση επί του πορίσματος για τον Κ. Καραμανλή, ενώ απείχε το ΚΚΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 15 Ιουλ 2025 | 17:15

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό ένας αδύναμος πρωθυπουργός εκβιαζόμενος από τους υπουργούς του

Η πρόταση Μητσοτάκη για εξεταστική επιτροπή από το 1998 υποτιμά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 07 Ιουλ 2025 | 11:15

Με υπόμνημα τριών προτάσεων ο Καραμανλής στην προανακριτική για τα Τέμπη: "Αρνούμαι οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη"

Με υπόμνημα τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση της Προανακριτικής για τα Τέμπη ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 02 Ιουλ 2025 | 07:30

Ερχεται προανακριτική και για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ - "Ο Μητσοτάκης γνώριζε", λέει η αντιπολίτευση

Η αντιπολίτευση προετοιμάζεται για την κατάθεση πρότασης για την σύσταση προανακριτικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 28 Ιουν 2025 | 08:26

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Γιατί ο Μητσοτάκης αποφάσισε να διώξει τον Βορίδη και τρεις υφυπουργούς - Δεν θέλουν νέα προανακριτική

Ο στόχος ήταν και ένας ακόμη: να καταστεί σαφές ότι αυτό που λέει το Μέγαρο Μαξίμου για σύγκρουση με τις παθογένειες του παρελθόντος το εννοεί, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Ιουν 2025 | 11:39

Καρυστιανού κατά βουλευτών ΝΔ : "Γλεντούν την αλαζονεία τους σε βάρος των παιδιών μας"

Κάλεσμα προς το νομικό κόσμο να υποστηρίξει την μήνυση που υπέβαλλε τον περασμένο Απρίλιο κατά των 14 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που λαμβάνουν μέρος στην Προανακριτική Επιτροπή για τα Τέμπη, έκανε η Μαρία Καρυστιανού.

ΘΡΑΣΟΣ 25 Ιουν 2025 | 16:42

Novartis: Μήνυση εισαγγελέων διαφθοράς (επί ΣΥΡΙΖΑ) κατά Φρουζή- Επειδή τους αποκάλεσε εισαγγελείς killers

Οι δύο εισαγγελείς υπέβαλαν σε βάρος του άλλοτε επικεφαλής της Novartis μήνυση για ψευδή κατάθεση

"ΠΡΟΘΥΜΑ ΠΙΣΤΟΛΙΑ" 24 Ιουν 2025 | 19:23

Δίκη Novartis - Φρουζής: Μου πρότειναν να ψευδομαρτυρήσω για πολιτικά πρόσωπα

Ο κ. Φρουζής κατέθεσε πως ο ίδιος δέχθηκε μεγάλες πιέσεις στην τότε Εισαγγελία Διαφθοράς για να "ψευδομαρτυρήσει" σχετικά με δήθεν πληρωμές της Novartis σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ 24 Ιουν 2025 | 12:03

Βουλή - Τέμπη: Συγκροτήθηκε η προανακριτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή - Ολα τα ονόματα

Συγκροτήθηκε η προανακριτική για τον Κ. Αχ. Καραμανλή ως προς την ενδεχόμενη τέλεση αδικήματος στην υπόθεση των Τεμπών.

ΒΟΥΛΗ 19 Ιουν 2025 | 08:23

"ΠΑΣΟΚ ρε μούτρο": Το άκυρο ψηφοδέλτιο που έγινε viral στη μυστική ψηφοφορία της Βουλής

Στην κάλπη 7, η οποία αφορούσε τον Νίκο Μαυραγάνη, βρέθηκε ψηφοδέλτιο στο οποίο κάποιος βουλευτής έγραψε "ΠΑΣΟΚ ρε μούτρο!!!"

13 "ΚΑΤΑ" 19 Ιουν 2025 | 06:17

Βουλή: Με 154 "ναι" έγινε δεκτή η πρόταση της ΝΔ για παραπομπή Καραμανλή σε προανακριτική

Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας για παραπομπή του Κώστα Καραμανλή.

ΒΟΥΛΗ 18 Ιουν 2025 | 21:15

Προανακριτική: ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά θα απέχουν από την ψηφοφορία

Εκτός του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία για την προανακριτική θα απέχουν το ΚΚΕ και η Νέα Αριστερά.

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΕΜΠΗ 18 Ιουν 2025 | 16:08

Φάμελλος: Το καθεστώς Μητσοτάκη κάνει ό,τι μπορεί για να κρύψει την αλήθεια και τις ευθύνες για τα Τέμπη

"Δύο χρόνια και τέσσερις μήνες, οι οικογένειες των θυμάτων απαιτούν δικαιοσύνη" είπε ο Σ. Φάμελλος ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 18 Ιουν 2025 | 13:03

Μητσοτάκης στη Βουλή για τα Τέμπη: Αθλιότητα και σκευωρία οι κατηγορίες περί εσχάτης προδοσίας

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η πρόταση των "4" είναι εκτροπή του κοινοβουλευτισμού και προσβολή της δημοκρατικής τάξης.

ΒΟΥΛΗ 18 Ιουν 2025 | 09:41

Προανακριτική για Τέμπη: Live η συζήτηση στη Βουλή – Κόντρα με το καλημέρα επί της διαδικασίας από την Κωνσταντοπούλου

Η συζήτηση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, ενώ αναμένεται να τοποθετηθούν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ 17 Ιουν 2025 | 17:33

Μαρία Καρυστιανού: "Μεγάλη ημέρα για τη Δημοκρατία, μη σταθείτε εμπόδιο" – Νέα ανάρτηση ενόψει της συζήτησης στη Βουλή

Η Μαρία Καρυστιανού προχώρησε σε ανάρτηση απευθυνόμενη στους βουλευτές ενόψει της αυριανής συζήτησης για την προανακριτική για τα Τέμπη

"ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ" 17 Ιουν 2025 | 17:28

Μανιαδάκης στη δίκη Novartis: "Ο Σαράκης μου είπε ότι αν καταδικάσουμε την εταιρεία θα πάρουμε λεφτά και θα τα φάμε στη Ρωσία"

"Όλοι ήξεραν που εργαζόμουν, δεν είχα σχέση με τιμολόγηση φαρμάκων ή λήψη αποφάσεων. Οι καταγγελίες ήταν ψευδείς", δήλωσε ο μάρτυρας

ΒΟΥΛΗ 16 Ιουν 2025 | 13:27

Τέμπη: Την Τετάρτη η συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή επί των τριών προτάσεων για προανακριτική - Με 14 κάλπες

Η ψηφοφορία θα γίνει επί των προτάσεων των κομμάτων και όχι ανά αδίκημα.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ 13 Ιουν 2025 | 10:29

Σαμαράς στη δίκη Novartis: Τελευταίοι τροχοί της αμάξης Δεσταμπασίδης και Μαραγγέλη, ηθικός αυτουργός είναι ο Τσίπρας

"Σπιλώθηκα και κατηγορήθηκα με τρόπο ατιμωτικό από έναν στημένο θίασο", κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

12 Ιουν 2025 | 04:30

H …σπίθα της αναβολής και η προανακριτική για τα Τέμπη - Γιατί η κυβέρνηση επιμένει στον πήχη των 155

Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή θα συζητηθούν οι προτάσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την τραγωδία των Τεμπών.

ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS 11 Ιουν 2025 | 14:11

Αβραμόπουλος στη δίκη Novartis: "Λάθος" του Τσίπρα που πήγε με τον συφερτό- Ηθελαν να εξοντώσουν την αντιπολίτευση

"Αυτή είναι μια σκοτεινή και βρώμικη υπόθεση" ανέφερε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για τη σκευωρία Novartis

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 10 Ιουν 2025 | 10:17

Γεωργιάδης για Τέμπη: Μιλούσαν έναν χρόνο για λαθρεμπόριο και το "ξέχασαν" στο κατηγορητήριο – Ο Πλακιάς τους ξεμπρόστιασε

"Το λαθρεμπόριο χρησιμοποιήθηκε για να βγει ο κόσμος στους δρόμους" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Ιουν 2025 | 15:15

Επιστολή Καρυστιανού σε βουλευτές: Παρακαλώ στηρίξτε την πρόταση συγγενών των θυμάτων για την Προανακριτική

Η Μαρία Καρυστιανού τόνισε ότι η πρόταση των συγγενών "εστιάζει με αμιγώς νομικό τρόπο στην ποινική ΕΡΕΥΝΑ των καταγγελλόμενων για το έγκλημα των Τεμπών".

07 Ιουν 2025 | 08:24

Τέμπη: Τα "μυστήρια" στην πρόταση Καρυστιανού για Προανακριτική -Φορτώνει στον Μητσοτάκη και τον Σπίρτζη

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά την κατάθεση της πρότασης από την Μαρία Καρυστιανού και τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών.

ΤΕΜΠΗ 06 Ιουν 2025 | 12:35

Λοβέρδος για πρόταση Καρυστιανού: Τερατώδες λάθος από πλευράς ποινικού δικαίου – Άλμα στο κενό η εσχάτη προδοσία

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε αρνητικά την πρόταση της κ. Καρυστιανού, την οποία υποστήριξαν 32 βουλευτές και την κατέθεσαν στη Βουλή.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Ιουν 2025 | 11:16

Σκέρτσος για Προανακριτική: Πολιτική τερατογέννηση η ανίερη σύμπραξη Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλου, Νατσιού και Κασσελάκη

"Τα πολιτικά άκρα που εχθρεύονται την ίδια τη δημοκρατία και τους θεσμούς της επιτέλους αποκαλύφθηκαν και ενώθηκαν σε ένα σώμα", είπε ο Άκης Σκέρτσος.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 06 Ιουν 2025 | 10:30

Βενιζέλος στη δίκη Novartis: "Δεν είναι αυτοί οι πραγματικοί κατηγορούμενοι - Πολιτικά τα κίνητρα των ηθικών αυτουργών"

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε χθες ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην δίκη των πρώην προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis για ψευδή κατάθεση.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 05 Ιουν 2025 | 04:49

"Σωσίβιο" Κασσελάκη σε ΣΥΡΙΖΑ για την προανακριτική - Αμηχανία για την πρόταση Καρυστιανού

Κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες υπογραφές ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταθέσει την πρότασή του για την προανακριτική επιτροπή που συμπεριλαμβάνει ως ελεγχόμενο και τον Πρωθυπουργό.

ΤΕΜΠΗ 04 Ιουν 2025 | 10:18

Καψώνια Κασσελάκη σε Φάμελλο για την προανακριτική- Νέα εμφάνιση Τσίπρα με αιχμές για "βαλκανοποίηση"

Η Κουμουνδούρου, εγκλωβισμένη από την τακτική που έχει ακολουθήσει, δεν έχει άλλον τι να πράξει από το να περιμένει το "ιππικό" του Κασσελάκη να "σώσει" την πρότασή της.

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΤΕ 02 Ιουν 2025 | 17:01

Στουρνάρας για υπόθεση Novartis: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τα αδύνατα δυνατά να με βγάλει από τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη

"Είπαν ψέματα. Ήταν υποκινούμενοι", είπε ο κ. Στουρνάρας για τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Navartis

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 02 Ιουν 2025 | 11:03

Χαρίτσης: Να κρατήσουμε ανοιχτή την υπόθεση της προανακριτικής - Να μην αθωωθούν από τώρα Καραμανλής και Μητσοτάκης

Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως η αντιπολίτευση δεν πρέπει να επιτρέψει στην κυβέρνηση να αθωώσει από τώρα τον κ. Καραμανλή και τον κ. Μητσοτάκη.

ΤΕΜΠΗ 02 Ιουν 2025 | 10:33

Πέτσας για Καραμανλή: Δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές από τη ΝΔ για την προανακριτική

Ο βουλευτής της ΝΔ άφησε ανοιχτο ενδεχόμενο "γαλάζιων" διαρροών στην πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση Προανακριτικής για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 28 Μαϊ 2025 | 12:12

Μαρινάκης για προανακριτική Καραμανλή: Πρώτη φορά κυβερνητική πλειοψηφία στέλνει υπουργό της στον φυσικό δικαστή

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι για πρώτη φορά κυβερνητική πλειοψηφία στέλνει υπουργό της στη δικαιοσύνη μετά την προανακριτική για τα Τέμπη.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 27 Μαϊ 2025 | 13:13

Τσουκαλάς για προανακριτική Καραμανλή: Η πρόταση της ΝΔ είναι στάχτη στα μάτια των πολιτών και βάζει εμπόδια στη δικαιοσύνη

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τοποθετήθηκε σχετικά με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Καραμανλή.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ 27 Μαϊ 2025 | 11:01

Μαρινάκης: Θέμα ωρών η πρόταση της ΝΔ για προανακριτική για Καραμανλή - Οδηγός το μοντέλο Τριαντόπουλου

Οδηγός το μοντέλο Τριαντόπουλου για την πρόταση της ΝΔ για την προανακριτική, σύμφωνα με τον Π. Μαρινάκη.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Μαϊ 2025 | 18:16

"Εκρηξη" του Αδωνι Γεωργιάδη στη δίκη της Novartis: "Άθλιοι, να ντρέπεσαι γι' αυτό που σε έκανε η μάνα σου"

Ο συνήγορος υπεράσπισης της "Αικατερίνης Κελέση" κινήθηκε κατά του Αδωνι Γεωργιάδη, πετώντας μάλιστα το μικρόφωνο στο πάτωμα

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 26 Μαϊ 2025 | 11:38

Μαρινάκης για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι για εμπλοκή πολιτικών προϊσταμένων

Τι είπε ο Παύλος Μαρινάκης για τις αντιδράσεις για τα θέματα ασφαλείας και τον προσωπικό αριθμό.

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ 26 Μαϊ 2025 | 10:12

Αλαλούμ σε ΣΥΡΙΖΑ - ΝΕΑΡ για Προανακριτική: Διαφωνούν για ενδεχόμενες ευθύνες Μητσοτάκη

Η Κουμουνδούρου θέτει εντός κάδρου τον πρωθυπουργό, η Νέα Αριστερά τον αφήνει εκτός.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 22 Μαϊ 2025 | 18:55

Δίκη προστατευόμενων μαρτύρων Novartis: "Ήθελα να δείρω τον Τσίπρα στη Βουλή - Έπρεπε να τον μηνύσω" είπε ο Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την εξέτασή του από την υπεράσπιση είπε ότι θεωρεί τον πρώην πρωθυπουργό υπεύθυνο για όσα ψεύδη είχαν πει οι τότε προστατευόμενοι μάρτυρες

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 20 Μαϊ 2025 | 16:27

Κόντρα Κωνσταντοπούλου με Γερουλάνο για την προανακριτική του ΠΑΣΟΚ –"Χαρίζετε ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα"

Ελλιπή και με πολλές παραλείψεις χαρακτήρισε η Ζ. Κωνσταντοπούλου την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική για τα Τέμπη - Άμεση αντίδραση του Π. Γερουλάνου.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 20 Μαϊ 2025 | 09:50

Τέμπη: Το ΠΑΣΟΚ εξηγεί γιατί ζητά παραπομπή για κακούργημα σε βάρος του Κ. Καραμανλή - Τι ισχύει με τον "ενδεχόμενο δόλο"

Το ΠΑΣΟΚ διευκρινίζει πώς κατέληξε στα πρόσωπα που συμπεριέλαβαν την πρόταση για Προανακριτική.

ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 19 Μαϊ 2025 | 19:36

ΣΥΡΙΖΑ μετά το αίτημα ΠΑΣΟΚ για προανακριτική: Ναι σε διερεύνηση Σπίρτζη, όχι σε συμψηφισμό

Η ασφάλεια στον σιδηρόδρομο κατεδαφίστηκε επί Μητσοτάκη – Καραμανλή επισημαίνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 19 Μαϊ 2025 | 18:06

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε την πρόταση για προανακριτική για τα Τέμπη - Κακούργημα για Καραμανλή, Σπίρτζη και έξι υφυπουργούς

Διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών ζητά το ΠΑΣΟΚ.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ 19 Μαϊ 2025 | 17:46

Λοβέρδος για Novartis: Θέλανε να μείνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για 10 χρόνια- Έπρεπε να πάνε φυλακή οι πολιτικοί αντίπαλοι"

"Κυρία πρόεδρε είμαι μέχρι εδώ! Ελάτε στη θέση μου! Η ιστορία ήταν να μείνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για δέκα χρόνια" ξεκίνησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

"ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ" 30 Απρ 2025 | 13:11

Τσουκαλάς: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μην λειτουργήσει η Προανακριτική- Δεν χρειαζόμαστε υπογραφή από την Κωνσταντοπούλου

Ο κ. Τσουκαλάς επισήμανε ότι έχει καταστεί σαφές πως όπου προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις για ενδεχόμενη τέλεση αδικήματος το ΠΑΣΟΚ θα ζητά να γίνει Προανακριτική.

ΠΡ. ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 28 Απρ 2025 | 20:46

Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: Να συνεννοηθούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να κατατεθέσουμε πρόταση για Προανακριτική

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει εάν θα δεχθεί τη σύσταση Προανακριτικής.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 11 Απρ 2025 | 12:49

Τριαντόπουλος: Επιβεβαιώνω το περιεχόμενο του υπομνήματός μου στην προκαταρκτική επιτροπή

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος, στο πλαίσιο της συζήτησης στην ολομέλεια του κοινοβουλίου, έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής.

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 11 Απρ 2025 | 09:32

Τέμπη: Live η συζήτηση στη Βουλή για τον Τριαντόπουλο - Μυστική ψηφοφορία και παραπομπή στο Δικαστικό Συμβούλιο

Κατά τη συζήτηση αναμένεται να ζητήσουν και να πάρουν τον λόγο πολιτικοί αρχηγοί.

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 11 Απρ 2025 | 07:59

Τέμπη: Η Βουλή παραπέμπει σήμερα τον Τριαντόπουλο στο ειδικό δικαστήριο για το "μπάζωμα"

Η απόφαση για την παραπομπή Τριαντόπουλου θα ληφθεί με μυστική ψηφοφορία.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΔΙΚΗ 10 Απρ 2025 | 19:14

Υπόθεση Novartis: Απορρίφθηκε η ένσταση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων για παραγραφή των αδικημάτων τους

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση μόνο για τον τρίτο πρώην προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη, που κατηγορείται για επιμέρους πράξη - "Νιώθω δικαιωμένος" δήλωσε ο Δεστεμπασίδης

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 07 Απρ 2025 | 12:45

Προανακριτική: Υπερψηφίστηκε το πόρισμα της ΝΔ - Την Παρασκευή η απόφαση της Ολομέλειας για τη δίωξη Τριαντόπουλου

Την πρόταση καταψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΙΚΗ, Πλεύση Ελευθερίας και Σπαρτιάτες, ενώ ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Ελληνική Λύση απείχαν.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 06 Απρ 2025 | 14:48

Σκέρτσος: Τέμπη όπως Νοβάρτις - Πώς κατασκευάζεται μια πολιτική σκευωρία υπό το φως μιας εθνικής τραγωδίας

"Δεν έμαθαν τίποτα από τα λάθη τους και συνεχίζουν να βαδίζουν ακριβώς στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο", λέει ο υπουργός Επικρατείας για την αντιπολίτευση.

ΤΕΜΠΗ 04 Απρ 2025 | 20:42

Προκαταρκτική για Τριαντόπουλο: "Ναι" στην ποινική δίωξη, παραπέμπεται στο Δικαστικό Συμβούλιο - Το πόρισμα της ΝΔ

Την άσκηση ποινικής δίωξης στον πρώην υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο για παράβαση καθήκοντος και παραπομπή στο Δικαστικό Συμβούλιο ζητά το πόρισμα της ΝΔ

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 04 Απρ 2025 | 17:24

Αρχισε η δίκη των πρώην προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis: Ήταν αληθείς οι καταθέσεις μου, δήλωσε ο "Μάξιμος Σαράφης"

O Μάξιμος Σαράφης θα υποβάλει αίτημα στο δικαστήριο για την μετάδοση της δίκης μέσω τηλεόρασης και άλλων ΜΜΕ

ΤΕΜΠΗ 04 Απρ 2025 | 12:12

Η προανακριτική για Τριαντόπουλο φέρνει πιο κοντά ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά: Καταθέτουν κοινό πόρισμα

Κοινό πόρισμα στο οποίο θίγουν την αντισυνταγματικότητα της διαδικασίας της προανακριτικής επιτροπής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο, αναμένεται να καταθέσουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά.

ΤΕΜΠΗ 04 Απρ 2025 | 10:56

Προανακριτική: Aνοίγει ο δρόμος για την άσκηση ποινικής δίωξης στον Τριαντόπουλο - Τα κόμματα καταθέτουν τα πορίσματα

Τελευταία συνεδρίαση της Προανακριτικής επί του πορίσματος έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα.

ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ 02 Απρ 2025 | 11:50

Novartis: Διακοπή για την Παρασκευή στη δίκη των πρώην προστατευόμενων μαρτύρων

Η δίκη, η οποία προσδιορίστηκε για σήμερα έπειτα από αναβολή στις 7 Μαρτίου, διακόπηκε για την Παρασκευή λόγω κωλύματος.

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ 28 Μαρ 2025 | 14:02
ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ 28 Μαρ 2025 | 11:41

Προανακριτική: "Είμαι αθώος", λέει ο Τριαντόπουλος στο υπόμνημά του - Αντιδράσεις και αποχωρήσεις από την αντιπολίτευση

Ο κ. Τριαντόπουλος επέλεξε να παρέχει τις εξηγήσεις του στην Επιτροπή σχετικά με την υπόθεση δια Υπομνήματος και όχι δια ζώσης.

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 28 Μαρ 2025 | 11:28

Νέο εξώδικο Καρυστιανού στην Προανακριτική - Ζητά να καταθέσει ως μάρτυρας και ο Μητσοτάκης

Η Μαρία Καρυστιανού ζητά να κληθούν 17 μάρτυρες, εκ των οποίων ο πρωθυπουργός και πέντε υπουργοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 28 Μαρ 2025 | 08:28

Τέμπη: Ολοκληρώνεται η Προανακριτική για το μπάζωμα πριν καν αρχίσει - Καταθέτει με υπόμνημα ο Τριαντόπουλος

Η εν λόγω συνεδρίαση αναμένεται να είναι η τελευταία καθώς τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτή θα κληθούν να συντάξουν τα πορίσματά τους.

ΒΟΥΛΗ 26 Μαρ 2025 | 12:15

Προανακριτική: Με υπόμνημα θα καταθέσει ο Τριαντόπουλος την Παρασκευή - Αμεση λήξη των εργασιών της

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 23 Μαρ 2025 | 16:45

Ευάγ. Βενιζέλος για Τριαντόπουλο: Ο χειρισμός της Προανακριτικής καταστρατηγεί το Σύνταγμα

Η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου όσον αφορά τις κυβερνητικές κινήσεις σχετικά με την προανακριτική για την τραγωδία των Τεμπών - Ποιους κινδύνους επισημαίνει

ΠΟΛΛΑ ΝΕΥΡΑ 21 Μαρ 2025 | 15:29

Γιατί ο Ανδρουλάκης σχεδόν "έβρισε" τη Λιακούλη στη σύσκεψη για την Προανακριτική- Τι κρύβει η έκρηξη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ομολογεί σε συνεργάτες του ότι η αντίδραση ήταν υπερβολική αλλά υπάρχει εξήγηση

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 20 Μαρ 2025 | 22:06

Ντόρα Μπακογιάννη: "Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι η βασική αιτία μη εμπιστοσύνης των πολιτών στους πολιτικούς"

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη ανέλυσε τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Τουρκία

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 20 Μαρ 2025 | 17:31

Μαρινάκης για Τριαντόπουλο: Γενναία η απόφασή του - Η αντιπολίτευση έχασε κάθε ίχνος αξιοπιστίας

Η απόφαση-πρόταση του κ. Τριαντόπουλου θεωρώ ότι είναι μία πρόταση η οποία δεν έχει προηγούμενο" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

20 Μαρ 2025 | 17:25

Τη Δευτέρα στην Προανακριτική ο Τριαντόπουλος - ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά αποχώρησαν από την ψηφοφορία

Στις 10 το πρωί της Δευτέρας θα συνεχιστεί η προανακριτική για τον Χρήστο Τριαντόπουλο - Στη συνεδρίαση έχει κληθεί ο πρώην υφυπουργός προκειμένου να καταθέσει.

ΦΑΣΑΡΙΑ 20 Μαρ 2025 | 15:55

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Προανακριτικής για τον Τριαντόπουλο: Εξώδικες δηλώσεις διαμαρτυρίας από τους συγγενείς των θυμάτων

Οι συγγενείς ζητούν- όπως και τα κόμματα της αντιπολίτευσης- οι εργασίες της Επιτροπής να συνεχιστούν κανονικά

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 20 Μαρ 2025 | 12:58

Καρυστιανού για προανακριτική: Την κλείνουν για να μην βγουν τα άπλυτά τους στη φόρα και να μην ακουστούν οι μάρτυρες

Σήμερα συνεδριάζει η Προανακριτική για τον πρώην υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, που θα αποφανθεί επί του αιτήματός του να παραπεμφθεί απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο.

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ 20 Μαρ 2025 | 09:57

Κοντιάδης: Συγκάλυψη και κατάφωρη καταστρατήγηση του Συντάγματος αν κλείσει σήμερα η Προανακριτική για Τριαντόπουλο

Ο κ. Κοντιάδης αναφέρει πως πράγματι πρέπει να υπάρξει αναθεώρηση του άρθρου 86, ωστόσο μέχρι τότε δεν πρέπει να παραβιάζεται το ισχύον Σύνταγμα.

ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 20 Μαρ 2025 | 09:11

ΠΑΣΟΚ για προανακριτική: Φοβούνται κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Τριαντόπουλου-Αγοραστού και κλήση των συνεργατών του Μητσοτάκη

"Το ότι σήμερα ο κ. Τριαντόπουλος δεν είναι στην υπουργική καρέκλα του οφείλεται στην πολιτική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ" αναφέρουν από την Χαριλάου Τρικούπη.

ΣΥΡΙΖΑ 19 Μαρ 2025 | 23:55

Φάμελλος για Μητσοτάκη: "Φοβάται να έρθει στην προανακριτική, αυτός και οι υπουργοί του"

"Ψήφισαν την προανακριτική αλλά μόλις είδαν τα σκούρα, τα μαζεύουν" ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ 19 Μαρ 2025 | 16:04

Σκληρές κόντρες στη Βουλή για τον Τριαντόπουλο: "Είστε υποκριτές, θέλετε να κάνετε σόου" - "Μπαζώνετε την υπόθεση του μπαζώματος"

Υψηλοί τόνοι και ένταση στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης μετά την επιστολή Τριαντόπουλου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ 19 Μαρ 2025 | 14:19

Αλιβιζάτος: Θετική εξέλιξη η δήλωση Τριαντόπουλου - Το ταχύτερο οι υποθέσεις υπουργών στη δικαιοσύνη

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο διακεκριμένος συνταγματολόγος ξεκαθάρισε ότι "τυπικά δεν παρακάμπτεται η προανακριτική επιτροπή".

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 19 Μαρ 2025 | 13:21

Κοντιάδης για Τριαντόπουλο: "Να μας λείπει τόση γενναιότητα... θα μπαζωθεί η έρευνα"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σχολιάσει την πρόταση Τριαντόπουλου ως "ένα γενναίο βήμα που δεν έχει σύγχρονο προηγούμενο".

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟ 19 Μαρ 2025 | 11:15

Το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει τι έλεγε ο Μητσοτάκης το 2018: "Μην τολμήσετε να κλείσετε την προανακριτική χωρίς να έρθουν όλα στο φως"

"Γιατί δεν θέλει να έρθουν οι μάρτυρες ενώπιον της; Στην υπόθεση Τριαντόπουλου δεν χρειάζεται φως πριν κλείσει η προανακριτική;" αναρωτιέται ο Κώστας Τσουκαλάς.

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ 19 Μαρ 2025 | 08:48

Διαφωνεί η αντιπολίτευση με την απευθείας παραπομπή Τριαντόπουλου - Πυρ ομαδόν από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΝΕΑΡ

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "γενναίο βήμα", όμως το αίτημα του Τριαντόπουλου προκάλεσε σοβαρές επικρίσεις από την αντιπολίτευση.