Διαψεύδουν κατηγορηματικά στο υπουργείο Εξωτερικών δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συνάντηση του Νίκου Δένδια με την Γερμανίδα Καγκελάριο. Όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών "δεν υπήρξε καμία συνάντηση ούτε φανερή, ούτε μυστική".
Ο Νίκος Δένδιας φέρεται να ενημέρωσε νωρίς τον πρωθυπουργό πως τα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μάλιστα οι ίδιες πηγές τονίζουν πως στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών στο περιοδικό "Politico" ο χαρακτηρισμός "αφέλεια" που χρησιμοποίησε, για το ζήτημα της επιβολής κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, αφορούσε το σύνολο της Ε.Ε. και όχι προσωπικά την Άνγκελα Μέρκελ. Παράλληλα επισημαίνεται με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν υπάρχει καμία κρίση στις Ελληνογερμανικές σχέσεις.
Στα δημοσιεύματα σε "Εστία" και "Δημοκρατία" γίνεται λόγος για μυστική συνάντηση του Νίκου Δένδια με την Άνγκελα Μέρκελ με τον υπουργό Εξωτερικών να εκφράζει την έντονη δυσφορία του για την στάση του Βερολίνου απέναντι στην Άγκυρα. Επίσης τονίζεται πως στην Γερμανία υπάρχει δυσαρέσκεια για τον Νίκο Δένδια τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για την συμφωνία που υπήρξε με την Αίγυπτο για την ανακήρυξη της ΑΟΖ, που σύμφωνα με το Βερολίνο πυροδότησε την ένταση με την Τουρκία.
"Εκπληξη" ετοιμάζει ο Ερντογάν ενόψει Συνόδου Κορυφής
Την ίδια ώρα και μετά από σχεδόν ενάμιση μήνα παράνομων ερευνών, το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis επέστρεψε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο λιμάνι της Αττάλειας, στις νότιες ακτές της Τουρκίας.
Το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι το ερευνητικό πλοίο ολοκλήρωσε αποστολή που άρχισε τη 10η Αυγούστου. "Το πλοίο μας, το οποίο συνέλεξε 10.995 χλμ 2D σεισμικών δεδομένων, επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας", ανέφερε το υπουργείο μέσω Twitter.
Στο διπλωματικό πεδίο και σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη, αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν προχωρήσουν σε κυρώσεις, δεν αποκλείεται η Τουρκία να καλέσει την Ελλάδα σε διερευνητικές επαφές. Επιπλέον, ο Ερντογάν φαίνεται πως ετοιμάζει μια έκπληξη σε λίγες ημέρες προς την Ευρώπη προκειμένου να ενισχύσει την αίσθηση ότι έχουν αλλάξει τα πάντα στην Άγκυρα.
Το μήνυμα θέλει να στείλει ο Τούρκος πρόεδρος στους Ευρωπαίους είναι ότι οι διαφορές με την Ελλάδα παραμένουν αλλά υπάρχουν και οι ευρωτουρκικές σχέσεις που είναι πιο σημαντικές για εκείνους. Οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι δεν θα επιβληθούν σκληρές κυρώσεις στην Άγκυρα δείχνουν ότι κάποιοι πείθονται από αυτή τη ρητορική.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr