Οριακή πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Δυο νέες δημοσκοπήσεις στον κυριακάτικο Τύπο, του δίνουν προβάδισμα από 0,6 έως 0,8 % έναντι της Ν.Δ. - Στα ύψη η αδιευκρίνιστη ψήφος, φτάνει στο 30% - Πότε θέλουν να γίνουν οι εκλογές

oriaki-prwtia-suriza-se-duo-nees-dimoskopiseis
SHARE THIS
0
SHARES

Με 0,8% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Δημοκρατίας, στην πρόθεση ψήφου, σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Εθνος της Κυριακής. Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με συγκεντρώνει το 20,5%, έναντι 19,7% της Ν.Δ.

Ακολουθεί η ΧΑ με 6,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, το ΚΚΕ με 3,4%, οι ΑΝΕΛ με 3,2% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 32,7%.

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται από το 31% ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός, έναντι 16% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 52% εκτιμά πως όταν γίνουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής είτε με μικρή, είτε με μεγάλη διαφορά.

Το 56% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας νέων κομμάτων

Το 59% εκτιμά πως η χώρα δεν πρέπει στην παρούσα φάση να οδηγηθεί σε εκλογές, ενώ το 56% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας νέων κομμάτων.

Η Alco

Την ίδια ώρα, πρωτιά με οριακή διαφορά 0,6% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 22,2%, η ΝΔ 21,6%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το ΚΚΕ 4,6%, οι ΑΝΕΛ 4,3% και η ΔΗΜΑΡ 3,2%.

Το 45% των πολιτών θεωρεί πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 37% μαζί με τις ευρωεκλογές και το 16% με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Το 67% δηλώνει πως δεν πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί θα τηρήσει τις υποσχέσεις του

Το 33% θεωρεί πιο αξιόπιστο ως πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι του 27% που θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 57% πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το κατάλληλο επιτελείο στελεχών για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Το 67% μάλιστα δηλώνει πως δεν πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί θα τηρήσει τις υποσχέσεις του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook