Ορκίστηκε ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης

Ο Κώστας Βλάσης αντικαθιστά τον Αντώνη Διαματάρη μετά τον σάλο που ξέσπασε αναφορικά με το βιογραφικό του τελευταίου.

orkistike-o-neos-ufupourgos-ekswterikwn-kwstas-blasis
SHARE THIS
0
SHARES

Ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης.

Ο Κώστας Βλάσης αντικαθιστά τον Αντώνη Διαματάρη μετά τον σάλο που ξέσπασε αναφορικά με το βιογραφικό του και τους πανεπιστημιακούς του τίτλους ενώ η υπόθεση του μεταπτυχιακού του βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

 

Το βιογραφικό του νέου υφυπουργού

Ο Κώστας Βλάσης είναι χειρουργός-ορθοπεδικός, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από την ίδια σχολή πήρε και το διδακτορικό του το 2005. Εν συνεχεία πέρασε με επιτυχία από τις ακαδημαϊκές βαθμίδες του Λέκτορα και του Επίκουρου Καθηγητή, ενώ από το 2016 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής της Αθήνας.

O Αρκάς βουλευτής έχει αναπτύξει έναν ισχυρό δεσμό με τους Έλληνες ομογενείς και κυρίως αυτούς των Ηνωμένων Πολιτειών. Από τα πρώτα χρόνια που πολιτευόταν πραγματοποιούσε συστηματικές επισκέψεις σε αρκετές Πολιτείες δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον απόδημο Ελληνισμό.

Υπήρξε θερμός υποστηρικτής της ψήφου των αποδήμων και συμμετείχε ενεργά στην προώθησή της. Υποστήριξε την κοινότητα των αποδήμων Αρκάδων, που αποτελούν ίσως το μεγαλύτερο όγκο Ελλήνων μεταναστών σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Καναδά.

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook