Ορκίζεται το απόγευμα υφυπουργός Δικαιοσύνης ο Δ.Παπαγγελόπουλος

Ο εισαγγελέας κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα αναλάβει τη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης, μετά από απόφαση του Πρωθυπουργού.

orkizetai-to-apogeuma-ufupourgos-dikaiosunis-o-dpapaggelopoulos
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ξαφνική αναβάθμιση του Δημήτρη ΠαπαγγελόπουλουΟρκίζεται σήμερα στις 18:00 υφυπουργός Δικαιοσύνης με απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Στην θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης αναβαθμίζεται ο Δ. Παπαγγελόπουλος από γενικός γραμματέας του ίδιου υπουργείου, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν εισαγγελικός λειτουργός και διοικητής της ΕΥΠ της τελευταίας κυβέρνησης Καραμανλή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου «ο νέος υφυπουργός θα αναλάβει αρμοδιότητες που σχετίζονται με την ενίσχυση της διαφάνειας στον χώρο της Δικαιοσύνης, που αποτελεί προτεραιότητα της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκ των υστέρων τοποθέτησή του ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης είχε προκαλέσει αίσθηση στον διορισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Ερωτηματικά όμως δημιουργεί η ξαφνική τοποθέτηση του κ. Παπαγγελόπουλου στην θέση του υφυπουργού με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα. Τα τελευταία 3 χρόνια ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε μετατραπεί σε άτυπο καθημερινό σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα καθώς τον ενημέρωνε για το παρασκήνιο των όσων συνέβαιναν στον δικαστικό χώρο, τις σχέσεις μεταξύ των δικαστικών λειτουργών και εισαγγελέων και κυρίως για το «κυνήγι» κατά της διαφθοράς.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος έχοντας περάσει από δύο νευραλγικές θέσεις του προϊσταμένου της Εισαγγελίας αθηνών και του Διοικητή της ΕΥΠ γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα τόσο για τον δικαστικό χώρο όσο και για τις εστίες διαφθοράς αλλά και τα συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ τους. Παράλληλα η επιλογή ενός πρώην στενού συνεργάτη του Κ. Καραμανλή εντάσσεται στο πλαίσιο του πολιτικού ανοίγματος της κυβέρνησης Τσίπρα στον χώρο της Κεντροδεξιάς, Η σχέση του κ. Παπαγγελόπουλου – όπως αναφέρουν όσοι γνωρίζουν τον νέο υφυπουργό- δεν είναι ιδεολογική αλλά ...χωροταξική αφού ο κ. Παρασκευόπουλος διαμένει κοντά στην οικία του Πρωθυπουργού.

 

Ποιός είναι ο Π. Παπαγγελόπουλος

Ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Είναι πτυχιούχος της Νομικής της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εισήλθε στο δικαστικό σώμα το Σεπτέμβριο του 1983. Υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Κορίνθου και Αθήνας και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Διετέλεσε εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης και Εκτελέσεως Ποινών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και υπηρέτησε στο Προανακριτικό Τμήμα της παραπάνω Εισαγγελίας με αντικείμενο τη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων ευρύτερου ενδιαφέροντος. Σχεδίασε και εγκατέστησε πλήρες μηχανογραφικό σύστημα όλης της ποινικής διαδικασίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Το 2003 εξελέγη από τους συναδέλφους του προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Μετά τη λήξη της θητείας του ως προϊσταμένου, το 2006, ορίστηκε με αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου εποπτεύων εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών (εποπτεύων εισαγγελέας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας - ΔΑΕΕΒ - Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας). Tον Ιούλιο του 2009 ανέλαβε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θέση στην οποία έμεινε έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.  Είναι παντρεμένος με την Ελένη Παπαγγελοπούλου, πολιτικό μηχανικό και είναι πατέρας δύο παιδιών.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook