Ορκωτοί λογιστές για τα Πόθεν Εσχες των βουλευτών

Σε εταιρίες ορκωτών λογιστών ο έλεγχος του Πόθεν Εσχες των βουλευτών- Αγνωστο, όμως, το κονδύλι που θα λάβουν

orkwtoi-logistes-gia-ta-pothen-esxes-twn-bouleutwn
|
SHARE THIS
0
SHARES

Αδιευκρίνιστο παραμένει το ύψος του συνολικού ποσού που πρόκειται να καταβάλει το Κοινοβούλιο σε τρεις εταιρίες ορκωτών λογιστών προκειμένου να ελέγξουν τα στοιχεία που παραθέτουν στα«πόθεν έσχες» του οι βουλευτές, αλλά και τις εκλογικές δαπάνες των κομμάτων.

Ο τρόπος που διεξάγεται η έρευνα για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών έχει πολλές φορές χαρακτηριστεί ως ατελέσφορος

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της Κοινοβουλευτικής διαφάνειας, η Βουλή θα καταβάλει τουλάχιστον 99.147 ευρώ προς τις εταιρίες ορκωτών λογιστών για να ελέγξουν τις εκλογικές δαπάνες των κομμάτων, αλλά και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών για το 2012.

Ο τρόπος που διεξάγεται η έρευνα για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών έχει πολλές φορές χαρακτηριστεί ως ατελέσφορος. Και αυτό διότι αφενός ελέγχεται το έσχες και όχι το πόθεν, αφετέρου υπάρχουν πάντα δικλείδες προστασίας για εκείνους που δεν επιθυμούν να καταγράψουν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Άλλωστε, ο έλεγχος θα μπορούσε να γίνεται από τον Άρειο Πάγο όπως συμβαίνει και για τους λοιπούς υπόχρεους κατάθεσης δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.  

Στον προυπολογισμό πάντως του Κοινοβουλίου για την τρέχουσα χρονιά έχουν εγγραφεί πιστώσεις ύψους 1.363.000 ευρώ που αφορούν: Την ολοκλήρωση της αποπληρωμής των ορκωτών λογιστών που πραγματοποιούν τον αναδρομικό έλεγχο από το 1974 έως σήμερα όσων έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, μέλη υπουργικών συμβουλίων. Την εκπόνηση μελετών εσωτερικών όψεων και κουφωμάτων στους χώρους του κτιρίου επί της οδούΛένορμαν (πρώην Καπνεργοστάσιο) και τέλος την εκπόνηση μελέτης εφαρμογής στη Μπενάκειο Βιβλιοθήκη και στην εκπόνηση μελέτης συστήματος πυρανίχνευσης στο Μέγαρο της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook