Είναι η δεύτερη φορά τις τελευταίες εβδομάδες που από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας επικαλούμενος τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, Γιάννη Στουρνάρα, για το μέγεθος της ύφεσης την τρέχουσα χρονιά, προειδοποιεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι οτιδήποτε παραπάνω από 4% θα είναι ευθύνη της κυβέρνησης λόγω των ατελέσφορων μέτρων που έχει λάβει.
Πράγματι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας είχε κάνει λόγο για ύφεση 4% το 2020 ως συνέπεια των επιπτώσεων της πανδημίας στην ελληνική οικονομία.
Ο ίδιος είχε ωστόσο διευκρινίσει ότι υπάρχει και χειρότερο σενάριο που προσδιορίζει την κρίση στο 8%, την ίδια στιγμή που το ΔΝΤ εκτιμά ότι η ύφεση μπορεί να ξεπεράσει το 10% και να αγγίξει το 13% σε περίπτωση που υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας.