Όθωνας για χρέη ΠΑΣΟΚ: Δεν θα γίνουμε ...νέος Πανιώνος

“Δεν έχουμε πρόθεση ούτε να σβήσουμε το ΠΑΣΟΚ,ούτε να υποτιμήσουμε την ιστορική διαδρομή του στον τόπο", είπε ο Μ. Όθωνας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Όθωνας για χρέη ΠΑΣΟΚ: Δεν θα γίνουμε ...νέος Πανιώνος

«Ένα πράγμα δεν θα γίνει . Να τα φορτώσουμε στους Έλληνες φορολογούμενους. Εάν είναι αναγκαίο, ναι μπορεί να μεταφερθούν στο νέο φορέα (σσ της ενιαίας Κεντροαριστεράς) . Εάν πάλι είναι αναγκαίο μπορεί να διατηρηθεί το ΠΑΣΟΚ για να δούμε πως μπορεί να υπάρξει μία διαδικασία ρύθμισης.

Εμείς ούτε μπαταχτσήδες είμαστε ούτε νέοι Πανιώνιοι θα γίνουμε», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο διευθυντής του Γραφείου της Φώφης Γεννηματά και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΔΗΣΥ, Mανώλης Οθωνας.

Αναλυτικά :

Μ.Οθωνας: “Δεν υπάρχει πλέον λόγος ή δικαιολογία για κανέναν να ενοποιηθεί σε ενιαία πολιτική έκφραση όχι μόνον ο χώρος του κέντρου, αλλά και ο ευρύτερος, με πυλώνα τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται το μεταρρυθμιστικό κέντρο,η ανανεωτική αριστερά, οι δυνάμεις της οικολογίας και όποιες άλλες προσδιορίζονται πολιτικά απέναντι στην όποιας μορφής συντήρηση, είτε αυτή εκφράζεται από τη δεξιά, είτε από τη λαικιστική Αριστερά, όπως εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.”

Δημοσιογράφος: Αρα, ζητούμενο είναι η εξεύρεση όχι νέου αρχηγού της ΔΗΣΥ ή του ΠΑΣΟΚ, αλλά νέου χώρου και επίσης νέου ηγέτη.

Μ.Οθωνας: “Εχουμε μιλήσει καθαρά για έναν νέο, ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς. Η εκλογή επικεφαλής από τη βάση αυτού του φορέα , θα γίνει τον Οκτώβριο και ήδη μπαίνει στην τελική ευθεία μια διαδικασία που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016 με πρωτοβουλία της κας Γεννηματά να καλέσει όλες τις δυνάμεις σε μια πορεία ανασύνθεσης του χώρου, με ενιαία πολιτική έκφραση.

Από το 2012 ο χώρος αυτός είναι κατακερματισμένος, ταλαιπωρημένος πολιτικά και συντετριμμένος εκλογικά και προσπαθούν να τον λεηλατήσουν όχι μόνον από τα Αριστερά, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τα Δεξιά. Η πολιτική οριοθέτηση του συγκεκριμένου χώρου και η οργανωτική του υπόσταση ως ενιαίου πολιτικού σχήματος, είναι μια αναγκαιότητα που θα βοηθήσει κυρίως τη χώρα, ώστε να εξισορροπηθεί η στρέβλωση που δημιουργήθηκε στα χρόνια της κρίσης μέσω ενός σύγχρονου και αξιόπιστου κεντροαριστερού φορέα.”

Δημοσιογράφος: Δεν σας απασχολεί που στα χέρια σας θα ...σβήσει το ΠΑΣΟΚ;

Μ. Οθωνας: “Δεν έχουμε πρόθεση ούτε να σβήσουμε το ΠΑΣΟΚ,ούτε να υποτιμήσουμε την ιστορική διαδρομή του στον τόπο.Το ΠΑΣΟΚ θα σβήσει εάν επιμένουμε σε μία στείρα ανάδειξη συμβολισμών χωρίς ενσωμάτωση των νέων απαιτήσεων και αναγκών των προδευτικών πολιτών, που δεν προυποθέτει αναγκαστικά τη διάλυση των υφισταμένων σχημάτων, κινήσεων, συλλογικοτήτων και κομμάτων”

Δημοσιογράφος: Ναί, αλλά θα γίνετε ένα κόμμα με συνιστώσες

Μ.Οθωνας: “Δεν μίλησα για συνιστώσες, η υπόθεση αυτή είναι ανοικτή με βάση και τις αποφάσεις του συνεδρίου της ΔΗΣΥ. Αυτό που είναι σήμερα η ΔΗΣΥ και αυτό που θα γίνει αύριο αύριο συμπράττοντας με άλλες δυνάμεις θα είναι ένα πλήρες, οργανωτικά και πολιτικά, κόμμα. Ούτε συνομοσπονδία, ούτε τίποτα τέτοιο.

Δημοσιογράφος: Μπορούν κρατιστές του παλαιού ΠΑΣΟΚ να συνυπάρξουν με προοδευτικές απόψεις όπως αυτές του Δημάρχου της Αθήνας, του κ.Καμίνη;

Μ. Οθωνας : “Έχει γίνει μία δοκιμή αυτής της σύνθεσης και της ώσμωσης των δυνάμεων. Εκλογικά, απολύτως επιτυχής. Πολιτικά και διοικητικά είναι στην κρίση των πολιτών. Τώρα, στο Δήμο Αθηναίων δεν νομίζω ότι εμπόδισε κανείς από τους δήθεν κρατιστές του βαθέως ΠΑΣΟΚ που στήριξαν από το 2010 την προσπάθεια του Δήμου της Αθήνας, την προσπάθεια της δημοτικής αρχής.“

Δημοσιογράφος : Με τα χρέη του ΠΑΣΟΚ τι θα γίνει;

Μ.Οθωνας: “Ένα πράγμα δεν θα γίνει . Να τα φορτώσουμε στους Έλληνες φορολογούμενους. Εάν είναι αναγκαίο “ναι” μπορεί να μεταφερθούν στο νέο φορέα. Εάν, πάλι, είναι αναγκαίο μπορεί να διατηρηθεί το ΠΑΣΟΚ για να δούμε πως μπορεί να υπάρξει μία διαδικασία ρύθμισης. Εμείς ούτε μπαταχτσήδες είμαστε ούτε νέοι Πανιώνιοι θα γίνουμε. (σσ να μας σβηστούν τα χρέη)”

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΝΟΣΗΛΕΥΟΤΑΝ ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 08 Μαϊ 2021 | 16:22

Θεόδωρος Κατσανέβας: Πέθανε ο πρώην βουλευτής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Έφυγε από τη ζωή από κορονοϊό, σε ηλικία 74 ετών, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Κατσανέβας - Νοσηλευόταν διασωληνωμένος.

REUNION 06 Μαϊ 2021 | 16:51

ΠΑΣΟΚ για πάντα: Ο Τσίπρας διαδήλωσε αγκαλιά με Τζουμάκα, Ξενογιαννακοπούλου και Σπίρτζη

Μαζί με στελέχη από το βαθύ ΠΑΣΟΚ διαδήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά και το νομοσχέδιο Χατζηδάκη

ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ 04 Μαϊ 2021 | 17:11
ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ 04 Μαϊ 2021 | 02:22

Κορονο-οφειλές (και όχι μόνο) στα ασφαλιστικά ταμεία: Ο νέος χάρτης των ρυθμίσεων

Τα νέα μέτρα χωρίζονται σε τρία βασικά πεδία, τα οποία αντιστοιχούν σε αντίστοιχες κατηγορίες οφειλών.

ΑΛΛΟΚΟΤΗ ΜΝΗΜΗ 27 Απρ 2021 | 17:10

Ο Στέφανος Κασιμάτης περνάει "πριονοκορδέλα" τον Χάρη Καστανίδη (ΚΙΝΑΛ)- Ακούει φωνές;

Ο Στέφανος Κασιμάτης στη στήλη του στα Νέα "Πανδώρα", σπάει πλάκα με τη συνέντευξη του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Χάρη Καστανίδη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙΝΑΛ 25 Απρ 2021 | 11:39

Συγκινητική ανάρτηση της Φώφης για τον Γιώργο Γεννηματά: Το ΕΣΥ που έφτιαξες είναι το οχυρό μας στη μάχη με την πανδημία

Συγκινητική ανάρτηση της Φώφης Γεννηματά για τα 27 χρόνια από το θάνατο του Γιώργου Γεννηματά.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ BRAND NAME 16 Απρ 2021 | 18:26

Ανδρέας Λοβέρδος: Θα φέρω πίσω το όνομα ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον πράσινο ήλιο, θα πάω το κόμμα στο 18%

Θα φέρω πίσω το όνομα ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον πράσινο ήλιο, θα πάω το κόμμα στο 18% διαμηνύει ο Ανδρέας Λοβέρδος

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 13 Απρ 2021 | 20:36

Πελώνη: "Ο κ. Τσίπρας υπόσχεται δόσεις, διαγραφές χρεών και ευρώ από το λεφτόδεντρο της Κουμουνδούρου"

"Ο κ. Τσίπρας υπόσχεται δόσεις, διαγραφές χρεών και ευρώ από το λεφτόδεντρο της Κουμουνδούρου", δήλωσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ 13 Απρ 2021 | 09:40

Μανιφέστο Λοβέρδου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει και πάλι δύναμη εξουσίας

Ο Α. Λοβέρδος παρουσίασε τις θέσεις του ενόψει της υποψηφιότητάς του για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ σε εκδήλωση της Κίνησης "Δυναμική Κοινωνία".

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ 10 Μαϊ 2021 | 21:47

Φόρουμ Δελφών-Τζέφρι Πάιατ: "Ο πρόεδρος Μπάιντεν θέλει οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ να ανέβουν επίπεδο"

"Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θέλει οι σχέσεις των δύο χωρών να ανέβουν επίπεδο", τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζέφρι Πάιατ

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ 10 Μαϊ 2021 | 21:37

Φόρουμ Δελφών - Χόλεν: Η Τουρκία είναι αναξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ, έχει υπονομεύσει τα αμερικανά συμφέροντα

Η Τουρκία είναι αναξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ, έχει υπονομεύσει τα αμερικανά συμφέροντα, είπε ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Κρις Βαν Χόλεν

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ 10 Μαϊ 2021 | 21:15

ΥΠΕΞ για επεισόδια στα Ιεροσόλυμα: Εκκληση προς όλες τις πλευρές να απόσχουν από τη χρήση βίας

Η Ελλάδα απευθύνει έκκληση προς όλες τις πλευρές προκειμένου να απόσχουν από τη χρήση βίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση.

ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ 10 Μαϊ 2021 | 20:36

Γιάννης Λαγός: Δεν ασκεί έφεση κατά της έκδοσής του στην Ελλάδα - Λήγει η προθεσμία

Μετά τη σύλληψη του Γιάννη Λαγού, ο Χρήστος Παππάς είναι ο μόνος που ακόμα αναζητείται από τις αρχές.