Επιστολή του Γιάνη Βαρουφάκη στο TheToc: Να δημοσιεύετε τις δηλώσεις μου, δεν μπορείτε να τις αγνοείτε

Στην επιστολή του ο Γιάνης Βαρουφάκης μας εγκαλεί να μην επαναλάβουμε το "ατόπημα"...

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Επιστολή έστειλε στο TheToc ο Γιάνης Βαρουφάκης με την οποία μας εγκαλεί γιατί δεν δημοσιεύσαμε την ανακοίνωσή του κόμματός του, για τη διενέργεια τηλεδιάσκεψης των πολιτικών αρχηγών για τον κορονοϊό. Μάλιστα σημειώνει ότι το είδος και το μέγεθος της πρωτοβουλίας του ΜεΡΑ25, δεν δικαιολογεί την απόκρυψή της ή την αγνόησή της και μας καλεί να μην το επαναλάβουμε.

Η απάντηση του TheToc:

Η αλήθεια είναι ότι συνήθως οι δημοσιογράφοι επιλέγουν τι είναι σημαντικό και άξιο προς δημοσίευση και όχι οι πολιτικοί. Η πρόταση του κ. Βαρουφάκη για τηλεδιάσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν εκτιμήθηκε σαν βαρύνουσας σημασίας παρέμβαση, αν και προφανώς η αξιολόγηση η δική μας με εκείνη του κ. Βαρουφάκη διαφέρει. Σε κάθε περίπτωση για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση και υπόνοια ότι υπάρχει κάποια συνωμοσία εναντίον του προέδρου του κόμματος, το TheToc δημοσιεύει και την επιστολή του κ. Βαρουφάκη και την πρόταση του κόμματός του.

Η επιστολή Γιάνη Βαρουφάκη στο TheToc:

Κύριε Διευθυντά,

Χθες, 30-3-20 σας κοινοποιήθηκε ενημερωτικό δελτίο τύπου, σχετικά με την πρωτοβουλία του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός μας Γιάνη Βαρουφάκη, να προτείνει τηλεδιάσκεψη διαβούλευσης των πολιτικών αρχηγών.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης είναι η κοινοβουλευτική ανταλλαγή απόψεων με στόχο να διαμορφωθεί ένα συνολικότερο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο, που κατά την ανάλυση του κόμματός μας, η κυβέρνηση, δεν διαθέτει.

Αυτή η τοποθέτησή ενός κοινοβουλευτικού κόμματος δεν δημοσιοποιήθηκε από το Μέσο σας. Συμφωνείτε, φαντάζομαι, ότι το είδος και το μέγεθος της είδησης δεν δικαιολογεί ούτε την αγνόησή της ούτε βεβαίως και πολύ περισσότερο, την απόκρυψή από τους αναγνώστες σας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται απλώς για στιγμιαία αμέλεια, χωρίς δόλο, που δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

Σας καλούμε έστω και τώρα εκ των υστέρων να αποκαταστήσετε την πραγματικότητα του και να αποδώσετε την προβολή και την έκταση που αρμόζει σε μια τέτοια είδηση, στο όνομα των αρχών που διέπουν τη Δημοσιογραφική Δεοντολογία.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική επικοινωνία.

Ανακοίνωση ΜΕΡΑ25 για το αίτημα δημόσια2 τηλεδιάσκεψη2, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την εκπόνηση Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 σχολιάζει τα οικονομικά μέτρα και ζητά συζήτηση, με δημόσια τηλεδιάσκεψη, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την εκπόνηση Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου

Από την πρώτη στιγμή, το ΜέΡΑ25 στήριξε τα υγειονομικά μέτρα της κυβέρνησης, ακόμα και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Από την πρώτη στιγμή όμως είχαμε προειδοποιήσει ότι για κάθε μέρα που περνά χωρίς ένα ΑΜΕΣΟ ΔΥΝΑΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΘΕΤΙΚΟ ΣΟΚ το κόστος αντιμετώπισης της νέας τροπής της Οικονομικής & Κοινωνικής Κρίσης θα ανέβαινε εκθετικά.

Αντ’ αυτού, Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών επιδόθηκαν σε μια ακολουθία ανακοινώσεων χλιαρών μέτρων. Αντί για κουρέματα υποχρεώσεων προσέφεραν το "άδωρον δώρον" της αναβολής πληρωμών, που τελικά αυξάνουν υπέρμετρα το κόστος της κρίσης. Σήμερα, 30η Μαρτίου, είχαμε άλλη μια δέσμη ανερμάτιστων, χλιαρών μέτρων που επιβεβαιώνουν ότι:

Συνεχίζεται η άκαρπη πολιτική δανεισμού προς τις επιχειρήσεις (βλ. "επιστρεπτέα προκαταβολή") – αντί για κουρέματα των οφειλών τους

Εξακολουθεί να αποφεύγεται η ανάγκη τονωτικών δημοσιονομικών ενέσεων, τις οποίες επ’ ουδενί δεν υποκαθιστά η απλή πρόβλεψη αναπόφευκτων δημοσιονομικών ελλειμμάτων

Δεν προσφέρεται καμία ουσιαστική νέα χρηματοδότηση για το ΕΣΥ, πέραν ενός (ευπρόσδεκτου) δώρου για τους εξουθενωμένους γιατρούς και νοσηλευτές

Παρά τα 150 εκ ευρώ που αναφέρθηκαν για τον πρωτογενή τομέα, καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για την αναγκαία τροφοδότηση των εγκλωβισμένων στα σπίτια τους Ελλήνων με ελληνικά προϊόντα τα οποία τώρα δεν θα εξαχθούν.

Την 10η Μαρτίου το ΜέΡΑ25, στην Ολομέλεια της Βουλής, προτείναμε 7+1 Μέτρα που, αν τα είχαν εφαρμόσει, το έργο τους θα ήταν σήμερα πιο εύκολο.

Την 26η Μαρτίου επικεντρωθήκαμε σε 3 μέτρα αλληλεγγύης τόσο απαραίτητα όσο και άμεσα εφαρμόσιμα . Ούτε αυτά εφαρμόστηκαν.

Ακόμα δεν απάντησαν για τα κόκκινα δάνεια, την μονιμοποίηση της προστασίας πρώτης κατοικίας και μικρομεσαίων, ή για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία έπρεπε να παγώσουν τον "Ηρακλή" ώστε να μην ενεργοποιηθούν οι εγγυήσεις στα αρπακτικά ταμεία, με αποτέλεσμα να πρέπει να δανειστούμε από την τρόικα άλλα €12 δις. Όσο δεν απαντούν, δίνουν την εικόνα κυβέρνησης που λειτουργεί ως ατζέντης των αρπακτικών ταμείων, συμφερόντων του κύκλου του Πρωθυπουργού, που προτιμούν να φορτώσουν άλλα 12 δις χρέος στο κράτος παρά να περάσουν μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ακόμα δεν κατήργησαν την αστεία, πλέον, προπληρωμή φόρου. Αν δεν καταργήσουν τώρα αυτή την απαράδεκτη μνημονιακή δέσμευση, πότε θα το κάνουν;

Ακόμα δεν δρομολόγησαν τις χρεωστικές κάρτες για 300 χιλιάδες ευάλωτες οικογένειες που ακόμα και οι σημερινές εξαγγελίες του Υπουργού Οικονομικών αφήνουν έξω από κάθε δίχτυ προστασίας. Θα το κάνουν; Αν όχι, καταδικάζουν 1 εκατομμύριο έλληνες χωρίς πόρους, χωρίς επιδόματα, χωρίς εισοδήματα να αργοπεθαίνουν εγκλωβισμένοι σε υγρά σπίτια και διαμερίσματα.

Πέραν των λεπτομερειών, κάθε μέρα που περνά φανερώνει μια κυβέρνηση χωρίς στρατηγικό σχέδιο…

…ούτε για την οικονομία
…ούτε για τον τρόπο διεκδίκησης του ευρωομόλογου, για το οποίο μόνο το ΜέΡΑ25 κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση
…ούτε για την προστασία της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων
…ούτε για το πότε η κυβέρνηση θα αρχίσει την μαζική εξέταση των πολιτών για τον κορωνοϊό ώστε να αρχίσουν, τη σωστή στιγμή, να χαλαρώνουν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας
…ούτε για την προστασία των προσφύγων από την εξάπλωση του Covid-19 σε κολαστήρια όπως η Μόρια, που ισοδυναμεί με ολιγωρία απέναντι και στο δημόσιο σύστημα υγείας και, φυσικά, ολόκληρης της κοινωνίας.

Για αυτούς τους λόγους, ζητώ σήμερα την σύγκλιση της Βουλής μέσω τηλεδιάσκεψης, της eBουλής ας την ονομάσουμε, ώστε να διεξαχθεί συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών (που, βέβαια, θα προβάλλεται παράλληλα μέσα από το κανάλι της Βουλής). Θέμα της; Το συνολικό Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο που η κυβέρνηση, προφανώς, στερείται.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 26 Μαϊ 2020 | 21:33

ΠΟΥ: Τον Ιούνιο τα αποτελέσματα για την υδροξυχλωροκίνη - Eπανεξέταση για την ασφάλεια της

Μια μελέτη στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση The Lancet διαπίστωσε πως οι ασθενείς που έπαιρναν υδροξυχλωροκίνη είχαν αυξημένα ποσοστά θανάτου και αρρυθμία, προκαλώντας την παρέμβαση του ΠΟΥ.

ΑΝΟΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 26 Μαϊ 2020 | 21:22

Καλά νέα από το Ινστιτούτο Παστέρ: Ασθενείς με ήπια μορφή κορονοϊού ανέπτυξαν αντισώματα

Η μελέτη δείχνει ότι το επίπεδο αντισωμάτων, στις περισσότερες περιπτώσεις, προστατεύει από μια νέα μόλυνση από τον κορονοϊό

ΣΤΟΥΣ 32.955 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ- 230.555 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ 26 Μαϊ 2020 | 21:08

Αύξηση των κρουσμάτων και μείωση των νεκρών στην Ιταλία-Δωρητής πλάσματος ο Αντρέα Μποτσέλι

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 78 άνθρωποι και καταγράφηκαν 397 νέα κρούσματα. 2.677 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

26 Μαϊ 2020 | 20:38

Tσιόδρας: Λιγότερο από το 1% του πληθυσμού μολύνθηκε από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Η επιφυλακή και η εγρήγορση για ένα τυχόν δεύτερο κύμα που θα αφορά αυτό τον ιό είναι σημαντική

«ΜΑΧΗ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 26 Μαϊ 2020 | 20:29

DW: Μεγάλο το ενδιαφέρον των Γερμανών για την Ελλάδα - Στους κύριους προορισμούς η χώρα μας

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι τις τελευταίες μέρες η κίνηση σε τουριστικά γραφεία και διαδικτυακά τουριστικά πόρταλ της Γερμανίας

ΣΤΟ ΜΙΖΟΥΡΙ 26 Μαϊ 2020 | 19:48

ΗΠΑ: Viral το βίντεο από πάρτι σε πισίνα παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων - Σφοδρές αντιδράσεις

Σε εθελούσια καραντίνα όλοι για 14 ημέρες ή έως να διαγνωστούν αρνητικοί από τον νέο κορονοϊό.

ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ 26 Μαϊ 2020 | 19:33

"Corriere della Sera": Η καραντίνα αύξησε κατά 30% τα διαζύγια στην Ιταλία

Οι πεταμένες κάλτσες στο πάτωμα, η αποκάλυψη εξωσυζυγικών σχέσεων και το στρες για τα εργασιακά είναι οι βασικότερες αιτίες των τσακωμών

ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ...ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ. 26 Μαϊ 2020 | 18:52

Οι πολιτικοί που αψήφησαν την καραντίνα και προκάλεσαν την οργή

Οι περιορισμοί επιβάλλονται για να...παραβιάζονται.

26 Μαϊ 2020 | 18:49

Η συγκλονιστική εξομολόγηση Τσιόδρα - Το συγκινητικό αντίο του καθηγητή με ένα ποίημα

Με μια αποχαιρετιστήρια ομιλία ο καθηγητής συγκίνησε τους Έλληνες με τον γλαφυρό λόγο του

26 Μαϊ 2020 | 18:46

Εσπασε και ο Ν. Χαρδαλιάς - Το "αντίο" στην καθημερινή ενημέρωση

Ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένος ο Νίκος Χαρδαλιάς "κλείνοντας" την καθημερινή ενημέρωση ευχαρίστησε τους πολίτες για την τήρηση των μέτρων

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ MEGA 26 Μαϊ 2020 | 18:33

Σύψας για χλωροκίνη: "Δεν είναι τόσο αποτελεσματική, φαίνεται να συνδέεται και με αρρυθμίες στην καρδιά" [Βίντεο]

Σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας "δεν έχουμε αξιόλογα φάρμακα για τον ιό"

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΠΕΔΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ 26 Μαϊ 2020 | 18:24
26 Μαϊ 2020 | 18:22

Αποκάλυψη Τσιόδρα: Θα είχαμε 13.685 νεκρούς αν δεν παίρναμε μέτρα

"Οι αριθμοί μας λένε πως τα μέτρα οδήγησαν σε μείωση κατά 80% της διασποράς του ιού", δήλωσε ο λοιμωξιολόγος.