Το οινοποιείο "Κίκονες" που επισκέφθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη Θράκη- Γυναίκα οινοποιός και σπουδαία κρασιά

Η κα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το οινοποιείο "Κίκονες",  ένα οινοποιείο που παράγει κρασιά από τοπικές και όχι μόνο ποικιλίες

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
κικονεσ

Στην Κομοτηνή στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίας της στην Θράκη βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την τελευταία επίσκεψή της να έχουν γυναικείο άρωμα και επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

Πιο συγκεκριμένα η κα Σακελλαροπούλου το απόγευμα της Παρασκευής επισκέφθηκε το οινοποιείο "Κίκονες", ένα τοπικό οινοποιείο που παράγει κρασιά από τοπικές ποικιλίες και έχει τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης μεν, αλλά τοπικής επιχείρησης του συγκεκριμένου κλάδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με μία εκπρόσωπο της νεότερης γενιάς των οινοποιών και μια από τις 4 γυναίκες του κλάδου

Η κα Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τα διευθυντικά στελέχη και τους επιχειρηματίες για την υποδοχή και κατέγραψε τις ανάγκες της τοπικής επιχειρηματικότητας.

κικονεσ
κικονεσ
κικονεσ
κικονες

Το Κτήμα Κίκονες είναι το πρώτο οινοποιείο του Ν. Ροδόπης έχει κατορθώσει να έχει πιστούς ακόλουθους. Αυτό αναδεικνύεται μέσα από τις 24 διεθνείς βραβεύσεις που έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα.

κικονεσ
κικονεσ
κικονες

Οι "Κίκονες" είναι το πρώτο οινοποιείο που ιδρύθηκε στην περιοχή της Ροδόπης και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2004 από τη Μελίνα Τάσσου, Γεωπόνο - Οινολόγο D.N.O. Bordeaux.

Οι "Κίκονες" σήμερα απασχολούν επτά μόνιμους εργαζόμενους και δέκα με δεκαπέντε εποχιακούς κατά τη διάρκεια του τρύγου.

Στόχος των σύγχρονων "Κικόνων" είναι να αναβιώσουν την αμπελουργική ζώνη της Θράκης τόσο για την Ελλάδα όσο και για το εξωτερικό. Γι' αυτό το λόγο και το οινοποιείο ονομάστηκε "Κίκονες", προς τιμήν του πρώτου λαού που παρήγαγε ποτέ κρασί στη γη της Θράκης.

Μελίνα Τάσσου

Η Μελίνα Τάσσου είναι Οινολόγος D.N.O. από το Bordeaux της Γαλλίας και Γεωπόνος Επιστήμης Τροφίμων (Α.Π.Θ.). Μετά από τις σπουδές της συνέχισε να εργάζεται σε ξακουστά οινοποιεία του κόσμου για να αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει μεγάλα κρασιά. Τα οινοποιεία στα οποία μυήθηκε στην Τέχνη της Οινοποίησης είναι:

Château Malescot St Exupéry, Margaux, Bordeaux, Γαλλία. 3° Grand Cru Classé.

Château Smith Haut Laffite, Pessac Leognan, Bordeaux, Γαλλία. Grand Cru Classé.

Domaine Christophe Perrot – Minot, Morey St Denis, Βουργουνδία, Γαλλία.

Brown Brothers, Milawa, Victoria, Αυστραλία.

Μετά από αυτήν την πολύτιμη εμπειρία γυρίζει το 2004 στη Θράκη για να οινοποιήσει το πρώτο σύγχρονο πλέον κρασί των "Κικόνων". Αξιοποιώντας τις εμπειρίες που αποκόμισε κατά τη διάρκεια των οινολογικών της περιπετειών εφαρμόζει τις τεχνικές που μπορούν να προσαρμοσθούν στη γη και το κλίμα της Θράκης, τόσο στο αμπέλι όσο και στην οινοποίηση, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η Φιλοσοφία της Οινολόγου βασίζεται στην ελάχιστη παρέμβαση και τη χρήση παραδοσιακών τεχνικών με στόχο το πιο φυσικό οινικό αποτέλεσμα. Έχουν αντικατασταθεί βασικά μηχανήματα από το ανθρώπινο χέρι κατά τη διαδικασία της οινοποίησης, ενώ οι σημαντικότερες αποφάσεις παίρνονται χρησιμοποιώντας την πολύτιμη βοήθεια της καθημερινής γευστικής δοκιμής ακόμη και κατά τη διάρκεια της ζύμωσης. Οι επιστημονικές τεχνικές ελέγχου ποιότητας είναι βασισμένες στη Σχολή του Bordeaux, ο αμπελώνας είναι εμπνευσμένος από το Αυστραλέζικο σύστημα διαμόρφωσης, η παραδοσιακή οινοποίηση προέρχεται από τη Βουργουνδία ενώ ο συνδυασμός όλων αυτών των τεχνικών γεννάει το μοναδικό αποτέλεσμα που ονομάζεται Θρακιώτικη οινοποίηση!

κικονεσ

Βασίλης Τάσσου

Ο Βασίλης Τάσσου είναι Γεωπόνος - MSc. Food Economics & Marketing, Reading, U.K. O Βασίλης επιμελείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καλλιέργεια των 100 στρεμμάτων ιδιόκτητων αμπελώνων βιολογικής καλλιέργειας που βρίσκονται φυτεμένοι στην όμορφη Μαρώνεια της περιοχής της Ροδόπης, ενώ είναι και ο Υπεύθυνος Οικονομικών του Οινοποιείου.

Ο στόχος του είναι η υψηλότερη δυνατή ποιότητα πρώτης ύλης, των πολύτιμων καρπών της αμπέλου, η οποία εξαρτάται άμεσα από την άριστη κατάσταση υγείας των βιολογικών αμπελώνων των "Κικόνων" στη Μαρώνεια. Παράλληλα άμεση προτεραιότητα έχει η εξυπηρέτηση των πελατών και των συνεργαζόμενων εταιριών διανομής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

κικονεςσ

Λευτέρης Γιαννουλίδης

Ο Λευτέρης Γιαννουλίδης είναι ο Υπεύθυνος Παραγωγής των Κικόνων. Στόχος του είναι η σωστή εφαρμογή των κατάλληλων τεχνικών για την παραγωγή οίνων ανωτέρων προδιαγραφών. Η καθαριότητα, η τάξη και η επιμέλεια των οινοποιητικών διαδικασιών εξασφαλίζεται χάρη στη συνέπεια και την ευλαβική εφαρμογή των σωστών κανόνων οινοποίησης.

Φίλιππος Παπαδάκης

Ο Φίλιππος Παπαδάκης είναι επαγγελματίας Οινοχόος και σύμβουλος οίνου. Η ιδιότητα του είναι διαπιστευμένη από το διεθνές ινστιτούτο W.S.P.C. ( Wine and Spirit Professional Consultants). Είναι o Οινοχόος του Κτήματος Κίκονες για την περιοχή της Αττικής και εξασφαλίζει τη σωστή επικοινωνία μεταξυ του Κτήματος και των τελικών σημείων πώλησης.

Γιώργος Δεληγιάννης

Ο Γιώργος Δεληγιάννης είναι ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας των Κικόνων. Επιμελείται της άψογης εξυπηρέτησης των πελατών και της σωστής λειτουργίας του λογιστηρίου.

Αϊσέλ Καρά Χασάν

Η Αϊσέλ Καρά Χασάν είναι η υπεύθυνη συσκευασίας κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ κατά τη διάρκεια του τρύγου είναι η συντονίστρια της ομάδας των κοριτσιών στην ταινία διαλογής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 06 Μαρ 2021 | 11:52

Στη Ρόδο η Σακελλαροπούλου για την 73η επέτειο της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στη Ρόδο για τον εορτασμό της 73ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 04 Μαρ 2021 | 13:11

Σακελλαροπούλου στην Ευρωβουλή: Το κίνημα #MeToo στην Ελλάδα ανέδειξε το εύρος του σεξισμού και της κακοποίησης

"Η πανδημία έφερε και μια κατακόρυφη αύξηση της έμφυλης βίας" ανέφερε μεταξύ άλλων η Κ. Σακελλαροπούλου στην ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 25 Φεβ 2021 | 11:03

Ιάκωβος Τσούνης: Η συγκλονιστική φωτογραφία με τον υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή να του φιλά το χέρι

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Α. Στεφανής, φιλά το χέρι του Ιάκωβου Τσούνη, σε μια έμπρακτη χειρονομία αναγνώρισης της εθνικής συνεισφοράς του.

ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ 24 Φεβ 2021 | 17:25

Σακελλαροπούλου στον 98χρονο εφοπλιστή Τσούνη που χάρισε την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις: "Τιμώ τον πατριώτη"

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επέδωσε το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής στον εφοπλιστή Ιάκωβο Τσούνη.

Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΗΤΤΗΘΕΙ 23 Φεβ 2021 | 17:09

Αποψη: Αρθρο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή για τον δολοφόνο Κουφοντίνα και γιατί δεν πρέπει να τον αφήσουν να πεθάνει

Αρθρο του σκιτσογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή για τον δολοφόνο της 17Ν Κουφοντίνα

"Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ" 23 Φεβ 2021 | 15:24

Ταραντίλης για την "επίσκεψη" αναρχικών στην οικία της ΠτΔ: Αν νομίζουν ότι τρομοκρατούν, κάνουν λάθος

Ας γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα, λειτουργεί το κράτος δικαίου, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ταραντίλης.

ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 23 Φεβ 2021 | 14:03

Θρασύτατη επίθεση αναρχικών στο σπίτι της Σακελλαροπούλου με τρικάκια υπέρ του Κουφοντίνα

Στις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης μια ομάδα περίπου 50 αναρχικών βρέθηκαν στο Μεταξουργείο έξω από το σπίτι της κ. Σακελλαροπούλου στην οδό Μυλλέρου όπου φώναξαν συνθήματα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 23 Φεβ 2021 | 11:51
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 23 Φεβ 2021 | 10:57

Η Ακρίτα επιτέθηκε στη Σακελλαροπούλου για τον Κουφοντίνα: Εκκωφαντική η σιωπή σας

Η Έλενα Ακρίτα ζητά από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να παρέμβει στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 22 Φεβ 2021 | 09:39

Στα Διαπόντια νησιά η Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Εμβολιάζονται οι κάτοικοι σε Οθωνούς και Ερείκουσα

Ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός των κατοίκων στα διαπόντια νησιά, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαρόπουλου.

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ 19 Φεβ 2021 | 12:47

"Συγγνώμη" Μητσοτάκη από τους πολίτες για το μπαλάκι ευθυνών και τις διακοπές ρεύματος

"Καταλαβαίνω απόλυτα τον θυμό και την ενόχληση των πολιτών" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τη Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

19 Φεβ 2021 | 06:31

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπουλου στις 11:00

Συνάντηση του πρωθυπουργού με την ΠτΔ στις 11:00 το πρωί στο Προεδρικό μέγαρο

«ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» 18 Φεβ 2021 | 21:07

Σακελλαροπούλου: Στοίχημα η ισορροπία ανάμεσα στην προστασία της δημόσιας υγείας και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα το κράτος δικαίου στην Ευρώπη εξαιτίας των μεγάλων αλλαγών, αναφέρθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.