X

"Όχι σε όλα" από τον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θέλει ούτε να αγοράσουμε F-35 ούτε να πάρει F-16 η Τουρκία

Αρνητικός στην πώληση των F-16 στην Τουρκία, αλλά και στην αγορά των F-35 από την Ελλάδα εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει: TheToc team

"Όχι σε όλα" από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πηγές του κόμματος αναφέρουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αρνητική στην πώληση των F-35 στην Ελλάδα αλλά και στην πώληση των F-16 στην Τουρκία, ζητώντας να ενσωματωθεί η Άγκυρα στην νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας που δημιουργείται. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει:

"Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο κ. Τσίπρας στην συζήτηση της περασμένης εβδομάδας για τις βάσεις καθώς και στις συνεντεύξεις του, τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα για τις προϋποθέσεις επιτυχίας της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Μπάιντεν.

Διαβάστε Επίσης

Δηλαδή:

-αποτροπή πώλησης των F16 στην Τουρκία και όχι νέο ράλι εξοπλισμών με αγορά F35 ύψους 4 δις. ως αντιστάθμισμα,

-ρητή καταδίκη της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και - προυποθέσεις για την ενσωμάτωση της Τουρκίας στη νέα αρχιτεκτονική ενέργειας.

Περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, μέχρι τότε δεν θα σχολιάσουμε κάτι περαιτέρω".