
Κατηγορηματικός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρόκειται να συναινέσει στο άνοιγμα των κεφαλαίων 23 και 24 των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας για τα θεμελιώδη δικαιώματα και τη δικαιοσύνη αν δεν αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα, εμφανίστηκε ο Ιωάννης Κασουλίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι δεν έχουν αρθεί οι λόγοι για τους οποίους έχουν παγώσει αυτά τα κεφάλαια. Αναφερόμενος στις τουρκικές αξιώσεις για άνοιγμα πέντε κεφαλαίων φέτος, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΕΕ για την προσφυγική κρίση είπε ότι τα κεφάλαια αυτά έχει μπλοκάρει από το 2009 η Λευκωσία λόγω άρνησης της Άγκυρας να συμμορφωθεί με το πρωτόκολλο δέκα.
Η Κυπριακή Δημοκρατία προτίθεται να συζητήσει το ενδεχόμενο ανοίγματος του κεφαλαίου 17 για την Οικονομία και Νομισματική Πολιτική. Εξάλλου, αναφερόμενος στο κεφάλαιο των Εγγυήσεων, ο Κύπριος ΥΠΕΞ υπέδειξε ότι οι προηγούμενες συνθήκες εγγυήσεων που οδήγησαν στην εισβολή και κατοχή, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρόκειται για εγγυήσεις που δεν μπορούν να κάνουν Ε/κ και Τ/κ να νιώσουν εξίσου ασφαλείς.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr