O υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην τηλεόραση του BBC, σε επιτόπιο ρεπορτάζ των Άγγλων δημοσιογράφων στο Μάτι σημείωσε ότι οι υπηρεσίες του κράτους και οι Ένοπλες Δυνάμεις λειτούργησαν αποτελεσματικά, «χρεώνοντας» εν μέρει την τραγωδία στο γεγονός της ύπαρξης πολλών αυθαίρετων κατασκευών σε όλη την ακτογραμμή της παραλίας στο Μάτι.
Ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ανέφερε ότι η οικοδόμηση από τους κατοίκους μέσα σε δασωμένες περιοχές ήταν ένα «έγκλημα» που είχε ως αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν οι διαδρομές διαφυγής.
Στο ρεπορτάζ γίνεται και αναφορά στην αντιπαράθεση που είχε ο υπουργός Άμυνας με κάτοικο της περιοχής, με τον δημοσιογράφο να ανεβάζει και το σχετικό βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
“No one came...there was no plan...there was no protection...nothing ... people were left swimming for hours without help”
— Gavin Lee (@GavinLeeBBC) July 26, 2018
Survivors of the #Greek #WildFire disaster remonstrate with the Greek Defence Minister Panos #Kammenos, as he arrives in #Mati, the worst hit area. pic.twitter.com/zmoSwQq4O1
Πηγή: BBC
Φωτογραφία: Eurokinissi
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr