Παναγιωτόπουλος: Σύμμαχος- κλειδί για το ΝΑΤΟ η Ελλάδα - Η τελετή έναρξης του συνεδρίου στην Αθήνα [Εικόνες]

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ στην Αθήνα - "Η Ελλάδα είναι περήφανο μέλος της Συμμαχίας", δήλωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
1

Τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο για το ΝΑΤΟ, τόνισε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην τελετή έναρξης του συνεδρίου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Συμμαχίας, που διεξάγεται από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Μιλώντας στην επίσημη τελετή έναρξης του συνεδρίου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, σήμερα το απόγευμα, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ο Ν. Παναγιωτόπουλος υποδέχθηκε τους υψηλούς προσκεκλημένους στην "γενέτειρα της Δημοκρατίας, την Αθήνα", όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε τους "εξαιρετικά στενούς δεσμούς των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ και της Ελλάδας".

Διαβάστε Επίσης

Επισήμανε ότι "πάντοτε το ΝΑΤΟ προωθεί τη δημοκρατία, την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και πέρα από τα σύνορα των κρατών - μελών του", ενώ αναφερόμενος στην επέτειο των 200 ετών από την ελληνική Επανάσταση, είπε: "Χρωστάμε στους προγόνους μας ότι πολέμησαν με αποφασιστικότητα, για να ζούμε σήμερα σε ένα σύγχρονο κράτος όπως η Ελλάδα".

Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει σήμερα "σημαντικές προκλήσεις που απειλούν τη σταθερότητα όπως είναι η ενεργειακή ασφάλεια και η παράνομη μετανάστευση", ενώ συμπλήρωσε ότι "σε αυτό το περιβάλλον, η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης, για να προωθήσουμε τη δημοκρατία, το διάλογο, την ειρήνη".

1

Πικραμμένος: Η Ελλάδα συνεισφέρει στην ετοιμότητα δράσης της Συμμαχίας

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρ:εγονότα για την Ελλάδα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο "την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ" ενώ ξεκαθάρισε ότι "η Ελλάδα συνεισφέρει στην ετοιμότητα δράσης της Συμμαχίας απέναντι στις απειλές και τις προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή".

"Ευθύνη μας", είπε ο Π. Πικραμμένος, "είναι η υπεράσπιση των συμμάχων μας και η διατήρηση της ειρήνης [...] Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό το ΝΑΤΟ να ορίσει μια μακρόπνοη ατζέντα".

"Η Ελλάδα είναι πυλώνας ασφάλειας, συνεργασίας και συμφιλιώσης σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συμπλήρωσε λέγοντας ότι οι δημοκρατικές αρχές της αρχαίας Ελλάδας αποτελούν "πηγή έμπνευσης για όλο το κόσμο".

"Οι ίδιες αξίες βρίσκονται στα θεμέλια του ΝΑΤΟ. Μιας συμμαχίας δημοκρατιών, με μοναδικά χαρακτηριστικά που υπηρετούν την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία" κατέληξε ο Π. Πικραμμένος.

1
1
1

Φλώρος: Η Ελλάδα είναι περήφανο μέλος της Συμμαχίας

Την προσαρμοστικότητα του ΝΑΤΟ σε ένα έντονα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον χαρακτήρισε ως "τη μεγαλύτερη ισχύ της Συμμαχίας" ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, καλωσορίζοντας από την πλευρά του, στην Αθήνα τους συμμετέχοντες στο συνέδριο. Στάθηκε, δε, στη χρονική συγκυρία του συνεδρίου, χαρακτηρίζοντας ως τεράστιας σημασίας τις διεθνείς προκλήσεις που καλείται το ΝΑΤΟ να αντιμετωπίσει το προσεχές διάστημα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η Ελλάδα είναι περήφανο μέλος της Συμμαχίας.

"Παρά τις προκλήσεις από την πανδημία στη χώρα μας", είπε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, "το σχέδιο εμβολιασμού λειτούργησε και μπορούμε να διοργανώσουμε το συνέδριο της Στρατιωτικής Επιτροπής". Επισήμανε ακόμη, ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα ισχύσουν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

1

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, ανέφερε ότι η επιτροπή παρέχει "σημαντικές στρατιωτικές πληροφορίες" διαδραματίζοντας καίριο ρόλο αναφορικά με "την ετοιμότητα του ΝΑΤΟ να ανταποκριθεί στις διεθνείς προκλήσεις". Μάλιστα, χρησιμοποίησε ρήση του Ηράκλειτου για να τονίσει ότι "ο κόσμος αλλάζει συνεχώς και πρέπει πάντοτε να είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε".

"Η ισχύς του ΝΑΤΟ", συμπλήρωσε, "προέρχεται από την ποικιλομορφία του" με τις πολιτικές και στρατιωτικές συνεργασίας της συμμαχίας να αφορούν συνολικά 30 χώρες. Για το ρόλο της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, τόνισε ότι "οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν ένα σκληρό κρίκο της συμμαχίας".

Το παρών έδωσε και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η τελετή έγινε στον προαύλιο χώρο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, όπου σημαιοφόροι κρατούσαν τις σημαίες των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του ύμνου του ΝΑΤΟ και του ελληνικού Εθνικού Ύμνου.

1
1
1

Οι εργασίες του συνεδρίου αρχίζουν το πρωί του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Athenaum Intercontinental.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 22 Οκτ 2021 | 10:59

Παναγιωτόπουλος: Η αντιμετώπιση απειλών που αντιμετωπίζουν τα κράτη μέλη να είναι προτεραιότητα της ΕΕ

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι είναι απαραίτητη η παραγωγική συνεργασία Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΝΑΤΟ

«ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΔΙΑΥΛΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» 21 Οκτ 2021 | 20:29

ΝΑΤΟ: Ο Ακάρ ζήτησε να δει τον Παναγιωτόπουλο - "Σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα" απαίτησε ο Έλληνας υπουργός

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε σύντομη συνάντηση με τον Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών 'Αμυνας του ΝΑΤΟ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ 20 Οκτ 2021 | 21:07

Τζέφρι Πάιτ: "Μένω έκπληκτος από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ" - Ενδεχόμενο βάσεων και σε άλλα νησιά

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποκλείουν στο μέλλον να δημιουργήσουν βάσεις στα ελληνικά νησιά, λέει ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ

«ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» 07 Οκτ 2021 | 20:53

Παναγιωτόπουλος: Η συναντίληψη Μητσοτάκη - Μακρόν στα γεωπολιτικά ζητήματα οδήγησε στην αμυντική συμφωνία

"Η ιστορική, στενή συνεργασία Ελλάδας- Γαλλίας απογειώνεται χάρη στην συναντίληψη που έχουν Μητσοτάκης και Μακρόν", τόνισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

«ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ» 06 Οκτ 2021 | 20:21

ΝΑΤΟ: Απέλασε 8 "αδήλωτους αξιωματικούς της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών" - Αντίποινα προαναγγέλλει η Μόσχα

Το ΝΑΤΟ προχώρησε σε ανάκληση των διαπιστεύσεων οκτώ μελών της ρωσικής αποστολής στην Βορειοατλαντική Συμμαχία

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ 02 Οκτ 2021 | 18:56

Παναγιώτοπουλος: Ιστορικών διαστάσεων η αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας - Γαλλίας

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας χαρακτήρισε τη συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας "πολυεπίπεδη".

ΠΛΗΡΗΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ 01 Οκτ 2021 | 09:56

ΕΕ: Η συμμαχία Ελλάδας-Γαλλίας συμβάλλει στην ευρωπαϊκή άμυνα και την ευρωατλαντική ασφάλεια

Η συμμαχία Ελλάδας-Γαλλίας "θα καταστήσει δυνατή την περαιτέρω συμβολή στην ευρωπαϊκή άμυνα και την ευρωατλαντική ασφάλεια" , αναφέρει ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή

29 Σεπ 2021 | 22:12

Παναγιωτόπουλος: Η αμυντική συνδρομή της ελληνογαλλικής συμφωνίας αφορά και σε θαλάσσιες περιοχές

Για τη σημασία της ελληνογαλλικής συμφωνίας μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτιόπουλος.

ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ 28 Σεπ 2021 | 13:05

"Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία reloaded": Τι έγραψαν Παναγιωτόπουλος και Δένδιας για την ιστορική συμφωνία

Οι κ. Δένδιας και Παναγιωτόπουλος υπέγραψαν την την ιστορική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας με τους ομολόγους τους Ντριάν και Παρλί. Τι σχολίασαν στο Twitter.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ 28 Σεπ 2021 | 11:02

Ενθουσιασμός του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για την αγορά των φρεγατών: Έρχονται τα νέα "ξύλινα τείχη"

Με ανάρτησή του στο Twitter ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την αγορά των γαλλικών φρεγατών.

ΝΙΚΟΣ ΒΟΣΔΟΓΑΝΗΣ 28 Οκτ 2021 | 10:09

Φώφη Γεννηματά - Συγκινεί ο πιο στενός της συνεργάτης: Ηθελε να μην την λυπηθεί κανείς [βίντεο]

"Ήταν μια γυναίκα δυνατή, έδινε αγάπη, έπαιρνε αγάπη. Ξεκίναγε να δουλεύει όταν κουραζόμασταν εμείς, δεν κουραζόταν ποτέ.", είπε για τη Φώφη Γεννηματά ο κ. Βοσδογάνης.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 28 Οκτ 2021 | 08:36

Στην Αθήνα σήμερα η Ανγκελα Μέρκελ - Ο επίλογος μίας "έντονης" σχέσης

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα και αύριο η Άνγκελα Μέρκελ, για τελευταία φορά ως καγκελάριος της Γερμανίας - Εκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

ΠΑΛΕΨΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ 28 Οκτ 2021 | 08:25

Οι τελευταίες ώρες της Φώφης Γεννηματά στο νοσοκομείο - Οι άνθρωποι που μίλησαν μαζί της

Ποιοι άνθρωποι είδαν και επικοινώνησαν με την Φώφη Γεννηματά τις τελευταίες 14 ημέρες της ζωής της που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό.