Παναγιωτόπουλος: Δυνητική απειλή στην εσωτερική ασφάλεια η αύξηση των ροών

Δεν έκρυψε ωστόσο ότι η κατάσταση σε ότι αφορά το μεταναστευτικό όπως εξελίσσεται αποτελεί δυνητική απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.

panagiwtopoulos-dunitiki-apeili-stin-eswteriki-asfaleia-i-auksisi-twn-rown
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η κατάθεση τροπολογίας με την οποία θεσμοθετείται θέση Εθνικού Συντονιστή για το μεταναστευτικό και η δήλωση του Νίκου Παναγιωτόπουλου ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει μεγαλύτερη ευθύνη για την διαφύλαξη των εξωτερικών συνόρων και την ασφάλεια της χώρας, προκάλεσε ερωτήματα στην αξιωματική αντιπολίτευση που ζήτησε διευκρινήσεις από τον υπουργό Άμυνας.

Ο υπουργός Εθνικής εξήγησε ότι δεν ταυτίζεται με τη άποψη του Πάνου Καμμένου ότι ο στρατός εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.

«Ο στρατός εγγυάται την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων και την εσωτερική ασφάλεια την εγγυώνται αστυνομία και λιμενικό» είπε.

Δεν έκρυψε ωστόσο ότι η κατάσταση σε ότι αφορά το μεταναστευτικό όπως εξελίσσεται αποτελεί δυνητική απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας διότι όπως είπε με τον πόλεμο στην Συρία μπορεί να έχουν διαφύγει μαχητές του ισλαμικού κράτους που μέχρι τώρα φυλάσσονταν από Κούρδους.

Το θέμα το έχει θέσει η χώρα και στο ΝΑΤΟ είπε και καταλήγοντας τόνισε ότι «εμείς δεν έχουμε έρθει στο ΥΠΕΘΑ για να δραπετεύουμε από την ευθύνη αλλά για να αναλάβουμε την ευθύνη με κόστος και διάθεση να λύσουμε το πρόβλημα ή να βελτιώσουμε την αντιμετώπισή του». 

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος ζήτησε  εξηγήσεις  για την αποστροφή του υπουργού ότι ο στρατός έχει λάβει εντολή και για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Κάλεσε δε τον υπουργό να απαντήσει αν έχει πάρει τέτοια εντολή από τον Πρωθυπουργό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην απάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου στη Βουλή στην κριτική για την κατάθεση της τροπολογίας για τον "Εθνικό Συντονιστή" και τη θέσπιση Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων, απευθύνεται στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ρωτώντας εάν έχει δώσει εντολή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας «ο στρατός να φροντίζει εκτός από τη φύλαξη των συνόρων της χώρας και για την εσωτερική ασφάλεια», και του ζητά να διαψεύσει τη δήλωση του υπουργού του. 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, που πριν λίγες μέρες πάγωσε μόνος του για δύο ώρες τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία μέχρι να τον συνεφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα μας ενημέρωσε πως έχει λάβει εντολή ο στρατός να φροντίζει εκτός από τη φύλαξη των συνόρων της χώρας και για την εσωτερική ασφάλεια! Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να ήταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος στο Παρίσι την τελευταία φορά που ο στρατός "μεριμνούσε" για την εσωτερική ασφάλεια και να έχει ξεχάσει, αλλά τώρα οφείλει να πει ξεκάθαρα: Έχει δώσει ο ίδιος τέτοια εντολή στον υπουργό του, όπως ανατριχιαστικά ανακοίνωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος στη Βουλή; Εάν ναι, τα πράγματα είναι σοβαρά. Εάν όχι, να τον διαψεύσει το γρηγορότερο, γιατί παρόμοιες δηλώσεις αποτελούν κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία μας».

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook