Οι Πυρήνες της Φωτιάς λένε ό,τι και οι υπουργοί της κυβέρνησης

"Οι Πυρήνες της Φωτιάς λένε ότι και οι υπουργοί της κυβέρνησης", είπε στη Βουλή ο Γ. Πανούσης. Την κλήση του ίδιου του Αλ. Τσίπρα ζήτησε ο Ε. Βενιζέλος.

Οι Πυρήνες της Φωτιάς λένε ό,τι και οι υπουργοί της κυβέρνησης

«Κάποιος μου φόρτωσε στην πλάτη όλα αυτά για να φύγει από τη δική του πλάτη. Οι Πυρήνες της Φωτιάς λένε ότι και οι υπουργοί της κυβέρνησης». Στην καταγγελία αυτή προχώρησε ο Γιάννης Πανούσης κατά την εισήγηση του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Το πρώην κυβερνητικό στέλεχος απέρριψε για μια ακόμα φορά ότι πίσω από τις καταγγελίες του βρίσκονται προσωπικοί σχεδιασμοί. «Ούτε Τζέιμς Μπόντ είμαι ούτε μυθιστόρημα θέλω να γράψω ούτε κάποιοι με έχουν βάλει» ανέφερε και πρόσθεσε «εγώ δεν παίζω παιχνίδια είμαι μόνος μου, μοναχικός καβαλάρης».

Την ίδια στιγμή διαχώρισε για μια ακόμα φορά τον Πρωθυπουργό με τα όσα κατήγγειλε όσα συμβαίνει με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Έχω εμπιστοσύνη μόνο σε αυτόν και αν συναντηθούμε θα του πω για ποιο λόγο έχω εμπιστοσύνη μόνο σε αυτόν» δήλωσε.

Ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε και στην αυριανή του κατάθεση στον Άρειο Πάγο. Γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει τις επίμαχες κασέτες με τους διαλόγους και προειδοποίησε ότι αν έχουν καταστραφεί θα υπάρξει μεγάλο θέμα «Θυμηθείτε τι έγινε στην Αμερική» είπε υπονοώντας το Watergate επί Νίχον.

Βολές σε Παρασκευόπουλο,Τόσκα, Παρασκευόπουλο

Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης τόσο για τις δηλώσεις που έκαναν εναντίον του, όσο και για την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν. «Οι αδελφοί Τσάκαλοι με την επιστολή τους έβαλαν στη θέση τους» τόνισε και χαρακτήρισε ψευδεπίγραφη τη δήλωση των υπουργών ότι η μήνυση στρέφεται κατά παντος υπευθύνου.

«Ήθελαν να φοβηθώ. Εκεί μέσα (σ.σ. στη μηνυτήρια αναφορά) είναι μέσα ο Γιάννης Πανούσης ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Πανούσης επανέλαβε ότι όταν έμαθε για τις απειλές προς το πρόσωπο του ενημέρωσε τον διοικητή της ΕΥΠ και τον υπουργό Δικαιοσύνης ΝίκοΠαρασκευόπουλο.

«Με ρωτάνε γιατί δεν έκανα κάτι τότε» είπε και εξέφρασε το ερώτημα. Πως θα φαινόταν να στραφεί υπουργός κατά κρατουμένων αλλά και κατά στελεχών του κόμματος της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει και ο ίδιος.

Σαφείς υπαινιγμούς για τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο ότι ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντα του σε σχέση με τις φυλακές διατύπωσε ο ΓιάννηςΠανούσης.

«Έχετε δει να γίνονται μεταγωγές; Κατήγγειλε κάτι ο Τσάκαλος. Είδατε να τόλμησε να κάνει κάποια μεταγωγή ο Παρασκευόπουλος για να δούμε ποιος ελέγχει τις φυλακές» παρατήρησε με νόημα ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας απόφασισε πάντως να καλέσει τον υπουργό Δικαιοσύνης την άλλη Τετάρτη για να ενημερώσει τους βουλευτές επί του θέματος.

Ο κ. Πανούσης επανέλαβε ότι πίστευε ότι θα υπήρξε πολιτική λύση σε σχέση με τις καταγγελίες του ωστόσο όπως είπε αντί αυτού οι υπουργοί κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του επειδή τάχα περίφερε απόρρητα έγγραφα.

Λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης υπήρξε επεισόδιο με την Αννέτα Καββαδία να κατηγορεί τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης ότι στοχοποιεί τον κ. Λάμπρου ο οποίος όπως είπε έχει δώσει την ζωή του για τη βελτίωση του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας.

Το σχόλιο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του κ. Πανούση ο οποίος απάντησε «μα στοχοποιείται ο κ. Λάμπρου και δεν στοχοποιούμαιεγώ;».

«Ολοκληρώστε κ. Πανούση. Μιλάτε τόση ώρα και λέτε τα ίδια» παρενέβη η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Μιλάτε εκ μέρους της κυβέρνησης» σχολίασε αιχμηρά ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

«Μιλώ ως μέσος άνθρωπος» απάντησε η πρόεδρος της Επιτροπής.

«Εσείς δεν είστε μέσος άνθρωπος, είτε πρόεδρος της επιτροπής» επανήλθε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την πρόταση του να κληθεί στην επιτροπή ο Πρωθυπουργός.

«Έχουμε πρωθυπουργικό σύστημα αλλά να πούμε ότι ευθύνεται ο Πρωθυπουργός» είπε η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

«Δεν είπα ότι έχει ευθύνη ο Πρωθυπουργός» αντέτεινε ο κ. Βενιζέλος.

«Δεν θα γίνουμε εδώ εξεταστική επιτροπή και δεν είναι η στιγμή να καλέσουμε εδώ την ΕΥΠ (σχετικό αίτημα κατέθεσε η αντιπολίτευση) έχει κρισιμότατα θέματα να ασχοληθεί» έκλεισε τη συζήτηση η πρόεδρος της επιτροπής.

Βενιζέλος: Να κληθεί ο Τσίπρας στην Επιτροπή

Αποδίδοντας του ακέραιες τις πολιτικές ευθύνες για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τις καταγγελίες Πανούση, ο Βαγγέλης Βενιζέλος ζήτησε να κληθεί ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατύπωσε δέκα λόγους για τους οποίους όπως τόνισε προκύπτει ότι ο Πρωθυπουργός δεν εποπτεύει τόσο τους υπουργούς του, όσο και τον επικεφαλής της ΕΥΠ. Ο ίδιος υποστήριξε εξάλλου ότι οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κινήθηκαν εναντίον του κ. Πανούση καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του μετά από υπόδειξη του αρχηγού της κυβέρνησης με στόχο την τρομοκράτηση του πρώην υπουργού.

Ο κ. Βενιζέλος συμπλήρωσε ακόμη ότι αν ισχύουν ότι έχουν καταστραφεί οι κασέτες που αναφέρει ο κ. Πανούσης, τότε δημιουργείται μείζον ζήτημα ανάλογο των υποκλοπών.

"Δεν κατονόμασα κανέναν, αυτοί με κυνηγούν"

Διέψευσε κατηγορηματικά ο κ. Πανούσης ότι έχει εμπλέξει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του κυβερνητικού κόμματος αναφορικά με τις καταγγελίες του.

«Αυτά που λένε για βουλευτές δεν ξέρω που τα βρίσκουν. Εγώ δεν έχω πει τίποτα. Όπως και για τον κ. Λάμπρου που μόνος του βγήκε και κατονόμασε τον εαυτό του» δήλωσε και υποστήριξε ότι έχει μιλήσει μόνο για πολιτικά πρόσωπα.

Την ίδια στιγμή πάντως αναφέρθηκε ονομαστικά σε άτομα που τον κυνηγούσαν τα οποία όπως είπε δεν είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Κατονόμασε τους πρώην βουλευτές του κόμματος Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, Ραχήλ Μακρή και την πρώην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο ίδιος επανήλθε σε σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδουν για ποιο λόγο προχώρησε τώρα στις αποκαλύψεις αυτές. Είναι, εξήγησε σαν κάποιος να γυρίζει νωρίτερα σπίτι του και να πιάνει τη σύζυγο του με άλλον και να τον κατηγορούν επειδή γύρισε νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα.

Επανέλαβε ότι διαχωρίζει τον κ. Τσίπρα από την υπόθεση παραδεχόμενος πάντως ότι ως Πρωθυπουργός έχει τη γενική ευθύνη και εξέφρασε την απορία γιατί δεν το έχει καλέσει έως τώρα για να τον ενημερώσει. «Δεν έχει καμία ευθύνη, είπε, ο Πρωθυπουργός. Eίναι Πρωθυπουργός. Εγώ δεν είμαι τίποτα».

Επέμεινε όμως ταυτόχρονα ότι οι επιθέσεις εις βάρος του έχουν κεντρικό σχεδιασμό καθώς κάποιοι κάτι φοβούνται ή το κάνουν για απλό τσαμπουκά. Υποστήριξε εξάλλου ότι δεν έχει διατάξει καμία παρακολούθηση πολιτών αλλά και πως δεν έχει πάρει κανένα έγγραφο πλην εκείνων που αφορούσαν τις απειλές εις βάρος του.

Επιβεβαίωσε ότι είχε εκφράσει αντιρρήσεις για τον πρώτο νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών που τελικά κατατέθηκε στη Βουλή και με τις νομοτεχνικές παρεμβάσεις που ο ίδιος είχε εισηγηθεί. Γνωστοποίησε ότι έχει μιλήσει με τους συνηγόρους των τρομοκρατών αλλά και του Ρωμανού και εξέφρασε την απορία του γιατί ο νεαρός έχει τόσο μίσος εναντίον του αν και εκείνος παρενέβη υπέρ του.

"Να καταδικάζουμε και την αριστερή τρομοκρατία"

«Σημαντική» χαρακτήρισε τη χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τους αντεξουσιαστές ο Γιάννης Πανούσης, προσερχόμενος στη Βουλή το πρωί της Τετάρτης.

Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης ήρθε στη Βουλή προκειμένου να ενημερώσει την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας –έπειτα από αίτημα της- για τα όσα έχει καταγγείλει σε σχέση με τις επαφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες.

Ο γνωστός εγκληματολόγος διένειμε κείμενο με τις θέσεις του. Μεταξύ των άλλων τονίζει ότι αν έχει υποπέσει σε αδίκημα και καταδικαστεί δεν θα ζητήσει κανένα ευεργέτημα. «Θα εκτίσω την ποινή μου κανονικά. Οι άλλοι θα πράξουν το ίδιο; Ή θα κρυφτούν πίσω από κάποια νυχτερινή τροπολογία;» διερωτάται ο κ.Πανούσης.

Η νέα δήλωση του κ. Πανούση:

Οι Πυρήνες της Φωτιάς λένε ό,τι και οι υπουργοί της κυβέρνησης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 20 Οκτ 2021 | 13:41

ΣΥΡΙΖΑ: Αφού σφύριξε τη λήξη της πανδημίας ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε τον κ. Τσιόδρα

Μετά την πίεση Τσίπρα και αφού σφύριξε τη λήξη της πανδημίας ο κ. Μητσοτάκης, θυμήθηκε τους επιστήμονες και τον κ. Τσιόδρα, σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 20 Οκτ 2021 | 09:20

Νέο χτύπημα Καρανίκα: Υμνεί το... ΠΑΣΟΚ για τη νίκη του '81 - Κατηγορεί τους επικριτές του για "αριστερίστικες βλακείες"

"Θα θυμίσω σε μερικές και μερικούς κάποια έργα του ΠΑΣΟΚ γιατί με αφορμή την διεύρυνση που δεν έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέγονται διάφορες ανιστόρητες αριστερίστικες βλακείες", λέει ο κ. Καρανίκας.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ 19 Οκτ 2021 | 14:32

Ρωγμές στο κτίριο της Βουλής: Ο Τασούλα καθησυχάζει για το υπόγειο γκαράζ - "Κάθε έργο που έχει γίνει, έχει ενισχύσει τη στατικότητα"

"Κανένα θέμα, ούτε οποιοσδήποτε συναγερμός υπάρχει σχετικά με την στατικότητα του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων", ανέφερε ο Κωνσταντίνος Τασούλας

Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 19 Οκτ 2021 | 11:51

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Διπλή εξεταστική για ΜΜΕ και γκάλοπ αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήσει να "δραπετεύσει"

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για διπλή Εξεταστική Επιτροπή για την κρατική χρηματοδότηση των ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ" 19 Οκτ 2021 | 11:29

Γεωργιάδης για Εξεταστική χρηματοδότησης ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων: Ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιοι να πάνε φυλακή

"Εξεπλάγην με το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι αρνείται να ελεγχθεί η δική του περίοδος", σημείωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ 19 Οκτ 2021 | 09:27

Ρωγμές στο κτίριο της Βουλής - Καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας: Δεν έγινε μελέτη για το υπόγειο γκαράζ

Ο ομότιμος Καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας μίλησε για την επικινδυνότητα των ρηγματώσεων που εντοπίστηκαν στο κτίριο της Βουλής.

"ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗΣ" 19 Οκτ 2021 | 08:35

ΣΥΡΙΖΑ για ακρίβεια: Μητσοτάκης - Γεωργιάδης εμπαίζουν τους πολίτες

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί Μητσοτάκγη και Γεωργιάδη πως εμπαίζουν τους πολίτες για την ακρίβεια.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ “ΝΕΕΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ” ΤΟΥ ΔΝΤ 18 Οκτ 2021 | 21:01

Σταϊκούρας: "Η Ελλάδα περνά από την πλευρά του δανειολήπτη στην πλευρά του πιστωτή"

Με τη συμμετοχή της Ελλάδας στις "Νέες Διευθετήσεις Δανεισμού" του ΔΝΤ, περνάμε από την πλευρά του δανειολήπτη στην πλευρά του πιστωτή, τόνισε ο Χρ. Σταϊκούρας

ΓΙΑ ΤΟ OPEN 18 Οκτ 2021 | 20:18

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 10,1 μονάδων της ΝΔ - Ένας στους δύο "βλέπει" απειλή από την Τουρκία

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Μεγάλη αποδοχή της ελληνογαλλικής συμφωνίας, ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ την κρίνει θετικά

ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 18 Οκτ 2021 | 16:01

Δημοσκόπηση ProRata: Στο 8% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Οι χαμηλοί μισθοί και τα εργασιακά απασχολούν τους πολίτες

Η ΝΔα προπορεύεται στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου σε δημοσκόπηση της Prorata με 34%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με ποσοστό 26%

"ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ" 18 Οκτ 2021 | 12:36

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Αντιμετωπίζετε την πανδημία με ελαφρότητα- Για όλα φταίει η αντιπολίτευση

Στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον κ. Μητσοτάκη ότι αντιμετωπίζετε και την πανδημία δυστυχώς με ελαφρότητα και προσπάθεια να αποκομίσετε πολιτικά οφέλη.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΟΥΝ 18 Οκτ 2021 | 10:22

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Στην αρχή μας λέγατε "δεν υπάρχουν εμβόλια" και μετά ο Πολάκης μας πρότεινε φάρμακο για αγελάδες

"Δεν ισχύουν τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε η παραπληροφόρηση", ανέφερε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα.

ΒΟΥΛΗ 18 Οκτ 2021 | 07:53

Μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα για την πανδημία: Υψηλοί τόνοι και πρόγευση για την συζήτηση στην εξεταστική

Η σημερινή σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή θα αποτελέσει μία πρόγευση όσων θα ακολουθήσουν στη συζήτηση για την εξεταστική επιτροπή.