
«Παραπλανητική» χαρακτήρισε τη δεδομένη χρονική στιγμή τη συζήτηση περί παράλληλου ή συμπληρωματικού νομίσματος ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας, είπε ότι παλαιότερη αναφορά του για παράλληλο χρηματοπιστωτικό σύστημα «ίσως να ήταν λάθος, δεν είναι ρεαλιστικό τώρα».
Ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια. «Αν ήθελα το παράλληλο νόμισμα δεν θα μπορούσα να είμαι στην κυβέρνηση, αφού δεν θέλει να προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια», είπε χαρακτηριστικά, ενώ διευκρίνισε ότι όταν έκανε τις δηλώσεις για παράλληλο νόμισμα ήταν διαφορετικές οι συνθήκες ενώ τώρα υπάρχουν δείκτες σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας. Εξέφρασε δε την απορία πως δεν καταλαβαίνει τις ανακοινώσεις και τα σχόλια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το ότι μιλάνε για κινδυνολογία.
Όπως εξήγησε, ο πολιτικός έχει ευθύνη για τις ζωές πολλών ανθρώπων σε αντίθεση με τον ακαδημαϊκό, ενώ ανέφερε ότι το 2012 σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είχε προτείνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι «το 2017 η χώρα θα έχει το πλεόνασμα που πρέπει να έχει», ενώ τόνισε με έμφαση ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα και πως δεν πρόκειται να υπάρξει τέταρτο μνημόνιο.
Ο κ. Παπαδημητρίου αναφερόμενος στην υιοθέτηση ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ, τόνισε ότι δεν υπάρχει ακριβώς το σχέδιο Μάρσαλ, ωστόσο, είπε, πως υπάρχουν σε εξέλιξη ως το 2020 τα προγράμματα ΕΣΠΑ ενώ έρχονται και άλλα επενδυτικά προγραμματα που μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδδα να προχωρήσει στην ανάπτυξη.
Ο υπουργός Οικονομίας επισήμανε ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα γιατί μετά το brexit έχουν αλλάξει οι κανόνες μέσα στη Γηραιά Ήπειρο και πως εμφανίζονται πολλές χώρες να έχουν φυγοκεντρικές τάσεις.
«Νομίζω πως για να δώσουν την πίστη στους Ευρωπαίους πολίτες πρέπει να αλλάξουν πολιτική και η επιστροφή της Ελλλάδας θα τους βοηθήσει. Ίσως φαίνεται παράδοξο, αλλά υπάρχουν εκλογές σε Αυστρία, Γερμανία και Γαλλία και ίσως δούμε πολιτικές αλλαγές σε Αυστρία και Γαλλία», υπογράμμισε ο κ. Παπαδημητρίου, ενώ πρόσθεσε πως πρέπει και η Γερμανία να αλλάξει πολιτική.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr