Follow us

Παπαδημούλης: Οι παλιοί είμαστε το σασί του ΣΥΡΙΖΑ - Να μην ακούει ο Τσίπρας όσους μιλούν για βαρίδια στο κόμμα

"Χωρίς ενωμένο κόμμα δεν κερδίζονται εκλογές" είναι το μήνυμα του Δημήτρη Παπαδημούλη στον Αλέξη Τσίπρα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Για τα "βαρίδια" του ΣΥΡΙΖΑ, τις εσωκομματικές εκλογές και τα συντροφικά μαχαιρώματα μίλησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, προτρέποντας τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει πρωτοβουλίες για συσπείρωση, πανστρατιά, εξωστρέφεια και σύνθεση απόψεων.

"Χωρίς ενωμένο κόμμα δεν κερδίζονται εκλογές" ανέφερε σε μια αποστροφή του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο Flash 99.4 FM της Θεσσαλονίκης και σημείωσε ότι στόχος του Αλ. Τσίπρα δεν είναι να νικήσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε Επίσης

"Οι παλιοί είμαστε το σασί του κόμματος" πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του κόμματος και είπε ότι η "μαζικότατη συμμετοχή στις εσωκομματικές μας εκλογές είναι πολύ θετικό βήμα. Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή τη μαγιά σε δύο στόχους: να φτιάξουμε ένα μαζικό, δημοκρατικό, λαϊκό κόμμα της Αριστεράς, χωρίς μέλη μιας χρήσης, και να κριθούμε και να κερδίσουμε στις προσεχείς εθνικές εκλογές, που πιθανόν δεν θα αργήσουν". Στο πλαίσιο αυτό, είπε ότι οι παραινέσεις "Αλέξη για να καλπάσεις στην εξουσία πρέπει να διώξεις κάποιους που είναι βαρίδια", που ακούγονται "κυρίως εκτός ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι συνταγές επιτυχίας και ο Αλέξης Τσίπρας θα τις απορρίψει".

"Χωρίς ενωμένο κόμμα δεν κερδίζονται εκλογές"

"Πρέπει το επόμενο διάστημα να παρουσιάσουμε ένα συγκεκριμένο, εύληπτο και πειστικό κυβερνητικό πρόγραμμα. Και πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας, με τη μεγάλη ισχύ του 99% που τον ψήφισε, να πάρει πρωτοβουλίες για συσπείρωση, πανστρατιά, εξωστρέφεια και σύνθεση απόψεων. Χωρίς ενωμένο κόμμα δεν κερδίζονται εκλογές", είπε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για τη συνέχεια της δικής του πολιτικής πορείας, ο Δημ. Παπαδημούλης απάντησε: "Φυσικά θα συνεχίσω να είμαι ενεργός πολιτικά μέχρι το τέλος της ζωής μου, αλλά νομίζω πως αυτό που έγινε στο συνέδριο με την ψήφο των μελών που δόθηκε στη νεότερη γενιά είναι θετικό. Προσωπικά πρωτοεκλέχθηκα στην ΚΕ του ΚΚΕ εσωτερικού στα 27, πριν ακριβώς 40 χρόνια. Νομίζω πως 40 χρόνια στην Κεντρική Επιτροπή ενός Αριστερού κόμματος είναι αρκετά, και ότι μπορώ να συνεχίσω να υπηρετώ τις ίδιες αξίες χωρίς να κατέχω κομματικά αξιώματα. Στο τέλος αυτής μου της θητείας στο Ε/Κ δεν θα διεκδικήσω άλλο κοινοβουλευτικό αξίωμα ούτε στην Ευρώπη ούτε στην Ελλάδα. Να δώσουμε τόπο στα νιάτα".

"Στόχος του Αλ. Τσίπρα εξάλλου δεν είναι να νικήσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη"

"Με την άνεση που μου δίνει το γεγονός ότι δεν είμαι κολλημένος σε καμία καρέκλα, λέω στον αγαπημένο μου Αλέξη Τσίπρα, που τον έχω στηρίξει και τον στηρίζω διαχρονικά μέσα στο κόμμα -στην πράξη και όχι στα λόγια- ότι χρειάζεται ο συνδυασμός των νέων με την πείρα, των καινούργιων με τους παλιούς", επισήμανε στη συνέχεια, υπογραμμίζοντας:

"Είναι πρώτη ευθύνη του Αλ. Τσίπρα με τη συμβολή όλων να επουλωθούν τραύματα, πληγές και δυσαρέσκειες που δημιουργήσαν οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις. Με σεβασμό στις συλλογικές αποφάσεις και με εκλεγμένη πια ηγεσία να προχωρήσουμε με σύνθεση απόψεων και συσπείρωση για την πρωτιά στις εθνικές εκλογές. Στόχος του Αλ. Τσίπρα εξάλλου δεν είναι να νικήσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της εσωστρέφειας και των εσωτερικών διχασμών. Πρέπει να εφαρμόζουμε τις πράξεις της πρόσθεσης και του πολλαπλασιασμού, και όχι της διαίρεσης και της αφαίρεσης".

Τα "βαρίδια"

"Το συνέδριο έστειλε μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις", συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης. "Προχωρούμε όλοι και όλες μαζί με σεβασμό στην Πολιτική Απόφαση που ομόφωνα εγκρίναμε στο συνέδριο, με στήριξη στον Τσίπρα που όλοι ψήφισαν στην κάλπη. Και για να έχουμε τον πρώτο λόγο στη διαμόρφωση της επόμενης κυβέρνησης, ο Αλ. Τσίπρας χρειάζεται δίπλα του και τη νεότερη γενιά και στελέχη με πείρα, όπως ο Τσακαλώτος, ο Φίλης, ο Βούτσης, ο Δραγασάκης, ο Σταθάκης. Οι παραινέσεις "Αλέξη για να καλπάσεις στην εξουσία πρέπει να διώξεις κάποιους που είναι βαρίδια", που τις ακούω κυρίως εκτός ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια, δεν είναι συνταγές επιτυχίας και ο Αλέξης Τσίπρας θα τις απορρίψει", είπε.

Ερωτηθείς για την πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δήλωσε: "Αποφασίσαμε στο συνέδριο ότι είμαστε κόμμα της Αριστεράς, στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αλλά φιλοδοξούμε να εκφράσουμε έναν ευρύτερο χώρο από την αριστερά της Αριστεράς μέχρι το δημοκρατικό κέντρο. Στην πράξη 10 χρόνια έχουμε καταφέρει να είμαστε η μεγάλη δύναμη στην ευρύτερη προοδευτική παράταξη στην Ελλάδα. Η κάλπη της Κυριακής έδειξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ήρθε για να μείνει και ότι είναι εφικτή και αναγκαία η συνύπαρξη παλιών και νέων συντρόφων. Οι παλιοί είμαστε το σασί του κόμματος. Όμως με χαροποιεί ότι στελέχη που ήρθαν τα τελευταία χρόνια αναδείχθηκαν στις πρώτες θέσεις της Κ.Ε. γιατί αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ένα κόμμα ευρύχωρο".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΣΠΟΝΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 24 Ιουν 2022 | 13:59

Ο Άδωνις στο Σύνταγμα: Αγόρασε κουλούρι, έβγαλε σέλφι και ειρωνεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ - "Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε"

Για να αγοράσει ένα κουλούρι πήγε στο Σύνταγμα ο Άδωνις Γεωργιάδης και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 24 Ιουν 2022 | 13:12

Οδηγίες Τσίπρα στους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές: Να βγαίνετε στα ΜΜΕ και να κάνετε περιοδείες

Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, βασικό θέμα της συνάντησης του κ. Τσίπρα με τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η στρατηγική του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές.

ΑΠΟ 15 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 24 Ιουν 2022 | 12:23

Βουλή: Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή του νόμου περί πόθεν έσχες - Ζητά αποδεικτικά για δάνεια και ακίνητα

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που κατατέθηκε από 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζεται επιβεβλημένη η επέκταση των υποχρεώσεων υποβολής αρχικής ή ετήσιας δήλωσης "πόθεν έσχες".

ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 24 Ιουν 2022 | 11:51

Γεωργιάδης: Ως το τέλος του 2022 το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις τράπεζες

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως το τέλος του 2022 θα είναι έτοιμο το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις τράπεζες.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 24 Ιουν 2022 | 11:46

Βορίδης: Αυτοδύναμη η ΝΔ στις δεύτερες εκλογές - Καμία τύχη η πρόταση Τσίπρα για διακυβέρνηση με Βαρουφάκη και ΚΚΕ

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης εκτίμησε ότι στις δεύτερες εκλογές θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και πως δεν θα έχει καμία τύχη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτική διακυβέρνηση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 24 Ιουν 2022 | 11:21

Ο Τσίπρας λέει όχι στην επέκταση ΝΑΤΟ και αμφισβητεί τις κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία

Όχι σε επέκταση του ΝΑΤΟ, πρωτοβουλίες για τερματισμό πολέμου στην Ουκρανία και αμφισβήτηση των κυρώσεων της ΕΕ σε Ρωσία περιλάμβαναν οι δηλώσεις Τσίπρα στην προσύνοδο Κορυφής των ευρωσοσιαλιστών στις Βρυξέλλες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ 24 Ιουν 2022 | 09:36

Τζανακόπουλος: Το αόρατο χέρι της αγοράς έπαθε συντριπτικό κάταγμα

"Σύμμαχος μας εδώ η παγκόσμια αντικειμενική χρεοκοπία του φιλελεύθερου οικονομικού παραδείγματος και του αόρατου χεριού της αγοράς που απ’ ότι φαίνεται έπαθε συντριπτικό κάταγμα" αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 23 Ιουν 2022 | 15:31

Κυβέρνηση: Το κείμενο των συμπερασμάτων για την Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής, καλύπτει τις ελληνικές θέσεις

Σχετικά με τις προσδοκίες της κυβέρνησης από την παρούσα Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τη στάση των ευρωπαίων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ 23 Ιουν 2022 | 14:39

Πόθεν Έσχες: 32 ακίνητα ο Παπαδημούλης και 550 χιλ. ευρώ σε μετοχές - 985 χιλ. ευρώ στην τράπεζα μαζί με τη σύζυγό του

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε καταθέσεις 985 χιλ. ευρω και μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια 550 χιλ. ευρώ.

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ 23 Ιουν 2022 | 14:27

Έφη Αχτσιόγλου για τη σεξιστική επίθεση στα social media: Ο σεξισμός είναι βαθιά εμπεδωμένος στην ελληνική κοινωνία

"Ο σεξισμός δεν εκφράζεται μόνο διά μέσω social media, είναι στην καθημερινότητα. Παντού" τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ 23 Ιουν 2022 | 12:34

Κωνσταντινόπουλος: Αν οι πολίτες αξιολογήσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ

Οι πολίτες θυμούνται τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και είδαν τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και γνωρίζουν το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

23 Ιουν 2022 | 10:35

Αλέξης Τσίπρας: Στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Στη δημοσιότητα δόθηκε η δήλωση πόθεν έσχες του 2021 του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και της συντρόφου του, Περιστέρας Μπαζιάνα.

23 Ιουν 2022 | 07:54

H κολοκυθιά των εκλογών

Το κλίμα πολλές φορές διαμορφώνεται από μόνο του, σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία.