Follow us

Παπαγγελόπουλος στη Βουλή: Εκδικητική δίωξη σε βάρος μου - Οι αιχμές για τον Παππά

Μια ώρα και είκοσι λεπτά κράτησε η ομιλία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από το βήμα της Βουλής.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Μια ώρα και είκοσι λεπτά κράτησε η ομιλία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από το βήμα της Βουλής.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για μια ακόμα φορά για σκευωρία και στημένη επίθεση εις βάρος του που στόχο έχει τον Αλέξη Τσίπρα.

Προκάλεσε πάντως αίσθηση όταν αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Σάμπυ Μιωνή και τον Νίκο Παππά στο Μαξίμου, είπε ότι εκείνος μπήκε στο γραφείο την τελευταία στιγμή χωρίς να γνωρίζει την συζήτηση είχε προηγηθεί μεταξύ του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και του επιχειρηματία. Ανέφερε ότι ο τελευταίος ήταν φανερά οργισμένος, ενώ όταν ο ίδιος επιχείρησε να φύγει, ο Νίκος Παππάς με νοήματα προσπάθησε κατ΄ επανάληψη να τον αποτρέψει. Παραδέχθηκε πάντως εμμέσως ότι ζήτησε χρήματα για τα δικαστικά έξοδα του εκδότη της εφημερίδας "Δημοκρατία", Γιάννη Φιλιππάκη.

Το πρώην κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε ότι η παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο είναι προσχεδιασμένη. "Δεν με πυροβολείτε απευθείας να τελειώνετε μαζί μου;" ανέφερε σε κάποια στιγμή της τοποθέτησης του.

Παρά πάντως την προδιαγεγραμμένη πορεία σε ότι αφορά την υπόθεση του ισχυρίστηκε ότι περίμενε τη σημερινή στιγμή σαν έφηβος που αναμένει την πενταήμερη εκδρομή ή σαν να περιμένει το πρώτο ραντεβού, "φοβόμουν μην πάθω κάτι, μην χτυπήσω, μην αρρωστήσω και δεν μπορέσω να έρθω".

Υποστήριξε επίσης, ότι παρα τις δυσκολίες που περνά εκείνος και η οικογένεια του από την περιπέτεια αυτή, είναι χαρούμενος γιατί το αποτύπωμα που θα αφήσει ως άνθρωπος δεν θα είναι αχνό σαν άλλο ούτε βρώμικο.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος προσπάθησε να αποδομήσει τις καταθέσεις των εισαγγελέων (Τσατάνη, Αθανασίου, Ράικου) και του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή στις οποίες βασίστηκε η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του λέγοντας ότι παρά τις συστηματικές παραβιάσεις των δικαιωμάτων του και του τεκμηρίου της αθωότητας κανένα στοιχείο δεν έχει προκύψει εις βάρος του επειδή πολύ απλά δεν υπάρχει.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι οι διώκτες του είχαν διπλό στόχο, αφενός να πλήξουν την εικόνα του Αλέξη Τσίπρα τον οποίον όπως είπε δείλιασαν να συμπεριλάβουν στην έρευνα και αφετέρου να επιβιώσουν γνωστοί άγνωστοι φαύλοι πολιτικοί. "Στόχος τους να εμφανίσουν το τεράστιο σκάνδαλο Νοβαρτις ως ανύπαρκτο και ως δήθεν σκευωρία του Παπαγγελόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστρατεύθηκαν επίορκοι εισαγγελείς, συμμετέχουν στην επιτροπή πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, εξετάστηκαν μάρτυρες παράνομα και αντισυνταγματικά. Οι πρωτόγνωρες, παράνομες, αντισυνταγματικές, ηθικά απαράδεκτες ενέργειες σε βάρος μου δεν έχουν αρχή και τέλος. Δεν θα οχυρωθώ πίσω από ακυρότητες. Σκοπός της ζωής μου είναι η αλήθεια και η ουσία της υπόθεσης” είπε. Ο τέως Υπουργός χαρακτήρισε ως τυφώνα που παρέσυρε τα σκουπίδια την κατάθεση της τ.εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Για την κα Τσατάνη ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι έκανε την καταγγελία σε βάρος του μόλις μία πριν να αρχειοθετήσει την υπόθεση Βγενοπούλου, ότι τον επισκέφθηκε με δικής πρωτοβουλία αλλά και ανατριχιαστικά στοιχεία για πιέσεις που δέχθηκε για να στοχοποιήσει έναν καλό και αγαθό άνθρωπο αλλά την απέτρεψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον οποίον έσπευσε να συμβουλευθεί.

Για τον κ. Αθανασίου είπε ότι πάλευε σε παρεξηγήσιμο βαθμό για να ανανεωθεί η θητεία του στη θέση του οικονομικού εισαγγελέα αλλά και ότι η δήθεν ομάδα Παπαγγελόπουλου ήταν δικοί του συνεργάτες.

Όσον αφορά στην κα Ράικου ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι πανικοβλήθηκε όταν είδε τα εμβάσματα στους κοινούς λογαριασμούς με τον σύζυγό της και έκτοτε τον στοχοποίησε: ΄Όχι μια, όχι δύο αλλά τρεις φορές υπήρξαν εμβάσματα και μάλιστα χωρίς να υπάρχει νόμιμη αιτία.

Η σύμβαση είχε καταστραφεί από πλημμύρα στο υπόγειο της Ράικου.Πανικόβλητη άρχισε να διαρρέει ότι υπάρχει κάποιος Ρασπούτιν. Μετά από 3 χρόνια αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι μία και μοναδική φορά πριν από 15 χρόνια είχα αυτοαποκληθεί Ρασπούτιν μπροστά της αλλά μόνο αυτή την άκουσε. Ταλανίζεται ο τόπος επειδή πριν από 15 χρόνια είπα ότι με λένε Ρασπούτιν. Για ορεκτικό σήμερα θα σας ενημερώσω ότι όταν παραιτήθηκε η Ράικου είχε ενημερωθεί ότι θα παραλάμβανε τα ονόματα γιατρών που τα έπαιρναν από τη Νοβαρτις. Τα παρέλαβε πριν ακόμα αποχωρήσει από τη θέση εισαγγελέως διαφθοράς. Ήξερε για τα εμβάσματα και ήξερε ότι δεν μπορούσε να τα δικαιολογήσει” είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος, όσον αφορά στον κ. Μιωνή, ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι η παρέμβασή του στην περίφημη συνάντηση του κ. Παππά ήταν μόλις δώδεκα λέξεων: "Και των εξόδων που έχει κάνει μέχρι τώρα και του έχεις δημιουργήσει”.

Περιγράφοντας εκείνη τη συνάντηση ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε: "Σύμφωνα με όσα μου υπενθύμισε ο Παππάς η συνάντηση κράτησε λίγη ώρα. Όταν έφτασα στο γραφείο του Παππά ο Μιωνή ήταν ήδη εκεί. Λίγη ώρα μετά κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Ζητούσε να παρέμβουμε σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις. Ο κ. Παππάς προσπάθησε να τον ηρεμήσει αλλά μάταια. Εκτός από τη αρνητική προδιάθεση που είχα , η έξαλλη συμπεριφορά του και τα αιτήματα του με είχαν οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι κάτι δεν πάει καλά. Επικαλέστηκα φόρτο εργασίας να φύγω και ο Παππάς με κρυφά νοήματα μου έλεγε "Νετανιάχου” και εγώ του έκανα νοήματα ότι κάτι δεν πάει καλά. Επειδή ούτε ο κ. Παππάς ούτε εγώ υιοθετήσαμε τις θεωρίες συνωμοσίας και κυρίως επειδή αρνηθήκαμε να παρέμβουμε στη Δικαιοσύνη, αποχώρησε εν εξάλλω και μας είπε με λάθος Εβραίο τα βάλατε. Θα δείτε τι θα πάθετε”.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι την εύλογη απορία του για το τι θα γίνει με τα δικαστικά έξοδα Φιλιππάκη ο κ. Μιωνή τη χαρακτηρίζει ως εκβιασμό και μίλησε για συνεχείς υπαναχωρήσεις του Ισραηλινού επιχειρηματία.

Αναφερόμενος δε, στο συμφωνητικό το οποίο προκάλεσε τεράστιο θόρυβο λόγω της περιγραφής ενεργειών και της Δικαιοσύνης ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι συντάχθηκε από την πλευρά Μιωνή και ότι αποτελεί μετάφραση αγγλικού στερεότυπου κειμένου σύμφωνα με το αγγλοσαξωνικό δίκαιο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πίτσα και cocktails, καφενειακές γκουρμεδιές, ποτά σε μινιατούρες: Τα νέα εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 20 Οκτ 2025 | 13:31

Μαρινάκης για διάσκεψη κρατών Ανατολικής Μεσογείου: Δεν τίθεται κανένα θέμα οποιασδήποτε συνεκμετάλλευσης

O Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα διερευνηθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης ενός τέτοιου εγχειρήματος.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΕΞ 20 Οκτ 2025 | 12:25

Γεραπετρίτης: Είναι η εποχή των συνθέσεων - Οι διχόνοιες μόνο καταστροφικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης παρευρίσκεται στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2023 20 Οκτ 2025 | 11:18

"Εμφύλιος" και στη Νέα Αριστερά: Τα καρφιά Αχτσιόγλου για το άδειασμα Τσακαλώτου - "Αστοχη και ανακριβής δήλωση"

Η Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε ως "άστοχη και ανακριβή" τη δήλωση Τσακαλώτου για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023.

ΤΕΜΠΗ 20 Οκτ 2025 | 10:30

Γεωργιάδης: Ρωτήστε τον Δένδια αν θα σβήσει τα ονόματα από τον Αγνωστο Στρατιώτη, αυτός θα είναι αρμόδιος από την Τρίτη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν απάντησε για το αν συμφωνεί να σβήσουν τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 20 Οκτ 2025 | 09:55

Αλαβάνος: Ο κόσμος βρίσκεται σε εξαιρετική δυσκολία και τώρα μιλάμε για κάποιον Τσίπρα ή Τσόπρα ή Τσάπρα;

"Μην μου λέτε για Αριστερά και τον κ. Τσίπρα, γιατί δεν είναι Αριστερά ο κ. Τσίπρας", είπε ο Αλέκος Αλαβάνος.

20 Οκτ 2025 | 09:27

Τσίπρας: Θετική εξέλιξη το αποτέλεσμα των εκλογών στα Κατεχόμενα - Δίκαιη και βιώσιμη λύση χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα

"Εύχομαι στον Τουφάν Ερχιουρμάν καλή δύναμη, στο δύσκολο έργο που καλείται να αναλάβει ως ο νέος ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 20 Οκτ 2025 | 07:20

Η κυβέρνηση "αποστειρώνει" τον Άγνωστο Στρατιώτη από διαδηλώσεις - "Γαλάζιες" ενστάσεις για το timing της τροπολογίας

Τα ονόματα των 57 νεκρών δεν θα σβηστούν από συνεργεία καθαριότητας, αλλά είναι πολύ πιθανό, ότι όσοι επιχειρήσουν να τα ξαναγράψουν μπορεί να συλληφθούν από τους άνδρες της ΕΛΑΣ.

ΣΕ ΤΙ ΠΡΟΣΒΛΕΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ 19 Οκτ 2025 | 23:32

Γεραπετρίτης: "Νέο κεφάλαιο ελπίδας και προσδοκίας" για την επανένωση της Κύπρου η επικράτηση του Ερχιουρμάν

Δήλωση του υπουργού Εξωτερικών για την εκλογή του νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ 19 Οκτ 2025 | 15:31
ΣΤΟ ONE CHANNEL 19 Οκτ 2025 | 12:49

"Δεν είστε μέλος της παρατάξεως;": H έκπληξη Βορίδη όταν ο δημοσιογράφος Ζαχαρός λέει ότι δεν είναι εγγεγραμμένος στη ΝΔ

Η αμήχανη στιγμή μεταξύ του Μάκη Βορίδη και του δημοσιογράφου Σταμάτη Ζαχαρού

ΠΕΘΑΝΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ 19 Οκτ 2025 | 11:35

Βαρύ πένθος για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη: "Μάνα μου σε ευχαριστώ" - Η συγκινητική ανάρτηση

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά τη μητέρα του

ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 19 Οκτ 2025 | 10:49

Μητσοτάκης: Κραυγαλέο fake news της αντιπολίτευσης, η δήθεν γενικευμένη επιβολή 13ωρης εργασίας

"Το πολύ έως τρεις ημέρες τον μήνα, απαιτείται υποχρεωτικά η συναίνεση του εργαζόμενου και η άρνησή του δεν μπορεί να οδηγήσει σε απόλυση", αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το 13ωρο