Παπακώστα: Ανταποκρίνομαι στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού

Σε περίπτωση που η ανεξάρτητη -διαγραφείσα από τη ΝΔ- βουλευτής ενταχθεί στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, η κυβερνητική πλειοψηφία θα αυξηθεί στις 154 έδρες.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Παπακώστα: Ανταποκρίνομαι στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού

Συνάντηση διάρκειας μιας ώρας είχαν ο Πάνος Καμμένος με την Κατερίνα Παπακώστα στο γραφείο του προέδρου των ΑΝΕΛ στη Βουλή.

Ενόψει του ανασχηματισμού η κ. Παπακώστα επί της ουσίας επιβεβαίωσε τις φήμες ότι μπαίνει στην κυβέρνηση.

Στις δηλώσεις της μετά το πέρα της συνάντησής της με τον κ. Καμμένο, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ανταποκρινόμαστε στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού».

Η κ. Παπακώστα τόνισε ότι σκοπός ήταν η συνεργασία του κόμματός της με τους ΑΝΕΛ στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής πραγματικότητας που διαμορφώνεται στη χώρα.

Σε περίπτωση που η ανεξάρτητη -διαγραφείσα από τη ΝΔ- βουλευτής ενταχθεί στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, η κυβερνητική πλειοψηφία θα αυξηθεί στις 154 έδρες.

Διερευνητική συζήτηση για προγραμματική σύγκλιση Ανεξάρτητων Ελλήνων-Νέας Ελληνικής Ορμής ξεκίνησαν Π. Καμμένος και Κ. Παπακώστα - Δηλώσεις

Την έναρξη συζήτησης για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων προγραμματικής σύγκλισης μεταξύ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Νέας Ελληνικής Ορμής ανακοίνωσαν, σε κοινές δηλώσεις τους πριν από λίγο, ο Πάνος Καμμένος και η Κατερίνα Παπακώστα, ανταποκρινόμενοι, όπως ανέφεραν, στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού στις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν τη χώρα.

«Σήμερα συναντηθήκαμε με την πρόεδρο της ΝΕΟ (Νέα Ελληνική Ορμή), Κατερίνα Παπακώστα. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουμε μια στενή συνεργασία και μια κοινή πορεία επί πάρα πολλά χρόνια, ξεκινώντας από κοινές ιδεολογικές καταβολές στη ΝΔ, όταν δεν είχε μετατραπεί ακόμα σε ένα νεοφιλελεύθερο ακροδεξιό μόρφωμα με τους υβριστές του Καραμανλή και εκείνους που την πολέμησαν όταν έδωσε την κυβερνητική της πρόταση, ακόμα και στην εποχή τού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» δήλωσε ο ορόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Η ΝΔ δεν είναι πια ίδια. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες γεννηθήκαμε στα χρόνια του αγώνα κατά των μνημονίων, το ΝΕΟ, πλέον, είναι μια πραγματικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου και σε αυτήν την περίοδο τα μνημόνια τελείωσαν. Πλέον, ο ελληνικός λαός χτίζει μία νέα πορεία» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

«Ξεκινήσαμε μια διαδικασία ενός διαλόγου για να φθάσουμε σε μια προγραμματική σύγκλιση. Είναι σημαντικό ότι αυτό γίνεται την περίοδο που ο πρωθυπουργός της χώρας καλεί το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων σε μια εθνική προσπάθεια. Με την Κατερίνα Παπακώστα, ασχέτως με το τι θα γίνει στο μέλλον, μας ενώνει το κοινό μας παρελθόν, οι αρχές και οι αξίες που πάντοτε υπηρετήσαμε με απόλυτη πίστη και με απόλυτη συνέπεια» πρόσθεσε. «Εμείς δεν αλλάξαμε, οι άλλοι άλλαξαν"» κατέληξε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Σήμερα, εδώ στη Βουλή των Ελλήνων, όπου χτυπά η καρδιά του κοινοβουλευτισμού με θεσμικό τρόπο συζητούμε με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, με τον οποίο -πράγματι- προερχόμαστε από την ίδια ιδεολογική μήτρα της ΝΔ, τα προβλήματα της χώρας και ιδιαίτερα τη δυνατότητα να διερευνήσουμε πού πραγματικά μπορούμε να συγκλίνουμε, ανταποκρινόμενοι στο προσκλητήριο, το οποίο ο πρωθυπουργός έκανε μετά την τυπική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, προκειμένου όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, συναισθανόμενες την ευθύνη της επόμενης νέας μέρας, η οποία ξεκίνησε, οφείλουν να ανταποκριθούν σε αυτό το εθνικό κάλεσμα» ανέφερε η πρόεδρος του ΝΕΟ.

«Το ΝΕΟ και ως επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής ανταποκρίνεται με αίσθημα ευθύνης στο κάλεσμα για να διευρευνήσουμε τις δυνατότητες προγραμματικής σύγκλισης, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το εθνικό συμφέρον και το κοινό καλό. Η σημερινή μας συνάντηση αυτό σηματοδοτεί, δίχως αστερίσκους και δίχως υποσημειώσεις. Στόχος μας ειναι να εξυπηρετηθεί το μείζον αγαθό που είναι ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, η οποία πρέπει να σταθεί όρθια και μόνη στα πόδια της με ανάταση, ανάπτυξη με ένα κράτος διαφάνειας και δικαίου, κι αυτό πρέπει να το εξυπηρετήσουν οι πολιτικές δυνάμεις τού τόπου με εθνική συνεννόηση. Αυτήν τη διερεύνηση κάνουμε και το κάνουμε με τρόπο που, νομίζω, τιμά τον κοινοβουλευτισμό, με την έννοια ότι συζητούμε κάτω από το φως και όχι πίσω από κάμερες και πόρτες κλειστές και νομίζω αυτό θέλει ο ελληνικός λαός, να γνωρίζει πώς σκεπτόμαστε να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντά του για την επόμενη μέρα» κατέληξε η κ. Παπακώστα.


Φωτό: intime

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΥΨΟΥΣ 10.000 ΕΥΡΩ 03 Νοε 2020 | 14:30

Αποζημίωση στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο για συκοφαντική δυσφήμιση από τον Πάνο Καμμένο

Το δικαστηριο αποφάσισε ότι οι αιτιάσεις του Πάνου Καμμένου κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου είναι συκοφαντικές και δυσφημιστικές.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 27 Νοε 2020 | 23:04

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα συλλυπητήρια του πρωθυπουργού για τον θάνατο του Βασίλη Πάικου

"Εκτιμούσα πάντα το ήθος, τη μετριοπάθεια, και κυρίως την ευγένεια με την οποία άσκησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας" έγραψε ο πρωθυπουργός για τον Βασίλη Πάικο

«Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ» 27 Νοε 2020 | 18:33

Μητσοτάκης στους Έλληνες του brain drain: "Μείωση 50% του φόρου εισοδήματος για τα επόμενα 7 χρόνια για όσους επιστρέψουν"

Πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να εργαστούν με έδρα την Ελλάδα απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεδιάσκεψη με Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 27 Νοε 2020 | 16:05

"Oruc Reis": Στα όρια της ελληνικής "κόκκινης γραμμής" - 7 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο

Στα 7 ναυτικά μίλια νότια του Καστελλόριζου και στα όρια της ελληνικής "κόκκινης γραμμής" για ακόμη μια φορά το "Oruc Reis".

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ 27 Νοε 2020 | 15:23

Τσίπρας: Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Δράμας είναι εκτός ελέγχου

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο της Δράμας, είπε ότι η κατάσταση βρίσκεται "εκτός ελέγχου".

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ "IRINI", 27 Νοε 2020 | 14:48

"Υποπτο τουρκικό πλοίο" κινητοποιεί την Ευρώπη- Γιατί ο Ερντογάν αρνήθηκε τον έλεγχο από την γερμανική φρεγάτα

Ύποπτο για μεταφορά όπλων στην Λιβύη ήταν το τουρκικό εμπορικό πλοίο αναφέρεται σε έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΕΞ 27 Νοε 2020 | 14:04

Δένδιας στο Bloomberg: Η Ευρώπη πρέπει να θέσει όρια στη συμπεριφορά της Τουρκίας

"Η Ευρώπη δεν μπορεί να προσποιείται ότι η Τουρκία ενεργεί με αποδεκτό τρόπο στην περιοχή", σημειώνει ο κ. Δένδιας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 27 Νοε 2020 | 13:35

Στο τραπέζι νέα παράταση του lockdown μετά τις 7 Δεκεμβρίου - Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη Μητσοτάκη με τους ειδικούς

Προτεραιότητα στον έλεγχο της πανδημίας, κυρίως στην περιφέρεια, και όχι στην άμεση άρση του lockdown - Προς παράταση της απαγόρευσης μετά την 7η Δεκεμβρίου.

ΕΚΘΕΣΗ 27 Νοε 2020 | 13:13

Συμβούλιο της Ευρώπης: Ζητά αυστηρότερα μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα

Την ανάγκη λήψης αυστηρότερων μέτρων για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα υπογραμμίζει η Ομάδα Κρατών Κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης.

"ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ" 27 Νοε 2020 | 13:11

Η Τουρκία απέρριψε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για κυρώσεις μετά την επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρώσια

Η Τουρκία απέρριψε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για κυρώσεις μετά την επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρώσια.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 27 Νοε 2020 | 12:24

Πέτσας: Δεν υπάρχει εισήγηση για lockdown δύο ταχυτήτων

"Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών για το lockdown" είπε ο Στέλιος Πέτσας. Ανάγκη να πέσει το επιδημιολογικό φορτίο παντού στην επικράτεια.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 27 Νοε 2020 | 07:34

Χριστούγεννα: Τι θα γίνει με SMS, μετακινήσεις, ρεβεγιόν - Όλα τα σενάρια για το άνοιγμα καταστημάτων και σχολείων

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την παράταση της καραντίνας μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, χωρίς ωστόσο να ανοίξει τα χαρτιά της για το τι θα γίνει τα Χριστούγεννα.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 26 Νοε 2020 | 22:59

Μητσοτάκης: Αποκάλυψε πώς περνάει το lockdown - Η ερώτηση μαθητή για την οικογένεια του πρωθυπουργού

Ο μικρός μαθητής από την Κρήτη έκανε στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια προσωπική ερώτηση για τον χρόνο που αφιερώνει ο πρωθυπουργός στην οικογένειά του.