Παπανδρέου: «Οχι στις προτεραιότητες των αγορών»

Ως πρόδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου εστίασε στην μεταρρύθμιση της παγκόσμιας διακυβέρνησης, καθώς και μεγάλων διεθνών οργανισμών όπως ο ΟΗΕ.

papandreou-oxi-stis-proteraiotites-twn-agorwn
SHARE THIS
0
SHARES

Η σύμπραξη πολιτικών και διανοουμένων από όλες τις ηπείρους για την επεξεργασία σοβαρών προτάσεων για την καταπολέμηση της ασύμμετρης συγκέντρωσης πλούτου, «που απειλεί τη δημοκρατία και τη σταθερότητα στο σύγχρονο κόσμο» αποφασίστηκε στην η κοινή συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων.

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, στην εισηγητική του ομιλία, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Μπορεί να εκπροσωπούμε διαφορετικά κόμματα ή χώρες. Όμως το κίνημα μας ξεπερνάει τα σύνορα εκπροσωπώντας τις βασικές αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι αξίες είναι ο κοινός τόπος που μας ενώνει. Οφείλουμε να γίνουμε η παγκόσμια φωνή της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας. Η έννοια της ασφαλείας συνδέεται με βαθύτερα ζητήματα που σχετίζονται με την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την ανισότητα, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δική μας μάχη είναι ιδεολογική. Πρέπει να απονομιμοποιήσουμε όλους αυτούς που χρησιμοποιούν τη βία και τη θρησκεία για να προωθήσουν τους στόχους τους. Γι' αυτό, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τα παγκόσμια προβλήματα σύμφωνα με τις δικές μας προτεραιότητες. Δεν μπορούν οι προτεραιότητες αυτές να καθορίζονται αποκλειστικά από τις αγορές. Γι' αυτό και πρέπει να συμβάλουμε με ιδέες στην μεταρρύθμιση της παγκόσμιας διακυβέρνησης, αλλά και των μεγάλων διεθνών οργανισμών όπως ο ΟΗΕ.»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook