Δεν έκρυψε ότι θέλει να υπουργοποιηθεί στη θέση του παραιτηθέντος Κώστα Ζουράρι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
«Δεν λέω όχι αν και δεν έχω μπει στο τριπάκι. Ξέρετε κάποιον που δεν θέλει να δει το φως του;» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.
Παράλληλα δήλωσε ότι είναι τιμή του να είναι γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ και πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός τους. Σύμφωνα με τον ίδιο η πιο καλή συγκυρία για ανασχηματισμό είναι μετά τις 22 Ιανουαρίου.
Ερωτηθείς για την υπόθεση Ζουράρι και τις εξελίξεις για το θέμα ο κ. Παπαχριστόπουλος χαρακτήρισε «υπερβολή να παραδώσει την έδρα» αν και σημείωσε ότι «ήταν λάθος (σ.σ όσα είπε) και σας το λέω με πόνο ψυχής γιατί είναι καλό παιδί και αυθεντικός. Όταν έχεις θεσμικό ρόλο δεν προωθείς την οπαδική αντίληψη».
Για το Σκοπιανό και τη στάση των ΑΝΕΛ σημείωσε με νόημα ότι «το πρόβλημά μας δεν είναι το Σκοπιανό αλλά η Τουρκία» ενώ για το πολυνομοσχέδιο ανέφερε ότι «έχουν γίνει μνημονιακές υποχωρήσεις αλλά είναι απίστευτα πολλά τα θετικά του πολυνμοσχείου».
Κληθείς να τοποθετηθεί τέλος για το αφήγημα της κυβέρνησης περί εξόδου από τα Μνημόνια τον Αύγουστο απάντησε ότι «δεν πάμε προς την έξοδο αλλά δεν σταματάει η επιτήρηση όπως συνέβη με την Πορτογαλία την Ισπανία και την Κύπρο».