Παππάς: Ο αντιαμερικανισμός από μόνος του δεν είναι αριστερός

«Η ΝΔ έχει στρατηγικό αδιέξοδο. Έχει να ψηφίσει ένα ένα τα μέτρα εξόδου από τα μνημόνια και αυτό την κάνει να αποσταθεροποιείται», είπε ο υπουργός.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Παππάς: Ο αντιαμερικανισμός από μόνος του δεν είναι αριστερός

«Η ΝΔ έχει στρατηγικό αδιέξοδο, τον επόμενο μήνα θα πρέπει να ψηφίζει ένα ένα τα μέτρα εξόδου από τα μνημόνια, με τη μείωση εισφορών, τα μέτρα για τους αγρότες, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ […] και όλο αυτό την κάνει να αποσταθεροποιείται στρατηγικά». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM.

Καλούμενος, κατ' αρχάς, να σχολιάσει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εστία» ο υπουργός ανέφερε πως «η “Έστία” δεν αντιλαμβάνεται ότι το Πολυτεχνείο δεν ήταν απόλυτα αντιαμερικανισμός αλλά εξέγερση απέναντι στη δικτατορία». Ο Ν. Παππάς συμπλήρωσε ότι τέτοιου τύπου αναλύσεις δεν χωρούν ούτε σε δεξιές ούτε σε αριστερίστικες θεωρήσεις. «Ο κ. Γεωργιάδης πιστεύει ότι δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο και ότι αυτό έγινε ως απλή έκφραση αντιαμερικανισμού» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ακόμα και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, το 1999 είχε αποδεχθεί τις ευθύνες της τότε αμερικανικής ηγεσίας για τα γεγονότα. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ συμπλήρωσε ότι δεν είμαστε ενώπιον μιας ψυχροπολεμικής κατάστασης, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι ο αντιαμερικανισμός από μόνος του δεν είναι «αριστερός».

Απαντώντας για το αν θα πρέπει να υπάρξουν αστικές αγωγές για τους βανδαλισμούς στα πανεπιστήμια της χώρας, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί, αλλά η κουβέντα δεν πρέπει να αποπολιτικοποιείται. Επίσης, σημείωσε ότι τα επεισόδια δεν ήταν τόσο μεγάλης έκτασης, δίνοντας τα εύσημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις επιλογές του που «μετρίασαν τα επεισόδια».

Καλούμενος να σχολιάσει την πρόταση του Κ. Μπακογιάννη περί μεταφοράς της έδρας του Πολυτεχνείου για τη χρήση του κτιρίου, ο Ν. Παππάς απάντησε ότι «δεν ξέρω ποιος και γιατί ενοχλείται από τον εορτασμό» υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «η ιστορική μνήμη πρέπει να διατηρηθεί και είναι υποχρέωσή μας να θυμίζουμε στις νεότερες γενιές το τι είχε συμβεί στη χώρα κατά το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν. Δεν θα πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις που υπονοούν ότι κάποια πράγματα θέλουμε να τα βάλουμε στο συρτάρι της Ιστορίας» τόνισε κλείνοντας το θέμα.

Απαντώντας αναφορικά με την κλιμάκωση της έντασης εκ μέρους της Τουρκίας, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «η Ελλάδα μπορεί να απαντά με αυτοπεποίθηση μιας χώρας που έχει αυξήσει το γεωπολιτικό της εκτόπισμα, υπερασπίζεται το διεθνές Δίκαιο και είναι μέρος μιας συμμαχίας που κινείται με αποτελεσματικό τρόπο». «Αυτές οι απειλές δεν μπορούν να θέσουν ερωτηματικά για τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες της Ελλάδας και της Κύπρου» συνέχισε ο Ν. Παππάς. Τόνισε δε ότι «εμείς πρέπει να απαντάμε με ψυχραιμία και να κάνουμε ξεκάθαρο ότι τέτοιες απειλές δεν θα αναθεωρήσουν τις στρατηγικές επιλογές μας».

Καλούμενος να σχολιάσει τη συμφωνία με την Εκκλησία και με αφορμή τις ανακοινώσεις της περασμένης Παρασκευής, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι πρέπει να αναγνωστούν όλες οι ανακοινώσεις, προσθέτοντας ότι «η Πολιτεία διατηρεί το δικαίωμα να νομοθετήσει για τη μισθοδοσία». Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ πρόσθεσε ότι με αυτή τη συμφωνία έγιναν βήματα για να προχωρήσουμε με τρόπο λειτουργικό, σημειώνοντας παράλληλα ότι «κάποιοι θέλουν να τη δυναμιτίσουν όπως και με το Σκοπιανό γιατί τους παίρνει το ‘'πολιτικό ψωμί'' από το στόμα. Γι’ αυτό άφηναν και τα πράγματα να χρονίζουν, για να εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς. Εμείς είμαστε η κυβέρνηση που λύνει προβλήματα και αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι καλύτερο να το πει. Αντ’ αυτού ακούμε μόνο μικρότητες και ανοησίες».

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τον χρόνο των εκλογών, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι σενάρια για κύρωση της συμφωνίας από την επόμενη Βουλή και πρόωρης προσφυγής στις κάλπες διακινούνται από όσους προβλέπουν κάθε δυο μήνες εκλογές. «Εμείς δεν είμαστε η κυβέρνηση που κλοτσάει το τενεκεδάκι, και αυτό το πρόβλημα θα λυθεί από την παρούσα Βουλή και με την πάροδο του χρόνου θα πειστούν όλοι ότι αυτή η συμφωνία (σ.σ.: των Πρεσπών) είναι θετική για τα εθνικά μας συμφέροντα».

Απαντώντας στα σενάρια περί κοινής ευρωπαϊκής υποψηφιότητας -από Αριστερά και από Σοσιαλδημοκράτες- του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ν. Παππάς είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρωθυπουργός και θα επανεκλεγεί στις επόμενες εκλογές». Σημείωσε ότι θα είναι δύσκολη μια κοινή υποψηφιότητα, ωστόσο ανέφερε ότι πρέπει να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες αναζήτησης κοινού υποψηφίου και κυρίως «να γίνει πύκνωση ενός προγραμματικού λόγου για το μέλλον της Ευρώπης γιατί η Δεξιά και η Ακροδεξιά σηκώνουν κεφάλι, έχοντας επιλέξει ένα πολιτικό μίγμα επικίνδυνο για την Ευρώπη». «Απέναντι σε αυτές τις λογικές οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να παρουσιάσουν ένα πυκνό πολιτικό πρόγραμμα μηχανισμών αλληλεγγύης της Ευρώπης».

Απαντώντας για τις διώξεις πολιτικών προσώπων, τα σκάνδαλα και το «δόγμα Πολάκη» εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι τέτοιες απόψεις δεν αντέχουν στην κριτική, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει ζήτημα αναφορικά με τη διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων. «Η ΝΔ έχει στρατηγικό αδιέξοδο, τον επόμενο μήνα θα πρέπει να ψηφίζει ένα ένα τα μέτρα εξόδου από τα μνημόνια, με τη μείωση εισφορών, τα μέτρα για τους αγρότες, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ […] και όλο αυτό την κάνει να αποσταθεροποιείται στρατηγικά και να έχει τέτοιου τύπου ανησυχίες» σχολίασε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. Ο Ν. Παππάς είπε ότι ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και το γεγονός κατέδειξαν και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έδειξαν συσχετισμό των προηγούμενων κυβερνήσεων με αυτές τις υποθέσεις, σημειώνοντας ότι η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να εργαλειοποιείται. «Όλα πρέπει να βγουν στο φως» είπε κλείνοντας το θέμα ο υπουργός ΨΗΠΤΕ και πρόσθεσε ότι «πρέπει να βάλουμε κάτω τις πολιτικές μας και να αποφασίσουμε στρατηγικά πού θέλουμε να πάμε».

Τέλος, καλούμενος να σχολιάσει την πρόσφατη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι «το κρίσιμο δεν είναι το παραληρηματικό κομμάτι της συνέντευξης Σαμαρά, είναι ότι έχει επιβάλει τη γραμμή του στη Νέα Δημοκρατία που είναι ο απόλυτος υπερασπιστής της πολιτικής του σε όλα τα επίπεδα. Από την ΕΡΤ και το μνημόνιο μέχρι τις συμβάσεις εις βάρος του Δημοσίου, τις πολιτικές του που εκτίναξαν την ανεργία […]. Αυτό είναι το στοιχείο που ορίζει την πολιτική αντιπαράθεση και θα οδηγήσει εκ νέου τη Νέα Δημοκρατία σε μια πολιτική ήττα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτό: EUROKINISSI

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟΨΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 20 Οκτ 2020 | 17:52

Ο Κοντονής διαφωνεί (εκ των υστέρων) και με το σκάνδαλο Novartis- Αλλα έλεγε όμως στο παρελθόν

Σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίζεται να είχε διαφωνήσει με τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο Novartis

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ 19 Οκτ 2020 | 12:22

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Σωτήρης Βαλντέν καρφώνει τον Τσίπρα για τα 12 μίλια: "Ανεύθυνη και δημαγωγική θέση"

Με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Σωτήρης Βαλντέν καρφώνει τον Αλέξη Τσίπρα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 19 Οκτ 2020 | 10:54

Τσίπρας: "Δύσκολες στιγμές" για την Κύπρο μετά την εκλογή του Τατάρ στα Κατεχόμενα

"Δύσκολες στιγμές" για την Κύπρο εκτιμά ο Αλέξης Τσίπρας πως θα έρθουν μετά την εκλογή Τατάρ στα Κατεχόμενα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 18 Οκτ 2020 | 17:24

ΣΥΡΙΖΑ: Ενώ οι τράπεζες χαρίζουν εκατ. σε μεγαλοσχήμονες, η κυβέρνηση καταργεί την προστασία της α' κατοικίας

Για κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ενώ "οι τράπεζες χαρίζουν εκατομμύρια σε μεγαλοσχήμονες", κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση.

ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΓΔΑΝΟ 17 Οκτ 2020 | 20:03

ΝΔ: "Καθιστούμε τον ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνο για την ασφάλεια του Κωνσταντίνου Μπογδάνου"

"Την ώρα που η πλειοψηφία των ΜΜΕ αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωσή τους, η ιστοσελίδα ιδιοκτησίας Μπογδάνου απολαμβάνει δημόσια χρηματοδότηση", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ REAL FM 16 Οκτ 2020 | 14:09

Επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας: Πρέπει να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια- Είναι δικαίωμά μας

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να ασκήσει το δικαίωμα της χώρας μας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

38% ΓΙΑ ΝΔ 16 Οκτ 2020 | 11:38

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα ΝΔ με 19,9 μονάδες - Ιστορικό χαμηλό για ΣΥΡΙΖΑ

Η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll. Πώς κρίνουν οι πολίτες κυβέρνηση και αντιπολίτευση για Χρυσή Αυγή, πανδημία και ελληνοτουρκικά.

ΓΙΑ ΤΟΝ ALPHA ΚΑΙ ΤΟ OPEN 15 Οκτ 2020 | 20:00

Δημοσκοπήσεις Marc και Alco: Μεγάλο προβάδισμα ΝΔ με 19,7 και 15,3 μονάδες - Χαώδης η διαφορά Μητσοτάκη με Τσίπρα

Το κυβερνών κόμμα προηγείται με διψήφιο ποσοστό έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και στις δύο δημοσκοπήσεις

14 Οκτ 2020 | 18:22
Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ 13 Οκτ 2020 | 13:29

Ο Φλωρίδης "βγάζει φάουλ" τον Ρουπακιώτη για τη Χρυσή Αυγή: Αλλα δήλωνε τότε, άλλα δηλώνει σήμερα

Στον κ. Ρουπακιώτη που άφησε αιχμές για τον Σαμαρά και τη Χρυσή Αυγή απάντησε αιχμηρά ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης.

ΠΥΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 13 Οκτ 2020 | 12:16

Τσίπρας για ελληνοτουρκικά: Αναρωτιέμαι, ποια είναι η κόκκινη γραμμή για τον κ. Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε πως πριν δέκα ημέρες ο κ. Μητσοτάκης "πέταξε λευκή πετσέτα στη Σύνοδο".

13 Οκτ 2020 | 12:07

Τέρατα και καραγκιόζηδες...

Η υπόθεση της καταδίκης της Χρυσής Αυγής και του χειρισμού της υπόθεσης από τον κ. Τσίπρα αναδεικνύει τον οπορτουνισμό και τη ρηχότητά του ως πολιτικού.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 12 Οκτ 2020 | 20:10

Απάντηση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: "Επί κυβέρνησης ΝΔ στη φυλακή τα στελέχη της Χρυσής Αυγής"

"Τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα - Η ιστορία δεν αλλάζει" αναφέρει το σχόλιο της ΝΔ σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ