Παππάς: Ο κ. Μητσοτάκης αναιρεί την πολιτική του πατέρα του

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πιθανό σήμερα να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της πολιτικής που άσκησε και ο πατέρας του.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Παππάς: Ο κ. Μητσοτάκης αναιρεί την πολιτική του πατέρα του

«Ο κ. Μητσοτάκης αναιρεί την πολιτική που έχει υπηρετήσει και ο πατέρας του και όλοι οι παλιότεροι πολιτικοί που προσπάθησαν να δώσουν λύση στο ζήτημα» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, αναφορικά με τη στάση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα με την ονομασία των Σκοπίων, μιλώντας το πρωί στο κανάλι Ε.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πιθανό σήμερα να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της πολιτικής που άσκησε και ο πατέρας του και αυτή η κίνηση δικαιώνει την ανατροπή Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά, σχολίασε ο Ν. Παππάς και κάλεσε τον κόσμο που κατεβαίνει στα συλλαλητήρια να ενημερωθεί για τη στάση των παλιότερων κομμάτων, με πολιτικές που εμπεριείχαν το «erga omnes», τη μη αλλαγή των συνόρων, τη συνταγματική ονομασία κλπ, «να θυμηθούν αυτοί που ακολουθούν την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας» συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «ότι η συγκεκριμένη πολιτική εγκαταλείπεται με τρόπο θεσμικά εντυπωσιακό».

Επίσης, ο Ν. Παππάς χαρακτήρισε ατόπημα την χθεσινή επίθεση από τη Νέα Δημοκρατία στον ΠτΔ, και την κάλυψη της αθλιότητας Σαμαρά, λέγοντας ότι ο κ. Παυλόπουλος γνωρίζει και τους κανόνες ευγενείας και το Σύνταγμα. «Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις μιας ακροδεξιάς που έκανε καριέρα πάνω στο Μακεδονικό ζήτημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Παππάς.

- Για τον Α. Σαμαρά

«Ο Αντώνης Σαμαράς και η ομάδα του έχει συνειδητά ζημιώσει τη χώρα και δεν έχει υπηρετήσει τα εθνικά της συμφέροντα» συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, προσθέτοντας ότι ο κ. Σαμαράς έχει ιστορικές ευθύνες έχοντας ανατρέψει κυβέρνηση για αυτό το ζήτημα. Επίσης, ήταν πρωθυπουργός με τον κ. Βενιζέλο υπουργό, ο οποίος τάσσονταν ανοιχτά υπέρ της διπλής ονομασίας, σημείωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. Ο Ν. Παππάς είπε επίσης, ότι εάν η Νέα Δημοκρατία δεν υπηρετούσε ακροδεξιές πολιτικές αλλά περισσότερο της κεντροδεξιάς παράταξής της τα πράγματα θα ήταν καλύτερα και πρόσθεσε ότι το ζήτημα της γλώσσας έχει κλείσει με την ελληνική υπογραφή από το 1977.

- Για τη συμφωνία

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ χαρακτήρισε δικλείδα ασφαλείας ότι η Ελλάδα θα κυρώσει τελευταία τη συμφωνία, έχοντας τον τελικό λόγο για το εάν έχουν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα, και αυτό είναι το κλειδί το οποίο κερδήθηκε στη διαπραγμάτευση, είπε ο κ. Παππάς. «Δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβηθούμε τον βόρειο γείτονά μας, εμείς είμαστε ο ισχυρός παίκτης και οφείλουμε να σκεφτούμε ψύχραιμα» συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Επίσης, ανέφερε ότι στη Βουλή θα υπάρξουν πλειοψηφίες που θα εκπλήξουν εχθρούς και φίλους.

Αναφορικά με τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, ο Ν. Παππάς είπε ότι δεν νομίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση φιλοδοξεί να ρίξει την κυβέρνηση και προέβλεψε ότι η συζήτηση στη Βουλή (σ.σ. μετά από μια πρόταση μομφής) θα είναι παρά πολύ ενδιαφέρουσα. «Ο λαός θα μάθει από πρώτο χέρι τι έχουν κάνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει προ των ευθυνών του» υπογράμμισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. Ο Ν. Παππάς χαρακτήρισε συμπαγή την κυβερνητική πλειοψηφία και δεδομένο το γεγονός ότι θα υπάρξουν δυνάμεις με ευρύτατη πλειοψηφία γύρω από τη λύση. Σχολίασε ως θετική τη στάση πολλών στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, ενώ ερωτώμενος για τη στάση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Α. Γεωργιάδη, τον χαρακτήρισε ακραίο. Ας μας πει ο κ. Γεωργιάδης τι έχει αναθεωρήσει από τις εποχές που ήταν «πρωτοπαλλίκαρο» του κ. Καρατζαφέρη στο ΛΑΟΣ, σχολίασε ο Ν. Παππάς, προσθέτοντας ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από τότε και το γεγονός ότι είναι σημαίνων στέλεχος στη Νέα Δημοκρατία σήμερα, λέει πολλά γιατί αυτές έχουν γίνει ιδέες και της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

- Για τον Π. Καμμένο

Αναφορικά με τη στάση του Πάνου Καμμένου, ο Ν. Παππάς είπε ότι «ο Π. Καμμένος έχει μπέσα, με καθαρές θέσεις τις οποίες δεν τις έκρυψε ποτέ». Συνεχίζοντας ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι ο κ. Καμμένος έχει το σθένος να λέει ότι πολλά από τα στοιχεία της συμφωνίας τα έχει υπηρετήσει στο παρελθόν ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας, και το «erga omnes» κλπ ήταν πυλώνες που είχαν μπει και από τον κ. Καραμανλή στο Βουκουρέστι, σημείωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. Επίσης, είπε ότι εάν η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν συνεπής με τις πολιτικές της, η Ελλάδα θα έστελνε διεθνώς μηνύματα πολιτικής ωριμότητας συνολικά.

- Συζήτηση για προαπαιτούμενα

Ο Ν. Παππάς είπε ότι η Νέα Δημοκρατία, λογικά δεν θα τολμήσει να καταθέσει πρόταση μομφής πριν την ολοκλήρωση της σημερινής ψηφοφορίας για τα προαπαιτούμενα. Απαντώντας για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα, (αντικειμενικές αξίες, φορολογία, ΕΝΦΙΑ κλπ) ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τάξεις που έχουν υπέρμετρα πληρώσει φορολογικές επιβαρύνσεις και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αλλάξει με στοχευμένες φοροελαφρύνσεις.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο, είναι κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού και κατά της ανασυγκρότησης των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων» είπε ο Ν. Παππάς, προσθέτοντας ότι όλα αυτά θα επιβάλλονταν στη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αυτό είναι που ενοχλεί τον κ. Μητσοτάκη, καθώς δεν υπάρχει το χρέος πια ως μοχλός πίεσης με το ευρωπαικό μαξιλάρι και που μπορούμε να ασκήσουμε πολιτική με περισσότερους βαθμούς ελευθερίας.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στα τελευταία μέτρα και θα ήταν λάθος να αφήσει υπονοούμενα ότι θα παρεκλίνει από αυτά που έχουν συμφωνηθεί» τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. Πρόσθεσε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα εξαρτώνται από την μακροοικονομική πορεία της οικονομίας και οι προοπτικές δείχνουν καλές, κάτι που θα δώσει στη χώρα ισχυρά βέλη στη φαρέτρα της για άσκηση πολιτικών μετά το τέλος του προγράμματος.

- Χρέος

Μιλώντας για το χρέος ο Ν. Παππάς είπε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη τα πρώτα κομμάτια της αναδιάρθρωσης και οι τελικές ρυθμίσεις θα περιλαμβάνουν μέτρα τα οποία η κυβέρνηση έχει ζητήσει εδώ και καιρό, αναμένοντας «καλά νέα». «Η Ελλάδα πολλαπλασιάζει την αξιοπιστία της σε πολλαπλά επίπεδα, είναι μία χώρα που έχει σταθεροποιήσει την περιοχή και εγγυάται την ομαλότητα και για τους γείτονές της» σχολίασε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ αναφορικά και με το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης αυτό τον καιρό.

- Τηλεοπτικές άδειες

Τέλος, μιλώντας για τις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι αναμένει τη Δευτέρα το ΕΣΡ να εκδόσει την τελική του απόφαση και σύντομα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Δήλωσε αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα και με την απόφαση του ΣτΕ, και έτσι «θα μπει η ελληνική τηλεόραση σε μια ρυθμισμένη εποχή, με καθαρούς κανόνες και αυστηρό πλαίσιο για την ποιότητα του παραγόμενου προγράμματος» σχολίασε. Επίσης, ο Ν. Παππάς κάλεσε τα κανάλια να αξιοποιήσουν το πλαίσιο κινήτρων για την οπτικοακουστική παραγωγή, καθώς η χώρα διαθέτει αξιόλογους ανθρώπους στον χώρο που μπορούν να κάνουν πάρα πολλά και να προβάλλουν τη χώρα διεθνώς, σχολίασε κλείνοντας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτό: αρχείου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ 07 Αυγ 2020 | 10:49

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Προσλήψεις οδηγών ανακοινώνει σήμερα ο Μητσοτάκης

Οι εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΜ τις προηγούμενες εβδομάδες έφεραν την αντίδραση της κυβέρνησης. Προσλήψεις θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης.

ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟ 07 Αυγ 2020 | 10:32

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη για ΑΟΖ: Εθνική επιτυχία η υπογραφή συμφωνίας με την Αίγυπτο

Εθνική επιτυχία, που κλείνει εκκρεμότητα δεκαπέντε ετών, χαρακτήρισε τη συμφωνία για την ΑΟΖ Ελλάδας- Αιγύπτου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 06 Αυγ 2020 | 18:47

Μητσοτάκης για ΑΟΖ με Αίγυπτο: "Επαναφέρει τη νομιμότητα στην περιοχή"

Χαιρετίζει από τη Χάλκη τη συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΗ 06 Αυγ 2020 | 16:12

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των μικρών νησιών"

"Για τον ΕΝΦΙΑ, θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τα μικρά νησιά" τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

EΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΧΑΛΚΗΣ «Δ. Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ» 06 Αυγ 2020 | 15:51

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο μνημόσυνο του Δημήτρη Κρεμαστινού ο πρωθυπουργός [Εικόνες]

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τίμησε σήμερα από τη Χάλκη τη μνήμη και το έργο του Δημήτρη Κρεμαστινού

06 Αυγ 2020 | 13:44

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη από την ακριτική Χάλκη για την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό

"Να φοράμε τη μάσκα μας και σε εξωτερικούς χώρους" είπε ο πρωθυπουργός που επισκέφθηκε τη Χάλκη.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ 06 Αυγ 2020 | 13:43

Επιστολή Σακελλαροπούλου σε 14 ηγέτες: "Υψώστε την φωνή σας για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε Τζαμί"

"Υψώστε την φωνή σας για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε Τζαμί" αναφέρει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην επιστολή της προς τους 14 ηγέτες

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ 06 Αυγ 2020 | 11:57

Η συνάντηση του Μητσοτάκη με τον μικρό του φίλο, Μιχάλη, στη Ρόδο [βίντεο]

Με τον μικρό του "φίλο", τον Μιχάλη από τη Ρόδο, συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του νησιού.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 06 Αυγ 2020 | 11:24

Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Αν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, ας πάμε στο Δικαστήριο της Χάγης

Μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός σε διαδικτυακή συζήτηση - Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Χάλκη.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 05 Αυγ 2020 | 23:36

Παρατήρηση Μητσοτάκη σε δημοσιογράφο: "Γιατί δεν φοράς μάσκα;" [Βίντεο]

Ο πρωθυπουργός έκανε παρατήρηση σε δημοσιογράφο που δεν φορούσε μάσκα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 05 Αυγ 2020 | 15:03

Ορκωμοσία "μασκοφόρων": Εκλεψαν την παράσταση Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Ζωή Ράπτη [εικόνες]

Ορκίστηκαν σήμερα ενώπιον της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί.

ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ 05 Αυγ 2020 | 12:07

Μήνυμα Μητσοτάκη για κορονοϊό: Φοράμε όλοι μάσκα - Να ενεργοποιήσουμε το εθνικό μας εμβόλιο που είναι το φιλότιμο

"Πρέπει να ενεργοποιήσουμε και το εθνικό μας εμβόλιο που δεν είναι άλλο από το φιλότιμό και όλοι μαζί να τηρήσουμε τα μέτρα", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ - ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 04 Αυγ 2020 | 23:22

Μητσοτάκης για Βηρυτό: "Η Ελλάδα έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια"

Τηλεφώνημα Δένδια στον πρωθυπουργό του Λιβάνου - Γραμμή βοήθειας για τους Έλληνες στη Βηρυτό