Παππάς: Σε λίγες ημέρες η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις άδειες

«Οποιος θέλει να έχει ειδησεογραφικό πρόγραμμα πρέπει να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία» είπε.

pappas-se-liges-imeres-i-prokiruksi-tou-diagwnismou-gia-tis-adeies
|
SHARE THIS
0
SHARES

Τρείς μήνες ζωής θα έχουν τα τηλεοπτικά κανάλια που δεν θα μετάσχουν στον επικείμενο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ή θα αποτύχουν στην διαγωνιστική διαδικασία.

Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο Νίκος Παππάς παρουσιάζοντας την σχετική τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε ότι μετά τη ψήφιση της τροπολογίας θα ακολουθήσει σε λίγες ημέρες η προκήρυξη του διαγωνισμού και στην συνέχεια έως το τέλος του έτους θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.

Ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι με την τροπολογία καταργείται η κατηγορία θεματικού προγράμματος. «Οποιος θέλει να έχει ειδησεογραφικό πρόγραμμα πρέπει να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία» είπε.

Διευκρίνισε εξάλλου ότι αν μια ή περισσότερες από τις επτά άδειες μείνουν «ορφανές» θα επαναπροκυρηχθούν μόλις εκδηλωθεί ενδιαφέρον, και κατέστησε σαφές ότι απαγορεύεται η μεταβολή άδειας όπως γίνονταν στο παρελιθόν με περιφερειακά κανάλια που σε μια νύχτα γίνονταν πανελλαδικά.

Ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε και στην ρύθμιση για τον ΕΔΟΕΑΠ που πρόκειται να έρθει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Υποστήριξε ότι με τη ρύθμιση εξασφαλίζεται η σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ και επιτέθηκε στα εκδοτικά συγκροτήματα που αντιδρούν κάνοντας λόγο για εκδότες που είχαν συνηθίσει στο τζάμπα.

«Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια ταλαιπωρία, να δίνουμε μάχη με τους θεσμούς και να έχουμε τέτοιες αντιδράσεις» είπε και ζήτησε από τον πολιτικό κόσμο να υψώσει τοίχο υπεράσπισης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook