Novartis: Διακριτικές αποστάσεις του Νίκου Παππά από τους χειρισμούς Παπαγγελόπουλου

Ο Νίκος Παππάς επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε δύο φορές με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον Σάμπυ Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ανοικτούς λογαριασμούς με την προανακριτική επιτροπή, άφησε για την ερχόμενη Τρίτη ο Νίκος Παππάς.

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα στην χθεσινή του κατάθεση προσπάθησε αφενός να καταδείξει ότι η εμπλοκή του στην διαμάχη Φιλιππάκη- Μιωνή είχε θεσμικό και μόνο χαρακτήρα, αφετέρου να πείσει ότι είχε παντελή άγνοια για το περιεχόμενο του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Νίκος Παππάς επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε δύο φορές με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον Σάμπυ Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου (2016) και στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής (2018).

Μιλώντας με δημοσιογράφους (σε δύο δόσεις) μετά το τέλος της κατάθεσης του διευκρίνισε ότι η ενασχόληση του με την αντιδικία του εκδότη της εφημερίδας "Δημοκρατία" και του επιχειρηματία έγινε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Ισραήλ. Υπονόησε σαφώς ότι γνώστης του αιτήματος ήταν και άλλο μέλος της τότε κυβέρνησης και επέμεινε ότι η διαμάχη δεν ήταν ιδιωτικής φύσεως, παρά το γεγονός ότι σχετίζονταν με την λίστα Λαγκάρντ, διότι όπως εξήγησε ο Σάμπυ Μιωνή ήταν Ισραηλινός αξιωματούχος.

Ο ίδιος παρέθεσε τη δική του εκδοχή σε ότι αφορά το ποσό των 350.000 που κατά τον Μιωνή του ζήτησε ο Παπαγγελόπουλος ως αποζημίωση για τα δικαστικά έξοδα που είχε κάνει ο Γιάννης Φιλιππάκης. Ανέφερε ότι δεν έγινε καμία αναφορά για χρήματα, αλλά αντίθετα μια υπόμνηση για δικαστικά έξοδα και από τις δύο πλευρές.

Ο επιχειρηματίας πάντως και στην πρόσφατη μήνυση που κατέθεσε εις βάρος των Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Γιάννη Φιλιππάκη και Γιάννας Παπαδάκου περιέγραφε διαφορετικά τα γεγονότα. Εμφάνιζε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ως εκπρόσωπο του εκδότη να ζητά χρήματα για τα έξοδα που είχε κάνει και αποφασισμένο να μην προχωρήσει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό αν ο Μιωνή δεν κάλυπτε το ποσό.

Εκεί πάντως που ο Νίκος Παππάς κράτησε διακριτές αποστάσεις (και από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο) ήταν η υπόθεση του εξωδικαστικού συμβιβασμού (roadmap) μεταξύ του Γιάννη Φιλιππάκη και του Σάμπυ Μιωνή προκειμένου να κλείσει η σφοδρή αντιδικία τους.

Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους όρους του συμβιβασμού που επικαλείται ο Μιωνή μιλώντας για εγκληματική οργάνωση υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ήταν η δέσμευση ότι οι δικαστικές αρχές θα αρχειοθετούσαν την υπόθεση.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο πρώην υπουργός καταθέτοντας στην προανακριτική ερωτηθείς σχετικά χαρακτήρισε απαράδεκτους του όρους του "roadmap" και προέτρεψε τα μέλη της επιτροπής να καλέσουν για εξηγήσεις αυτούς που συνέταξαν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Αργότερα μιλώντας με δημοσιογράφους επανέλαβε αρκετές φορές ότι είχε άγνοια για τον συμβιβασμό και επέμεινε ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν εις γνώση του οι όροι που περιείχε.

Η ΝΔ από την πλευρά της δεν φάνηκε να υιοθετεί απολύτως τους ισχυρισμούς του Νίκου Παππά περί μη εμπλοκής του στην προώθηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Υπενθύμιζε αντίθετα ότι ήταν ο ίδιος ο Γιάννης Φιλιππάκης που στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή (26 Φεβρουαρίου) εμφάνιζε τον πρώην υπουργό ως βασικό συντελεστή της προώθησης του "roadmap". Αποκάλυπτε συγκεκριμένα ότι είχε κληθεί το 2016 από τον Νίκο Παππά στο Μαξίμου "πάλι με αίτημα των εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον κ. Μιωνή".

Λεπτομέρειες έδινε και για τη συνάντηση το 2018 μιλώντας "για μια ακόμα προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού πάλι στο γραφείο του Νίκου Παππά – αυτή τη φορά στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής".

Κατά τα λοιπά ο Νίκος Παππάς όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να απαντήσει στην ΝΔ στοχοποιώντας τον Αντώνη Σαμαρά. Υπογράμμισαν ότι επί πρωθυπουργίας του το 2013 επιχειρήθηκε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ του εκδότη και επιχειρηματία. Ο πρώην υπουργός ζήτησε από την επιτροπή να καλέσουν τον Αντώνη Σαμαρά, τον στενό του συνεργάτη Παπασταύρου, τον Γιάννη Φιλιππάκη και τους δικηγόρους του εκδότη και του επιχειρηματία για να ενημερώσουν πως συντάχθηκε το συμφωνητικό του 2013, ποιος ζήτησε τι και τι προβλέπονταν για τα δικαστικά έξοδα.


ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ 27 Μαϊ 2020 | 14:56

Τα τρυφερά "εσταντανέ" Αχτσιόγλου - Τζανακόπουλου στα έδρανα της Βουλής

Το ζευγάρι 'Εφη Αχτσιόγλου και Δημήτρης Τζανακόπουλος, "πιάστηκαν" από τον φωτογραφικό φακό σε μερικές άκρως χαμογελαστές και χαλαρές στιγμές στη Βουλή.

ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ, ΛΕΕΙ Η ΝΔ 27 Μαϊ 2020 | 07:45

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει το έδαφος για αποχώρηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του υποστηρίζει ότι η πλειοψηφία δεν μπορεί να καταστήσει κάποιους υπόπτους, πριν τη σύνταξη του πορίσματος.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 26 Μαϊ 2020 | 17:05

Απίστευτος Παπαχριστόπουλος: Aποκτήσαμε ανοσία στον κορονοϊό λόγω των Κινέζων που ζουν στην Ελλάδα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε... ρεσιτάλ κριτικής σκέψης όταν αναφέρθηκε στον λόγο που η Ελλάδα είχε λίγα κρούσματα κορονοϊού.

ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ 25 Μαϊ 2020 | 13:42

Αρνητικά όλα τα τεστ για κορονοϊό στη Βουλή - Εξετάστηκαν 1.020  άτομα

Η δειγματοληψία έλαβε χώρα στη Βουλή στις 19, 20 και 21 Μαΐου.

ΑΚΡΟΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 25 Μαϊ 2020 | 13:35

Στουρνάρας: Υφεση 6% το βασικό σενάριο για φέτος - Θα υπάρχει αβεβαιότητα όσο δεν υπάρχει εμβόλιο

Ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι η ύφεση φέτος θα κινηθεί από 4,5% έως -9,5% φέτος με το βασικό σενάριο να είναι κοντά στο 6%.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ 25 Μαϊ 2020 | 11:55

Βουλή: Συζητούνται οι δύο τελευταίες ΠΝΠ με τα έκτακτα μέτρα λόγω κορονοϊού

Με τις δύο ΠΝΠ που κυρώνονται από τη Βουλή κλείνει ο κύκλος των έκτακτων μέτρων.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ 25 Μαϊ 2020 | 08:05

Ο Πολάκης αποκάλυψε και σχέδιο για άδειασμα θυρίδων το 2015 - "Θρηνεί" που έμεινε στα χαρτιά

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός επανέφερε στο προσκήνιο τα "παλαβά" σχέδια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΕΤΑΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ 22 Μαϊ 2020 | 18:02

Τα ξαναέβαλε με τον Σωτήρη Τσιόδρα ο Κυριάκος Βελόπουλος- Κόντρα με Θεοχάρη στη Βουλή

Κοντρα μεταξύ του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχαρη κσι του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου προκάλεσαν οι αιχμές του δεύτερου κατά του Σωτήρη Τσιοδρα.

ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕ ΑΠΟ ΚΚΕ 22 Μαϊ 2020 | 11:51

Καρφί Καραμανλή σε ΣΥΡΙΖΑ: Επί 5,5 χρόνια δεν κάνατε τίποτα, αυτή είναι η ριζοσπαστική αριστερά

"Το ψέμα είναι προνόμιο της ριζοσπαστικής αριστεράς", σχολίασε ο κ. Καραμανλής, υπενθυμίζοντας καταρχήν στο ΣΥΡΙΖΑ το... λησμονημένο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ 22 Μαϊ 2020 | 10:11

Η απάντηση Πρετεντέρη μετά το σάλο για το "κομμωτήριο της Φώφης" - Καρφιά Ελενόπουλου για τον "υβριστή κολλητό της ελίτ"

"Γιατί δε το είπε με μια φράση να τελειώνουμε; Προς τι ο εκνευρισμός και η φασαρία;", αναρωτήθηκε.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 22 Μαϊ 2020 | 07:27

Προανακριτική: Πολάκης, Κυρανάκης και Γκιόλας - Από τα "γαλλικά" παραλίγο να πιαστούν στα χέρια

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με "πρωταγωνιστές" τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη και τον Παύλο Πολάκη, αλλά περιέργως πως ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας που εξεμάνη και κινήθηκε προς την πλευρά του πρώτου σπρώχνοντας τον.

Ο ΓΚΙΟΛΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΣΠΡΩΞΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ 21 Μαϊ 2020 | 19:10

Χοντρό επεισόδιο Πολάκη - Κυρανάκη στην προανακριτική: Eίσαι προβοκάτορας- Είσαι κότα λυράτη

Παρ' ολίγο να πιαστούν στα χέρια τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής κατά την κατάθεση του Παύλου Πολάκη.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 21 Μαϊ 2020 | 11:51

Ο Παπαγγελόπουλος καταγγέλλει "νοθεία" και εξαναγκασμό βουλευτών να ψηφίσουν φανερά

"Όλα αυτά δεν ξεπλένουν τα μεγάλα σκάνδαλα της Novartis και λίστας Λαγκάρντ", σημειώνει.