Παππάς: Θετική η παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου

Χρειάζεται προοδευτική συνεννόηση στα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, είπε.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Παππάς: Θετική η παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου

«Ο μεσαίος χώρος πιέζεται γιατί ασφαλώς και δεν έπρεπε να αποστασιοποιηθεί από τη θέση του προοδευτικού κόσμου για την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος με τους βόρειους γείτονές μας στη βάση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό. Το Ποτάμι είχε αντιφάσεις, ο Γ. Αμυράς ήταν στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, επέστρεψε στην κοίτη του. Το Ποτάμι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητους βουλευτές θα λύσουν ένα πρόβλημα που κόστισε στην εξωτερική πολιτική της χώρας» επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στο News 24/7, για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις πολιτικές ανακατατάξεις που φέρνει.

Ο Ν. Παππάς υπογράμμισε ότι η κοινωνία έχει «ανάγκη σύγκλισης προοδευτικών δυνάμεων, καθώς πρόκειται για συγκλίσεις που μειώνουν τις ανισότητες, φέρνουν διαφάνεια στο κράτος και εγγυώνται την πορεία της Δίκαιης Ανάπτυξης».

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι «με το Ποτάμι προφανέστατα έχουμε διαφορές, ωστόσο στο Μακεδονικό ζήτημα έχει μια στάση ευθύνης. Από την άλλη, το ΚΙΝΑΛ ζει μια μεγάλη αντίφαση και πληρώνει τις πολιτικές επιλογές της ηγεσίας του. Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου η αναλογία ήταν 5-1 υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και αυτή η θέση άλλαξε με προσωπική απόφαση της κ. Γεννηματά».

Μιλώντας για πολιτικές διεύρυνσης, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «οι προσδοκίες μας για διεύρυνση του άξονα της στήριξης της πολιτικής της κυβέρνησης είναι ένας διαρκής στόχος. Δεν θα εκπλαγεί κανείς αν συνεχίσουμε και εμβαθύνουμε την προσπάθεια συνομιλώντας με πρόσωπα από τους όμορους πολιτικούς χώρους, φυσικά και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλο».

Απαντώντας στα σενάρια ανασχηματισμού, ο Ν. Παππάς είπε ότι «ο ανασχηματισμός είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει αποδείξει πως λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις με γνώμονα τη συνέχιση και τη διεύρυνση της στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής».

Καλούμενος να σχολιάσει πολιτικές παρεμβάσεις για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «η παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου για τη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν θετική και επανέφερε τη θέση που είχε διατυπώσει για τη Συμφωνία στο παρελθόν. Άλλοι θα πρέπει να αναρωτηθούν γιατί άλλαξαν στάση».

Για τις επιθέσεις στη Βουλή ανέφερε ότι «υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια κατασυκοφάντησης του κινήματος των αγανακτισμένων και αυτό έχει μια λειτουργικότητα για τη συντηρητική παράταξη στην Ελλάδα, που απεχθάνεται τα λαϊκά ξεσπάσματα ιδίως όταν αυτά είναι σε θέση να συνταράξουν το πολιτικό σκηνικό. Λένε πως ο ΣΥΡΙΖΑ του 3,5% όταν ξέσπασε το κίνημα των αγανακτισμένων έβγαλε τον κόσμο στις πλατείες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πολιτική δύναμη που συνέβαλε στο να μετασχηματιστεί μια αντίδραση που υπήρχε κίνδυνος να πάρει και αντιδημοκρατικές εκτροπές, σε ένα καθολικό αίτημα για πολιτική αλλαγή. Η σιωπή της Δεξιάς για την απόπειρα εισβολής στη Βουλή φασιστικών ομάδων είναι ολίσθημα και όνειδος. Είναι σαφές ότι επεχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο της Βουλής».

Καλούμενος να σχολιάσει τη στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «ο Πάνος Καμμένος κλιμακώνει μια κριτική για να έχει μια επικοινωνιακή παρουσία. Είχαμε μια συνεργασία που η ιστορία θα την καταγράψει ως συνεργασία που έβγαλε τη χώρα από μνημόνια. Από εκεί και πέρα ας κάνει τις επιλογές του και όπου χρειαστεί να απαντήσουμε επί της ουσίας θα απαντήσουμε. Η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη της Βουλής και θα έχει ακόμη μεγαλύτερες πλειοψηφίες τις επόμενες εβδομάδες, όταν έρθουν τα θετικά μέτρα».

Για τα σενάρια περί πρότασης μομφής από τη Νέα Δημοκρατία ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν τόλμησε να προβεί μέχρι στιγμής σε μια τέτοια κίνηση. Μας έλεγε να ζητήσουμε την εμπιστοσύνη της Βουλής, την οποία πήραμε με τρόπο κρυστάλλινο. Η Νέα Δημοκρατία βλέπει να διαψεύδεται ακόμη ένα αφήγημά της που είχε υιοθετήσει για να ανατρέψει την κυβέρνηση».

Απαντώντας για το χρόνο των εκλογών ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι «αν δεν είχαμε την απόλυτη πλειοψηφία στην ψήφο εμπιστοσύνης ενδεχομένως να επιταχύνονταν οι εξελίξεις για τις εκλογές. Η κυβέρνηση όχι μόνο θα περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα θετικά μέτρα με ευρύτερη πλειοψηφία, αλλά θα ολοκληρώσει την τετραετία και το φθινόπωρο του 2019 θα ζητήσει να συνεχίσει η πορεία της Δίκαιης Ανάπτυξης, της ανάκαμψης της οικονομίας», καθώς θα επίσης και το γεγονός ότι η Ελλάδα γίνεται αξιόπιστη διεθνώς.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σήμερα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για επαφές με κοινοτικούς Επιτρόπους και για τις συγκεκριμένες επαφές του αναφέρθηκε στο κλείσιμο της συνέντευξης: «Έχουμε συναντήσεις με τις επιτρόπους Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου και Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκάμπρειλ, για την πορεία των έργων του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας. Δηλ. τις συνδεσιμότητες της νέας γενιάς, δηλαδή τις συνδέσεις οπτικών ινών που επιτρέπουν σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά να έχουν σύνδεση στο Διαδίκτυο σε υπερυψηλές ταχύτητες. Ήδη λάβαμε το πράσινο φως για το Super Fast Broadband (sfbb.gr), το οποίο επιδοτεί την απόκτηση γραμμών υπερυψηλών ταχυτήτων Ίντερνετ τουλάχιστον 100 Mbps με δυνατότητα άμεσης αναβάθμισης σε 1 Gbps». Επίσης, ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι «το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου βρίσκεται στη φάση του προσυμβατικού ελέγχου στο Ελεγκτικό Συνέδριο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτό: EUROKINISSI

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 03 Σεπ 2020 | 13:02

Το μήνυμα του Γ. Παπανδρέου για τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη: Ας πιστέψουμε ξανά στις δυνάμεις μας

Ας απελευθερώσουμε τη σκέψη μας από τη μιζέρια των τελευταίων ετών και ας πιστέψουμε ξανά στις δυνάμεις μας, αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 27 Αυγ 2020 | 14:33

Παπανδρέου για ελληνοτουρκικά: Προτεραιότητα έχει η αποκλιμάκωση, αλλά μετά, τι;

Σε μακροσκελή δήλωσή του για τα ελληνοτουρκικά με τίτλο "Προτεραιότητα έχει η αποκλιμάκωση, αλλά μετά, τι;" προειδοποιεί ότι Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται πάλι υπό την απειλή μιας σύρραξης.

ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ 24 Αυγ 2020 | 13:26

Σφάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ: Εξαλλος ο Κοτζιάς με τους 53 και τον Τσακαλώτο- "Υπερασπίζονται τον Μητσοτακισμό"

Σκληρή επίθεση του Νίκου Κοτζιά στους 53 του ΣΥΡΙΖΑ για την Συμφωνία των Πρεσπών

19 Σεπ 2020 | 21:48

Υπέρκομψες παρουσίες στην ομιλία Τσίπρα - Οι κυρίες με τα μίνι που έκλεψαν τις εντυπώσεις

Η ομιλία Τσίπρα είχε πολλές σικάτες παρουσίες στο ακροατήριο.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ 19 Σεπ 2020 | 19:46

Σενάρια για επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα για τα ελληνοτουρκικά από 25 έως και 27 Σεπτεμβρίου.

Ο Μάικ Πομπέο αναμένεται να επισκεφτεί την Αθήνα από τις 25 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 19 Σεπ 2020 | 19:29

Τσίπρας ΔΕΘ: Η χώρα χρειάζεται μια νέα κοινωνική συμφωνία - Σχέδιο 11 άμεσων μέτρων έκτακτης ανάγκης

Ο Αλέξης Τσίπρας προσδιόρισε τρεις παραδοχές-βάση για οποιοδήποτε βιώσιμο σχέδιο ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας

19 Σεπ 2020 | 18:20

Δημοσκόπηση: Σαφές προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και κυριαρχία Μητσοτάκη - Ποιο κόμμα δεν μπαίνει στη Βουλή

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι πολίτες αξιολογούν θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, τάσσονται υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία

ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 19 Σεπ 2020 | 15:43

Δένδιας: Διάλογος με έμπρακτη και άμεση αποκλιμάκωση ή κυρώσεις στην Τουρκία

Ο Ν. Δένδιας καθιστά απολύτως σαφές πως η διαφορά με την Τουρκία αφορά στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΘ 19 Σεπ 2020 | 15:42

Τσίπρας: Αυτή η κρίση θα μας οδηγήσει σε πολύ μεγάλες ανακατατάξεις

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε "λίγο αμήχανη" την παρουσία του στη ΔΕΘ-Helexpo, λόγω της ακύρωσης της 85ης Διεθνούς Εκθεσης.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 19 Σεπ 2020 | 12:01

Κακοκαιρία Ιανός: Με εντολή Μητσοτάκη κυβερνητικό κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές

Με εντολή του πρωθυπουργού μεταβαίνουν στις πληγείσες περιοχές Λιβάνιος,Σκρέκας, Καραγιάννης

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ 19 Σεπ 2020 | 11:43

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με Στόλτενμπεργκ για την Ανατ. Μεσόγειο

Επικοινωνία Ν. Δένδια με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ

«ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ 19 Σεπ 2020 | 10:12

Πέτσας για κορονοϊό: Αν χρειαστεί να πάρουμε περισσότερα μέτρα θα το κάνουμε

"Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τον κρατικό μηχανισμό" για την επέλαση του Ιανού σημείωσε ο Στ. Πέτσας

ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 19 Σεπ 2020 | 08:24

Το σχέδιο που θα παρουσιάσει ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Δέσμη δέκα μέτρων

Μια νέα κοινωνική συμφωνία, αναμένεται να προτάξει ο Αλ. Τσίπρας και να καταθέσει δέσμη 10 άμεσων μέτρων στο Thessaloniki Helexpo Forum