
Σε συνέντευξη του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μεταξύ άλλων, τάχθηκε υπέρ της αυστηροποίησης του πόθεν έσχες των πολιτικών και μίλησε για νέα ιστορική φάση. Αναφερόμενος στην υπόθεση της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου έκανε λόγο για μη μεμονωμένμη περίπτωση αλλά "τρόπο λειτουργίας πραγμάτων", ενώ επιτέθηκε και στο ΚΙΝΑΛ για την αντίδρασή του, μετά την προσωρινή φυλάκιση Παπαντωνίου.
Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτημα του δημοσιογράφου του Real FM για την προφυλάκιση του πρώην υπουργού αλλά και για το εάν θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρός ο έλεγχος του πόθεν έσχες των πολιτικών, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ τάχθηκε απόλυτα υπέρ της αυστηροποίησης των ελέγχων, κάνοντας λόγο για «μια καινούργια ιστορική φάση». Ο Ν. Παππάς είπε ότι αυτό δεν ήταν μια περίπτωση, αλλά «ο τρόπος λειτουργίας των πραγμάτων» που διόγκωσε το χρέος και έθεσε τις βάσεις για την κρίση στη χώρα.
«Είχαμε έναν τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος» συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «που στην καρδιά του είχε τη διαπλοκή και τη συγκάλυψη» συμπληρώνοντας ότι ουσιαστικά πρόκειται για δικαστική υπόθεση του 2003 η οποία γιγαντώθηκε και με αφορμή τις τότε αποκαλύψεις για τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς.
Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ πρόσθεσε ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία και με τη συνταγματική αναθεώρηση, «να ενισχύσουμε μέτρα για τη διαφάνεια και να συμφωνήσουμε ότι τα περιουσιακά μας στοιχεία δεν είναι προσωπικά δεδομένα. Οφείλουμε να είμαστε υποκείμενα ελέγχου. Παίρνουμε αποφάσεις που επηρεάζουν τα πράγματα και η πορεία των περιουσιακών μας στοιχείων οφείλει να είναι πεντακάθαρη» τόνισε. «Κάποιοι είχαν την αίσθηση του ακλόνητου και της παντοδυναμίας και δεν μπορούσε να τους περάσει από το μυαλό ότι κάποια στιγμή η Ελβετία θα έδινε στοιχεία και οι δικαστές δεν θα κάλυπταν άλλο υποθέσεις» ανέφερε ο Ν. Παππάς κάνοντας λόγο για εμβάσματα μη εξηγήσιμα. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση εργάζεται στο να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και σε άλλες υποθέσεις που ελέγχονται (σ.σ. στον χώρο της Υγείας) «γιατί ο κόσμος περιμένει συγκεκριμένες απαντήσεις».
Απαντώντας σχετικά με τη δήλωση του Γ. Παπαντωνίου περί "δόγματος Πολάκη'' ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι δεν θα σχολιάσει τις δηλώσεις του, ωστόσο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του που η συγκεκριμένη επιχειρηματολογία αναπαράχθηκε από εκπρόσωπο πολιτικού χώρου, αναφερόμενος στην πρωινή τοποθέτηση βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής στην ΕΡΤ.
«Η κα Κεφαλίδου και το Κίνημα Αλλαγής οφείλουν να ανακαλέσουν» ανέφερε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ κάνοντας λόγο για μη ενδεδειγμένες αντιδράσεις.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου)
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr